Akceptowalna sylwetka kobiety - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Akceptowalna sylwetka kobiety

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 54 ]

Temat: Akceptowalna sylwetka kobiety

Podobny wątek jest o facetach, ale też w innym wątku pojawił się motyw botoków i ust ala karp, że to się podoba facetom.

Jak myślicie drogie panie, co się podoba facetom? Czy naprawdę uważacie, że lubimy karpie, kilkucentymetrowe tipsy i doklejone rzęsy?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez jjbp (2023-06-20 14:27:27)

Odp: Akceptowalna sylwetka kobiety

Niektórym się podoba, skądś te karpie chłopaków biorą, prawda?

Ja myślę że w przypadku obu płci gusta są różne, wbrew retoryce forsowanej na forum odnośnie jednego gustu wśród kobiet. Większość ludzi ma jakieś swoje drobne upodobania (np blondynki versus brunetki), ale koniec końców zawsze liczy się całokształt i fan blondynek może oszaleć na punkcie brunetki a fanka brodatych drwali na punkcie łysego pana jeśli całość "zagra".

3

Napiszę trzeba brać przymrużeniem oka. Retro podam stare uzupełnicie wiedzę.

4

jjbp napisał/a:

Ja myślę że w przypadku obu płci gusta są różne, wbrew retoryce forsowanej na forum odnośnie jednego gustu wśród kobiet. Większość ludzi ma jakieś swoje drobne upodobania (np blondynki versus brunetki), ale koniec końców zawsze liczy się całokształt i fan blondynek może oszaleć na punkcie brunetki a fanka brodatych drwali na punkcie łysego pana jeśli całość "zagra".

Tak szczerze - nie spotkałem jeszcze nikogo, kto by przyznał, że lubi karpie.

5

Jack Sparrow napisał/a:
jjbp napisał/a:

Tak szczerze - nie spotkałem jeszcze nikogo, kto by przyznał, że lubi karpie.

Z drugiej strony nie słychać tych dziewczyn narzekających na samotność. Także ktoś gdzieś musi być wink

6

po latach smile

7

Moje ideały i miłości z młodości po latach zmieniły się nie do poznania. Jedna zdradzała męża, w końcu gdy mieli 2 dzieci - zostawiła go dla innego, z resztą kobieciarza, który w końcu też ją zdradził. Co mocno przeżyła. Sama skóra i kości, twarz zniszczona. A była piękną, kształtną, blondynką.
Druga o dziwo brunetka, ale ciało do tamtej podobne. Wyszła za mąż dość nieszczęśliwie, jej mąż miał duże powodzenie u kobiet. Czy ją zdradzał nie wiem. Ale zapewne przez przejścia życiowe, została alkoholiczką. Nie mają dzieci. Mocna zniszczona przez alkoholizm, też skóra i kości - po dawnych kształtach i urodzie ani śladu.
2 piękne dziewczyny (przynajmniej dla mnie), a po kilku latach wraki człowieka. Musze przyznać, że miałem sporo szczęścia, że się z nimi nie związałem.

8

Legat napisał/a:

2 piękne dziewczyny (przynajmniej dla mnie), a po kilku latach wraki człowieka. Musze przyznać, że miałem sporo szczęścia, że się z nimi nie związałem.

A zafundowałbyś im taki sam los, że nie wyglądałyby po latach spędzonych z Tobą inaczej?

9

Jack Sparrow napisał/a:

Podobny wątek jest o facetach, ale też w innym wątku pojawił się motyw botoków i ust ala karp, że to się podoba facetom.

Jak myślicie drogie panie, co się podoba facetom? Czy naprawdę uważacie, że lubimy karpie, kilkucentymetrowe tipsy i doklejone rzęsy?

Tak. Inaczej kobiety z powiększonymi ustami i doczepianymi rzęsami byłyby na zawsze same, a tak nue jest, znaczy, muszą się podobać.

10

Jack Sparrow napisał/a:

Tak. Inaczej kobiety z powiększonymi ustami i doczepianymi rzęsami byłyby na zawsze same, a tak nue jest, znaczy, muszą się podobać.

11

Legat napisał/a:

Moje ideały i miłości z młodości po latach zmieniły się nie do poznania. Jedna zdradzała męża, w końcu gdy mieli 2 dzieci - zostawiła go dla innego, z resztą kobieciarza, który w końcu też ją zdradził. Co mocno przeżyła. Sama skóra i kości, twarz zniszczona. A była piękną, kształtną, blondynką.
Druga o dziwo brunetka, ale ciało do tamtej podobne. Wyszła za mąż dość nieszczęśliwie, jej mąż miał duże powodzenie u kobiet. Czy ją zdradzał nie wiem. Ale zapewne przez przejścia życiowe, została alkoholiczką. Nie mają dzieci. Mocna zniszczona przez alkoholizm, też skóra i kości - po dawnych kształtach i urodzie ani śladu.

Chodzi o to, że zbrzydły?
Czy o alkohol?

12 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-20 15:32:12)

Większość facetów nie rozpoznaje zrobionych ust, jeśli nie są monstrualne jak u Godlewskich. Kobieta zazwyczaj widzi, że inna ma te usta zrobione lepiej lub gorzej, dla niej może być więc karpiem to, co facet uzna za naturalną urodę. Z resztą poprawek jest tak samo, czyli rzęsy, cycki, jakieś wolumetrie - jedni widzą, że to sztuczne, inni nie. No i właściwie nic z tego nie wynika, bo nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba.
Moim zdaniem najbardziej się podoba subtelność, delikatnosć, ale jednak poprawiona, tylko niewidocznie. Babeczką robiącą sieczkę z męskich serc jest np. niejaka Kara z dawnych odcinków Hotelu Paradise, moim zdaniem to kwintesencja kobiecej urody (mimo że wiem, że ma sporo poprawek zrobionych, w tym usta). Widziałam wtedy jakiś odcinek z nią i uznałam, że jako facet zakochałabym się w sekundę (inni się zakochali, a z jednym z uczestników, zresztą obłędnie przystojnym, są parą już od lat).

13

Robione rzęsy i hybrydy na paznokciach ma teraz i studentka dorabiająca w Żabce i 50letnia matka dzieciom pracująca za biurkiem, czy gdziekolwiek.

Chyba, że mówimy o laserkowych szponach na 5 cm i 5 cm rzęsach, typu estradowego, wręcz karykaturalnie.

O których rzęsach i paznokciach piszemy, bo to różnica.

Tak samo usta, czy mówimy o napompowanych, że wyglądają od razu jak dwie sztuczne gumki do ścierania, czy lekko powiększone, czego nie widać? Znajoma ma, koleżanka mi uświadomiła, że sobie ostrzykuje usta, nie poznałam, myślałam, że taki ma kształt.

14

Co do samej sylwetki, to jedyny wymóg jaki zawsze miałem, to aby była szczupła.
Nie musiała mieć tali osy, dużych piersi czy tyłka.
I zawsze zauważałem, czy kobieta miała cos zrobionego czy nie.
Zawsze bardziej podobały mi sie takie wąskie usta, niz"pełne" ze o glonojadach nie wspomnę.
Tak samo piersi czy tyłek, od razu było widać, czy kobieta korzystała z klinik plastycznych.

Jak dla mnie (podkreślam dla mnie) było to czerwona flagą, i mogło sugerować jakieś zaburzenia psychiczne.
Skoro ktoś chce sam, dobrowolnie isc pod nóż, mimo braku jakiś defektów czy oszpeceń, bo sam sobie sie nie podoba.
To kto wie, co tam jeszcze w główce sie kryje.

15

Szeptuch napisał/a:

Jak dla mnie (podkreślam dla mnie) było to czerwona flagą, i mogło sugerować jakieś zaburzenia psychiczne.
Skoro ktoś chce sam, dobrowolnie isc pod nóż, mimo braku jakiś defektów czy oszpeceń, bo sam sobie sie nie podoba.
To kto wie, co tam jeszcze w główce sie kryje.

Ale przecież nie wiesz, czy zrobiona dziewczyna nie miała wcześniej defektów. Cycki bywają asymetryczne, wargi zresztą też, nos złamany, a rzęsy łysawe po chemii. Różnie bywa.

16 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-06-20 17:58:12)

Panie nie brały do siebie modelka i piosenkarka, mężczyznom sposoba.

Jack Sparrow napisał/a:

Wielu facetom wydaje się że umieją rozpoznać kwasy, botoks, ale to nieprawda. Laski tez czasem nie chcą karpia, ale kosmetolog coś zepsuje i potem to miesiącami niwelują.
Ja lubie pełne usta i bardzo sie ciesze że takie mam. Myślę że gdybym nie miała to może bym próbowała oszukac nature troche.
Ideał...
PunBB bbcode test
VS zwykłe, małe usteczka. nawet szminka nie podbija ich mocy
PunBB bbcode test

18 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-06-20 23:49:47)

widze od razu, ale ja jestem kobieta i tez uwazam, ze faceci nie odrozniaja tak naprawde, mimo ze twierdza cos innego. smile

sama robie tylko rzesy. a i to mega delikatnie. moja kolezanka, mimo ze ma 36 robi juz botoksy na zmarszczki (w tym wieku to wedlug mnie przesada). osobiscie nie wyobrazam sobie ingerowac w zdrowa tkanke, chyba ze bylabym po jakims wypadku. kosmetyczki i plastycy na tym zarabiaja, wiec nic nie mowia, ze wychodzi to po latach. mialam miec zabieg -chcialam z przyczyn zdrowotnych, nie w kwestii upiekszania chirurg mnie uswiadomil, co oznacza nawet lekka ingerencja wlasnie w zdrowa tkanke. ciesze sie, ze zrezygnowalam. wole byc brzydka smile ale to ja smile

temat troche mnie rozbawil. przypomnialam sobie o starym kumplu z kiedys. twierdzil, ze lubi kobiece, naturalne kobiety. cos ala nasze babcie kiedys w mlodosci. bez tatuazy i wgle. a followuje same wlasnie z tatuazami, piercingiem i w odwaznych pozach /ubraniach o ile to mozna nazwac ubraniami smile takze nie ma co sluchac facetow smile rozdwojenie jazni
podejrzewam, ze o karpiach tez tylko gadaja, ale sami chetnie by polecieli, gdyby mieli szanse. pozostaje zalosnie powzdychac jak pies do miecha za szybka smile bo wlasnie te followanie i lajkowanie mi to przypomina.

osobiscie wole byc naturalna, z dlugiminaturalnymi wlosami, bez malowanych brwi i wgle. moja kuzynka ma doczepiane . przez to ze zawsze odrozniam, obojetnie jak dobrze co sobie zrobi -nie chce. patrzylabym w lustro i widziala, ze nie moje. nawet paznokcie mam swoje. przyznam, ze codziennie nosze makijaz i to by bylo na tyle.

19

Akurat podlinkowałaś dwie foty z robionymi ryjami. Na pierwszym to mocny photoshop, a na drugim jest Amy Shumer, która też jest robiona.

20

blueangel napisał/a:

temat troche mnie rozbawil. przypomnialam sobie o starym kumplu z kiedys. twierdzil, ze lubi kobiece, naturalne kobiety. cos ala nasze babcie kiedys w mlodosci. bez tatuazy i wgle. a followuje same wlasnie z tatuazami, piercingiem i w odwaznych pozach /ubraniach o ile to mozna nazwac ubraniami smile takze nie ma co sluchac facetow smile rozdwojenie jazni
podejrzewam, ze o karpiach tez tylko gadaja, ale sami chetnie by polecieli, gdyby mieli szanse. pozostaje zalosnie powzdychac jak pies do miecha za szybka smile bo wlasnie te followanie i lajkowanie mi to przypomina.

Co innego panny do dymania, a co innego materiał na żonę wink

21 Ostatnio edytowany przez madoja (2023-06-21 09:43:35)

Co do karpia - faceci niby mówią że nie lubią, ale te laski mają facetów i to przeważnie niezłych. Obecnie zrobione usta to symbol "luxury girl". Zwróćcie uwagę że robią to nawet celebrytki typu Rozenek, Natalia Siwiec, Doda itd. I facetom się one podobają.

Ale miało być o figurze.
Tak samo jak w temacie o figurze facetów powiem: w teorii jedno, w praktyce wychodzi inaczej.

Jeśli chodzi o grube kobiety, to jak powiedział mój kolega "są babki grube i grube".

Jedna gruba to niekształtna i zaniedbana:
PunBB bbcode test

A druga gruba to proporcjonalna i z piękną twarzą:
PunBB bbcode test

Myślę że tej drugiej, choć nie jest szczupła, większość facetów z łózka by nie wyrzuciła.

A co do cycków kontra dupy: wydaje mi się że faceci raczej patrzą na tyłek.

Jack Sparrow napisał/a:

Akurat podlinkowałaś dwie foty z robionymi ryjami. Na pierwszym to mocny photoshop, a na drugim jest Amy Shumer, która też jest robiona.

Akurat nie widze sensu w szukaniu odpowiednich zdjec godzinami. Wpisalam "full lips" i wkleiłam takie które sa b. duże, a potem zdjęcie Amy bo ją właśnie kojarze jako aktorke która ma małe usta. Myslę że głowna mysl mojej wypowiedzi jest zachowana, zdjęcia to tylko rekwizyty, więc nie ma co się tak do nich przywiązywac. Zwyczajnie rozumiem, że kobiety z ustami jak Amy mogą chcieć mieć takie jak na gorze; mi się pełne usta podobają. Rozumiem tez że nie zawsze celują w karpia tylko raczej coś takiego jak na zdjęciu, ale nie kazdy kosmetolog cos takiego umie ogarnąć i potem sie bujają z tym w innych gabinetach. Nie spotkałam ani jednego "karpia", który chciał karpia. Zawsze to kosmetolog przesadzi, albo z czasem masa wypełniająca migruje, albo wyobrazały sobie inny efekt.

Uważam że zjawisko karpia nie jest dostatecznie zrozumiane na naszym forum.

Podobnie jak z tapetą. Dużo młodych dziewczyn uczy się makijau z YT a tam pokazują techniki które dobrze wyglądają w necie, ale IRL już nie. To nie jest zawsze tak że laski mają zdjęcie mandaryny, albo wczesnej dody na scianie i chcą być jak ona. To są czasem fuszerki, a nie wymarzony efekt.

Tak samo nikt nie planuje takiego wykończenia domu, a jednak chłopy czasem tez coś sknocą.
PunBB bbcode test

23

Sylwetka to jest wzrost,waga i figura ciala,a nie wyglad nosa czy ust

Jack Sparrow napisał/a:
blueangel napisał/a:

Co innego panny do dymania, a co innego materiał na żonę wink

I co potem? 40 lat seksu z babką która nie jest nawet w twoim typie? Ahhh faceci sa tacy naiwni. Wystarczy ubrać się na harcerke i schować białe kozaczki do szafy i już kazdy kawaler będzie cie traktował poważnie, bo prezentujesz styl "na grzeczną żonke"? XD

25

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

y efekt.

Tak samo nikt nie planuje takiego wykończenia domu, a jednak chłopy czasem tez coś sknocą.
PunBB bbcode test

Etam smile

Nie znasz się ....

To tajne wyjście awaryjne. Zapewne trzeba było dopłacić extra za coś takiego twórczego big_smile

A tak serio widać że zostało zamówione złe okno. Powinno być w kształcie litery L tylko zwykłe okno + okno balkonowe. Takie jak w wielu blokach montowano kiedys.
A nie było czym dziury załatać a jakieś drzwi były pod ręką to wyszło big_smile

A tak serio wtedy się zamurowuje, tynkuje i takich cyrków nie ma big_smile

Nadzorowałem budowę 2 domów więc różne kwiatki widziałem big_smile

26 Ostatnio edytowany przez SmutnaDziewczyna007 (2023-06-21 11:04:41)

Kaszpir007 napisał/a:

Etam smile

Nie znasz się ....

Myślę że laski z karpiem i kiepskim makupem tez widzą swoje fuszerki, ale po prostu nie mają kasy, wiedzy, cierpliwości jak to naprawić. mówią etam i żyją dalej smile Ludzie błędnie oceniają że to jest ich dream efekt.

27

Herbatazlimonkąbezcukru napisał/a:

ktoś kto posiada choć trochę wiecej inteligencji niż słuchacz disco polo nie ogląda takich programów jak hotel paradise bo nie chce się ogłupiać.

Nie chodzi o program tylko o osobę. A czas na oglądanie takich czy innych seryjnych tasiemców będę mieć najwcześniej na emeryturze, o ile w ogóle będę mieć emeryturę hmm

28

A tu macie tę laskę z HP:

PunBB bbcode test

29

ktoś kto posiada choć trochę wiecej inteligencji niż słuchacz disco polo nie ogląda takich programów jak hotel paradise bo nie chce się ogłupiać.

Kuźwa, disco polo nie słucham, studia skończone, praca odpowiedzialna, zasób słów chyba też dość bogaty i patrz... czasem obejrzę sobie dla odmóżdżenia hotel paradise?
Czy Ty właśnie mnie obraziłaś? smile

30 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-06-21 12:20:02)

Właśnie to mnie zawsze zastanawiało, to męskie spojrzenie..
Kobieta spojrzy na koleżankę szarą myszkę i od razu wie, czy ona ma wielki potencjał by zamienić się w piękność,  czy nie i to nie musi być kilo tapety, wystarczy zmiana stylu: fryzura lekki makijaż, ubrania, postawa, pewność siebie..
I odwrotnie, widzi kobietę, za którą mężczyzn I urkręcają sobie glowę i już wie, jak ona będzie wyglądać bez akcesoriów,  czy kobieco, czy zupełnie nieciekawie.
Mężczyzn chyba taka wizualizacja w głowie przerasta, zwłaszcza tych młodszych, więc nie zwracają uwagi na szare myszki, a ciągnie ich do sztucznosci

31

Dodam tylko, że jestem z tych większych rozmiarów (xl) Mojemu małżonowi właśnie taka się podobam, nie lubi szczupłych.
Staram się w miarę możliwości dbać o siebie, podkreślić i zatuszować, co trzeba. Na brak powodzenia nie mogę narzekać, ale może tak ma kobieta z maszyną między nogami (motocykl) smile
Ze względu na pasję korzystam z dobrodziejstw kosmetyczek i tak: rzęsy są, paznokcie są, makijaż permanentny jest big_smile (panowie nie widzą różnicy, koleżanki myślały, że to subtelny make up- więc chyba nie jest przesadzone)
Dzięki temu nie wyglądam, jak panda po zdjęciu kasku smile

32 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-21 13:20:57)

Motocyklistka napisał/a:

Dodam tylko, że jestem z tych większych rozmiarów (xl) Mojemu małżonowi właśnie taka się podobam, nie lubi szczupłych.
Staram się w miarę możliwości dbać o siebie, podkreślić i zatuszować, co trzeba. Na brak powodzenia nie mogę narzekać, ale może tak ma kobieta z maszyną między nogami (motocykl) smile
Ze względu na pasję korzystam z dobrodziejstw kosmetyczek i tak: rzęsy są, paznokcie są, makijaż permanentny jest big_smile (panowie nie widzą różnicy, koleżanki myślały, że to subtelny make up- więc chyba nie jest przesadzone)

Jeździsz dużo i dalekodystansowo? Jak ratujesz włosy? Przejechałam jakiś czas temu na moto całą Europę (jako pasażerka) i po 3 tygodniach kiszenia długich włosów w kominiarce pod kaskiem ich kondycja spadła drastycznie: połamały się, pokołtuniły, stały się szorstkie i matowe. Pech, bo to były straszne upały, na południu sięgały prawie 45 stopni, a my cały czas w tych kaskach. Po powrocie musiałam je skrócić około 10 cm.  sad
ps. pazurów nie robiłam wtedy, bo mi się do rękawiczek skórzanych nie mieściły XD

33

Kasssja napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Jeździsz dużo i dalekodystansowo? Jak ratujesz włosy? Przejechałam jakiś czas temu na moto całą Europę (jako pasażerka) i po 3 tygodniach kiszenia długich włosów w kominiarce pod kaskiem ich kondycja spadła drastycznie: połamały się, pokołtuniły, stały się szorstkie i matowe. Pech, bo to były straszne upały, na południu sięgały prawie 45 stopni, a my cały czas w tych kaskach. Po powrocie musiałam je skrócić około 10 cm.  sad
ps. pazurów nie robiłam wtedy, bo mi się do rękawiczek skórzanych nie mieściły XD

tak, dalekodystansowo. Spora część Europy zjeżdżona.
Mam włosy mocno za łopatki. Jedyne, co to warkocz, albo dwa warkoczyki. Plus mocne odżywanie i szczerze Ci powiem, nie widzę żeby ucierpiały jakoś mocno, a jeżdżę 10 lat.
Pazury mam dość długie, ale mieszczą się w  rękawice smile Latem i tak wybieram bez palców, bo za ciepło smile

34

Motocyklistka napisał/a:

Mam włosy mocno za łopatki. Jedyne, co to warkocz, albo dwa warkoczyki. Plus mocne odżywanie i szczerze Ci powiem, nie widzę żeby ucierpiały jakoś mocno, a jeżdżę 10 lat.
Pazury mam dość długie, ale mieszczą się w  rękawice smile Latem i tak wybieram bez palców, bo za ciepło smile

Eh, musiałam zaniedbać odżywianie w tym czasie, bo do kufrów ledwo się z podstawowymi rzeczami zmieściłam, a co tu mówić o odżywkach i maskach. A rękawiczki bez palców to spore ryzyko, ja mimo upału zawsze po zęby uzbrojona byłam i raz się to przydało.

35

Kasssja napisał/a:
Motocyklistka napisał/a:

Pazury mam dość długie, ale mieszczą się w  rękawice :) Latem i tak wybieram bez palców, bo za ciepło :)

Eh, musiałam zaniedbać odżywianie w tym czasie, bo do kufrów ledwo się z podstawowymi rzeczami zmieściłam, a co tu mówić o odżywkach i maskach. A rękawiczki bez palców to spore ryzyko, ja mimo upału zawsze po zęby uzbrojona byłam i raz się to przydało.

Rolbag też spełnia dobrą rolę.
Ja z kolei czasem i na "zdrapkę". W upale nie jeżdżę w pełnej zbroi. Znajomy kiedyś był blisko udaru cieplnego podczas jednej włoskiej wyprawy.
W kufry ładuję minimum ciuchów, zazwyczaj na campingach są pralki, a pogoda sprzyja schnięciu podczas jednej nocy. W jednym miejscu bywaliśmy max 2 noce, ale to było wystarczające.
10 lat trochę nauczyło  ;)

36 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-06-21 20:31:07)

Motocyklistka napisał/a:

Rolbag też spełnia dobrą rolę.
Ja z kolei czasem i na "zdrapkę". W upale nie jeżdżę w pełnej zbroi. Znajomy kiedyś był blisko udaru cieplnego podczas jednej włoskiej wyprawy.
W kufry ładuję minimum ciuchów, zazwyczaj na campingach są pralki, a pogoda sprzyja schnięciu podczas jednej nocy. W jednym miejscu bywaliśmy max 2 noce, ale to było wystarczające.
10 lat trochę nauczyło  wink

Rollbagi też mieliśmy, ale jako że byłam pasażerką, to na jednym moto musiały się zmieścić rzeczy moje, jego i jeszcze namiot z karimatami (ani razu w końcu nie użyte, bo zawsze ostatecznie trafialiśmy gdzieś do hostelu/airbnb/plebanię prawosławną). Eh, stare dzieje, wspominam z nostalgią, ale od tamtego czasu już nie jeżdżę z nikim. Jakoś przestało mi to dawać radość, prawka też w końcu nie zrobiłam, choć były plany. A tobie zazdroszczę pasji, że Ci miłość nie przemija smile

37

SmutnaDziewczyna007 napisał/a:

I co potem? 40 lat seksu z babką która nie jest nawet w twoim typie? Ahhh faceci sa tacy naiwni. Wystarczy ubrać się na harcerke i schować białe kozaczki do szafy i już kazdy kawaler będzie cie traktował poważnie, bo prezentujesz styl "na grzeczną żonke"? XD

No nie, bo to jest jak różnica między kurwą (charakter) a prostytutką (zawód).

Dlatego taka wspomniana tu Doda czy inne tego pokroju nie mają tak naprawdę życiowych partnerów, tylko mniej lub bardziej regularnie ich zmieniają.

38

Ela210 napisał/a:

Mężczyzn chyba taka wizualizacja w głowie przerasta, zwłaszcza tych młodszych, więc nie zwracają uwagi na szare myszki, a ciągnie ich do sztucznosci

Nie wiem jak inni, ale ja to widze podobnie do ciebie. Też jestem w stanie ocenić potencjał i ile z pierwszego wrażenia, to akcesoria, dodatki, makijaż, a na ile jej własna natura i geny.

Z tymi młodszymi to jest osobna historia. Przez to, że seks i seksualność to u nas tabu, to oni NIE WIEDZĄ jak wygląda naturalny biust, bo się wychowali na social mediach z retuszami i porno.

Oni nie wiedzą, ze piersi mogą byś lekko niesymetryczne, że brodawki mogą być małe i płaskie, a mogą być duże i nabrzmiałe, że cipka to czasem bułeczka, a czasem motylek i że wargi sromowe też mogą być niesymetryczne. Nie wiedzą, że lekki cellulit może występować ze względu na fazę cyklu czy porę roku, nie wiedzą jak faktycznie powinna poruszać się kobieta i jak to wpływa na postrzeganie sylwetki.

39

Kasssja napisał/a:

Większość facetów nie rozpoznaje zrobionych ust, jeśli nie są monstrualne jak u Godlewskich. Kobieta zazwyczaj widzi, że inna ma te usta zrobione lepiej lub gorzej, dla niej może być więc karpiem to, co facet uzna za naturalną urodę. Z resztą poprawek jest tak samo, czyli rzęsy, cycki, jakieś wolumetrie - jedni widzą, że to sztuczne, inni nie. No i właściwie nic z tego nie wynika, bo nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba.
Moim zdaniem najbardziej się podoba subtelność, delikatnosć, ale jednak poprawiona, tylko niewidocznie. Babeczką robiącą sieczkę z męskich serc jest np. niejaka Kara z dawnych odcinków Hotelu Paradise, moim zdaniem to kwintesencja kobiecej urody (mimo że wiem, że ma sporo poprawek zrobionych, w tym usta). Widziałam wtedy jakiś odcinek z nią i uznałam, że jako facet zakochałabym się w sekundę (inni się zakochali, a z jednym z uczestników, zresztą obłędnie przystojnym, są parą już od lat).

Dokładnie:) o mózg jak o każdą inną część ciała także trzeba dbać i nie faszerować go dziadostwem.

40

Mi się  nie podobają zbyt wytapetowanych kobiet i nie rozumiem pocholere kobiety robią sobie usta
wyglądają jak by je przszczola ugryzła   wink  big_smile

41

Miklosza napisał/a:

Mi się  nie podobają zbyt wytapetowanych kobiet i nie rozumiem pocholere kobiety robią sobie usta

Nigdy nie pisz o pszczołach na portalach randkowych.

42 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-06-24 01:48:21)

Jack Sparrow napisał/a:

Moje obserwacje pokazują, że deklarujecie, że nie lubicie, ale kształtując gust na tych wszystkich Instagramach i na porno dopiero taką kobietę uważacie za seksualnie atrakcyjną. Oczywiście nie wszyscy tak macie, ale spójrzmy prawdzie w oczy: wydęte usta, czerwone paznokcie i długie rzęsy to symbole seksualności i to wcale nie mniejsze niż spory biust i pośladki.

43

Priscilla napisał/a:

wydęte usta, czerwone paznokcie i długie rzęsy to symbole seksualności i to wcale nie mniejsze niż spory biust i pośladki.

Opisałaś jakiś chodzący koszmar xD

44

Kasssja napisał/a:
Miklosza napisał/a:

A dlaczego? Nie potrafię wymyślić ani jednego powodu... Hmmm...

45 Ostatnio edytowany przez Karmaniewraca (2023-06-24 16:03:32)

Też wg mnie faceci uwielbiają zrobione laski choć deklarują co innego. Ale z drugiej strony też te moje zwykle koleżanki, zwyczajnie wyglądające mają najczęściej stabilne, zwyczajne związki. Po drugiej stronie koleżanki czyli te obiekty westchnień są otoczone kolesiami, którzy raczej nie są kandydatami na życiowego partnera. Jedno jest pewne, zawsze dziewczyna która ma mini, jest zrobiona będzie wzbudzać zainteresowanie chociaz każdy tu niby twierdzi, że nie.

Poza tym uważam, że każda sylwetka jest akceptowalna, bo to zależy co się komu podoba i kim ta osoba jest

Ale topowa laska pokroju Dody czy Natalii Siwiec to jest ideał nie tylko dla mężczyzn ale dla kobiet też. chociaż ja kocham Rihannę, uważam że jest boginią, królowa piękna i idealnego kształtu twarzy oraz ma cudowny profil. Dodatkowo ma cudowne ciało, miała i ma, bez względu czy ma więcej kilo czy nie. Mogłabym się urodzić Rihanna, przy okazji z jej talentem do śpiewania i robienia kasy.
Jak można być tak pięknym, idealnie skrojonym. Kocham ja

46

Gary napisał/a:
Kasssja napisał/a:
Miklosza napisał/a:

To sprawdź, jak napisał pszczoła. Każda myśląca kobieta kliknie "unlike" z prędkością łopotu przszczrzelich skrzydełek wink)

47

jakis_czlowiek napisał/a:
Priscilla napisał/a:

wydęte usta, czerwone paznokcie i długie rzęsy to symbole seksualności i to wcale nie mniejsze niż spory biust i pośladki.

Opisałaś jakiś chodzący koszmar xD

Wydęte usta, czyli pełne usta - takie sie podobają. Czerwone paznokcie - jesli to nie są 10 centymetrowe szpony, ale ładnie zrobione żele, na zadmabych dłoniach - dodają uroku. Długoe rzęsy - też się akurat panom podobają. Koszmaru tam nie widzę.

48

Kasssja napisał/a:
Gary napisał/a:
Kasssja napisał/a:

To sprawdź, jak napisał pszczoła. Każda myśląca kobieta kliknie "unlike" z prędkością łopotu przszczrzelich skrzydełek wink)

Wielka rzecz mały błąd ortograficzny

Wy i większość ludzi nie macie szans na te kobiety które tu pokazujecie
Jak będziecie myśleć tylko o tych kobietach nie o zwykłych normalych dziewczynach to nigdy nie zaliczycie

49 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-06-24 21:02:27)

Kasssja napisał/a:
Gary napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Jezus Maria.... faktycznie smile smile

Motto na dziś:   "Na cóż goła klata jak szwankuje ortografia" smile smile

Kasssja napisał/a:

... łopotu przszczrzelich skrzydełek wink)

O tej przynajmniej wiadomo, że porządnie brzęczy smile

50

Kasssja napisał/a:

Dokładnie. To, co faceci biorą za naturalną urodę, bardzo często jest wynikiem dobrze wstrzykniętego kwasu hialuronowego.
Założę się, że większość by powiedziała, że pani po prawej jest taka piękna naturalne, wcale nie zrobiona XD
https://www.instagram.com/p/CpKJS-brW_Y/?img_index=1

Sama czasem jestem w szoku widząc reklamy klinik medycyny estetycznej, np. tę panią:
https://www.instagram.com/p/Cqmpab1D47N/
Z miejsca wygląda 15 lat starzej, ale może tego potrzebowała, jeśli np ma 35 lat, jest prawniczką i wygląd 20 latki wpływa na postrzeganie jej kompetencji.

PS. Nie mam nic wspólnego z tą kliniką, wstawiam linki, żeby mi nie zarzucili kradzieży własności intelektualnej tongue

51 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-06-25 12:17:27)

Ze swoją orientacją mogę zarówno wypowiadać się na temat mężczyzn jak i kobiet big_smile zatem podobają mi się kobiety o ładnej figurze (M/L) o pięknej twarzy. Mimo, że sama co jakiś czas kocham u siebie mocny rockowy makijaż, to u kobiet cenię ładny, delikatny, jakoś brzydzi mnie całowanie botoksu i szminki, tak samo nie znoszę sztucznych rzęs i długich paznokci (kicz, tandeta i nic ponad to)

Jeśli chodzi o opinie Panów z mojego otoczenia, zazwyczaj podobnie, natomiast mają mniejsze wymagania odnośnie makijażu, to znaczy, zwykle nie są w stanie ocenić dobrego makijażu, tak samo co poprawek natury. Patrzą na całokształt, nawet rzęsy sztuczne są ok o ile nie gąsienica

52 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-06-25 16:17:09)

Mam rozne kolezanki. I zrobione, i "naturalne". Te zrobione maja o mega wiele wieksze branie od tych naturalnych. A podobno to kobiety jedno mowia, drugie robia. Gdyby faceci tak lecieli na nature, byloby odwrotnie. Jedynym wytlumaczeniem mogloby tylko byc, ze oni faktycznie nie odrozniaja. Inaczej jak juz twierdzilam: rozdwojenie jazni smile

Choc trzeba tez przyznac, ze te poprawione oczywiscie z pomoca tej kasy lepiej wygladaja.
Nie zawsze, ale zazwyczaj. W koncu to po to to robia.
A odrozniacie tylko te, ktorym poprawki wlasnie nie wyszly.

A jeszcze moze mozna to porownac do kobiet, ktore chca dobrych, a leca na bad i tak jest z facetami chca nature a leca na sztucznosc?

53

blueangel napisał/a:

Mam rozne kolezanki. I zrobione, i "naturalne". Te zrobione maja o mega wiele wieksze branie od tych naturalnych. A podobno to kobiety jedno mowia, drugie robia. Gdyby faceci tak lecieli na nature, byloby odwrotnie. Jedynym wytlumaczeniem mogloby tylko byc, ze oni faktycznie nie odrozniaja. Inaczej jak juz twierdzilam: rozdwojenie jazni smile

Choc trzeba tez przyznac, ze te poprawione oczywiscie z pomoca tej kasy lepiej wygladaja.
Nie zawsze, ale zazwyczaj. W koncu to po to to robia.
A odrozniacie tylko te, ktorym poprawki wlasnie nie wyszly.

A jeszcze moze mozna to porownac do kobiet, ktore chca dobrych, a leca na bad i tak jest z facetami chca nature a leca na sztucznosc?

Znam dziewczynę, która bardzo mi się podobała, póki wyglądała naturalnie, a teraz, kiedy jest zrobiona, to już wcale.

54

jeneste92 napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Dokładnie. To, co faceci biorą za naturalną urodę, bardzo często jest wynikiem dobrze wstrzykniętego kwasu hialuronowego.
Założę się, że większość by powiedziała, że pani po prawej jest taka piękna naturalne, wcale nie zrobiona XD
https://www.instagram.com/p/CpKJS-brW_Y/?img_index=1

Sama czasem jestem w szoku widząc reklamy klinik medycyny estetycznej, np. tę panią:
https://www.instagram.com/p/Cqmpab1D47N/
Z miejsca wygląda 15 lat starzej, ale może tego potrzebowała, jeśli np ma 35 lat, jest prawniczką i wygląd 20 latki wpływa na postrzeganie jej kompetencji.

PS. Nie mam nic wspólnego z tą kliniką, wstawiam linki, żeby mi nie zarzucili kradzieży własności intelektualnej tongue

Ładnie robią usta. Może bym sobie tak delikatnie ciut zrobiła.. Kuszące nie powiem wink

Posty [ 54 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Akceptowalna sylwetka kobiety

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024