Doprowadzenie do spotkania po latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Doprowadzenie do spotkania po latach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Doprowadzenie do spotkania po latach

Będąc już jakiś czas samemu, mając wszystko poukładane w głowie stwierdzam, że jest to najlepszy czas, aby "wrócić do gry" i spróbować jeszcze raz ułożyć sobie życie. Generalnie moje myśli idą w kierunku jednej dziewczyny, która po prostu zawsze mi się podobała. Znamy się, bo kilka lat temu pomagałem jej przygotować się do matury z matmy i już wtedy nam się przyjemnie rozmawiało, jednak gdzieś wówczas ta znajomość nie poszła dalej. Mieszkamy w jednym mieście, lecz jak na złość nie mogę na nią trafić, bo uważam, że najbardziej naturalnie byłoby w taki sposób zagadać i zaprosić na jakiś spacer/kawę. Wiem niestety, że czasami szczęściu trzeba pomóc i w tym przypadku chciałbym do niej napisać. Jednak zastanawiam się czy w jakiś sposób nakreślać kontekst tego "przypomniało mi się o Tobie po X latach". Reasumując Drogie Panie, jak Waszym zdaniem powinna wyglądać taka wiadomość kiedy ktoś się odzywa po długim czasie i kiedy ta znajomość nie była nigdy na stopie prywatnej, a chce się zaprosić drugą stronę na spotkanie. Dziękuję z góry za poświęcony czas

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Doprowadzenie do spotkania po latach

Pytanie co o niej wiesz, może ma już swoją rodzinę?

3

Może rzeczywiście dowiedz się, gdzie studiuje/pracuje i "wpadnij" na nią. Wyjdzie naturalniej.

4

wieka napisał/a:

Pytanie co o niej wiesz, może ma już swoją rodzinę?

Rodziny założonej nie ma. Czy jest z kimś też nie mam pojęcia. Jednak uważam, że to trochę też sprawa drugorzędna, w tym sensie, że najwyżej po prostu podziękuję, powie, że z kimś jest i żyje się dalej. Po prostu tak szukam tego punktu zaczepiania, żeby wyszło to możliwie naturalnie, a nie na zasadzie, że po kilku latach sobie o mnie przypomniał.

Kasssja napisał/a:

Może rzeczywiście dowiedz się, gdzie studiuje/pracuje i "wpadnij" na nią. Wyjdzie naturalniej.

Niestety nie mam dostępu do takich informacji. Nie znam jej znajomych, nie mam po prostu kogo o to podpytać, więc zostaje tak naprawdę droga internetowa.

5

Jeżeli rzeczywiście nie ma innej możliwości niż kontakt przez internet to próbuj przez internet. Jednak musisz się przygotować na najgorsze i brać pod uwagę że może cię zbyć. Dziewczyny nie mają problemów z tym aby urywać z kimś kontakt z dnia na dzień. Sam to przeżyłem i dalej mi smutno z tego powodu że ostatnio gdy pisałem z jedną Asią i mimo że nie pisałem nic zboczonego, nie podrywałem jej ani też nie zasypywalem wiadomościami. Byłem miły i w ogóle. To zdecydowała się nie odpisywać i usunąć konto. Myślę że zwyczajnie nie chciała znajomości przez internet i nie chciała pisania, mimo że nie miała faceta i była po 30 to myśłem że chce w tym wieku kogoś poznać. . Twoim atutem jest to że znasz ją z Realu ale to może i tak być za mało.Bądź naturalny nie naciskaj, nie zasypuj wiadomościami tylko spytaj się czego ona oczekuje i czy życzy sobie znajomości z tobą. Piszę ci to, bo swoje od cierpiałem i dale czuje się że dostałem po głowie. Dlatego, nie chce abyś za bardzo przeżył potencjalną odmowę.

6

Adamekwis napisał/a:

Będąc już jakiś czas samemu, mając wszystko poukładane w głowie stwierdzam, że jest to najlepszy czas, aby "wrócić do gry" i spróbować jeszcze raz ułożyć sobie życie. Generalnie moje myśli idą w kierunku jednej dziewczyny, która po prostu zawsze mi się podobała. Znamy się, bo kilka lat temu pomagałem jej przygotować się do matury z matmy i już wtedy nam się przyjemnie rozmawiało, jednak gdzieś wówczas ta znajomość nie poszła dalej. Mieszkamy w jednym mieście, lecz jak na złość nie mogę na nią trafić, bo uważam, że najbardziej naturalnie byłoby w taki sposób zagadać i zaprosić na jakiś spacer/kawę.

Znajdź ją przez internet.

— Hej cześć! Znalazłem Cię na FB, bo zawsze mi się podobałaś i pamiętam jak miło spędzałem z Tobą czas gdy się razem uczyliśmy do matury. Jak Ci się życie układa?
— Ok, dzięki.

... bla bla bla...

— Spotkałbym się z Tobą w realu, więc gdybyś też chciała się zrelaksować, to daj znać i się umówimy. Okej?
— Ok.
— Na razie.

Wiem niestety, że czasami szczęściu trzeba pomóc i w tym przypadku chciałbym do niej napisać.

Dokładnie.

Jednak zastanawiam się czy w jakiś sposób nakreślać kontekst tego "przypomniało mi się o Tobie po X latach".

Jak wyżej.

Jak coś zmienisz, to pewnie zepsujesz.

Znając życie:

1. wykreślisz że Ci się ona podoba
2. wykreślisz że ją pamiętasz

no i twój dialog będzie bezemocjonalny jak z czatbotem.
Ale za to uratujesz swoje ego w razie odrzucenia.

W dodatku walniesz pytaniem czy ona się spotka,
a ona napisze, że nie ma czasu i będziesz w czarnej ddd...
bo będziesz musiał za nią biegać, a ona udzieli Ci swojej uwagi lub nie.

Powodzenia.

7 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-09-15 10:46:34)

Dominik 94 napisał/a:

z jedną Asią i mimo że nie pisałem nic zboczonego

To dobrze.

, nie podrywałem jej

to źle.

ani też nie zasypywalem wiadomościami.

Hmm... trudno zinterpretować.
Jak spamujesz toś stalker.
A jak udajesz, że skrobniesz trzy słowa co cztery dni, to zlewasz dziewczynę, widać, że Ci nie zależy,
albo słabość polegająca na tym,że będziesz cierpieć gdy zainwestujesz za dużo.

Byłem miły i w ogóle.

To dobrze.

... ... spytaj się czego ona oczekuje

Boszzzz... następny.

i czy życzy sobie znajomości z tobą.

"Ojej... proszę Pani... czy znajdzie się dla mnie chodniczek u Ciebie? skulę się w kąciku i będę siedział grzecznie".

Dlatego, nie chce abyś za bardzo przeżył potencjalną odmowę.

A jak podrywać i nie przeżywać odmowy?

Coś w stylu... jak ćwiczyć judo, ale nigdy nie upaść na matę.

8

Najnormalniej mozesz napisac do niej, tak jak gary radzi, badz:

- hey, wspominalem sobie szkolne czasy i pomyslalem wlasnie o tobie, masz ochote powspominac razem ze mna, jak to fajnie nam sie rozmawialo? itp

cos w tym stylu, jak nie zapytasz - to sie nie dowiesz..

9 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-09-15 11:10:32)

Gary napisał/a:

— Hej cześć! Znalazłem Cię na FB, bo zawsze mi się podobałaś i pamiętam jak miło spędzałem z Tobą czas gdy się razem uczyliśmy do matury. Jak Ci się życie układa?
— Ok, dzięki.

... bla bla bla...

— Spotkałbym się z Tobą w realu, więc gdybyś też chciała się zrelaksować, to daj znać i się umówimy. Okej?
— Ok.
— Na razie.

.

Gary, z całym szacunkiem, ale te twoje podpowiedzi dialogów często wyglądają jak rozmowa z botem. Kto proponując randkę używa sformułowania "więc gdybyś też chciała się zrelaksować"? Sztywno, sztucznie i asekurancko, czyli do dupy. I jakoś tak boomersko w dodatku.

10 Ostatnio edytowany przez Gosiawie (2023-09-15 11:15:40)

Kasssja napisał/a:
Gary napisał/a:

— Ok, dzięki.

... bla bla bla...

— Ok.
— Na razie.

.

Gary, z całym szacunkiem, ale te twoje podpowiedzi dialogów często wyglądają jak rozmowa z botem. Kto proponując randkę używa sformułowania "więc gdybyś też chciała się zrelaksować"? Sztywno, sztucznie i asekurancko, czyli do dupy. I jakoś tak boomersko w dodatku.

to jest zwykly przyklad, nie sadze, by autor skopiowal ten tekst i wyslal big_smile
cos se wybierze.

Sie czepiasz kolezanko wink doradz ty co ma napisac, w koncu pyta sie kobiet. Jakies pomysly?

11

Kasssja napisał/a:

Kto proponując randkę używa sformułowania "więc gdybyś też chciała się zrelaksować"? Sztywno, sztucznie i asekurancko, czyli do dupy. I jakoś tak boomersko w dodatku.

Słowo "zrelaksować" trzeba zmienić.
A co do reszty to jak kto chce.

Gosiawie napisał/a:

- hey, wspominalem sobie szkolne czasy i pomyslalem wlasnie o tobie, masz ochote powspominac razem ze mna, jak to fajnie nam sie rozmawialo? itp

To mi się podoba.

12

Gosiawie napisał/a:

Sie czepiasz kolezanko wink doradz ty co ma napisac, w koncu pyta sie kobiet. Jakies pomysly?

Ja go wysłałam pod jej pracę/szkołę, bo tak wyszłoby naturalnie wink Ale nie umie jej wystalkować, więc niech pisze o relaksowaniu się lol

13 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-09-15 12:22:51)

Może sobie pomyśleć, to mu się przypomniało... Z braku laku szuka kontaktu wink
Bo to tak trochę wygląda nawet z Twojej strony, nie interesowały Cię kobiety długi czas, teraz sobie o jednej przypomniałeś... I myślisz, że coś z tego wyjdzie.
Co nie znaczy, że nie możesz próbować, ale bądź przygotowany na rozczarowanie.

Co byś nie napisał, jak będzie chciała się spotkać, to nie ma dużego znaczenia.

14

Kasssja napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Ja go wysłałam pod jej pracę/szkołę, bo tak wyszłoby naturalnie wink Ale nie umie jej wystalkować, więc niech pisze o relaksowaniu się lol

ty nie potrafisz odowiadac konkretnie na pytanie? znow sie czepiasz i znow cie mam big_smile no psychopatka jakas. Jestes na tym forum by sie wymadrzac czy pomagac?

15

Gary napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Kto proponując randkę używa sformułowania "więc gdybyś też chciała się zrelaksować"? Sztywno, sztucznie i asekurancko, czyli do dupy. I jakoś tak boomersko w dodatku.

Słowo "zrelaksować" trzeba zmienić.
A co do reszty to jak kto chce.

Gosiawie napisał/a:

To mi się podoba.

dzieki smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Doprowadzenie do spotkania po latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024