biorac pod uwage sytuacje jaka jest teraz czyli wybuch wulkanu i powodz w Polsce moze jakies macie propozycje?
1 2010-05-26 10:03:57 Ostatnio edytowany przez nadias (2010-05-26 10:04:42)
Ja polecam góry. Tam powódź niestraszna, pogoda aktualnie całkiem ok i zawsze jest co robić.
A ja mazury... Są tu naprawdę miejsca PIĘKNE...
a ja mimo wszystkie Śląskie ![]()
wszystko w jednym, są góry i jeziora, jest co zwiedzać, sporo szlaków turystycznych, na prawdę warto, mimo, że to taki niedoceniany turystycznie region ![]()
Ja i tak uważam, że najatrakcyjniejsze są wakacje za granicą. Szczególnie biorąc pod uwagę ceny last minute. Tym bardziej, że w Itace mają teraz wyprzedaże i np. urlop w Egipcie to koszt tylko 889 zł.
ja polecamzagranice poniewaz w polsce zapłacimy o wiele wiecej za urlop a tak chociaz zwiedzicie fajne miejsca ja polecam Prage
Ja również wole za granicą
w polsce dla turystów ceny są okropne. 2 tygodniowe wakacje nad polskim morzem to koszt podobny do wakacji w Tunezji
polecam zdecydowanie za granicę
!!
Ja mimo wszystko wolę spędzać wakacje za granicą w tym roku Krym:)!
Krym
:) wybieram się tam we wrześniu:) Ja też wolę zagranicę. Za małe pieniądze (czasami dużo mniejsze niż w Polsce) można zobaczyć świetne rzeczy. Włochy, Hiszpania itp
:)
10 2010-07-23 13:45:29 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-09-23 19:24:14)
W tym roku opłaca się jechać za granicę, bo będzie taniej niż rok temu - szczególnie w państwach, które mają euro, ale też w chorwacji, grecji czy w czechach: spam A teraz na wakacjach lepiej nie płacić dolarami.
Myśle ze zdecydowanie wole za granica.Zwłaszcza ze te ceny jednak sie równoważa.A juz z pewnościa w taka podróż warto jest sie wybrac np. w okresie zimowym.Jak patrzyłam na stronkę orbis travel np.w listopadzie mozna wypoczac w Egipcie za 1400zł.
W lato to czasami jest dwa razy więcej.
Obecnie mieszkam w Szkocji i wydaje mi się że tutejsze biura podróży maja znacznie lepsze ceny niż w Polsce. Można sobie na więcej pozwolić. A gdzie? Ja lubię cieple kraje ![]()
Ja polecam zarówno góry jak i mazury!:-) Przepiekne!
Za wakacje w Polsce można wydać więcej niż za zorganizowaną wycieczkę w biurze podróży, wystarczy na bieżąco obserwować oferty i zawsze można trafić na ceny first albo last minute :-)
Wolę jeździć za granicę bo tam jest pewniejsza pogoda.
Ostatnio znajomi wrócili z Egiptu i pomimo trwających tam perturbacji na tle politycznym, to podobno jest spokojna atmosfera i generalnie w ogóle nie widać, żeby były jakieś problemy. Wrócili zdecydowanie zadowoleni i z bananem na twarzy ![]()
Moi znajomi spędzali urlop w Egipcie w czasie największych zamieszek, ale w żaden sposób nie wpłynęła ta cała sytuacja na ich pobyt. Wrócili zadowoleni i opaleni :-) także myślę, że obecnie to w ogóle nie trzeba się martwić.
tak, moim zdaniem jesli sie sytuacja by zaognila, to biura same beda oferowac turystom zwrot pieniedzy lub zmiane rezerwacji. chociaz ja ostroznie postanowilam w tym roku i Egipt sobie daruje ![]()
i miałabym wybierac, to wolałabym urlop w Polsce, z prostego powodu, byłby to po prostu mniejszy nakład pieniędzy
z tym to sie akurat nie zgadzam... my bylismy rok temu nad polskim morzem i nie dosc, ze nie mielismy pogody, to jeszcze te wczasy kosztowaly nas prawie tyle, co Hiszpania 2 lata temu...
Też z doświadczenia wiem, że wakacje w Polsce nie są takie tanie... bardziej opłaca się jechać na wakacje do jakiegoś ciepłego kraju, Grecja, Hiszpania, Turcja za trochę ponad tysiąc zł (a czasem trafi się i taniej) plus rewelacyjna pogoda (gratis ;-) )... jeśli chodzi o koszty to wolę takie wakacje :-)
jestem zdania nie wazne gdzie ważne z kim. 3 lata temu pojechaliśmy na mazury(6 osób-3 pary), na wieś tak małą że nie miala nazwy, nad jezioro tak oddalone od cywilizacji ze chyba nawet nie miało wlasnej nazwy, wynajeliśmy stare domostwo- jakieś stare kanapy, fotele wraz z działką. spalismy i tak w namiotach ale to nie ważne- ważne jest to jak tam bylo za psie pieniądze (na 1 parę wyszło +-600PL(działka + wyżywienie)+100 pln na alkohol i prezerwatwy) spedziłem 2 tygodnie które zapamiętam do końca zycia.
Dr.Menel - to zalezy, co kto lubi. Ja np. nie wyobrazam sobie wakacji nad jeziorem tak malym ze chyba nawet nie mialo nazwy.
No i musze miec czysto w pokoju, osobna lazienke itp. W liceum i na studiach jezdzilo sie na rozne eskapady, ale teraz jednak mam inne oczekiwania, w takich warunkach jak Ty opisujesz chyba bym nie wypoczela. Nie mowiac juz, ze to raczej nie typ wakacji rodzinnych, haha.
)
Razem z mężem byliśmy w Kompleksie Hotelowym Logos w Augustowie.
Było miło, spokojnie, ludzie mili, kuchnia pyszna ! ;-)
Chciałabym tam wrócić jeszcze..
Ja miałam okazję spędzić ze znajomymi kilka dni nad fińskim jeziorem :-) drewniany domek (pełne wyposażenie), sauna, przerębel... a dookoła bajkowy klimat - śnieg, iglaste drzewa, cisza i spokój :-) bardzo miło wspominam ten pobyt, jednak na wakacje chciałabym pojechać w słoneczne kurorty ;-)
Polecam spędzenie wakacji w Augustowie. Ładne turystyczne miasto otoczone jeziorami, lasem.
Doskonała baza wypadowa do wycieczek po Suwalszczyźnie, Podlasiu, Litwie.
Piękna przyroda, świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, wycieczek pieszych i rowerowych.
W ubiegłym roku spędziłam w Augustowie tydzień moich wakacji, bardzo miło je wspominam. Nocowaliśmy w Kompleksie Hotelowym Logos dawnym Domu Nauczyciela.
Fajnie odremontowane miejsce, z doskonałą kuchnią regionalną , biurem turystycznym. Hotel położony niedaleko centrum, miła obsługa, na pewno tam jeszczewrócę
Ja w tym roku wybieram się do Hszpanii, po pierwsze mam gwarantowaną pogode, po drugie bardziej sie opłaca niż wakacje nad polskim morzem, dlatego proponuje wakacje za granicą ![]()
A ja myślę, że jeśli tylko ma się taką możliwość to fajnie jest połączyć wypoczynek w Polsce z wypoczynkiem za granicą. Skorzystać można przy wyjeździe zagranicznym z ofert już zamieszczonych w internecie (np. allinclusive.com.pl) a wypoczynek w Polsce podobnie - za pomocą internetu ale tutaj już mozna bardziej samodzielnie
Chociaż w przypadku zagranicy też da sie radę to wszystko ogarnąć samodzielnie ![]()
I tu i tu
Jeśli marzysz o rejsie rzecznym w Afryce, biuro Konsorcjum.pl to idealny wybór! Przewodnicy z ogromną wiedzą, pełen komfort na statku, a zniżki na 2024 to wisienka na torcie. Ogromnie polecam oferty od nich!
I tu i tu
Jeśli marzysz o rejsie rzecznym w Afryce, biuro Konsorcjum.pl to idealny wybór! Przewodnicy z ogromną wiedzą, pełen komfort na statku, a zniżki na 2024 to wisienka na torcie. Ogromnie polecam oferty od nich!
Tak rejs po Afryce w rzece zeby korokodyle i hopopotamy zezarly
emma9283 napisał/a:I tu i tu
Tak rejs po Afryce w rzece zeby korokodyle i hopopotamy zezarly
![]()
Wycieczka objazdowa 'Odkryj Turcję' to prawdziwa gratka! Bezstresowy lot do Stambułu, super hotele i niesamowite widoki Kapadocji. Konsorcjum.pl znowu stanęło na wysokości zadania, a był to mój kolejny wyjazd z nimi, więc wiem co mówię. Polecam ogromnie!
Jeśli szukasz dobrze zorganizowanej wycieczki na Maltę, Konsorcjum.pl ma wszystko, czego potrzebujesz – lot, hotele i elastyczne terminy. Ja mega wspominam ten wyjazd!