Cześć.
Jestem z ona od 7 lat.
Nasze problemy wynikają głównie z mojego zachowania.
Otóż jestem uzależniony od marihuany oraz mam trudny charakter, kłótliwość, podejrzliwośc, wybuchy agresji.
Zona odkryła flirty moje przez telefon, bałem.sie jej powiedzieć wiec zostawiałem telefon w nadziei, że to zobaczy. Podałem.jej numer PIN. Flirty przez chaty były na wyjazdach służbowych (jestem.automatykiem) podczas głody, wtedy musiałem albo się upijać albo flirtowalem przez krótki czas i kończyłem flirt. W ten sposób rozładowywałem emocje. Zawsze po tym obiecywałem sobie, że nie powrócę do tego ale byłem słaby.
Zona niedawno to.odkryla i zagroziła rozwodem, zacząłem to naprawiać, poszedłem na terapię, leczenie psychiatryczne ale.ostatnio jestem w fazie muru i po zapytaniu się jej czy mi da wsparcie powiedziała, że nie. Wiem, że nie musi ale jestem emocjonalne słaby i wybuchłem.dwa.dni później kontrolując jej telefon, wyrzucając przez mieszkanie. Po prostu akcją taka, że policja założyła mi niebieska kartę. Wkurzyłem się o to, że swoją wypłatę przelewa na prywatne konto, zrozumiałem to bo chce się zabezpieczyć. Ale zdenerwowało mnie to, że jej studia oraz wysztkie opłaty szły z moich pieniędzy. Moich to za dużo powiedziane bo mamy wspólność.
Wpadłem w szał.nie radząc sobie w emocjach. Teraz Zona szuka mieszkania aby zamieszskac osobno z córką (od momentu wykrycia flietow minęło półtora miesiaca). Od tego.czasu się lecze i mam dołki emocjonalne.
Po tej niedzielnej kłótni pojechałem do.rodzicow spać za namową policji. Zona zadzwoniła do mojej mamy czy dojechałem bo byłem.w strasznym stanie.
Wczoraj tez komunikowałem.sie.z jej rodzina aby vxegos się dowiedzieć i Zona zadzwoniła wkurzona co robię i tak.dalej. Ale byla.iskra.nadziei ponieważ powiedziała: że w tej chwili nie ma.szans na powrót. Daje mi to otuchy bo wiem, że ja ją kocham.a.ona mnie.
Czy widzicie szanse na to?
Poza terapia uzaleznien postanowiłem rozpocząć terapię psychodynamiczna bo podejrzewam, że z powodu dzieciństwa zaczęły się problemy z emocjami oraz z nałogiem.
Co możecie mi doradzić aby odzyskac zone? Rozumiem, że potrzebuję przestrzeni i chce ją.dac.i wspierać.jq opiekując się dzieckiem. Również zanim zacznę mocniej o nią.walczyc chce powalczyć o siebie.
Ps. Jestem.czysty od.38 dni.
Pozdrawiam