Pragnę dziecka z narzeczonym przyjaciółki... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pragnę dziecka z narzeczonym przyjaciółki...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Pragnę dziecka z narzeczonym przyjaciółki...

Tak, wiem, że to chore... Znam się z nią od dziecka. Oni są razem od 8 lat (4 lata w narzeczeństwie) i ja z nim się znam tyle samo.
Generalnie na początku oboje nie chcieli mieć dzieci. I ona nadal nie chce, ale jemu się to zmieniło po tym, jak został wujkiem. Żaliła mi się, że między nimi przez to coraz większe napięcie już kilka miesięcy temu. I kłócą się o to coraz częściej.
Ja od zawsze chciałam być mamą. Wyobrażałam sobie, że mając 27 lat, będę już co najmniej miała pierwsze dzieciątko w brzuszku. Niestety, nie znalazłam nawet na razie partnera na poważny związek, a co dopiero do dzieci...
Narzeczony mojej najlepszej przyjaciółki to facet idealny. Spędzam z nim sporo czasu, bywa tak, że na osobności, a bywa, że w większym gronie. Pojawił się między nami kiedyś temat dzieci i widać było, że bardzo chce. Ja też mu powiedziałam, że już nie mogę się doczekać dzieci i że gdybym była na miejscu jego narzeczonej, to dałabym mu dziecko bez wahania. Zmieszał się wtedy i pod pretekstem wyszedł z mojego mieszkania.
Kilka tygodni później wracałam z nim do domu naszych znajomych, bo musieliśmy wyjść na chwilę. I coś mnie tak podkusiło, że złapałam go za rękę i zaczęłam mówić, że moglibyśmy razem mieć rodzinę i w ogóle wiele rzeczy... On tylko stał wryty i patrzył mi głęboko w oczy. Powiedział jedynie, że musimy już wracać do reszty, a mi serce waliło, jak szalone i było mi wstyd.
Od tej pory widziałam go tylko raz. Powiedział mi, żebym nie wracała nigdy do tego tematu, bo jeszcze stanie się coś, co się stać nie powinno.
Dzisiaj w południe moja przyjaciółka wyjechała w celach służbowych na 3 dni. On jest sam w domu, tak mi się wydaję. Siedzę teraz wystrojona i rozmyślam, czy do niego nie pojechać... To chore, wiem. Ale skoro oboje tak bardzo chcemy dziecko, to dlaczego nie razem? Oni i tak się niedługo rozstaną przez to.
Nie wiem, co mam robić. Czy jechać, czy nie... Boję się każdego wyboru...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pragnę dziecka z narzeczonym przyjaciółki...
wykolejonaaaa96 napisał/a:

Tak, wiem, że to chore... Znam się z nią od dziecka. Oni są razem od 8 lat (4 lata w narzeczeństwie) i ja z nim się znam tyle samo.
Generalnie na początku oboje nie chcieli mieć dzieci. I ona nadal nie chce, ale jemu się to zmieniło po tym, jak został wujkiem. Żaliła mi się, że między nimi przez to coraz większe napięcie już kilka miesięcy temu. I kłócą się o to coraz częściej.
Ja od zawsze chciałam być mamą. Wyobrażałam sobie, że mając 27 lat, będę już co najmniej miała pierwsze dzieciątko w brzuszku. Niestety, nie znalazłam nawet na razie partnera na poważny związek, a co dopiero do dzieci...
Narzeczony mojej najlepszej przyjaciółki to facet idealny. Spędzam z nim sporo czasu, bywa tak, że na osobności, a bywa, że w większym gronie. Pojawił się między nami kiedyś temat dzieci i widać było, że bardzo chce. Ja też mu powiedziałam, że już nie mogę się doczekać dzieci i że gdybym była na miejscu jego narzeczonej, to dałabym mu dziecko bez wahania. Zmieszał się wtedy i pod pretekstem wyszedł z mojego mieszkania.
Kilka tygodni później wracałam z nim do domu naszych znajomych, bo musieliśmy wyjść na chwilę. I coś mnie tak podkusiło, że złapałam go za rękę i zaczęłam mówić, że moglibyśmy razem mieć rodzinę i w ogóle wiele rzeczy... On tylko stał wryty i patrzył mi głęboko w oczy. Powiedział jedynie, że musimy już wracać do reszty, a mi serce waliło, jak szalone i było mi wstyd.
Od tej pory widziałam go tylko raz. Powiedział mi, żebym nie wracała nigdy do tego tematu, bo jeszcze stanie się coś, co się stać nie powinno.
Dzisiaj w południe moja przyjaciółka wyjechała w celach służbowych na 3 dni. On jest sam w domu, tak mi się wydaję. Siedzę teraz wystrojona i rozmyślam, czy do niego nie pojechać... To chore, wiem. Ale skoro oboje tak bardzo chcemy dziecko, to dlaczego nie razem? Oni i tak się niedługo rozstaną przez to.

To faktycznie jesteś wykolejona wink
Nie pchaj się tam gdzie Cię nie chcą... druga sprawa, samo chcenie jeszcze o niczym nie świadczy.
Mam nadzieję, że trollujesz, jeśli nie, to poczekaj, aż się rozstaną, skoro wiesz...co wcale nie jest pewne.

3

Oh jak romantycznie!

Jakaś pusta ta przyjaźń...

4

Eeee... kto Ci w to uwierzy... Brzmisz jak Ci gimbaza co się nudzi w wakacje.
Poszukaj sobie chłopaka.

5

Gary napisał/a:

Eeee... kto Ci w to uwierzy... Brzmisz jak Ci gimbaza co się nudzi w wakacje.
Poszukaj sobie chłopaka.

No przecież szuka i nawet już czeka wystrojona big_smile

6

Momenty będą ?

7

wykolejonaaaa96 napisał/a:

A ty wiesz, autorko, co to znaczy mieć dziecko?

8

Super materiał na samotną mamę. smile

9

paslawek napisał/a:

Momenty będą ?

Byndom zapewne! W czasie deszczu wakacjusze się nudzą wink

10

A jakiś ciąg dalszy, coś? Wystrojona pojechałaś do niego?

11

No właśnie, historia zakończona cliffhangerem, a my czekamy na opisy dzikiego sexu na blacie kuchennym.

12

Przecież to trolling. Widać po sposobie pisania.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pragnę dziecka z narzeczonym przyjaciółki...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024