Co myślicie o dobrych zegarkach markowych na męskich rękach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co myślicie o dobrych zegarkach markowych na męskich rękach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

Temat: Co myślicie o dobrych zegarkach markowych na męskich rękach

?
Np taki

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-vos … 5-592c556p

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co myślicie o dobrych zegarkach markowych na męskich rękach

Nie rozumiem problemu.

3

Dzis partia tuska przepycha w PE pakt migracyjny dlatego wazne jest referendum jak to sobie olejecie to wyjdziecie na ulice i bedziecie myslec, ze jestescie w Afganistanie

4

JuliaUK33 napisał/a:

Dzis partia tuska przepycha w PE pakt migracyjny dlatego wazne jest referendum jak to sobie olejecie to wyjdziecie na ulice i bedziecie myslec, ze jestescie w Afganistanie

Za komuny też bywały referenda i pamiętam z tego okresu taki kawał, pasuje jak ulał:

"Nauczycielka pyta dzieci w szkole, czy wiedzą co to jest referendum. Zgłasza się Jasiu i mówi:
- Proszę panią to jest taki owad.
Nauczycielka zaskoczona, więc pyta Jasia.
- Jasiu, a skąd taki pomysł, że to owad ?
- Proszę panią, bo mój tata, to powiedział, że mu to koło chuja lata."

Ot, bardzo stary kawał, ale dla mnie to też taki owad smile Szkoda, że nie dodali pytania "W jakiej cenie powinny być wizy do Polski ?".

5

Nie każdego człowieka interesują zegarki. Zależy od kontekstu, sytuacji i człowieka. Nie każdemu uchodzi przesadne epatowanie dobrami materialnymi. To zabawa przeznaczona dla prostych ludzi.

6 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-04 13:04:30)

To takie porównanie z czapy, bo ani on markowy, ani jakiś specjalny, tym bardziej ukazujący jakiś prestiż. OT wół roboczy na japońskim  mechaniźmie Epson/Seiko YN55, ubrany w modny dla danej rzeszy ubiór.  W tym wypadku więcej  płacisz głównie za "radziecką firmę z historią", a ta historia to  głównie w oczach wielu kolekcjonerów radziecka beczka i amfibia z przeznaczeniem dla wojska, w tym LWP smile Wielu też będzie się kojarzyć z zegarkami na komunie smile

Ale jakbyś napisał PP, JLC, VC, czy Rolex to by zmieniało postać rzeczy. smile

Zegarek dla ludzi może mieć różne znaczenie, dla kolekcjonerów inne, dla majętnych ludzi inne ( wyrażenie swego prestiżu), a dla zwykłych ludzi jeszcze inne.

Często stanowi element biżuterii męskiej jak i kobiecej.

Z punktu widzenia,- bo chce się miedzy ludźmi pokazać, to ważne jest by czasomierz wyglądał, sprawiał zainteresowanie, komponował się z resztą ubioru i co najważniejsze, by nie był podróbką smile

ANB85 napisał/a:

To zabawa przeznaczona dla prostych ludzi.

No nie do końca zwłaszcza w aspekcie kolekcjonerskim, bo tu trzeba się jednak czymś wykazać. Jest też takie powiedzenie, że człowieka poznasz po jego zegarku. Oczywiście mówimy tutaj o gronie w którym dani ludzie się obracają ( biznesmeni,  czy kolekcjonerzy) smile

7

R_ita2 napisał/a:

Miklosza, nie rozumiem tematu smile

Osobiście lubię zegarki, szczególnie na męskich rękach, lubię sobie popodziwiać taką fajną męską, żylastą, owłosioną rękę z zegarkiem ; )  Ale czy kosztował 200 czy 2000 to mnie nie interesuje. Sama mam trochę bzika na punkcie zegarków ale nie dam 800-1000-2000 za zegarek, kupuję używki na Vinted za 200-500. Byle służyły i zdobiły rękę.

Bo podchodzisz do tego jak każdy człowiek, - ot czasomierze i jak ładne to spoko. Ja z uwagi na swoje zainteresowanie w tym kierunku byłem skazany tylko na używki big_smile big_smile big_smile

Co do tematu, po prostu chce sobie chłopak coś dobrać do ubioru i pyta, czy ma to sens, czy nadal korzystać z komórki. W pewnych aspektach ma to sens, a nawet jest wskazane smile

8 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-04 13:52:56)

R_ita2 napisał/a:

Czasomierze, dokładnie. mam zegarki z niskiej półki raczej, bo Michael Kors, Tommy Hilfiger, Skagen, Lilienthal Berlin (kocham Lilienthal Berlin!!!)

Czyli krótko mówiąc modowe smile Dla pewnej rzeszy fanatyków fascynatów z pod szyldu kolekcjonerzy,- majtkowców. Nie obrażaj się, taką podaję tylko informację, że i takie określenia są smile

R_ita2 napisał/a:

i nie czuje się gorsza, że nie noszę jakiś turbo markowych, kolekcjonerskich, dobrej marki zegarków big_smile

Bo o to właśnie chodzi. Jak najbardziej prawidłowe podejście. To ma dawać radość  Tobie , a nie innym smile

R_ita2 napisał/a:

Ok, wyjaśniłeś mi prawdopodobny motyw Mikloszy smile Zegarki to spoko uzupełnienie stroju, dodaje tego charakteru. A jak pisałam, mi nie robi czy kosztuje 200 czy 2000. Mojemu mężowi tak. Koledzy mu się zrzucili na 34 urodziny i dostał zegarek wart 6 koła. On ma 3 dobre, markowe i drogie zegarki. ja mam 9 taniutkich, po 200-500 używek big_smile i super, nie czuje sie gorsza. A bez zegarka czuje się jakaś taka naga big_smile

W branzy biznesowej to już trochę inaczej wygląda stąd często patrzy się na nadgarstek. zegarek w tej sytuacji stanowi o statusie właściciela. Inaczej będzie postrzegany gdy na ręce będzie Tissot, Omega, Longines, czy Zenith, inaczej Vacheron, a inaczej Patek i Rolex. wszystko też zależy w jakiej branży pracuje i między jakimi ludźmi się obraca. Nawet najwyższe modele firm niżej stojących w hierarchii ( piramidzie prestiżu,- tak to się w tym temacie nazywa) nie będą robiły takiego wrażenia, jak te ze szczytu , ale modele niżej  pod względem użytych materiałów, czy komplikacji mechanizmu smile Zegarki to tak naprawdę bardzo rozległy i powiązany z wieloma dziedzinami temat.

6 tys, to jeszcze nie jest drogi zegarek, bo za durnego Panerai'a zapłacisz z drugiej ręki 30 koła? smile Ale nie w tym rzecz, ma się podobać, ma pasować i to jest sedno dla każdego zwykłego człowieka.

Kiedyś równie, zegarek u mnie musiałbyć, dobrany w zależności od dnia, stroju humoru. Obecnie z uwagi na sport nie noszę.

P.S.
Miałem nawet damskie, ale to już bardziej jako ciekawostki big_smile

np:

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/tbyv8n7ycbf2avaxxueno/damkamojejlubej.jpg?rlkey=j4xxqdeeba6mtqq4q8twnirnl&dl=0

9

Totalnie nie zwracam uwagi
Jedynie do garnituru pasują

10

To nie jest ani dobry zegarek, ani markowy.
To jest dobry zegarek. Wyprał się, wywirował, wysuszył w suszarce i miesiąc przeleżał w kieszeni sukienki po tych przygodach.
https://ibb.co/WzvVrqq

11

R_ita2 napisał/a:
2odiak napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Czasomierze, dokładnie. mam zegarki z niskiej półki raczej, bo Michael Kors, Tommy Hilfiger, Skagen, Lilienthal Berlin (kocham Lilienthal Berlin!!!)

Czyli krótko mówiąc modowe smile Dla pewnej rzeszy fanatyków fascynatów z pod szyldu kolekcjonerzy,- majtkowców. Nie obrażaj się, taką podaję tylko informację, że i takie określenia są smile

R_ita2 napisał/a:

i nie czuje się gorsza, że nie noszę jakiś turbo markowych, kolekcjonerskich, dobrej marki zegarków big_smile

Bo o to właśnie chodzi. Jak najbardziej prawidłowe podejście. To ma dawać radość  Tobie , a nie innym smile

R_ita2 napisał/a:

Ok, wyjaśniłeś mi prawdopodobny motyw Mikloszy smile Zegarki to spoko uzupełnienie stroju, dodaje tego charakteru. A jak pisałam, mi nie robi czy kosztuje 200 czy 2000. Mojemu mężowi tak. Koledzy mu się zrzucili na 34 urodziny i dostał zegarek wart 6 koła. On ma 3 dobre, markowe i drogie zegarki. ja mam 9 taniutkich, po 200-500 używek big_smile i super, nie czuje sie gorsza. A bez zegarka czuje się jakaś taka naga big_smile

W branzy biznesowej to już trochę inaczej wygląda stąd często patrzy się na nadgarstek. zegarek w tej sytuacji stanowi o statusie właściciela. Inaczej będzie postrzegany gdy na ręce będzie Tissot, Omega, Longines, czy Zenith, inaczej Vacheron, a inaczej Patek i Rolex. wszystko też zależy w jakiej branży pracuje i między jakimi ludźmi się obraca. Nawet najwyższe modele firm niżej stojących w hierarchii ( piramidzie prestiżu,- tak to się w tym temacie nazywa) nie będą robiły takiego wrażenia, jak te ze szczytu , ale modele niżej  pod względem użytych materiałów, czy komplikacji mechanizmu smile Zegarki to tak naprawdę bardzo rozległy i powiązany z wieloma dziedzinami temat.

6 tys, to jeszcze nie jest drogi zegarek, bo za durnego Panerai'a zapłacisz z drugiej ręki 30 koła? smile Ale nie w tym rzecz, ma się podobać, ma pasować i to jest sedno dla każdego zwykłego człowieka.

Kiedyś równie, zegarek u mnie musiałbyć, dobrany w zależności od dnia, stroju humoru. Obecnie z uwagi na sport nie noszę.

P.S.
Miałem nawet damskie, ale to już bardziej jako ciekawostki big_smile

np:

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/tbyv8n7ycbf2avaxxueno/damkamojejlubej.jpg

Możliwe, że modowe big_smile  nie obrażam się! smile to fajna ciekawostka, dzięki! Tak jak napisałam, nie mam pierdolca na punkcie marek, choć te które wymieniłeś znam. Ale nie celuje w nie smile
Mój mąż ma 3 zegarki jak pisałam, jeden wart 6 koła (ten, który dostał), drugi 10 koła i trzeci też około 10 koła. Nie jesteśmy aż  tak bogaci by kupować zegarek za 30 koła : D jako COO nie musi mieć lepszych, uważam. Te są... wystarczające? Choć dni w tygodniu jest 7 i ja codziennie zakładam inny ;D Mój mąż ma z kolei pierdolca na punkcie pasków do spodni markowych. Tych ma wiele i drogich big_smile Ja tego nie ogarniam, pasek jak pasek. A zegarki mu oblecą, stąd tylko 3.

Bo tak naparwdę, marka to tylko historia i wiele firm na niej bazuje by móc celować w odpowiedniego klienta na odpowiednia kwotę. Często w tej cenie nie dostaniesz tego za co zapłaciłaś, stąd wielu chcących mieć konkret idzie w różne nisze.
Ot regulateur  za 3-y stówki. big_smile  Pod kątem wykończenia  można rzec jest na" wypasie" big_smile

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/6tv2rqcc0usi0q3m94f01/alpha-garn.JPG?rlkey=1f16fnip1wootrnpdv42rq514&dl=0

Co do zegarków za 30 koła i więcej, - to paradoksem jest, chcoć z drugiego punktu widzenia " polskiego" , że często ci których na daną markę nie stac w to brną. Doskonale to widac wsród różnej maści " kolekcjonerów" smile Oddaj nerkę, kup zegarek smile

Są wystarczające wink Jakby było inaczej, to by zmienił. Podobnie wygląda to u Ciebie, są wystarczające skoro takie masz smile

Pasek:) Może mieć na tym punkcie takiego bzika. Są tacy co maja bzika na punkcie np butów i mają je pełne szafy. Mowa oczywiście o facetach smile

U mnie bzik wyglądał w ten sposób smile

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/bff3a8d88aproaavcdgox/goliat2.JPG?rlkey=7m0pxveg00stysrqs572jq9u7&dl=0

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/5e37cy22wj8jrmpu6bmz7/instumentz0.JPG?rlkey=m9cs3da8sqvs2vr02ubmm449i&dl=0

Zwłaszcza ten z Messerschmitta BF109-G big_smile

Markowy zegarek to taki gdzie przez rok, 20 osób robi go ręcznie i płacisz za niego pół miliona bo jest "rytuałem" gdzie celowo hamuje się podaż żeby być "wyjątkowym". Markowy zegarek za 1500zł heh.

13 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-04 14:30:21)

Dracarys napisał/a:

To nie jest ani dobry zegarek, ani markowy.
To jest dobry zegarek. Wyprał się, wywirował, wysuszył w suszarce i miesiąc przeleżał w kieszeni sukienki po tych przygodach.
https://ibb.co/WzvVrqq

Speedmaster, klasyka. Bardzo dobry wybór smile

Psycholog Na Niby napisał/a:

Markowy zegarek to taki gdzie przez rok, 20 osób robi go ręcznie i płacisz za niego pół miliona bo jest "rytuałem" gdzie celowo hamuje się podaż żeby być "wyjątkowym". Markowy zegarek za 1500zł heh.

No tak to niestety działa w górnej części piramidy prestiżu. Skądś musi się brać ta historia, by klient był skory za nią zapłacić smile

14

R_ita2 napisał/a:

Piękne rzecz wstawiłeś! Klasyka chyba.  Pozdrawiam smile

A czekaj, czekaj... klasyka, też gdzieś mam. Po amerykańsku proszę smile

https://dl.dropboxusercontent.com/scl/fi/iknm120htrzgfeo2n48xb/elginfront2.JPG?rlkey=p8jismllwhi544e7jfb8humr9&dl=0

Tak, to są piękne rzeczy smile

Pozdrawiam smile

15 Ostatnio edytowany przez ANB85 (2023-10-04 16:40:26)

Kolekcjonerów oczywiście rozumiem.

W sektorze biznesu bardzo drogi zegarek rzeczywiście może być elementem dress code. Podejrzewam jednak, że na pewnym poziomie taka błyskotka lub jej brak nie zrobią na nikim wrażenia. No chyba, że mówimy o przedstawicielu handlowym czy osobach pozyskujących klientów do różnych inwestycji. Na pewnego grupie osób może to zrobić jakieś wrażenie.

W zawodach zaufania publicznego i generalnie przestrzeni publicznej uważam to za zbędne i mało stosowne, a czasem wręcz śmieszne. Epatowanie luksusowym zegarkiem np. przez ordynatora w szpitalu czy stomatologa uznałbym za śmieszne. Od ludzi na pewnych stanowiskach oczekuję jednak skromności i pewnego rodzaju adekwatności zachowania. Jeden polityk już kiedyś nosił średniej klasy zegarek i wiadomo jak się to skończyło.

btw. Dyplomaci mają zazwyczaj bardzo nędzne zegarki.

16

Ten model i marka mi się podoba to przecież nie jest wstyd to nie zegarek z rynku za 5 dych a automat i limitowana edycja i nie podruba jakaś

A jak się znacie to poradźcie przecież nie każdy zarabia 10 koła

17

Miklosza napisał/a:

Ten model i marka mi się podoba to przecież nie jest wstyd to nie zegarek z rynku za 5 dych a automat i limitowana edycja i nie podruba jakaś

Miklosza, najpierw zęby.

18

R_ita2  pozdrowionka  smile

Może w przyszłości będzie mnie stać na lepszy zobaczymy  smile

19

Lady Loka napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Miklosza, najpierw zęby.

Masz racie zeby najważniejsze pozdrawiam  smile

20

R_ita2 napisał/a:
Miklosza napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Miklosza, najpierw zęby.

Masz racie zeby najważniejsze pozdrawiam  smile

Masz już na to jakiś plan? Bo w grę rozumiem wchodzi tylko NFZ? Zapisałeś się już w kolejkę do specjalisty?

Jeśli chodziło by tylko NFZ zębów bym sobie raczej nie wprawił chyba że protezę

21 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-04 21:23:22)

Miklosza napisał/a:

Seagul, Parnis, MQJ, Shanghai, Ingersoll, Alpha... na werkach ST15, ST19, ST25..To tak na początek..Na Alli powinno być tego do wyboru do koloru. smile

To jest spoko smile
https://ae01.alicdn.com/kf/S55ed223c25414d32a14286aa366b949c1.jpg_640x640Q90.jpg_.webp
Szafir, 316L, na Seiko NH35. 36 bk. 441 pln .Spoko smile
https://pl.aliexpress.com/item/10050060 … PL%21%21AB
I oczywiście legendarny pilocik od Seagula na chrono ST19 smile
https://pl.aliexpress.com/item/40004480 … 13344402_1

22 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-05 19:22:37)

Rita smile
Jako człowiek z G Gerlach nie powinien udzielać informacji o konkurencji big_smile
.
.
.
Polpora nie jest modówką, to najnormalniejsza w świecie polska marka zegarkowa i np jeżeli ktoś prowadzi rozmowy biznesowe wśród rodzimych przedsiębiorców, to na pewnym szczeblu będzie rozpoznawany i odbierany pozytywnie. Do małej kolekcji też jak najbardziej OK. Wielu ma Polpory i sobie chwali. Minusem jak dla mnie w tym przedziale cenowym jest stosowaie chińskich Selit np SW200 ,-klonów szwajcarskiej  Ety 2892.2. Na wahnikach jest oczywiście Swiss made, bo końcowe wykończenie (grawer) wykonywany jest w Szwajcarii, ale dla mnie to trochę takie dość grubo naciągane. Co do samego mechanizmu ok, jest to poprawiona wersja tej Ety. Najlepiej te zegarki obejrzeć na żywo, bo na bajecznych stronach fotki są dość podtuningowane. Chińczycy np celowo robią gorsze fotki zegaków krzesłami na swoje strony, by po rozpakowaniu był ten efekt WOW! smile Jak będziesz w Warszawie , to zajrzyj do salonu Od Czasu do Czasu mojego kolegi Władka Mellera, on ma Polpory. smile

23

2odiak napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Seagul, Parnis, MQJ, Shanghai, Ingersoll, Alpha... na werkach ST15, ST19, ST25..To tak na początek..Na Alli powinno być tego do wyboru do koloru. smile

To jest spoko smile
https://ae01.alicdn.com/kf/S55ed223c25414d32a14286aa366b949c1.jpg_640x640Q90.jpg_.webp
Szafir, 316L, na Seiko NH35. 36 bk. 441 pln .Spoko smile
https://pl.aliexpress.com/item/10050060 … PL%21%21AB
I oczywiście legendarny pilocik od Seagula na chrono ST19 smile
https://pl.aliexpress.com/item/40004480 … 13344402_1

Ten pierwszy super naprawdę  smile

24 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-06 09:46:45)

R_ita2 napisał/a:
2odiak napisał/a:

Rita smile
Jako człowiek z G Gerlach nie powinien udzielać informacji o konkurencji big_smile
.
.
.
Polpora nie jest modówką, to najnormalniejsza w świecie polska marka zegarkowa i np jeżeli ktoś prowadzi rozmowy biznesowe wśród rodzimych przedsiębiorców, to na pewnym szczeblu będzie rozpoznawany i odbierany pozytywnie. Do małej kolekcji też jak najbardziej OK. Wielu ma Polpory i sobie chwali. Minusem jak dla mnie w tym przedziale cenowym jest stosowaie chińskich Selit np SW200 ,-klonów szwajcarskiej  Ety 2892.2. Na wahnikach jest oczywiście Swiss made, bo końcowe wykończenie (grawer) wykonywany jest w Szwajcarii, ale dla mnie to trochę takie dość grubo naciągane. Co do samego mechanizmu ok, jest to poprawiona wersja tej Ety. Najlepiej te zegarki obejrzeć na żywo, bo na bajecznych stronach fotki są dość podtuningowane. Chińczycy np celowo robią gorsze fotki zegaków krzesłami na swoje strony, by po rozpakowaniu był ten efekt WOW! smile Jak będziesz w Warszawie , to zajrzyj do salonu Od Czasu do Czasu mojego kolegi Władka Mellera, on ma Polpory. smile

Dziekuję za podzielenie się odrobinką wiedzy! ; ) Chyba aż się zainteresuje tematyką! : D

Ritka smile

Nie ma za co wink
Tematyka wciąga i jest bardzo obszerna, a mój zakres wiedzy tutaj też jest spory, jak i różne fikusy, które gdzieś tam jeszcze mam pochowane big_smile

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/125309482_3472821939525183_7650644692889358286_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=RJ9kW77sT4EAX94Gol1&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfCRBeXYoYr8icOWJQgW-JtkLWP9ZzsAyGcsBXfEZ-IEIA&oe=65472ABF

big_smile

25

Myślę, że od dobrego markowego zegarka na męskiej ręce lepsze jest Lamborghini, Ferrari lub Bugatti.

26 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-10-06 11:50:46)

R_ita2 napisał/a:

Tylko nie Ritka, błagam tongue domyślam się, że tematyka obszerna smile Ja Tobie już mój "modowy" nie kolekcjonerski słaby gust opisałam : ) może wraz z wiedzą przerzucę się na "mniej" ale "lepszych". Kto wie. Dzięki.

Oj, no już ten model tak ma , że używa zdrobnień smile
Luz smile big_smile

Najważniejsze jest , że gust swój masz, a jaki? Na ten temat się nie dyskutuje smile

Słaby, nie słaby, - nie ma takiego pojęcia, ot własny gust i tyle smile

Mogę Tobie tylko napisać, że jak się zaczynasz wkręcać to na początku :

" Oj , bo mam tylko kilka takich blaszaczków sad "

A na końcu otwierasz działalność i sama produkujesz zegarki  z najwyższej póły big_smile

Te wszystkie kolegi zaczynały podobnie smile
O nie nie, bronili sie rencami i nogyma, a teraz Gerlachy, Xicorry... big_smile

27

2odiak napisał/a:
R_ita2 napisał/a:
2odiak napisał/a:

Rita smile
.
.
.

Dziekuję za podzielenie się odrobinką wiedzy! ; ) Chyba aż się zainteresuje tematyką! : D

Ritka smile

Nie ma za co wink
Tematyka wciąga i jest bardzo obszerna, a mój zakres wiedzy tutaj też jest spory, jak i różne fikusy, które gdzieś tam jeszcze mam pochowane big_smile

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/125309482_3472821939525183_7650644692889358286_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=RJ9kW77sT4EAX94Gol1&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AfCRBeXYoYr8icOWJQgW-JtkLWP9ZzsAyGcsBXfEZ-IEIA&oe=65472ABF

big_smile

Piękny  smile

28

KoralinaJones napisał/a:

Myślę, że od dobrego markowego zegarka na męskiej ręce lepsze jest Lamborghini, Ferrari lub Bugatti.

No na takie cuda mnie nie stać  big_smile  smile

29

Miklosza napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ale takie cuda czynią cuda big_smile tongue.

30

KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

A ja nawet prawka nie mam  wink  big_smile

31

Miklosza napisał/a:

To na co czekasz? big_smile

32

KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

O jakich cudach mówimy? wink

33

KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie mogę zrobić prawka bo biorę takie lęki

34 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-10-07 22:09:13)

UserNew napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:

O jakich cudach mówimy? wink

Może o czarnych ze srebrnym pasem na masce? tongue

35

Miklosza napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Jakie leki? Wpływające na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych?

36 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-10-08 00:37:05)

ANB85 napisał/a:

Kolekcjonerów oczywiście rozumiem.

W sektorze biznesu bardzo drogi zegarek rzeczywiście może być elementem dress code. Podejrzewam jednak, że na pewnym poziomie taka błyskotka lub jej brak nie zrobią na nikim wrażenia. No chyba, że mówimy o przedstawicielu handlowym czy osobach pozyskujących klientów do różnych inwestycji. Na pewnego grupie osób może to zrobić jakieś wrażenie.

W zawodach zaufania publicznego i generalnie przestrzeni publicznej uważam to za zbędne i mało stosowne, a czasem wręcz śmieszne. Epatowanie luksusowym zegarkiem np. przez ordynatora w szpitalu czy stomatologa uznałbym za śmieszne. Od ludzi na pewnych stanowiskach oczekuję jednak skromności i pewnego rodzaju adekwatności zachowania. Jeden polityk już kiedyś nosił średniej klasy zegarek i wiadomo jak się to skończyło.

btw. Dyplomaci mają zazwyczaj bardzo nędzne zegarki.

Świetny post. Jak we wszystkim, tak nawet w kwestii zegarka, w każdej sytuacji trzeba mieć wyczucie.

Ja się na zegarkach prawdę mówiąc niespecjalnie znam, dlatego często trudno mi ocenić jaką dany egzemplarz ma wartość. Bardziej zwracam uwagę na to, co widać na zewnątrz, czyli czy design ma w sobie klasę, jest wykonany z dobrych materiałów, ma gustowny pasek/bransoletę, czy pasuje do całości stylizacji, do okoliczności. Tyle wychwyci moje oko, a czy kosztował 300 zł, 3.000 czy 300 tys. czasem bardzo trudno oszacować, jeśli nie siedzi się w tym temacie, bo wysoka cena niekoniecznie idzie w parze z gustem.

37

R_ita2 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Miklosza jako schizofrenik pewnie przyjmuje ciężkie leki, które otępiają? Stąd wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Ja miałam takie ostrzeżenie przy olanzapinie- dużej dawce- nie prowadzić pojazdów bo one "upośledzają" pewne odruchy, sprawność umysłową. ; /

Mikloszo, jakie leki przyjmujesz?

Pamiętam jak ostatnio raz trafiłem do szpitala podali mi takie lęki po których ledwo stałem i po których jak tylko się położyłem odrazu zasnąłem kiepsko się czułem po nich

38

Miklosza napisał/a:
R_ita2 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Miklosza jako schizofrenik pewnie przyjmuje ciężkie leki, które otępiają? Stąd wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Ja miałam takie ostrzeżenie przy olanzapinie- dużej dawce- nie prowadzić pojazdów bo one "upośledzają" pewne odruchy, sprawność umysłową. ; /

Ketilept, perazin, latuda i jeszcze inne z resztą już pisałem  smile

Mikloszo, jakie leki przyjmujesz?

Pamiętam jak ostatnio raz trafiłem do szpitala podali mi takie lęki po których ledwo stałem i po których jak tylko się położyłem odrazu zasnąłem kiepsko się czułem po nich

39

Co prawda zegarek pełni funkcję biżuterii, ale po co przepłacać - to tak a propos kilkuset tysięcy zł za zegarek.. Ja może zainwestuję w rosyjską Slavę. Szukam dobrego budzika. Może ktoś coś poleci? Wolałabym nie iść w budziki cyfrowe, komórki też nie trzymam przy łóżku.

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co myślicie o dobrych zegarkach markowych na męskich rękach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024