Opieka nad dzieckiem przez ojca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Opieka nad dzieckiem przez ojca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Opieka nad dzieckiem przez ojca

Witajcie,
na wstępie chcę powiedzieć, że sprawa nie dotyczy mnie a mojego brata.

Mój brat 21 lat i jego juz EX mają półroczne dziecko(dziecko jego, testy potwierdziły). Wszystko było pięknie, chrzest zaplanowany zaliczki po wpłacane, nagle ona miesiąc przed chrztem mówi, że miłość się skończyła i ma nowego faceta.  FACETA KTÓRY MA 50 LAT i nadużywa alkoholu. Jej ojciec jest na nią wkurwiony, matka-jak to matka luźno do tego podeszła.  Moja rodzina zrezygnowała z uczestnictwa w chrzcie  (na sali) z wiadomych powodów do kościoła pojadą.

Mój brat od początku ciężko pracował, żeby ich utrzymać i dopóki przynosił pieniądze do domu nie było problemów. Teraz ona mówi, że on nie potrafił się odpowiednio zająć dzieckiem, bo wracał z pracy po 12-14h i był zmęczony nie mając do tego prawa, że jak będzie chciała to dziecka nie zobaczy więcej, że ona ma do niego większe prawa. Mój brat powiedział, że dopóki nie jest ustalone sądownie prawa mają jednakowe. Prawnika mamy umówionego już w następny czwartek.. Chodzi o to, że mój brat boi się o swoje dziecko ze względu na tego starego oprycha (widziałam go), mój brat z nim pracował, wie że koleś pije dużo alkoholu, co w takim wypadku jeszcze zanim pójdziemy do sądu możemy zrobić? Zaznaczył jej, że nie życzy sobie, żeby zostawiała dziecko z tym facetem sam na sam i w ogóle, ale wiadomo to nie jest koncert życzeń..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Opieka nad dzieckiem przez ojca

Jeśli są jakieś wiadomości, smsy z matka dziecka w których grozi mu bezpodstawnym odebraniem praw albo przyznaje, że jej nowy partner ma problem z alkoholem to róbcie screeny i zbierajcie wszystko. A oprócz tego, no cóż, wydaje mi się że wszystko w rękach prawnika. Powodzenia.

3

Patka1242 napisał/a:

Witajcie,
na wstępie chcę powiedzieć, że sprawa nie dotyczy mnie a mojego brata.

Mój brat 21 lat i jego juz EX mają półroczne dziecko(dziecko jego, testy potwierdziły). Wszystko było pięknie, chrzest zaplanowany zaliczki po wpłacane, nagle ona miesiąc przed chrztem mówi, że miłość się skończyła i ma nowego faceta.  FACETA KTÓRY MA 50 LAT i nadużywa alkoholu. Jej ojciec jest na nią wkurwiony, matka-jak to matka luźno do tego podeszła.  Moja rodzina zrezygnowała z uczestnictwa w chrzcie  (na sali) z wiadomych powodów do kościoła pojadą.

Mój brat od początku ciężko pracował, żeby ich utrzymać i dopóki przynosił pieniądze do domu nie było problemów. Teraz ona mówi, że on nie potrafił się odpowiednio zająć dzieckiem, bo wracał z pracy po 12-14h i był zmęczony nie mając do tego prawa, że jak będzie chciała to dziecka nie zobaczy więcej, że ona ma do niego większe prawa. Mój brat powiedział, że dopóki nie jest ustalone sądownie prawa mają jednakowe. Prawnika mamy umówionego już w następny czwartek.. Chodzi o to, że mój brat boi się o swoje dziecko ze względu na tego starego oprycha (widziałam go), mój brat z nim pracował, wie że koleś pije dużo alkoholu, co w takim wypadku jeszcze zanim pójdziemy do sądu możemy zrobić? Zaznaczył jej, że nie życzy sobie, żeby zostawiała dziecko z tym facetem sam na sam i w ogóle, ale wiadomo to nie jest koncert życzeń..

Kolejna tragedia bedzie z dzieckiem w roli glownej.  Jak matka sie moze wiazac z osoba,ktora ma problemy z alkoholem. Ja rozumiem kazdy ma prawo do nowego zwiazku nawet majac dzieci,ale nie z alkoholikiem

4

Póki co, nic nie możecie zrobić.
Prawa mają jednakowe, trzeba czekać na wyrok sądu.

Miejmy nadzieję, że ona nie będzie zostawiała dziecka pod opieką pijanego partnera, jest w końcu matką. Najlepiej się dogadać co do opieki nad dzieckiem.

5

Problem polega na tym, ze ona oficjalnie nigdzie nie napisała, ze jej nowy partner ma problem z alkoholem. Jej wg mnie „dziadek” pracował z moim bratem w jednej firmie i wyleciał z pracy za bycie pod wpływem (1,5 promila). Ona nie ma problemu z jego problemem, jego wiekiem. Nagrywają nasze rozmowy (nie informując nas przed tym - według mnie żaden dowód), jej matka jest mocno dwulicowa, nam gada na nią ale wiadomo to córka, jej na nas.  No temat rzeka.

6

Czego oczekujesz od forum?
Jedynie możesz się wygadać, choć za bardzo wchodzisz w buty brata, jest dorosły, sam musi sobie radzić.