Jak przemówić komuś do rozumu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak przemówić komuś do rozumu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak przemówić komuś do rozumu?

Hejka, mam byłą która jest w toksycznej relacji ze znajomymi, którzy nią manipulują. Problem polega na tym że zerwała ze mną bo wszyscy ją wyzywali i śmiali się że jest głupia że do mnie wróciła. Zerwała ze mną z tego powodu by później do mnie wrócić z podkulonym ogonem i przepraszać oraz błagać o wybaczenie. Byliśmy 4 lata razem. Pewnego razu mi powiedziała że nie chce się nikomu przyznać do tego że ponownie do siebie wróciliśmy, ponieważ ją zniszczyli do takiego stopnia że się boi im o tym powiedzieć. Dalej z nimi utrzymywała kontakt bo chodzą razem do klasy i w sumie to też trochę nie chciała. Jakiś czas ponownie ze mną zerwała co chwile zmieniając powód rozstania. Teraz upiera się że to nie jest ich wina i że nie może z nimi zerwać kontaktu bo chodzą razem do klasy i się nie da, ale wie że nie można im ufać. Odnowiliśmy kontakt i jak zobaczyli w jej telefonie że do niej napisałem że jest głupia i że ma mnie zablokować do mnie mówi że nie jest w stanie tego zrobić.
Raz zaproponowała mi że na czas godzin szkolnych będzie mnie blokować by uniknąć zbędnych pytań i że boi się że wezmą jej telefon i zobaczą że nie jestem zablokowany tak jak jej kazali zrobić. Nie dawno na jednej imprezie przypadkiem usłyszałem jak płacze a jej ,,przyjaciel" który jej powiedział że będzie ją wspierał w jej decyzjach i będzie wyrozumiały dla niej kazał jej mnie zablokować i był wielce oburzony że jak była pijana wziołem ją na spacer by wytrzeźwiała. Ona siedziała zapłakana mówiła mu że nie jest w stanie tego zrobić a on dalej na nią naciskał. Ona wypominała mi to że ja ją niszczę psychicznie gdzie ja staram się nią opiekować i poświęcam jej dużo uwagi a oni ją w kółko krytykują za to co robi i tak naprawdę wypomina mi to co oni robią. Chcę jeszcze dodać że jej znajomi próbują również mi wmówić że ja ją zmusiłem do powrotu do mnie w momencie gdy to ja się do niej nie odzywałem do niej od dłuższego czasu i ona sama wyszła z inicjatywą oraz ona się im zwierzała w z nadzieją że można im zaufać a oni wszystkie informację przekazywali mnie i drugą stronę. Próbowali jej również wmówić że ją śledziłem i że ja im tak powiedziałem.
Proszę o pomoc w tej sprawie, ponieważ boję się że będzie tylko gorzej z nią i naszą relacją w której ona wykazuje teraz jakieś chęci powrotu ale się boi i tłumaczy tym że boi się zaufać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przemówić komuś do rozumu?

Ile ona ma lat? 16?

Jest Twoją byłą. Wasza relacja powinna już nie istnieć.

3

Lady Loka napisał/a:

Ile ona ma lat? 16?

Ale oboje chcemy utrzymywać ze sobą kontakt i mówi że mnie nie skreśla oraz jej zależy, ale wychodzą akcje jakie wychodzą

4

rozbity42 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ile ona ma lat? 16?

Ale oboje chcemy utrzymywać ze sobą kontakt i mówi że mnie nie skreśla oraz jej zależy, ale wychodzą akcje jakie wychodzą

Ale ona jest Twoją ex.
Utrzymywanie kontaktu z ex nigdy nikomu nie wyszło na dobre i Wy nie jesteście wyjątkowi.

5 Ostatnio edytowany przez rozbity42 (2023-04-10 18:03:32)

Lady Loka napisał/a:
rozbity42 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ile ona ma lat? 16?

Ale ona jest Twoją ex.
Utrzymywanie kontaktu z ex nigdy nikomu nie wyszło na dobre i Wy nie jesteście wyjątkowi.

Też racja, że z ex nie ma co utrzymywać kontaktu tylko, że w tym wypadku jest tak że ona dalej chce ale nie może przez znajomych, którzy mnie nie akceptują ze względu na to, że przestałem ich zapraszać do siebie do domu oraz jak przestałem ich wozić wszędzie gdzie chcieli. Mój dom był dla nich miejscem schadzek gdzie mogli pić ile chcieli i robić co chcieli bo nikt ich nie upominał. Po odcięciu się i wymyślanie że bo nie bo coś zaczeli najeżdżać i odsuwać nas od siebie i próba wmówienia mi i jej że jestem chory psychicznie i że ona jest nieszczęśliwa.

6

rozbity42 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
rozbity42 napisał/a:

Ale ona jest Twoją ex.

Też racja, że z ex nie ma co utrzymywać kontaktu tylko, że w tym wypadku jest tak że ona dalej chce ale nie może przez znajomych, którzy mnie nie akceptują ze względu na to, że przestałem ich zapraszać do siebie do domu oraz jak przestałem ich wozić wszędzie gdzie chcieli. Mój dom był dla nich miejscem schadzek gdzie mogli pić ile chcieli i robić co chcieli bo nikt ich nie upominał. Po odcięciu się i wymyślanie że bo nie bo coś zaczeli najeżdżać i odsuwać nas od siebie i próba wmówienia mi i jej że jestem chory psychicznie i że ona jest nieszczęśliwa.

No i co z tego, że ona dalej chce? Ty nie masz swojego głosu, tylko zawsze robisz to, co ona chce? Odetnij się od calego towarzystwa, będzie dla Ciebie zdrowiej.

Poza tym sorry, ale co to jest "nie może przez znajomych"? Przywiązali ją do kaloryfera? Ty słyszysz jak to wszystko brzmi?

7 Ostatnio edytowany przez rozbity42 (2023-04-10 18:11:06)

Lady Loka napisał/a:
rozbity42 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale ona jest Twoją ex.

No i co z tego, że ona dalej chce? Ty nie masz swojego głosu, tylko zawsze robisz to, co ona chce? Odetnij się od calego towarzystwa, będzie dla Ciebie zdrowiej.

Poza tym sorry, ale co to jest "nie może przez znajomych"? Przywiązali ją do kaloryfera? Ty słyszysz jak to wszystko brzmi?

Mam swój głos i też chce do niej wrócić, a od towarzystwa się odciołem całkowicie i czuję się zdecydowanie lepiej. Wiem że to brzmi abstrakcyjnie i  nie dorzecznie to co piszę ale tak jest i są wstanie nawet wziąć jej telefon by sprawdzić czy faktycznie mnie zablokowała.

8

rozbity42 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
rozbity42 napisał/a:

Mam swój głos i też chce do niej wrócić, a od towarzystwa się odciołem całkowicie i czuję się zdecydowanie lepiej. Wiem że to brzmi abstrakcyjnie i  nie dorzecznie to co piszę ale tak jest i są wstanie nawet wziąć jej telefon by sprawdzić czy faktycznie mnie zablokowała.

To jest jej wybór, że na to pozwala. Pozna innego, to przestanie za Tobą latać. Ona nie chce do Ciebie wrócić, ona chce Cię mieć na orbicie. Paradoksalnie ci znajomi robią jej przysługę pilnując, żeby się od Ciebie odcięła.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak przemówić komuś do rozumu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024