Zajęte kobiety na portalach rankowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zajęte kobiety na portalach rankowych

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 207 ]

1 Ostatnio edytowany przez marcinex (2023-05-04 19:31:34)

Temat: Zajęte kobiety na portalach rankowych

Czy ktoś jest mi w stanie co na portalach randkowych robią zajęte kobiety?
Ostatnio miałem parę, co się w moim przypadku rzadko zdarza. Dziewczyna z mojego miasta nawet ładna. Niby pisała, że szuka znajomych i takie tam. Odpisała mi nawet na pierwszą wiadomość następnego dnia, co też się rzadko zdarza. Więc ucieszyłem się, ale jeszcze raz sprawdziłem jej profil. I co? I dopisała, sobie że chłopaka już ma xdd
Niedługo potem miałem kolejną parę, znów się ucieszyłem. Po profilu widziałem, że nawet mamy wspólne zainteresowania. Ale potem przeczytałem sobie opis i też zajęta...
Dodam tylko, że nie klikałem w żadnej sekcji, gdzie się szuka znajomych, tylko w normalnej randkowej.

Co takie kobiety do cholery robią na portalach randkowych? A jest ich trochę, bo czasem czytam opisy to niektóre od razu piszą, że zajęte. Choć przyznam, że ostatnio coraz mniej opisów czytam, bo szkoda czasu. Lajkuje większość, a jak jakaś mnie też polajkuje to wtedy  najwyżej przeczytam opis. No chyba, ze jakaś mnie zainteresuje zdjęciami to wtedy czytam opis. Choć niestety mimo, że lajkuje większość to efektów i tak nie ma.
Ale wracając do tematu... Ja się pytam co tam te kobiety do cholery robią? Szukają sobie lepszego modelu? Kogoś na boku? Bo inaczej tego zinterpretować nie umiem
Sorry, ale ja w przyjaźń damsko męską nie wierze. A tym bardziej nie na portalach randkowych.
Ba, nawet w realu nie wierzę. Kiedyś spotykałem się z taką powiedzmy paczką z liceum. I tam, rzekomo jakiś gość podrywał zajętą dziewczynę. Choć ja osobiście nie zauważyłem, żeby jakoś specjalnie nachalny był czy coś. W zasadzie to w ogóle nie zauważyłem, żeby kogoś tam podrywał. Ale jedna laska, rzekomo się czuła przez niego podrywana i nasłała na niego swoich kuzynów, którzy go pobili. Po czym został z tej paczki wyrzucony. A to była osoba, którą tam wszyscy dobrze znali kilka lat.  Jeśli tak się kończy przyjaźń damsko męska ludzi, którzy się długo znają. To jak się może zakończyć taka z tindera? Aż strach pomyśleć.

Na koniec jeszcze dodam update moich 4 miesięcznych starań na portalach randkowych.
Jakiś miesiąc temu założyłem jeszcze tindera. Efektów oczywiście brak. Polubiła mnie jakaś kobieta co tez mnie polubiła na badoo wcześniej, ale i tym razem mi nie odpisała...
Miałem tez polubienie, od laski która miała zdjęcie w trumnie i pisała, że interesuje się satanizmem itp. To nawet nie pisałem
Miałem jeszcze polubienie od ładnej dziewczyny, ale jak wszedłem na jej instagrama to zobaczyłem pełno pijaństwa, narkotyków i rozbierania się, więc też nawet nie pisałem.
Plus polubienie od koleżanki z liceum, ale stwierdziłem, że to może być chęć naśmiewania się ze mnie, więc nawet nie dawałem macha.
I jeszcze jedno polubienie od kobiety, która mnie już lubiła na badoo. Ale to jakaś nimfomanka była, która w opisie pisała coś o erotycznych zabawkach i wsadzaniu ich przyszłemu partnerowi. Ale na badoo już kiedys do niej pisałem i nie odpisała to odrzuciłem tego macha.
No i to generalnie tyle.  Może jeszcze jeden like od jakieś bardzo nieurodziwej niewiasty były.
Dodam jeszcze, że miałem na tinderze wykupiony pakiet gold, dawałem te super liki i 2 razy odpaliłem boosta, ale bez skutków. Jedynie po tym booście miałem lajki od jakiś kobiet co mieszkają 100 km dalej, to kompletnie bez sensu i odrzuciłem.
Na badoo i facebook randki to praktycznie bez zmian. Na facebooku jedynie match z tą co się okazała zajęta. A na badoo jedynie czasem jakiś  lajk od jakiejś dziewczyny z drugiego końca polski, albo od jakiś bardzooo nieurodziwych.
Tak, więc tak jak pisałem już 2 miesiące temu, dla mnie szans już nie ma. Kolejne 2 miesiące tylko to potwierdziły.
Pozostaje życie w samotności, nic nie poradzę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zajęte kobiety na portalach rankowych

Facet im się znudził i szukają przystojniaka do przelotnej relacji, ewentualnie kogoś lepszego do stałego związku, żeby przeskoczyć z gałęzi na gałąź, gdy już będą mieć zapewnione miękkie lądowanie.

3

Znasz jakiś lepszy i szybki sposób, żeby spławić z nurtem rzeki niechcianego faceta, jak napisać mu, że jest zajęta? smile

4

Konto na portalu randkowym jeśli kobieta jest w związku należy traktować jako zdradę.

Żaden normalny facet czy kobieta która jest w związku nie założy na portalu randkowym konta, bo i po co ?
Zapewne każda osoba ma jakiś normalnych realnych znajomych i nikt nie szuka na portalu randkowym znajomego wink

5 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-05-05 13:54:48)

marcinex napisał/a:

Myślę, że to samo co żonaci faceci. wink .....i gościu nie bądź taki sztywny, więcej luzu....gdzieś się chował?

6

zwyczajny gość napisał/a:
marcinex napisał/a:

Myślę, że to samo co żonaci faceci. wink .....i gościu nie bądź taki sztywny, więcej luzu....gdzieś się chował?

Dla mnie to jest po prostu obrzydliwe.

Mam mieć luz, bo jak raz na ruski rok dostaje jakieś polubienie to się okazuje, że od zajętej kobiety?

To chyba normalne, że takie coś mnie irytuje.

7

marcinex napisał/a:

A niby dlaczego?
Tinder to nie aplikacja randkowa, tylko aplikacja do seksu.

marcinex napisał/a:
marcinex napisał/a:

Mam mieć luz, bo jak raz na ruski rok dostaje jakieś polubienie to się okazuje, że od zajętej kobiety?

Nie twój cyrk, nie twoje małpy. Co cię interesuje co inni ludzie robią.

Zajmij się sobą....aha zazdrość cię zżera. To zrób coś ze sobą by tych polubień było więcej.

9

Farmer napisał/a:
marcinex napisał/a:

A niby dlaczego?

Ta pierwsza sytuacja, którą opisywałem to akurat była na facebook randki.

marcinex napisał/a:

Zajmij się sobą....aha zazdrość cię zżera. To zrób coś ze sobą by tych polubień było więcej.

Jak nie mój cyrk, jak korzystając z aplikacji randkowych natrafiam na takie kobiety. To jak najbardziej mnie dotyczy. Przez takie kobiety tylko tracę więcej czasu.

Zazdrość wobec kogo? Wobec tych co mają dobre geny i nie muszą się starać żeby wyrywać kobiety? Nic takiego nie ma miejsca. Jak już to jestem zły na kobiety, że mają zbyt wygórowane oczekiwania i na rząd, że nic nie robi z brakiem wolnych kobiet.

Jak się nie ma dobrych genów to się nic nie da zrobić niestety.

10

marcinex napisał/a:
Farmer napisał/a:
marcinex napisał/a:

A niby dlaczego?

marcinex napisał/a:

Jak nie mój cyrk, jak korzystając z aplikacji randkowych natrafiam na takie kobiety. To jak najbardziej mnie dotyczy. Przez takie kobiety tylko tracę więcej czasu.

Zazdrość wobec kogo? Wobec tych co mają dobre geny i nie muszą się starać żeby wyrywać kobiety? Nic takiego nie ma miejsca. Jak już to jestem zły na kobiety, że mają zbyt wygórowane oczekiwania i na rząd, że nic nie robi z brakiem wolnych kobiet.

Jak się nie ma dobrych genów to się nic nie da zrobić niestety.

Wiadomo, ja to zawsze powtarzałem, życie nasze od nas nie zależy, bo robimy to co nam podyktował nasz zestaw genetyczny i tyle. Dlaczego ktoś jest wygrywem a ktoś przegrywem ? A no dlatego że ktoś dostał dobrą pule genów a ktoś dostał jakiś syf. No niestety takie już to życie jest i huj.

11

marcinex napisał/a:
Farmer napisał/a:
marcinex napisał/a:

A niby dlaczego?

marcinex napisał/a:

A kobiety przez żonatych mężczyzn szukających odskoczni. O co Ci chodzi?

12

marcinex napisał/a:

[

. Jak już to jestem zły na kobiety, że mają zbyt wygórowane oczekiwania i na rząd, że nic nie robi z brakiem wolnych kobiet.
.

A co rząd miałby z tym zrobić?

13

CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:

[

. Jak już to jestem zły na kobiety, że mają zbyt wygórowane oczekiwania i na rząd, że nic nie robi z brakiem wolnych kobiet.
.

Zamiast sprowadzać tabuny mężczyzn z Gruzji, Bangladeszu czy Afryki, dodatkowo pogarszając sytuację polskich mężczyzn, mógłby sprowadzać kobiety.

14

rakastankielia napisał/a:
CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:

[

.

Zamiast sprowadzać tabuny mężczyzn z Gruzji, Bangladeszu czy Afryki, dodatkowo pogarszając sytuację polskich mężczyzn, mógłby sprowadzać kobiety.

lol Import kobiet big_smile To te z Ukrainy już nie wystarczają ?

15

CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:

[

.

Dokładnie. Rząd powinien sprowadzić kobiety z krajów takich jak Filipiny, Kambodża czy Bangladesz. Tam jest dużo niższy poziom życia niż w Polsce, więc one chętnie do Polski przyjadą o będą zadowolone. Poza tym dla kobiet z Azji biali europejczycy są ponoć atrakcyjni, nawet ci średnio wyglądającym. Dodatkowo kobiety z tamtych regionów rodzą dużo dzieci, więc poprawiło by to naszą sytuację demograficzna. Już nie wspominając o tym że wtedy i nasze polskie kobiety musiałyby obniżyć swoje wygórowane oczekiwania wobec fecetów. Taki import kobiet przyniósł by same korzyści.

Pytanie jak to zrobić?

Bardzo prosto zamiast co miesiąc rozdawać 500 plus 6 mln polskich dzieci, co się nijak nie pomogło poprawić sytuacji demograficznej w Polsce to można by rozdawać 1500 zł miesięcznie (dajmy na to przez 5 lat) każdej wolnej młodej kobiecie z Azji, ktora chciałbym w Polsce założyć rodzinę. Do tego jakieś kursy językowe dla takich osób. I problem by się szybko rozwiązał. Oczywiście to by kosztowało , ale śmiem twierdzić, że to o wiele lepszy wydatek niż 500 plus, kredyt 0 procent, dopłaty do wynajmu, czy babciowe.

16

marcinex napisał/a:

sprowadzić kobiety z krajów takich jak Filipiny, Kambodża czy Bangladesz. ....
Pytanie jak to zrobić?

Taaaa... przyjadą kobiety z tych krajów, a incele dalej będą incelami, bo te kobiety pójdą z "chadami".

Incel powinien kopnąć się w tyłek i jechać do tych krajów. Wtedy będzie miał wybór kobiet.

Jak kolega pisał o Japonii... Albo panowie jeżdżą do krajów gdzie kobiety są inne niż w Europie... a raczej mężczyźni inni niż ich tam lokalni. Bo tak natura ludzka jest skonsutrowana, aby mieć różnorodność genetyczną.

17

Gary napisał/a:
marcinex napisał/a:

Pytanie jak to zrobić?

Taaaa... przyjadą kobiety z tych krajów, a incele dalej będą incelami, bo te kobiety pójdą z "chadami".

Incel powinien kopnąć się w tyłek i jechać do tych krajów. Wtedy będzie miał wybór kobiet.

Jak kolega pisał o Japonii... Albo panowie jeżdżą do krajów gdzie kobiety są inne niż w Europie... a raczej mężczyźni inni niż ich tam lokalni. Bo tak natura ludzka jest skonsutrowana, aby mieć różnorodność genetyczną.

Jak się sprowadzi odpowiednią ilość kobiet ot nie pójdą z "chadami", bo ich dla nich nie  starczy. Będą zmuszone umawiać się z normalnymi facetami.

Ja pisze o rozwiązaniu systemowym, którym powinien się rząd, bo to jest w interesie całego państwa.

18

Misinx napisał/a:
CatLady napisał/a:

lol Import kobiet big_smile To te z Ukrainy już nie wystarczają ?

Ukrainki w polsce są w znaczonej większości zainteresowane tylko i wyłącznie ukraińcami. Wiec co mowie, bo z 80% ukrainek na portalach rankowych na opisy po ukraińsku i jako język wpisane ukraiński/rosyjski - czyli jasno komunikują kim są zainteresowane.

Takich które chcą być z polakiem i znają polski lub angielski to jest garstka. A i tak to kiepski materiał na partnerkę, bo lada chwila może taka wrócić przecież na ukraine. Był już to nawet kiedyś watek o facecie który był z ukrainką i ta nagle stwierdziła, ze wraca do siebie i albo facet z nią wraca, albo koniec związku...

19

Ale w czym problem ?

Rejestrujesz się na portalu międzynarodowym i szukasz smile

Warunek oczywisty musisz znać odpowiedni język bo raczej na Filipinach, Kambodży czy Bagladeszu Polski mało znany wink

20

Kaszpir007 napisał/a:

Ale w czym problem ?

Rejestrujesz się na portalu międzynarodowym i szukasz smile

Warunek oczywisty musisz znać odpowiedni język bo raczej na Filipinach, Kambodży czy Bagladeszu Polski mało znany wink

Nie znam filipińskiego i raczej się go nigdy nie nauczę, bo nie mam umiejętności językowych. Poza tym nie będę rzucać pracy, zostawiać rodzinę i znajomych, żeby pracować w Filipinach za grosze. To nie o to w tym chodzi. Jakbym zarabiał grosze na filipinach to też bym tam pewnie żadnej nie wyrwał.

21

Gary napisał/a:

Na takie coś mogą sobie pozwolić jedynie freelancerzy, którzy mogą wykonywać swoją pracę z dowolnego miejsca na świecie i żyć w takiej Kambodży jak król. Większość mężczyzn nie ma tego typu pracy. A i te kobiety zdecydowanie bardziej wolałyby mieszkać w Polsce niż w swoim kraju trzeciego świata.

22

marcinex napisał/a:

Dokładnie. Rząd powinien sprowadzić kobiety z krajów takich jak Filipiny, Kambodża czy Bangladesz. Tam jest dużo niższy poziom życia niż w Polsce, więc one chętnie do Polski przyjadą o będą zadowolone. Poza tym dla kobiet z Azji biali europejczycy są ponoć atrakcyjni, nawet ci średnio wyglądającym. Dodatkowo kobiety z tamtych regionów rodzą dużo dzieci, więc poprawiło by to naszą sytuację demograficzna. Już nie wspominając o tym że wtedy i nasze polskie kobiety musiałyby obniżyć swoje wygórowane oczekiwania wobec fecetów. Taki import kobiet przyniósł by same korzyści.

Pytanie jak to zrobić?

Bardzo prosto zamiast co miesiąc rozdawać 500 plus 6 mln polskich dzieci, co się nijak nie pomogło poprawić sytuacji demograficznej w Polsce to można by rozdawać 1500 zł miesięcznie (dajmy na to przez 5 lat) każdej wolnej młodej kobiecie z Azji, ktora chciałbym w Polsce założyć rodzinę. Do tego jakieś kursy językowe dla takich osób. I problem by się szybko rozwiązał. Oczywiście to by kosztowało , ale śmiem twierdzić, że to o wiele lepszy wydatek niż 500 plus, kredyt 0 procent, dopłaty do wynajmu, czy babciowe.

i jeśli takie opinie wygłaszasz na tych portalach to nie dziwie się ze kobiety nie za bardzo za tobą przepadają.
Generalnie uważam ze problemem jest wasze niezdecydowanie i wymyślanie, która laska chcialaby być z takimi niezdecydowanymi kolesiami?  Zadna.
Wiecie czemu te wszystkie 'Chady' nie maja problemu z kobietami ( i nie chodzi o wygląd) bo żaden z nich by nie wygłosił takiej tezy, ba by nawet o tym nie pomyślał. bo jest zajęty życiem a nie wiecznym narzekaniem ze tak źle i tak niedobrze.

23

Bbaselle napisał/a:
marcinex napisał/a:

Pytanie jak to zrobić?

i jeśli takie opinie wygłaszasz na tych portalach to nie dziwie się ze kobiety nie za bardzo za tobą przepadają.
Generalnie uważam ze problemem jest wasze niezdecydowanie i wymyślanie, która laska chcialaby być z takimi niezdecydowanymi kolesiami?  Zadna.
Wiecie czemu te wszystkie 'Chady' nie maja problemu z kobietami ( i nie chodzi o wygląd) bo żaden z nich by nie wygłosił takiej tezy, ba by nawet o tym nie pomyślał. bo jest zajęty życiem a nie wiecznym narzekaniem ze tak źle i tak niedobrze.

Bo oni nie mają na co narzekać, skoro mają powodzenie. Ja jestem bardzo zdecydowany, ale nie jestem w stanie nic zrobić, bo kobiety odrzucają mnie na wstępie.

24

Bbaselle napisał/a:
marcinex napisał/a:

Pytanie jak to zrobić?

XDDD

To chyba oczywiste, że nie piszę kobietom na portalach randkowych o tym, że trzeba do polski sprowadzać kobiety z zagranicy bo jest ich za mało. Czy ja naprawdę to muszę komuś tłumaczyć?

Brak kobiet w polsce to nie jest żadna teza, tylko fakt naukowy. Wystarczy popatrzeć na wynik spisu powszechego z roku 2021.

Według ciebie jak ktoś nie ma jakiegoś problemy, a inny do około go maja to należy ten problem bagatelizować? Tak właśnie myślą politycy i dlatego nic z tym nie robią.

Rozumiem, że jakbyś ty jako nieliczna w kraju zarabiała bardzo dobrze i byłoby cię stać na wszystko, a dokoła byłby kryzys i bieda to też mówiłabyś, że problemu nie ma? Że to problem tych ludzi, że żyją w biedzie?

Tak właśnie zachowują się nasi polityce. Inflacja szaleje, a oni mówią, że u nich w sklepie to ceny nie wzrosły xd

25

marcinex napisał/a:

XDDD

To chyba oczywiste, że nie piszę kobietom na portalach randkowych o tym, że trzeba do polski sprowadzać kobiety z zagranicy bo jest ich za mało. Czy ja naprawdę to muszę komuś tłumaczyć?

Brak kobiet w polsce to nie jest żadna teza, tylko fakt naukowy. Wystarczy popatrzeć na wynik spisu powszechego z roku 2021.

Według ciebie jak ktoś nie ma jakiegoś problemy, a inny do około go maja to należy ten problem bagatelizować? Tak właśnie myślą politycy i dlatego nic z tym nie robią.

Rozumiem, że jakbyś ty jako nieliczna w kraju zarabiała bardzo dobrze i byłoby cię stać na wszystko, a dokoła byłby kryzys i bieda to też mówiłabyś, że problemu nie ma? Że to problem tych ludzi, że żyją w biedzie?

Tak właśnie zachowują się nasi polityce. Inflacja szaleje, a oni mówią, że u nich w sklepie to ceny nie wzrosły xd

nie zagladam ci w posty zeby wiedziec co piszesz a co nie, ale druga czesc twojego postu utwierdza mnie w przekonianiu ze jest tam duzo politycznego 'filozofowania' co to politycy mogliby albo niemogli zrobic a zadko kobietom to pasuje bo jest wtórne i niewiel wnosi do zycia.

Jesli tak bardzo ci zle to czemu nie zostales politykiem?  Wtedly moglbys zmienic swiat i sciagnac do polski te filipinki czy inne co to tak biednie im sie zyje w ich krajach, moglbys wtedy tez obnizyc inflacje i gadac te wszystkie glupoty ktore gadasz na legalu i laski wtedy moze by cie bardziej serduszkowaly na tinderze.

i

26

No coś trzeba mieć...

Jak gościu nie ma rodziny, ma 25+ lat, to co on robi przez 16 godzin dziennie?

Powinien pracować...

Jak pracuje, to ma kasę.

Jak ma kasę to może jechać na Filipiny i przywieźć sobie żonę smile smile

27

CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:

[

.

Ci wszyscy tzw uchodźcy to jakoś zawsze młodzi, zdrowi faceci, kobiety zostawili i uciekli. Ale to osobny temat. Przecież w Polsce wcale nie ma tak dużo przyjezdnych.

28 Ostatnio edytowany przez Foxterier (2023-05-06 21:46:45)

Gary napisał/a:

No coś trzeba mieć...

Powinien pracować...

Jak pracuje, to ma kasę.

Gra w gry, ogląda pornole, oddaje się innym uciechom a potem ma pretensje że mu rząd partnerki nie zapewni big_smile HIT! Kobieta prawem, nie towarem.

Po prostu kobiety wolą być same niż z przegrywem któremu trzeba zastąpić mamusię, prać gacie i ramach związkowego obowiązku rozkładać nogi raz w tygodniu bo waćpan musi sobie poruchać, mimo że ich brzydzi.

29

Gary napisał/a:

No coś trzeba mieć...

Powinien pracować...

Jak pracuje, to ma kasę.

soo true!!

30

marcinex napisał/a:
Gary napisał/a:
marcinex napisał/a:

Pytanie jak to zrobić?

.

Jak się sprowadzi odpowiednią ilość kobiet ot nie pójdą z "chadami", bo ich dla nich nie  starczy. Będą zmuszone umawiać się z normalnymi facetami.
.

Czy Ty serio myślisz, że Azjatki nie mają żadnych standardów i wymagań co do mężczyzn, że wystarczy, że facet jest biały? Że zadowolą się byle miernotą? Skąd to przekonanie facetów mających problemy z poznawaniem kobiet, że Azjatki czy Ukrainki są łatwe, posłuszne, niewymagające? Znasz jakieś Azjatki np Filipinki? Bo ja poznałam kilka i wierz mi, że to nie są zakompleksione, posłuszne dziewczynki tylko normalne kobiety.

I kolejne pytanie: czy chciałbyś by kobieta była, czuła się zmuszona, by się z Tobą umawiać?

Incele zawsze będą incelami.

31

Bbaselle napisał/a:
marcinex napisał/a:

XDDD

nie zagladam ci w posty zeby wiedziec co piszesz a co nie, ale druga czesc twojego postu utwierdza mnie w przekonianiu ze jest tam duzo politycznego 'filozofowania' co to politycy mogliby albo niemogli zrobic a zadko kobietom to pasuje bo jest wtórne i niewiel wnosi do zycia.

Jesli tak bardzo ci zle to czemu nie zostales politykiem?  Wtedly moglbys zmienic swiat i sciagnac do polski te filipinki czy inne co to tak biednie im sie zyje w ich krajach, moglbys wtedy tez obnizyc inflacje i gadac te wszystkie glupoty ktore gadasz na legalu i laski wtedy moze by cie bardziej serduszkowaly na tinderze.

i

W polsce nie ma obecnie żadnej partii politycznej z którą poglądami bym się utożsamiał. Kiedyś była nowoczesna, ale została wchłonięta przez PO.  A żeby zakładać partie to trzeba mieć dużo pieniędzy, znajomość i charyzmy. A ja niestety tego nie mam.  Poza tym ludzie nie chcą słuchać prawdy, nie interesuje ich gospodarka, ani poważne społeczne problemy. Wolą populistyczne rozdawanie pieniędzy typu 500+, kredyt 0% , baciowe itd., zamiast prawdziwych poważnych reform. Jak PO mądrze podniosło wiek emerytalny to od razu wielki lamet, protesty i cofanie reformy przez PiS, a potem jęczenie, że im z emerytury na życie nie starcza.  Gdybym był politykiem to bym mówił ludziom prawdę, ale większość ludzi nie chce prawdy. Wolą słuchać populististycznych bzdur.  Wolą prosty obraz świata typu pis zły, po dobre, albo na odwrót. 

Tak więc odpowiadając na twoje pytanie, dla kogoś takiego jak ja nie ma w polskiej polityce miejsca, a to o czym pisze to nie są bzdury tylko poważne problemy. A jak za jakiś czas będziesz przechodzić na emeryturę i narzekać czemu taka mała, to  może wtedy zrozumiesz, że to o czym pisze to poważny problem i gdyby ktoś go zawczasu rozwiązał to byłoby w polsce dużo lepiej.

32 Ostatnio edytowany przez rakastankielia (2023-05-06 22:24:41)

CatLady napisał/a:
CatLady napisał/a:

Ci wszyscy tzw uchodźcy to jakoś zawsze młodzi, zdrowi faceci, kobiety zostawili i uciekli. Ale to osobny temat. Przecież w Polsce wcale nie ma tak dużo przyjezdnych.

Jest dużo, coraz więcej. Nawet u mnie w mieście, gdzie właściwie nigdy nie było obcokrajowców (bo to zadupie na Śląsku, w którym nic nie ma), teraz chodzi pełno murzynów i Hindusów.

Foxterier napisał/a:

Po prostu kobiety wolą być same niż z przegrywem któremu trzeba zastąpić mamusię, prać gacie i ramach związkowego obowiązku rozkładać nogi raz w tygodniu bo waćpan musi sobie poruchać, mimo że ich brzydzi.

Nie oczekuję, by kobieta "rozkładała nogi" i zajmowała się obowiązkami domowymi.

33

Foxterier napisał/a:
Gary napisał/a:

No coś trzeba mieć...

Powinien pracować...

Jak pracuje, to ma kasę.

Gra w gry, ogląda pornole, oddaje się innym uciechom a potem ma pretensje że mu rząd partnerki nie zapewni big_smile HIT! Kobieta prawem, nie towarem.

Ale wy na tym forum jesteście ograniczone. Jak czegoś nie rozumiecie to potraficie tylko innych wyzywać.

Nie wiem co jest złego w graniu gry. Rozrywka taka sama jak czytanie książek czy jazda na rowerze, ale jak ktoś mentalnie utknął w poprzedniej epoce to tego nie zrozumie.

A kto ma zapewnić te partnerki jak nie rząd? W Polsce brakuje setek tysięcy wolnych kobiet. Część facetów nie ważne jak się nie będzie starać to nikogo sobie nie starczy bo po prostu nie starczy dla nich kobiet. Taka jest matematyka.
Jak nagle jakaś linia lotnicza zacznie sprzedawać wiecej miejsc niż jest w samolocie i się nie załapiesz na miejsce bo za późno przyjdziesz to czyja to jest wina? Twoja bo za późno przyszłaś czy lini lotniczej, która sprzedała za dużo biletów? Tez byś wtedy uważała, że to twoja wina? Wątpię...
Ale jak problem ciebie nie dotyczy to z innych łatwo się śmiać i szydzić.

Wy naprawdę macie coś nie tak w głowach skoro według was, każdy kto nie potrafi sobie znaleźć dziewczyny to jakiś nieudacznik, który samemu nie umie prania zrobić ani nic ugotować.

Ja nie potrzebuje żeby mi ktoś gotował, prał czy za mnie sprzątał. Wystarczy mi partnerka z którą będę mógł wspólnie miło spędzać czas przy wspólnych zainteresowanych.

i jestem przekonany, że większość panów na tym forum ma tak samo. Ale oczywiście dla kobiet tutaj jak ktoś nie potrafi sobie znaleźć panterki bo nie ma dobrych genów, a w polsce brakuje kobiet to juz od razu jest największym życiowym nieudacznikiem, śmieciem i incelem.

Czyli co rozumiem, że różni faceci którzy swoje partnerki biją, znęcają sie nam nimi psychicznie, albo są alkoholikami, narkomanami czy przestępcami to są lepszymi ludźmi niż my tak? Bo potrafią sobie znaleźć partnerki. Nie ważne jak je traktują. Bo przecież liczy się tylko to czy potrafisz sobie znaleźć dziewczynę czy nie. Jak nie to już z automatu jesteś dla płci przeciwnej  przegrywem, incelem i śmieciem. Nie ważne jakie masz wykształcenie, zainteresowani pasje, kulturę osobista itp. Nie potrafisz sobie znaleźć kobiety to za automatu przegry i incel. Super kryteria. Gratuluje.  i potem ktoś taki jeszcze będzie pisał, że to w nas jest problem i mamy iśc do psychiatry, a nie w społeczeństwie, które tak nas tatuuje

34

interesujace, czyli checi sa ALE

marcinex napisał/a:

A żeby zakładać partie to trzeba mieć dużo pieniędzy, znajomość i charyzmy. A ja niestety tego nie mam.  Poza tym ludzie nie chcą słuchać prawdy, nie interesuje ich gospodarka, ani poważne społeczne problemy.....

tak samo jest z poznawaniem kobiet według niektórych facetów tutaj piszących- trzeba mieć duzo pieniędzy, znajomości i charyzmy. 
Poza tym pokaz mi charyzmatycznego polityka, błagam cie .....

35

CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:
Gary napisał/a:

.

.

Czy Ty serio myślisz, że Azjatki nie mają żadnych standardów i wymagań co do mężczyzn, że wystarczy, że facet jest biały? Że zadowolą się byle miernotą? Skąd to przekonanie facetów mających problemy z poznawaniem kobiet, że Azjatki czy Ukrainki są łatwe, posłuszne, niewymagające? Znasz jakieś Azjatki np Filipinki? Bo ja poznałam kilka i wierz mi, że to nie są zakompleksione, posłuszne dziewczynki tylko normalne kobiety.

I kolejne pytanie: czy chciałbyś by kobieta była, czuła się zmuszona, by się z Tobą umawiać?

No właśnie to są normalne kobiety. Takich w polsce brakuje. Obecnie mamy w polsce pełno kobiet z wymaganiami wywalonymi w kosmos, przez toksyczny wpływ portali randkowych i  przez brak mężczyzm.

Tak, chciałbym żeby była zmuszona się ze mną umawiać, bo wtedy miałbym szanse pokazać swoje zalety, zainteresowania i osobowość, a nie tak jak teraz byłbym skreślany już po zdęciu na tinderze.

A do bycia w związku to nikogo nie zmuszam.

36

Bbaselle napisał/a:

Tusk? Nie jestem jego zwolennikiem, ale charyzmę ma.

37

Bbaselle napisał/a:

Akurat Pis czy Po nie potrzebują charyzmatycznych przywódców, bo oni jadą na obietnicach socjalnych i wzajemnej nienawiści, tam większość głosuje na daną partię żeby być przeciwko tej drugiej.

A inne mniejsze partie to już muszą się bardziej starać. Nikt mi nie powie, ze taki Mentzen, Kosiniak-Kamysz czy Biedroń albo Zandberg nie mają charyzmy.

38

marcinex napisał/a:
Foxterier napisał/a:
Gary napisał/a:

No coś trzeba mieć...

Powinien pracować...

Jak pracuje, to ma kasę.

Ale wy na tym forum jesteście ograniczone. Jak czegoś nie rozumiecie to potraficie tylko innych wyzywać.

Nie wiem co jest złego w graniu gry. Rozrywka taka sama jak czytanie książek czy jazda na rowerze, ale jak ktoś mentalnie utknął w poprzedniej epoce to tego nie zrozumie.

A kto ma zapewnić te partnerki jak nie rząd? W Polsce brakuje setek tysięcy wolnych kobiet. Część facetów nie ważne jak się nie będzie starać to nikogo sobie nie starczy bo po prostu nie starczy dla nich kobiet. Taka jest matematyka.
Jak nagle jakaś linia lotnicza zacznie sprzedawać wiecej miejsc niż jest w samolocie i się nie załapiesz na miejsce bo za późno przyjdziesz to czyja to jest wina? Twoja bo za późno przyszłaś czy lini lotniczej, która sprzedała za dużo biletów? Tez byś wtedy uważała, że to twoja wina? Wątpię...

Wy naprawdę macie coś nie tak w głowach skoro według was, każdy kto nie potrafi sobie znaleźć dziewczyny to jakiś nieudacznik, który samemu nie umie prania zrobić ani nic ugotować.

Ja nie potrzebuje żeby mi ktoś gotował, prał czy za mnie sprzątał. Wystarczy mi partnerka z którą będę mógł wspólnie miło spędzać czas przy wspólnych zainteresowanych.

i jestem przekonany, że większość panów na tym forum ma tak samo. Ale oczywiście dla kobiet tutaj jak ktoś nie potrafi sobie znaleźć panterki bo nie ma dobrych genów, a w polsce brakuje kobiet to juz od razu jest największym życiowym nieudacznikiem, śmieciem i incelem.

Czyli co rozumiem, że różni faceci którzy swoje partnerki biją, znęcają sie nam nimi psychicznie, albo są alkoholikami, narkomanami czy przestępcami to są lepszymi ludźmi niż my tak? Bo potrafią sobie znaleźć partnerki. Nie ważne jak je traktują. Bo przecież liczy się tylko to czy potrafisz sobie znaleźć dziewczynę czy nie. Jak nie to już z automatu jesteś dla płci przeciwnej  przegrywem, incelem i śmieciem. Nie ważne jakie masz wykształcenie, zainteresowani pasje, kulturę osobista itp. Nie potrafisz sobie znaleźć kobiety to za automatu przegry i incel. Super kryteria. Gratuluje.  i potem ktoś taki jeszcze będzie pisał, że to w nas jest problem i mamy iśc do psychiatry, a nie w społeczeństwie, które tak nas tatuuje

Tak się składa że jestem facetem ziomek. I uważam Twoje postulaty ściągania Filipinek i przydziału baby z urzędu za absurd. Jak to sobie wyobrażasz, że się kogoś zmusi do siedzenia z Tobą i słuchaniu o Twoim hobby? Jak żadna nie chce tego teraz robić, to Filipinka by miała? Ty uważasz że one tam siedzą w buszu pod palmą i tylko czekają aż Romeo z Polski je uratuje żeby im pokazać swój cudowny charakter który okropne Polki nie chcą poznać?

39

marcinex napisał/a:
Bbaselle napisał/a:

Akurat Pis czy Po nie potrzebują charyzmatycznych przywódców, bo oni jadą na obietnicach socjalnych i wzajemnej nienawiści, tam większość głosuje na daną partię żeby być przeciwko tej drugiej.

To już inna kwestia.

A inne mniejsze partie to już muszą się bardziej starać. Nikt mi nie powie, ze taki Mentzen, Kosiniak-Kamysz czy Biedroń albo Zandberg nie mają charyzmy.

Mentzen przyciąga tłumy, na tych jego spotkaniach piwnych zawsze było sporo osób, wręcz brakowało miejsca. KK nie wygląda mi na osobę charyzmatyczną, ale aż tak się nie wgłębiałem w jego wypowiedzi. Biedroń z pewnością mówi to, co jego zwolennicy chcą usłyszeć, ale nie ma aż takiego poparcia, a Zandberg to nawet mniejsze.

40

Foxterier napisał/a:
marcinex napisał/a:
Foxterier napisał/a:

Tak się składa że jestem facetem ziomek. I uważam Twoje postulaty ściągania Filipinek i przydziału baby z urzędu za absurd. Jak to sobie wyobrażasz, że się kogoś zmusi do siedzenia z Tobą i słuchaniu o Twoim hobby? Jak żadna nie chce tego teraz robić, to Filipinka by miała? Ty uważasz że one tam siedzą w buszu pod palmą i tylko czekają aż Romeo z Polski je uratuje żeby im pokazać swój cudowny charakter który okropne Polki nie chcą poznać?

Za pomylenie płci sorry.

Ale co do pozostałych kwesti to mam wrażenie że gadam do ścinany. Już wcześniej dokładnie opisałem jakie skutki dałoby sprowadzanie kobiet z azji. Ale napisze, jeszcze raz bo widać nie zrozumiałeś. To nie chodzi o to żeby kogoś do czegokolwiek zmuszać. To jest prosty mechanizm. Obecnie mamy o wiele więcej wolnych facetów od wolnych kobiet. Wiec kobiety mogą sobie znacznie zawyżać swoje wymagania i olewać normalnych gości. W sytuacji w której pojawiłoby się kilkaset tysięcy kobiet z azji proporcje singli by się wyrównały i siłą rzeczy wszystkie kobiety musiałby zmniejszyć swoje wymagania. Wtedy normlani przecietni faceci, między innymi co co pisza na tym forum, dostali by szanse od kobiet. Szanse na chociaż umówienie się na randkę i nie byciem odrzuconym za byle pierdołę. Szanse na drugą randkę i na kolejną. Wtedy mogliby pokazać swoje zalety, dać się lepiej poznać i bardzo prawdodbne, ze wtedy taka kobieta uznałaby, że to jednak spoko gości że chce z nim być. Obecnie takie osoby nie mają szansy u kobiet, żeby dać się lepiej poznać. Są szybko odrzucani na podstawie zdjęć, albo jednej randki.

Dla ciebie ten pomysł jest absurdalny, a dla mnie asurdalne to jest 500+ i kredy 0%.

Nikogo na siłę by nie trzeba zmuszać. Jakoś nasze polskie kobiety same chętnie wyjechały na zachód i powychodziły za obcokrajowców.

Jakby dać zachętę w postaci 1500 miesięcznie + jakieś kursy językowe to gwarantuje ci, ze znalazłoby się sporo chętnych azjatek, żeby do polski przyjechać.

A główną motywacją dla tych kobiet żeby przyjechać to byłyby pieniądze i zachodni styl życia. Średnia pensja na Filipinach to około 14 tysięcy UDS, a w Polsce to 40 tysięcy. Dodatkowo otrzymujesz za darmo 1500 zł miesięcznie i kursy językowe oraz żyjesz w demokratycznym państwie zachodnim, a nie krwawej azjatyckiej dyktaturze. Myślę, że to jest całkiem spora zachęta żeby przyjechać do polski.

41

marcinex napisał/a:

To już inna kwestia.

Mentzen przyciąga tłumy, na tych jego spotkaniach piwnych zawsze było sporo osób, wręcz brakowało miejsca. KK nie wygląda mi na osobę charyzmatyczną, ale aż tak się nie wgłębiałem w jego wypowiedzi. Biedroń z pewnością mówi to, co jego zwolennicy chcą usłyszeć, ale nie ma aż takiego poparcia, a Zandberg to nawet mniejsze.

Może KK, Biedroń czy Zandberg to nie są najbardziej charyzmatyczne osoby na świecie, ale na pewno mają więcej charyzmy niż taki Morawiecki, Kaczyński czy Duda.

42

CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:
Gary napisał/a:

.

.

Chodziło mi o to, że ... jak murzyn trenuje na siłowni, to wg (chyba Rumuński Żołnierz) polki na niego lecą. A na białych niekoniecznie. Dlaczego? Bo ma inną urodę.

Jeśli biały pojedzie do miejsca, gdzie mężczyźni są inni.. to będzie miał więcej powodzenia niż tutaj w Europie, bo on tam będzie inny. Inne geny, ma dodatkowe punkty za "różnorodność".

Czyli pewnie jest w tym trochę prawdy, że jak człowiek jest inny, z innego środowiska, to może być seksualnie bardziej pociągający.

43

Gary napisał/a:
CatLady napisał/a:
marcinex napisał/a:

.

Chodziło mi o to, że ... jak murzyn trenuje na siłowni, to wg (chyba Rumuński Żołnierz) polki na niego lecą. A na białych niekoniecznie. Dlaczego? Bo ma inną urodę.

Jeśli biały pojedzie do miejsca, gdzie mężczyźni są inni.. to będzie miał więcej powodzenia niż tutaj w Europie, bo on tam będzie inny. Inne geny, ma dodatkowe punkty za "różnorodność".

Czyli pewnie jest w tym trochę prawdy, że jak człowiek jest inny, z innego środowiska, to może być seksualnie bardziej pociągający.

Tak, też słyszałem że dla kobiet z Azji biali europejczcy są atrakcyjni. Dlatego tym bardziej powinno się podjąć działania, żeby je do polski sprowadzić.

A tak w ogóle to z tym sprowadzaniem kobiet to ja sobie tego nie wymyśliłem, tylko czytałem o tym pomyśle w artykule na natemat, który opisywał właśnie problem braku wolnych kobiet w polsce i jak go rozwiązać. Ten artykuł ktoś na tym forum kiedyś zamieszczał. Ja tylko dodałem pomysł z zachętą pieniężną.

44

Marcinex - rozumiem Twój tor myślenia i ideę sprowadzania kobiet żeby wyrównać dysbalans między płciami. Rzeczą która nas różni (co też jest w porządku) jest to, że ja nie wierzę że problemem jest głównie niedobór kobiet i hipergamia Polek, a szkodliwe, traumatyczne wychowywanie polskich mężczyzn (często w domach alkoholowych), nieleczone nerwice lękowe facetów, złe wzorce ojca w domu (bądź jego brak) i naleciałości kulturowe które oczekują od faceta, że on podoła, będzie żywicielem rodziny, nie płacze i musi dać sobie radę. Kobiecie łatwiej z takiego domu uciec w ramiona faceta-wybawiciela, facet nie ma dokąd uciec bo to on ma ratować więc zaczyna o sobie myśleć jak o totalnym przegrywie o którym świat zapomniał. Zamyka się w domu, boi się ludzi i znika w świecie internetu (jak gry, to forum, wykop itp.)

Ale to moja teoria, Ty masz swoją.

45

Foxterier napisał/a:

Marcinex - rozumiem Twój tor myślenia i ideę sprowadzania kobiet żeby wyrównać dysbalans między płciami. Rzeczą która nas różni (co też jest w porządku) jest to, że ja nie wierzę że problemem jest głównie niedobór kobiet i hipergamia Polek, a szkodliwe, traumatyczne wychowywanie polskich mężczyzn (często w domach alkoholowych), nieleczone nerwice lękowe facetów, złe wzorce ojca w domu (bądź jego brak) i naleciałości kulturowe które oczekują od faceta, że on podoła, będzie żywicielem rodziny, nie płacze i musi dać sobie radę. Kobiecie łatwiej z takiego domu uciec w ramiona faceta-wybawiciela, facet nie ma dokąd uciec bo to on ma ratować więc zaczyna o sobie myśleć jak o totalnym przegrywie o którym świat zapomniał. Zamyka się w domu, boi się ludzi i znika w świecie internetu (jak gry, to forum, wykop itp.)

Ok, nie zgadzasz się ze mną i spoko.

Ale nawet jeśli ci wszyscy faceci z którymi uważasz, że jest coś nie tak zmieniliby się w chadów (nie ważne jak i czy to jest możliwe) to nie każdy z nich znajdzie sobie partnerkę, bo po prostu w polsce brakuje wolnych kobiet!

46

marcinex napisał/a:
marcinex napisał/a:

To już inna kwestia.

Może KK, Biedroń czy Zandberg to nie są najbardziej charyzmatyczne osoby na świecie, ale na pewno mają więcej charyzmy niż taki Morawiecki, Kaczyński czy Duda.

No Kaczyński czy Duda charyzmatyczni nie są, ale emerytki i patologia żyjąca z socjalu ich uwielbia big_smile

47

Foxterier napisał/a:

nie wierzę że problemem jest głównie niedobór kobiet i hipergamia Polek

To jest główny problem.

a szkodliwe, traumatyczne wychowywanie polskich mężczyzn (często w domach alkoholowych)

Tak. Już nawet nie chodzi o ten alkohol, ale też często o nadopiekuńczość matek.

nieleczone nerwice lękowe facetów

Nie jest to moim zdaniem aż tak częsty problem.

złe wzorce ojca w domu (bądź jego brak)

Bywa, ale to też często wina matek, które nie chcą, by ojciec wtrącał się w wychowanie lub (po rozstaniu) ograniczają mu kontakt z dzieckiem.

i naleciałości kulturowe które oczekują od faceta, że on podoła, będzie żywicielem rodziny, nie płacze i musi dać sobie radę.

Tak.

Kobiecie łatwiej z takiego domu uciec w ramiona faceta-wybawiciela, facet nie ma dokąd uciec bo to on ma ratować więc zaczyna o sobie myśleć jak o totalnym przegrywie o którym świat zapomniał. Zamyka się w domu, boi się ludzi i znika w świecie internetu (jak gry, to forum, wykop itp.)

Zgadza się. Ale gdyby facet nie był za każdym razem odrzucany, to nie byłoby to potrzebne. Nawet nie musiałby wchodzić w związek, wystarczyłoby, że w miarę regularnie umawiałby się na randki, miał normalne życie towarzyskie (w sensie wychodzenie ze znajomymi itd.). Nic więcej nie trzeba, mężczyznom bardzo często nie potrzeba wiele do szczęścia.

48 Ostatnio edytowany przez Kaszpir007 (2023-05-07 00:18:10)

marcinex napisał/a:

Jakby dać zachętę w postaci 1500 miesięcznie + jakieś kursy językowe to gwarantuje ci, ze znalazłoby się sporo chętnych azjatek, żeby do polski przyjechać.

A główną motywacją dla tych kobiet żeby przyjechać to byłyby pieniądze i zachodni styl życia. Średnia pensja na Filipinach to około 14 tysięcy UDS, a w Polsce to 40 tysięcy. Dodatkowo otrzymujesz za darmo 1500 zł miesięcznie i kursy językowe oraz żyjesz w demokratycznym państwie zachodnim, a nie krwawej azjatyckiej dyktaturze. Myślę, że to jest całkiem spora zachęta żeby przyjechać do polski.

Widać guzik wiesz jak wygląda to w krajach azjatyckich wink

Na Filipinach nie ma systemu emerytalnego. Dzieci mają obowiązek utrzymać rodziców. Jak facet chce ożenić się z filipinką to idzie do rodziców kobiety i tam ustalana jest kwota posagu a raczej cena za jaką rodzice "oddadzą" córkę.
Czym ładniejsza tym wyższa cena. A jak dziewica to już cena wysoka.
Potem jak kobieta wychodzi za mąż to ma obowiązek pomagać finansowo rodzicom.

Więc od razu Ci mówię że ani jedna Filipinka by nie przyjechała do Polski.
One się przenoszą do innego kraju aby lepiej żyć. Szukają męża a nie pracy wink
Małżeństwa Filipinek z "białymi" to małżeństwa biznesowe. Ten co zaoferuje lepszą kasę ten dostaje kobietę. Kobieta patrzy na to co ma facet bo filipinka (żona) nie pójdzie NIGDY do pracy.  Bo w Azji facet ma zarabiać kasę.
A musi mieć jeszcze kasę aby utrzymać na Filipinach jej rodziców i resztę rodziny.

Filipinki są takie że same nie przełkną jedzenie mając świadomośc że ich rodzina głoduje ...

Polaków (biedaków) nie stać na Filipinki wink

49

Foxterier napisał/a:

bardzo podoba mi się ta teoria, według mnie ma sens i tłumaczy zachowanie (pisanie) niektórych jednostek z tego forum. Nie potrafią się podnieść bo uważają siebie za byle co- czyli ich samoocena ciągnie się po podłodze, bo w necie naczytali się jakiś pierdolek z redpilli i innych gówien i potem myślą ze tak świat wygląda.
Jak patrze na swojego faceta który nie ogarnia co to są incele i chady i myślę ze on raczej nigdy nie miał problemu z kobietami bo zawsze wychodził z jakaś inicjatywa, uda się to uda nie uda to będzie następna. Nie robił z siebie bidy bo jakaś go nie chciała.
Ale on nie rozkmina świata w kategoriach chadow i inceli i nie  kategoryzuje dziewczyn ze ta to 4/10 a tamta to już 8/10 wiec mogę śmiało podbijać. On ma to totalnie gdzieś. Jak coś chce to po to sięga i tyle. A potem czytam tutaj te wszystkie wypociny innych facetów i mam dysonans. Ze incele mówią ze się nie da, bo boja się przejąc inicjatywę a ja widzę ze jednak się da.

50

Kaszpir007 napisał/a:
marcinex napisał/a:

Widać guzik wiesz jak wygląda to w krajach azjatyckich wink

Na Filipinach nie ma systemu emerytalnego. Dzieci mają obowiązek utrzymać rodziców. Jak facet chce ożenić się z filipinką to idzie do rodziców kobiety i tam ustalana jest kwota posagu a raczej cena za jaką rodzice "oddadzą" córkę.
Czym ładniejsza tym wyższa cena. A jak dziewica to już cena wysoka.
Potem jak kobieta wychodzi za mąż to ma obowiązek pomagać finansowo rodzicom.

Więc od razu Ci mówię że ani jedna Filipinka by nie przyjechała do Polski.
One się przenoszą do innego kraju aby lepiej żyć. Szukają męża a nie pracy wink
Małżeństwa Filipinek z "białymi" to małżeństwa biznesowe. Ten co zaoferuje lepszą kasę ten dostaje kobietę. Kobieta patrzy na to co ma facet bo filipinka (żona) nie pójdzie NIGDY do pracy.  Bo w Azji facet ma zarabiać kasę.
A musi mieć jeszcze kasę aby utrzymać na Filipinach jej rodziców i resztę rodziny.

Filipinki są takie że same nie przełkną jedzenie mając świadomośc że ich rodzina głoduje ...

Polaków (biedaków) nie stać na Filipinki wink

Z tego co wiem to częstym zjawiskiem jest że filipinki jeżdżą bodaj do Chin, żeby tam robić za służki. Więc nie prawdą jest to, że nie jeżdżą za granicę do pracy.

Poza tym to wcale nie musza być Filipinki, mogą to być kobiety z dowolnego innego kraju czy kontynentu. To nie ma znaczenia skąd weźmiemy kobiety, ważne żeby cokolwiek w tej kwestii zrobić.

51

Bbaselle napisał/a:
Foxterier napisał/a:

bardzo podoba mi się ta teoria, według mnie ma sens i tłumaczy zachowanie (pisanie) niektórych jednostek z tego forum. Nie potrafią się podnieść bo uważają siebie za byle co- czyli ich samoocena ciągnie się po podłodze, bo w necie naczytali się jakiś pierdolek z redpilli i innych gówien i potem myślą ze tak świat wygląda.
Jak patrze na swojego faceta który nie ogarnia co to są incele i chady i myślę ze on raczej nigdy nie miał problemu z kobietami bo zawsze wychodził z jakaś inicjatywa, uda się to uda nie uda to będzie następna. Nie robił z siebie bidy bo jakaś go nie chciała.
Ale on nie rozkmina świata w kategoriach chadow i inceli i nie  kategoryzuje dziewczyn ze ta to 4/10 a tamta to już 8/10 wiec mogę śmiało podbijać. On ma to totalnie gdzieś. Jak coś chce to po to sięga i tyle. A potem czytam tutaj te wszystkie wypociny innych facetów i mam dysonans. Ze incele mówią ze się nie da, bo boja się przejąc inicjatywę a ja widzę ze jednak się da.

Ja nie uważam się za byle co, wręcz przeciwnie. Zawsze wychodzę z inicjatywą, ale kobiety nie są zainteresowane znajomością ze mną.

52

marcinex napisał/a:

Dlatego tym bardziej powinno się podjąć działania, żeby je do polski sprowadzić.

Po prostu szok... Na prawdę nie czaisz, że gdyby milion takich kobiet tutaj przyjechało to będziesz dalej sam?

53 Ostatnio edytowany przez LenaLu (2023-05-07 13:03:46)

Ja się może odniosę do tematu głównego, a nie rozkminki i niepotrzebnego syfu na temat różnorakich narodowości i teorii spiskowych,  nie wspominając już o teorii chada i dorobionej do niego historyjki, to już w ogóle mind f*ck jak dla mnie.

Co robią zajęte kobiety na takich portalach? Pewnie to samo, co mężczyźni. Szukają odskoczni, potwierdzenia własnej atrakcyjności, sposobu na nudę i samotność w związku. A może po prostu chcą jeszcze sprawdzić w jakiej kondycji jest ich związek. To nie jest ok i bywa bardzo frustrujące. Ale kiedyś w taki sposób traktowano czaty, gdzie człowiek był bardziej anonimowy.
Tak sobie też myślę, że może tez po prostu niektórzy chcą pogadać, wygadać się i wybierają takie, a nie inne medium bo nie mają przyjaciół, bliskiej osoby. Nie znajdują zrozumienia, a usilnie szukąją odpowiedzi na ich potrzeby...

A jest jeszcze jedna opcja - trafiają na to forum, dostają kilka piłek, albo pseudofilozoficznych rozprawek i wolą sobie na Tinderze pourzędować tongue Tam może na początek chociaż kilka komplementów dostaną wink

54

marcinex napisał/a:
Gary napisał/a:
CatLady napisał/a:

]
Czy Ty serio myślisz, że Azjatki nie mają żadnych standardów i wymagań co do mężczyzn, że wystarczy, że facet jest biały? Że zadowolą się byle miernotą? Skąd to przekonanie facetów mających problemy z poznawaniem kobiet, że Azjatki czy Ukrainki są łatwe, posłuszne, niewymagające? Znasz jakieś Azjatki np Filipinki? Bo ja poznałam kilka i wierz mi, że to nie są zakompleksione, posłuszne dziewczynki tylko normalne kobiety.?
.

Tak, też słyszałem że dla kobiet z Azji biali europejczcy są atrakcyjni. Dlatego tym bardziej powinno się podjąć działania, żeby je do polski sprowadzić..

A dlaczego Ty nie pojedziesz gdzieś do Azji czy nawet Europy, ale kraju ,który jest bardziej multi kulti? Poznałbys kobiety z wielu innych krajów i kultur jednocześnie i przekonałbys się jakie one są i jakie mają wymagania, zamiast opierać się na tym co gdzieś tam o Azjatkach wyczytałeś. Wierz mi, że Azjatek już widok białasa nie dziwi. Śmieszy mnie, ale i trochę przeraża ta fetyszyzacja Azjatek. Masz pretensje do rządu (!), że Ci na tacy kobiet nie poda. I co jeszcze? Kobiety na kartki? Frytki do tego?

Leniwy jesteś i pełen pretensji do wszystkich - do kobiet, do rządu, tylko nie do siebie.

55 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-05-08 11:31:40)

: Kochanie, czy Ty to widziałaś????!!!
-Cooooo??????
: Dzwoń proszę do koleżanek z Czech i Niemiec, a ja już wykonuje telefon do Mariszki by ściągnęła więcej i więcej..... Rodacy czekajo.. big_smile
.
.
.
O ja nie mogę big_smile big_smile big_smile

Prawda jest taka, że żadna, ale to absolutnie żadna na Was w tym stanie umysłowym by nawet nie spojrzała, a co dopiero chciała by być smile
Jeszce im baby sprowadź, a co to jakiś towar? Należy się? Zapracuj na siebie, pokaż że jesteś wart drugiej osoby, zachęć, a znajdzie się ktoś kto to zauważy.

Tak. Już nawet nie chodzi o ten alkohol, ale też często o nadopiekuńczość matek.

Nie, problemem jest siedzenie przed kompem. kto Ci bronił, wyjść na dwór  i ponaparzać się z kolegami i koleżankami całymi dniami ? I wtedy pewnych rzeczy od małolata byś się nauczył, tak jak powinno to przebiegać.  Matka, jaka by nie była, to zawsze będzie za swoim dzieckiem.

Zgadza się. Ale gdyby facet nie był za każdym razem odrzucany, to nie byłoby to potrzebne. Nawet nie musiałby wchodzić w związek, wystarczyłoby, że w miarę regularnie umawiałby się na randki, miał normalne życie towarzyskie (w sensie wychodzenie ze znajomymi itd.). Nic więcej nie trzeba, mężczyznom bardzo często nie potrzeba wiele do szczęścia.

Trzeba było za młodu latać po podwórku, to pewien etap miałbyś za sobą i nie było by niczym dziwnym  dostać kosza i się nim przejmować. Szedłbyś dalej, a tak? jesteś w czarnej d..

56

2odiak napisał/a:

Nie, problemem jest siedzenie przed kompem. kto Ci bronił, wyjść na dwór  i ponaparzać się z kolegami i koleżankami całymi dniami ? I wtedy pewnych rzeczy od małolata byś się nauczył, tak jak powinno to przebiegać.  Matka, jaka by nie była, to zawsze będzie za swoim dzieckiem.

Nie. Wychodziłem na podwórko, ale tam nikt nie chciał ze mną spędzać czasu. Miałem jednego kolegę, który chciał, to matka doprowadziła do zerwania kontaktów.

Trzeba było za młodu latać po podwórku, to pewien etap miałbyś za sobą i nie było by niczym dziwnym  dostać kosza i się nim przejmować. Szedłbyś dalej, a tak? jesteś w czarnej d..

Chciałem, ale inni nie chcieli.

57

2odiak napisał/a:

Co masz na myśli przez "latać" po podwórku? Ja tam zawsze wychodziłem, np. pograć z ludźmi w nogę tongue

58

Alert, alert, alert. Ważne informacje.

A tak w ramach tematu, nie żebym się w dyskusję chciała władować, ale chciałabym podać możliwe zagrożenie programu Filipinka plus. Otóż... Autor pisze, że olał polskie brzydule. Co jeśli dostanie z przydziału szkaradną Filipinkę? Taką co jej żadnej w kraju i za granicą nie chciał a rodzice tanio odsprzedali państwu polskiemu? big_smile Czy będzie w końcu szczęśliwy? A jeśli tak, to czemu nie zadowoli się polską brzydulą?

59

Portale randkowe są kompletnie bezużyteczne z perspektywy faceta, one są stworzone tylko i wyłącznie dla kobiet tak więc jako mężczyzna nie ma najmniejszych szans aby kogoś poznać.
Na portalach sukcesy osiąga jedynie znikomy promil facetów którzy są bardzo przystojni.

Tak jak już w wątku napisano problemem jest to że w naszym kraju jest zdecydowana nadwyżka mężczyzn.
Rząd powinien postarać się sprowadzić jak najwięcej Ukrainek, Syryjek i obywatelek krajów Azjatyckich przy czym chodzi tylko i wyłącznie o kobiety.
Wówczas normalność by wróciła i kobiety musiałby zacząć się starać i też dawać coś od siebie.
A tak to niestety ale będzie po staremu.
Czyli 20 % mężczyzn będzie rżnąć 80 % kobiet a pozostałe 80 % mężczyzn będzie "walczyć" o względy 20 % kobiet, istny wyścig szczurów.
Nikt mi nie wmówi że to co teraz się dzieje jest normalne, bo nie jest.

60

Tom94 napisał/a:

Portale randkowe są kompletnie bezużyteczne z perspektywy faceta, one są stworzone tylko i wyłącznie dla kobiet tak więc jako mężczyzna nie ma najmniejszych szans aby kogoś poznać.
Na portalach sukcesy osiąga jedynie znikomy promil facetów którzy są bardzo przystojni.

Tak jak już w wątku napisano problemem jest to że w naszym kraju jest zdecydowana nadwyżka mężczyzn.
Rząd powinien postarać się sprowadzić jak najwięcej Ukrainek, Syryjek i obywatelek krajów Azjatyckich przy czym chodzi tylko i wyłącznie o kobiety.
Wówczas normalność by wróciła i kobiety musiałby zacząć się starać i też dawać coś od siebie.
A tak to niestety ale będzie po staremu.
Czyli 20 % mężczyzn będzie rżnąć 80 % kobiet a pozostałe 80 % mężczyzn będzie "walczyć" o względy 20 % kobiet, istny wyścig szczurów.
Nikt mi nie wmówi że to co teraz się dzieje jest normalne, bo nie jest.

Mnie nikt nie mówi, że to co wypisujesz jest normalne, bo nie jest big_smile Nic dziwnego, że takich jak Ty kobiety omijają z daleka i wydaje wam się, że kobiet jest za mało.

61

Tom94 napisał/a:

Dziękuję, dziękuję, dziękuję big_smile big_smile big_smile

Moje Ego właśnie wystrzeliło w kosmos big_smile

Bo widać jestem bardzo przystojny big_smile

Bo jakoś nie miałem problemów aby nawiązywać kontakty przez portal i przenosić je do reala ...

I poznałem na portalu kobietę z którą obecnie jestem smile

62

Kaszpir007 napisał/a:
Tom94 napisał/a:

Dziękuję, dziękuję, dziękuję big_smile big_smile big_smile

Moje Ego właśnie wystrzeliło w kosmos big_smile

Bo widać jestem bardzo przystojny big_smile

Bo jakoś nie miałem problemów aby nawiązywać kontakty przez portal i przenosić je do reala ...

I poznałem na portalu kobietę z którą obecnie jestem smile

Cholera, to wychodzi na to, że ja też jestem przystojny.

63

Misinx napisał/a:

Mnie nikt nie mówi, że to co wypisujesz jest normalne, bo nie jest big_smile Nic dziwnego, że takich jak Ty kobiety omijają z daleka i wydaje wam się, że kobiet jest za mało.

Akurat w tym jednym ma rację. To ujawnione dane statystyczne Tindera.

https://www.reddit.com/r/PurplePillDeba … pplies_to/

Z resztą to bardzo duży problem krajów rozwiniętych, jak USA. Już tam trąbią, że większość amerykanek jest bezdzietnymi singielkami (albo że ten stan zostanie osiągnięty za chwilę), a związki małżeńskie są zawierane głównie dzięki turystyce matrymonialnej. Podobnie jest jednak i w innych krajach. Stąd ujemna demografia u rodowitych mieszkańców, a przyrost naturalny zachodzi jedynie w grupach imigranckich lub w parach mieszanych.

Można się pośmiać z "rząd powinien sprowadzić kobiety", ale zasadniczo w programach imigracyjnych kobiety osiągają większą punktacje właśnie z tego powodu. W emigracji dlatego dominują kobiety (od 2014 stanowią większość).

https://www.gov.pl/web/kuwejt/femigracj … za-granica

64

Jack Sparrow napisał/a:
Misinx napisał/a:

Akurat w tym jednym ma rację. To ujawnione dane statystyczne Tindera.

https://www.reddit.com/r/PurplePillDeba … pplies_to/

Z resztą to bardzo duży problem krajów rozwiniętych, jak USA. Już tam trąbią, że większość amerykanek jest bezdzietnymi singielkami (albo że ten stan zostanie osiągnięty za chwilę), a związki małżeńskie są zawierane głównie dzięki turystyce matrymonialnej. Podobnie jest jednak i w innych krajach. Stąd ujemna demografia u rodowitych mieszkańców, a przyrost naturalny zachodzi jedynie w grupach imigranckich lub w parach mieszanych.

Można się pośmiać z "rząd powinien sprowadzić kobiety", ale zasadniczo w programach imigracyjnych kobiety osiągają większą punktacje właśnie z tego powodu. W emigracji dlatego dominują kobiety (od 2014 stanowią większość).

https://www.gov.pl/web/kuwejt/femigracj … za-granica

O... No jak Tinder to zbadał, to faktycznie nie ma co dyskutować.

65

Misinx napisał/a:

O... No jak Tinder to zbadał, to faktycznie nie ma co dyskutować.

To są po prostu ich wewnętrze dane statystyczne z realnego ruchu/aktywności zarejestrowanych użytkowników.

Posty [ 1 do 65 z 207 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zajęte kobiety na portalach rankowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024