Czy możecie polecić jakieś dobre peelingi do twarzy ? Bo przyznam , ze gubię się w nich - tyle tego jest teraz na rynku, ze nie wiadomo co wybrać.
Ja najlepiej lubię peelingi enzymatyczne, te z granulkami podrażniają mi skórę.
To prawda - na rynku jest cała masa różnych peelingów, więc wybór jest trudny. Spójrzmy jednak na niektóre z nich , na pewno każdy znajdzie tu coś dla siebie
1) Peeling enzymatyczny Perfecta (Dax Cosmetics) z enzymem proteolitycznym i aloesem. Jak zapewnia producent oczyszcza, wygładza i odświeża ; nadaje się do cery wrażliwej, naczynkowej suchej i łojotokowej. Jest też dosyć tani ok 20 złotych.
2)AA Plus New Skin Dhea (Oceanic) Głęboki peeling do twarzy do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii cena ok. 40.00 zł; Jak zapewnia producent :Alternatywa dla mikrodermabrazji. Delikatny i łatwy w użyciu peeling zapewnia efekt czystej, gładkiej i odnowionej skóry. Zapobiega nadmiernej pigmentacji, rozjaśnia plamy i przebarwienia. Zastosowanie w preparacie głęboko oczyszczającego kompleksu DuoDerm zainspirowane zostało metodą mikrodermabrazji stosowanej w medycynie estetycznej. DuoDerm to połączenie stabilizowanych w ciekłych kryształach enzymów typu proteaz o działaniu złuszczającym z mikrokuleczkami oleju Jojoba. Ten unikalny kompleks oczyszcza pory, wspomaga usuwanie zrogowaciałego naskórka, sebum i zanieczyszczeń skóry. Zawarty w peelingu ekstrakt z białej i czarnej masy perłowej wygładza skórę oraz odbudowuje jej zniszczone struktury, działając zarówno na keratynocyty, komórki naskórka uczestniczące w procesach odżywczych, jak i fibroblasty, czyli te komórki skóry, od których uzależniona jest jej gęstość. Masło malinowe wspomaga proces regeneracji. Po zastosowaniu peelingu skóra jest perfekcyjnie przygotowana do wchłonięcia maksymalnej dawki składników aktywnych zawartych w podkładzie i kremach AA Plus New Skin.
3) Anew Clinical 2-step Facial Peel (Avon) ma z kolei ciekawą formę są to waciki nasączone dwoma preparatami ? 10% roztworem kwasu glikolowego oraz kojącym wyciągiem z roślin i ziół. Wystarczy potrzeć twarz karbowaną powierzchnią wacika z pojemnika nr 1, a po kilku minutach zrobić to samo, ale gładką powierzchnią wacika z pojemnika nr 2. Pozornie nic się nie dzieje ? chociaż czasami można wyczuć lekkie pieczenie czy swędzenie twarzy, to jednak nie jest to uczucie, które kojarzy się ze stosowaniem kwasów. Podczas stosowania tego peelingu trzeba przed wyjściem z domu stosować wysokie filtry UV. Cena ok. 80 złotych, ale ponieważ to Avon można czekać na jakąś promocję
4) Hydracid SP (SVR) tutaj zawarto kwasy AHA o jeszcze większym bo 25 % stężeniu, peeling intensywnie stymuluje odnowę komórkową, spłyca i redukuje głębokie zmarszczki a także poprawia jędrność i elastyczność skóry. Kosztuje ok 80 złotych - 10 ml
5)Capture R - Lisse (Dior) zawiera z kolei kompleks z alg i polimerów wnika w zagłębienie zmarszczki i unosi ją do góry, dzięki jednoczesnemu delikatnemu złuszczaniu potęgowany jest efekt wygładzenia. Daje efekt wypoczętej skóry. Cena około 180 złotych
6) Idealist Mikro - D (Estee Lauder) Formuła Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher została wyposażona w system Triple Sphere Refinishing. W połączeniu z błyskawicznym dogłębnym oczyszczaniem termicznym, które otwiera pory, Micro-D przynosi ponoć niesamowite rezultaty, a skóra wygląda perfekcyjnie.Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher regeneruje i odnawia skórę, która straciła swój zdrowy wygląd. Stres, szkodliwe działanie promieni słonecznych i wolnych rodników prowadzą do powstawania zmarszczek, skóra traci blask, łuszczy się, jest szorstka. Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher delikatnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia zmniejszając przy tym pory i likwidując drobne zmarszczki. Cena około 200 złotych
ja ostatnio wyprobowalam peeling avon spa z oliwka jest SUPER nawilza i cudownie pachnie a skora pieknie gladka moj ulubiony a probowalam juz sporo roznych peelingow
ja używam z biała herbatą z avonu w ogóle wszystkie peelingi avonu z tej serii spa są bardzo dobre. w gruncie rzeczy tylko tych używam
ale ostatnio wypróbowałam kilka naturalnych peelingów np. z papai - bardzo fajny efekt
powrzucam przepisy jakieś jeśli chcecie
Jeśli chodzi o peelingi to mam jeden swój ulubiony z Avonu(niebieski-clearskin).Co do reszty co kupowałam to był mnie za ostry i nie czuła jego działania.ten z Avonu nadaje mroźność,ale dzięki temu jak go zmyję widzę odnowioną skórę,a co ważniejsze moja skóra czuje,że miała dobry pelling.W promocji kosztuje z 9-10zł.To ten może wypróbuj,może akurat Ci też przypasuje:D
ja mam skórę jak na nosorożcu i peelingi enzymatyczne wcale na mnie nie działają
raz na jakiś czas stosuję z soli kuchennej, skóra po nim jest naprawdę gładka i czysta, ale stosuję go rzadko bo nie wiem czy to zdrowe, jeśli macie jakieś fajne przepisy na domowe peelingi do twarzy to chętnie skorzystam
obecnie stosuję żel peelingujący do mycia twarzy Bueaty care z lirene. jestem zadowolona i moja twarz również jest super efekt jedwabistej skóry.
Ja też najbardziej lubię peelingi enzymatyczne, ale wśród mechanicznych znam jeden fajny, z Ziaji ogórkowy - świetnie pachnie i nie wysuszył mi skóry, a fajnie ujednolica koloryt skóry Przy skórze naczynkowej muszę uważać na peelingi, bo wiadomo, że te z drobinkami nie są dla tego typu cery najlepsze. Enzymatycznych jest znacznie mniej niż mechanicznych, ale tak jak mówię, wśród tych drugich też zdarzają się mniej i bardziej delikatne.
Ja zazwyczaj stosuję peeling enzymatyczny z Kolastyny, ale jest bardzo delikatny:)
enzymatyczny Mirraculum-delikatny i skuteczny
12 2010-10-15 15:27:33 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-12-01 09:34:09)
fachowo zrobiony peeling nazywa się "zabieg mikrodermabrazji diamentowej"
tutaj jest za 1/3 cenyjakby ktoś w Warszawie chciał spróbować.
spam
Najważniejsze to dobrać peeling do rodzaju cery. Ja mam cerę bardzo suchą i szczerze mówiąc dla mnie najlepszy jest peeling enzymatyczny.
Ja też używam enzymatycznego, bo mam delikatną skórę i boję się podrażnień. Polecić mogę Anti Acne Ideal Skin Flosleku Jest świetny
ja mam skórę jak na nosorożcu i peelingi enzymatyczne wcale na mnie nie działają
raz na jakiś czas stosuję z soli kuchennej, skóra po nim jest naprawdę gładka i czysta, ale stosuję go rzadko bo nie wiem czy to zdrowe, jeśli macie jakieś fajne przepisy na domowe peelingi do twarzy to chętnie skorzystam
Zamiast soli kuchennej lepiej skorzystać z aromatycznej soli. Ja niedawno zaczęłam używać soli algowo- termalnej Zabłockej. Jest bardzo przyjemna zarówno do kąpieli jak i do peelingu. Ładnie pachnie, daje ładny kolor wody i skóra rzeczywiście jest gładsza. I to jest na pewno zdrowe
Witaj. jeśli chodzi o peelingi to w zasadzie, a wiem to z własnego doświadczenia przy cerach z trądzikiem ( niestety pomimo 30 tki pomagają i to bardzo, ale tylko wówczas gdy stosuję zaraz po nim tonik, maseczkę, tonik, krem. Wtedy mam wrażenie, że zrobiłam coś dobrego dla skóry. Jeżeli mogłabym polecić peeling to Biomarisu, ale w zasadzie każdy jest dobry jeżeli ma spore stężenie aktywnych składników i przede wszystkim naturalnych składników...
Ja dopóki nie używałam płynu na skóre, używałam st.ives morelowy. Naprawdę skóra była gładka, dobrze ścierał naskórek. Po wizycie u dermatologa, kazał mi sie przerzucić na coś lżejszego, delikatniejszego i teraz mam ziaja tin tin, naprawde delikatny ale działa i jeszcze jakiś z perfecty. A tego st. ives stosuje na ciało, bardzo dobrze się sprawdza.
Ja dopóki nie używałam płynu na skóre, używałam st.ives morelowy. Naprawdę skóra była gładka, dobrze ścierał naskórek. Po wizycie u dermatologa, kazał mi sie przerzucić na coś lżejszego, delikatniejszego i teraz mam ziaja tin tin, naprawde delikatny ale działa i jeszcze jakiś z perfecty. A tego st. ives stosuje na ciało, bardzo dobrze się sprawdza.
Ja sama używam takiego z Garniera 3w1 można przemywać nim twarz, lub stosować jako maseczkę. Jestem zadowolona odświeża twarz i matuje.
Ale po tym Garnier 3w1 na początku pogarsza się stan skóry. Warto to wiedzieć
21 2011-02-04 11:32:11 Ostatnio edytowany przez Makita (2011-02-04 11:33:13)
Dla wypróbowania kupiłam peeling enzymatyczny ze strony z kosmetykami naturalnymi i mimo iż trzeba się troszkę namęczyć, żeby go samemu wykonać, to efekt jest tego warty. Skóra jest po nim gładka i optymalnie napięta. Podkreślę, że nie jest to peeling, który mocno złuszcza. A ja jestem właścicielką suchej skóry, więc mechanicznych unikam.
Ja z kolei używam i polecam:) peeling z firmy St. Ives morelowy. Zakupiłam go pod wpływem dziewczyny, która ma swój kanał na you tube (z tego co się orientuję dziewczyna zawodowo zajmuje się pielęgnacją skóry i ma ogromną i kompetentną wiedzę na ten temat). Używam go 1-2 razy w tygodniu. Drobinki są dosyć duże, ale robiąc delikatny masaż jest ok. Ja miałam zawsze dosyć widoczne pory, ale od czasu stosowania tego peelingu widzę, że stały się mniej widoczne i znacznie lepiej oczyszczone. Dla mnie super!
A byłyście kiedys w tym celu u kosmetyczki? Na peelingu? Jak wrażenia?
ps. i co polecacie do cery mieszanej ze skłonnością do trądziku i przebarwień?
Catwoman, spróbuj kremowy peeling Garnier Essentials winogronowy Też ma mieszaną cerę, skłonną do wyjątkowych przesuszeń n policzkach
A ten Garnier sprawdził się u mnie super, właśnie ze względu na delikatność:
- skutecznie i delikatnie złuszcza
- zmniejsza widoczność porów
- wygładza cerę
- pięknie pachnie, zapach nie narzuca się
- ma super konsystencję, jest kremowy i aż miło się nim masuje
Zaraz po tym peelingu stosuję jeszcze metodę OCM i mam twarz jak pupcia mojego synka
Też uwielbiałam ten St. Ives morelowy, teraz już go nie ma, bo wydaje mi się że Soraya przejęła tę firmę. Kupiłam ostatnio ten morelowy soraya i jest taki sam jak własnie St. Ives. Tylko uwaga nie jest on dla wrażliwców, ma bardzo ostre drobinki.
Potwierdzam, Soraya harata jak tarka Na twarz nie stosuję, bo by mi chyba skóra zeszła, ale na dekolt owszem
Ja mam dosć delikatną skórę, dlatego stosuje tylko mikrodermabrazje, wydaje mi się, że to jest optymalne rozwiązanie
A ja ciągle poszukuję peelingu, bo mam przesuszoną cerę oraz wrażliwą i zaraz mi czerwone plamy wyskakują od podrażnienia. Następnego dnia po peelingu mam problemy z cerą Kiedyś używałam St. Ives i był dobry, ale teraz jest za ostry. Polecicie coś?
a czy korzystałyście z jakichś"kwasów":) poczytałam o tym na forum, podobno nie tylko w gabinecie kosmet.wykonują ale można kupić w internecie i zrobić samemu.
A ja ciągle poszukuję peelingu, bo mam przesuszoną cerę oraz wrażliwą i zaraz mi czerwone plamy wyskakują od podrażnienia. Następnego dnia po peelingu mam problemy z cerą
Kiedyś używałam St. Ives i był dobry, ale teraz jest za ostry. Polecicie coś?
Morelowy? Też mam ale teraz wolałabym coś delikatniejszego.
St.Ives morelowy the best of the best polecam, bo próbowałam wszystkich
To prawda - na rynku jest cała masa różnych peelingów, więc wybór jest trudny. Spójrzmy jednak na niektóre z nich , na pewno każdy znajdzie tu coś dla siebie
1) Peeling enzymatyczny Perfecta (Dax Cosmetics) z enzymem proteolitycznym i aloesem. Jak zapewnia producent oczyszcza, wygładza i odświeża ; nadaje się do cery wrażliwej, naczynkowej suchej i łojotokowej. Jest też dosyć tani ok 20 złotych.
2)AA Plus New Skin Dhea (Oceanic) Głęboki peeling do twarzy do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii cena ok. 40.00 zł; Jak zapewnia producent :Alternatywa dla mikrodermabrazji. Delikatny i łatwy w użyciu peeling zapewnia efekt czystej, gładkiej i odnowionej skóry. Zapobiega nadmiernej pigmentacji, rozjaśnia plamy i przebarwienia. Zastosowanie w preparacie głęboko oczyszczającego kompleksu DuoDerm zainspirowane zostało metodą mikrodermabrazji stosowanej w medycynie estetycznej. DuoDerm to połączenie stabilizowanych w ciekłych kryształach enzymów typu proteaz o działaniu złuszczającym z mikrokuleczkami oleju Jojoba. Ten unikalny kompleks oczyszcza pory, wspomaga usuwanie zrogowaciałego naskórka, sebum i zanieczyszczeń skóry. Zawarty w peelingu ekstrakt z białej i czarnej masy perłowej wygładza skórę oraz odbudowuje jej zniszczone struktury, działając zarówno na keratynocyty, komórki naskórka uczestniczące w procesach odżywczych, jak i fibroblasty, czyli te komórki skóry, od których uzależniona jest jej gęstość. Masło malinowe wspomaga proces regeneracji. Po zastosowaniu peelingu skóra jest perfekcyjnie przygotowana do wchłonięcia maksymalnej dawki składników aktywnych zawartych w podkładzie i kremach AA Plus New Skin.
3) Anew Clinical 2-step Facial Peel (Avon) ma z kolei ciekawą formę są to waciki nasączone dwoma preparatami ? 10% roztworem kwasu glikolowego oraz kojącym wyciągiem z roślin i ziół. Wystarczy potrzeć twarz karbowaną powierzchnią wacika z pojemnika nr 1, a po kilku minutach zrobić to samo, ale gładką powierzchnią wacika z pojemnika nr 2. Pozornie nic się nie dzieje ? chociaż czasami można wyczuć lekkie pieczenie czy swędzenie twarzy, to jednak nie jest to uczucie, które kojarzy się ze stosowaniem kwasów. Podczas stosowania tego peelingu trzeba przed wyjściem z domu stosować wysokie filtry UV. Cena ok. 80 złotych, ale ponieważ to Avon można czekać na jakąś promocję
4) Hydracid SP (SVR) tutaj zawarto kwasy AHA o jeszcze większym bo 25 % stężeniu, peeling intensywnie stymuluje odnowę komórkową, spłyca i redukuje głębokie zmarszczki a także poprawia jędrność i elastyczność skóry. Kosztuje ok 80 złotych - 10 ml
5)Capture R - Lisse (Dior) zawiera z kolei kompleks z alg i polimerów wnika w zagłębienie zmarszczki i unosi ją do góry, dzięki jednoczesnemu delikatnemu złuszczaniu potęgowany jest efekt wygładzenia. Daje efekt wypoczętej skóry. Cena około 180 złotych
6) Idealist Mikro - D (Estee Lauder) Formuła Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher została wyposażona w system Triple Sphere Refinishing. W połączeniu z błyskawicznym dogłębnym oczyszczaniem termicznym, które otwiera pory, Micro-D przynosi ponoć niesamowite rezultaty, a skóra wygląda perfekcyjnie.Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher regeneruje i odnawia skórę, która straciła swój zdrowy wygląd. Stres, szkodliwe działanie promieni słonecznych i wolnych rodników prowadzą do powstawania zmarszczek, skóra traci blask, łuszczy się, jest szorstka. Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher delikatnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia zmniejszając przy tym pory i likwidując drobne zmarszczki. Cena około 200 złotych
Dostałam kiedyś w prezencie ten od diora i jest boski niestety mnie osobiście żeby sobie kupić kolejny to szkoda kasy...bo po prostu mam też inne wydatki
ja nie ukrywam, że najfajniejsze peelingi i najskuteczniejsze jakie mialam....robiłam sama:)
Laski,a idealny peeling dla cery mieszanej? Czyli enzymatyczny,bo taki jest przeznaczony do mojej cery i ile razy w tygodniu Wy używacie tego specyfiku na skórę twarzy?
Enzymatyczny peeling z Lirene, cena ok. 15 zł, sprawdzony na sobie.
Oprócz peelingów enzymetycznych polecam peeling z Garnier 3w1 z maseczką. Jak dla mnie jest bardzo fajny.
37 2012-06-21 14:02:17 Ostatnio edytowany przez Mentira (2012-06-21 14:05:49)
w zależnosci jaką masz skóre, ja mam bardzo wrazliwą i naczyniową moge uzywac tylko peelingów enzymatycznych, w gabinecie peelingu migdałowego lub kawitacyjnego, te z drobinkami pogą podraznic moja cere peelingi typu peel off które sie pociera jak zastygną zmywam tez wodą, bo przez pocieranie/ gumkowanie moja skora robi sie od razu bardzo zaczerwieniona i piecze
Jezeli masz skóre tłustą to peeling enzymatyczny moze nie dać sobie rady- po prostu bedzie za słaby wybierz wtedy peeling ziarnisty
Używam peelingu enzymatycznego raz w tygodniu i po nim daje na buzie maseczke albo oczyszczającą jak widze ze mam zanieczyszczoną skóre albo na naczyńka czy tez nawilzającą
w zależnosci jaką masz skóre, ja mam bardzo wrazliwą i naczyniową moge uzywac tylko peelingów enzymatycznych, w gabinecie peelingu migdałowego lub kawitacyjnego, te z drobinkami pogą podraznic moja cere peelingi typu peel off które sie pociera jak zastygną zmywam tez wodą, bo przez pocieranie/ gumkowanie moja skora robi sie od razu bardzo zaczerwieniona i piecze
Jezeli masz skóre tłustą to peeling enzymatyczny moze nie dać sobie rady- po prostu bedzie za słaby wybierz wtedy peeling ziarnistyUżywam peelingu enzymatycznego raz w tygodniu i po nim daje na buzie maseczke albo oczyszczającą jak widze ze mam zanieczyszczoną skóre albo na naczyńka czy tez nawilzającą
Mam cerę mieszana, czyli sucha na policzkach, tłustą w strefie T i z tędencją do drobnych wyprysków. Skoro takowe wypryski są,to trzeba z nimi obchodzić sie bardzo delikatnie ażeby ich nie rozdrapać i nie poprzenosić dalej, więc peeling enzymatyczny jest odpowiedni. Jeszcze nie zakupiłam takiego. Ostatnio sprobowałam peelingu z kawy. Oczywiście deliktani na twarz. Nic po tym nie było, wszystko ok więc sie jeszcze zastanowie nad Lirene....
Zdecydowanie mogę polecić peeling z Clinique Exfoliating Scrub Peeling oczyszczający
Pani w sephorze mnie namówiła.. stwierdziła, że jak kupię to na pewno będę po niego wracała... nie pomyliła się.
Peeling świetnie się sprawdza. Co prawda na razie na mojej buzi jest totalne szaleństwo.. ale u kosmetyczki dowiedziałam się, że to normalna reakcja- skóra się oczyszcza.
Dla mnie najważniejsze jest, że już się tak nie świecę, pory nie są tak widoczne.. Cena około 100PLN ale jest bardzo wydajny, używam go dwa razy w tygodniu
Polecam peeling enzymatyczny z Mariona
41 2018-06-05 15:06:47 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-06-05 17:16:23)
Ja bardzo polecam coś podobnego do peelingu, a mianowicie żel złuszczający naskórek. Jest fantastyczny ponieważ nawet widzisz jak działa, gdyż martwy naskórek przez delikatne działanie tego żelu oraz naszych rąk złuszcza się pozostając na naszych rękach. Jest niesamowity i jak tylko go użyjesz nie będziesz stosować nic innego.
Dla zainteresowanych kupuję ze strony sklepu internetowego umieszczanie reklam na naszym forum jest płatne, a wklejanie linków - niezgodne z regulaminem
Najlepszy jaki miałam, był z Avonu z serii z białą herbatą. Ale od dłuższego czasu ich nie widziałam, nawet w sklepach Avonu.
Ostatnio mam dwa fajne z Rossmana: Biotanique - Mineral gommage peeling 2in1 oraz Alterra - Peeling creme Vitamin. Oba fajne i oba dobrze poprawiają koloryt cery. Choć ten pierwszy jest nieco mocniejszy. Ale za to drugi jest kremisty i ma ładny delikatny owocowy zapach.
Czasami robię wypróbowany przepis z netu - troszkę mąki kukurydzianej zmieszać z oliwką i dodać do tego sok z cytryny i szorować - efekt jest fantastyczny. Po tym robię parowankę na twarz z mieszanek ziołowych - mięty, pieprzu, rumianku, kociego pazura. Uczucie po tym jest fantastyczne - nowa (dosłownie) skóra, świeża i baaardzo "lekka". Polecam tę metodę każdemu, kto może robić na sobie tego typu peelingi i parowanki.
Ja mam problem bo czasami moja skóra jest bardziej wrażliwa niż zwykle - np. przed miesiączką, więc wtedy oczyszczam twarz jakimś łagodnym płynem albo pianką i złuszczam delikatnie naskórek zwykłą sciereczką z mikrofibry
Ja stosuję peeling z Yves Rocher do skóry problematycznej i na razie jestem bardzo zadowolona. W ogóle lubię ich kosmetyki. A jak peeling enzymatyczny działa też czarne mydło, z którym się nie rozstaję. Od kiedy kupiłam pierwsze w Hebe (od Nacomi, któremu jestem wierna od tamtej pory), nie wyobrażam sobie, żeby nie było go w mojej łazience. Na skórze delikatnej trzeba jednak uważać, bo może mocno wysuszać.
A czy używa ktoś peelingów BodyBoom?? To peelingi kawowe, naturalne z tego, co czytam. Szukam raczej peelingu nawilżającego do ciała. Te są z kawą, ale i różnymi naturalnymi olejami i nie bardzo wiem, który będzie właśnie nawilżający.
46 2023-03-16 19:42:06 Ostatnio edytowany przez ptysioweciastko (2023-03-16 19:42:56)
ostatnio preferuje ten z senelle, kupilam jakos na promocji gdy poprzedni sie skonczyl i w sumie mi pasuje, nie jest drogi, fajnie oczyszcza i dodaje takiej promiennosci https://www.notino.pl/senelle-cosmetics … do-twarzy/
A mi przypasował śmiesznie tani peeling enzymatyczny z Tołpy (jakieś 39 zł) z papainą, bromelainą i keratoliną. Nie zawiera drobinek ani kwasów AHA także nie powoduje podrażnień praktycznie. Delikatny taki.
48 2023-03-25 01:06:57 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-03-25 01:24:30)
Ja z kolei mogę polecić rewelacyjny peeling z Ziai, seria naturalnie pielęgnujemy. Zawiera drobinki (takie akurat wolę), buzia po nim jest miękka, nawilżona (naprawdę czuć), w składzie oleje i drobne drobinki (chyba zmielone pestki oliwek lub orzech). Czuć peeling, ale nie jest zbyt mocny. Peeling z tych co czuć, że poza głównym zastosowaniem robią coś jeszcze
Kosztuje kilkanaście złotych, bliżej 10
Moja cera: bardzo wrażliwa, skłonna do podrażnień, do trądziku. Delikatna, porcelanowa
PS, dodam, że ten peeling został mi polecony przez znajomą kosmetolog
ja właśnie zawsze miałam awersje do drobinek, moją cerę z tendencją do wyprysków za bardzo podrażniały : / Ostatnio po trehalozie tak mnie wysypało, że potrzebowałam przywrócić do łask kwas azelainowy. I jestem zwolenniczką enzymatycznych bez drobinek : ) Ale Ziaję lubię za ich serię z liśćmi manuka? Tonik używałam i spoko.
ja właśnie zawsze miałam awersje do drobinek, moją cerę z tendencją do wyprysków za bardzo podrażniały : / Ostatnio po trehalozie tak mnie wysypało, że potrzebowałam przywrócić do łask kwas azelainowy. I jestem zwolenniczką enzymatycznych bez drobinek : ) Ale Ziaję lubię za ich serię z liśćmi manuka? Tonik używałam i spoko.
No właśnie... mocno sceptycznie podeszłam do tej marki. Dlaczego? Bo tak naprawdę nie czułam, że to cos robi. Jakim zaskoczeniem było usłyszeć o tym produkcie! I to jeszcze od specjalistki?
No ale, naprawdę polecam. Jako, że sama mam tendencje do trądziku (hormonalnego), a do tego bardzo wrażliwą twarzyczkę, dużo też przetestowalam (i to drogich peelingów, enzymatycznych też) to zachęcam Cie abyś dała szansę. Jak się nie sprawdzi to wykorzystasz do peelingu ciała