Np krem nawilżający i po chwili krem przeciwzmarszczkowy
Z gór dziękuję za odpowiedźi ![]()
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » RECENZJE KOSMETYKÓW DLA KOBIET, PERFUM » Czy można łączyć dwa rodzaje kremów jedno po drugim ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z gór dziękuję za odpowiedźi ![]()
Tylko po co?
Kremy, kosmetyki do twarzy dobiera się do rodzaju cery, więc to co komus pasuje niekoniecznie będzie dobre dla Ciebie. Zależy jaka masz cerę, czy jest np. normalna, a może tlusta, czyli w ciągu dnia Ci się wyświeca, błyszczy się, czuć warstwę sebum ( tluszczu), jakies wypryski wychodzą, a może masz zaczerwieniona, sucha, swędząca,podrażniona, alergiczna itd. Później pod swoją cerę dobierasz Kremy, kosmetyki do twarzy. W innym wątku widziałam ktoś polecił krem nivea, który jest bardzo ciężki wg mnie i przy cerze tlustej narobisz sobie problemów, bo pozatyka pory. Jest taka strona KWC, kosmetyk wszech czasów, tam ludzie umieszczają opinie kosmetyków których używają, możesz też wpisać konkretny i zobaczysz co inni napisali na temat danego kosmetyku, czy bubel czy coś wartego uwagi
i komu co spasowało a co nie posłużyło.
Stosowanie jednego po drugim noe ma sensu, ale można stosować na noc jeden, drugi na dzień, w zależności od potrzeb cery.
Tak mozesz,ale lepiej osobno to wtedy bedziesz wiedzial, ktory krem jest najlepszy dla ciebie, jak bedziesz mieszal to niewiadomo bedzie
Z gór dziękuję za odpowiedźi
Można, o ile pierwszy z kremów dobrze i całkowicie się wchłania, ale ja bym rekomendowała stosowanie kremów albo naprzemiennie albo jeden na noc a drugi na dzień.
Można, o ile się pierwszy dobrze wchłonie. Zasada jest taka, by ciężki był jako ostatni
Natomiast lepsze efekty osiągniesz przy stosowaniu serum a na to krem.
Np serum przeciwzmarszczkowe a później zamykasz to kremem nawilżającym
To mi dało do zrozumienia dziękuję wam ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » RECENZJE KOSMETYKÓW DLA KOBIET, PERFUM » Czy można łączyć dwa rodzaje kremów jedno po drugim ?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024