Co myslicie o modzie na okna bez firanek? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Co myslicie o modzie na okna bez firanek?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Co myslicie o modzie na okna bez firanek?

Szczerze wam napisze, ze to nie dla mnie-bardzo cenie sobie prywatnosc i czuje sie nieswojo, kiedy bedac w pomieszczeniu czuje na sobie cudzy wzrok. Na szczescie moja kumpela u ktorej mieszkam jest tego samego zdania,ale bylam dzis rano u sasiadki w domu,ktora nie ma firanek w oknach i czulam sie nieswojo w kazdym pomieszczeniu, bo co przechodzil ktos obok jej domu automatycznie patrzyl sie do srodka, nawet pijac z nia herbate nie moglam tego robic w spokoju, bo z tylu glowy mialam mysli"ze ktos sie patrzy". Zrozumialam dzis jak wazna jest prywatnosc,ze nie wszystko musi i moze byc na pokaz, ze sa miejsca, ktore powinny byc nasza oaza spokoju,gdzie tylko my i bliscy,przyjaciele mamy dostep. Nie mam nic przeciwko wychodzeniu do ludzi,wrecz przeciwnie bardzo lubie towarzystwo ludzi i wychodzic na zewnatrz w rozne ciekawe miejsca, ale wiem,ze moje mieszkanie to nie bedzie zoo,a ja zwierzaczek, ktorego kazdy bedzie mogl w srodku ogladac, moje mieszkanie to bedzie moja cenna prywatnosc dlatego nie ulegne modzie na okna bez firanek i zaslon,pomimo, ze wiele ludzi uwaza to za tantede i ma okna bez niczego. Ja uwazam,ze teraz ludzie pokazuja zbyt wiele,ze maja mniej poczucia wstydu niz kiedys. A wy co o tym myslicie? Taki temat na luzie napisalam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co myslicie o modzie na okna bez firanek?

Miałam jeden pokój bez firanek, były tylko rolety. To jest dobre rozwiązanie przy ładnym widoku za oknem. Odchodzi też problem zmiany firanek i montowania  karniszy.
Teraz mam "szmatę" w oknach Firanki dodają uroku przy dużych oknach.

3 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2023-08-22 17:17:41)

Tamiraa napisał/a:

Miałam jeden pokój bez firanek, były tylko rolety. To jest dobre rozwiązanie przy ładnym widoku za oknem. Odchodzi też problem zmiany firanek i montowania  karniszy.

Moim zdaniem rolety wygladaja zbyt biurowo i tez albo cale okno jest zasloniete i swiata nie widac albo polowa/ cale odsloniete gdzie tez kazdy moze widziec co jest w srodku. Firanki sa najlepsze wg mnie,bo moge ja widziec wszystko na zewnatrz, ale nikt nie moze widzec mnie. W Anglii maja duzo nowoczesnych wzorow i krojow firanek i zaslon i podoba mnie sie to,bo jest bardziej komfortowo w mieszkaniu, zamiast pustych okien albo rolet jak w biurze lub szpitalu,ale kazdy ma swoj gust i kazdemu sie podoba co innego

4

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Moim zdaniem rolety wygladaja zbyt biurowo i tez albo cale okno jest zasloniete I swiata nie widac albo polowa/ cale odsloniete gdzie tez kazdy moze widziec co jest w srodku. Firanki sa najlepsze wg mnie,bo moge ja widziec wszystko na zewnatrz, ale nikt nie moze widzec mnie. W Anglii maja duzo nowoczesnych wzorow i krojow firanek i zaslon i podoba mnie sie to,bo jest bardziej komfortowo w mieszkaniu, zamiast pustych okien albo rolet jak w biurze lub szpitalu,ale kazdy ma swoj gust i kazdemu sie podoba co innego

Wiesz, że istnieją rolety typu "dzień/noc"?
W dzień nornalnie przepuszcza światło i widzisz to, co jest na zewnątrz, a na noc zasłaniasz mocniej.

5

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Moim zdaniem rolety wygladaja zbyt biurowo i tez albo cale okno jest zasloniete I swiata nie widac albo polowa/ cale odsloniete gdzie tez kazdy moze widziec co jest w srodku. Firanki sa najlepsze wg mnie,bo moge ja widziec wszystko na zewnatrz, ale nikt nie moze widzec mnie. W Anglii maja duzo nowoczesnych wzorow i krojow firanek i zaslon i podoba mnie sie to,bo jest bardziej komfortowo w mieszkaniu, zamiast pustych okien albo rolet jak w biurze lub szpitalu,ale kazdy ma swoj gust i kazdemu sie podoba co innego

Wiesz, że istnieją rolety typu "dzień/noc"?
W dzień nornalnie przepuszcza światło i widzisz to, co jest na zewnątrz, a na noc zasłaniasz mocniej.

Wiem,ale rolety mnie sie nie podobaja mimo,ze sa tez w modzie

6

we wszystkich pokojach mam rolety dzien-noc, w ślicznym odcieniu ecru, dla mnie extra - fajnie rozprasza światło... Myślę o kawałku czegoś w oknie tarasowym i tylko tam, bo pomimo faktu że taras wychodzi na ogród to jednak jakoś wydaje mi się powstrzyma owady,  jeszcze zobaczę .. ale mam ten komfort że mieszkam przy mało uczęszczanej uliczce i pomimo 5m do chodnika, jakoś nikt mi w okna nie zagląda... szkoda mi czasu na wieszanie, pranie, i łapanie kurzu.. no ale każdy lubi inaczej smile.. jestem minimalistką, nawet jak firanki jakoś wejdą w modę to i tak raczej nie powieszę... no może w tym tarasowym...
.. Białe drzwi też swego czasu były w modzie - nawet za darmo bym ich nie chciała... Jak kto lubi...

7

cześka8 napisał/a:

we wszystkich pokojach mam rolety dzien-noc, w ślicznym odcieniu ecru, dla mnie extra - fajnie rozprasza światło... Myślę o kawałku czegoś w oknie tarasowym i tylko tam, bo pomimo faktu że taras wychodzi na ogród to jednak jakoś wydaje mi się powstrzyma owady,  jeszcze zobaczę .. ale mam ten komfort że mieszkam przy mało uczęszczanej uliczce i pomimo 5m do chodnika, jakoś nikt mi w okna nie zagląda... szkoda mi czasu na wieszanie, pranie, i łapanie kurzu.. no ale każdy lubi inaczej smile.. jestem minimalistką, nawet jak firanki jakoś wejdą w modę to i tak raczej nie powieszę... no może w tym tarasowym...
.. Białe drzwi też swego czasu były w modzie - nawet za darmo bym ich nie chciała... Jak kto lubi...

Ecru to ja bardzo lubie ten kolor,napewno bede miec zaslony w tym kolorze w jednym z pokoi jak dostane mieszkanie... tak najlepiej jak dom jest troche z dala od ruchliwej ulicy i prywatnosc jest i zdrowiej, a tak same spaliny pod nosem,powietrze zanieczyszczone. Mam nadzieje,ze blisko ruchliwej ulicy mi nie dadza mieszkania

8

....gdzie dają mieszkania? Chyba bym nie marudziła wtedy smile))

9

cześka8 napisał/a:

W UK urzad daje od lat

10

JuliaUK33 napisał/a:
cześka8 napisał/a:

W UK urzad daje od lat

Dają to nie znaczy, że dostajesz je na własność.

11 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-08-25 22:28:01)

..

12

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
cześka8 napisał/a:

W UK urzad daje od lat

Dają to nie znaczy, że dostajesz je na własność.

Tak tyle,ze urzad nie ma prawa mnie tak sobie wywalic  bez powodu jak to np robia prywatni landlordzi w UK. Jedynie jak beda powaznie wykroczenia,wiec to mieszkanie bede miec juz na zawsze nawet jak nie jest moje prywatne i bede mogla urzadzic jak chce

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Co myslicie o modzie na okna bez firanek?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024