Czy znacie jakieś fundację pomagającą podwiązać jajowody? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy znacie jakieś fundację pomagającą podwiązać jajowody?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Czy znacie jakieś fundację pomagającą podwiązać jajowody?

No jest tyle fundacji pomagających w aborcji. To się pytam czy są jakieś zainteresowane tym by już nie było tych nie chcianych ciąż z 99% skutecznością. No chyba że te fundację mają jakiś zysk z tych niechcianych ciąż i raczej nie pomogą. Bo wydaje mi się że kobiet które chcą się wysterylizować, podwiązać jajowody lub wyciąć macice by nie mieć potomstwa jest sporo i też mogą wymagać pomocy finansowej na zabieg. W szczególności że w Polsce taki zabieg jest nielegalny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy znacie jakieś fundację pomagającą podwiązać jajowody?
Tifia napisał/a:

No jest tyle fundacji pomagających w aborcji. To się pytam czy są jakieś zainteresowane tym by już nie było tych nie chcianych ciąż z 99% skutecznością. No chyba że te fundację mają jakiś zysk z tych niechcianych ciąż i raczej nie pomogą. Bo wydaje mi się że kobiet które chcą się wysterylizować, podwiązać jajowody lub wyciąć macice by nie mieć potomstwa jest sporo i też mogą wymagać pomocy finansowej na zabieg. W szczególności że w Polsce taki zabieg jest nielegalny.

Ale te fundacje w większości nie fundują aborcji ani nie pomagają finansowo. Pomagają sprowadzić leki.
Więc nikt Ci nie da kasy na podwiązanie. Pewnie pomogłyby Ci się skontaktować z zagranicznymi klinikami, które taki zabieg robią, ale nikt za Ciebie nie zapłaci.

3

Wystarczy nie dawać na prawo i lewo.

4

Behemoth666 napisał/a:

Wystarczy nie dawać na prawo i lewo.

Bo oczywiście jak się daje tylko jednemu, to się w ciążę nie zachodzi. A już po ślubie to w ogóle, żadnych wpadek nie ma nigdy.

5

Bo jest to czynność dla myślących.

6

Behemoth666 napisał/a:

Bo jest to czynność dla myślących.

głową

7

Powiedział.Behemot że świadomością że nigdy w ciążę nie zajdzie.
Uważam że temat jest ważny.  Gdyby dotyczył czegoś dla mężczyzn, to by bronili tego jak św Graala.
Nie każdy chce i może brać tabletki antykoncepcyjne,  które mają mnóstwo skutków ubocznych.
Że tu się znajdą kobiety tego nie rozumiejące, nie przypuszczałam...:/

8

Wracając do tematu.

Na kasę chorych w tym kraju na 100 %
tego nie da się zrobić.

9 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-12-09 19:35:28)

Ela210 napisał/a:

Uważam że temat jest ważny.

Temat ważny tyle że ktoś se wymyślił u nas koncepcje waginy narodowej świętej nienaruszalnej i w najbliższym czasie podwiązywanie jajowodów legalnie w naszym kraju jest nie mozliwym wyżej się nie podskoczy

Ela210 napisał/a:

Gdyby dotyczył czegoś dla mężczyzn, to by bronili tego jak św Graala.

Tere fere kuku smileŚwięty Graal - kielich to symbol waginy akurat, symbol energii żeńskiej .

Ela210 napisał/a:

Nie każdy chce i może brać tabletki antykoncepcyjne,  które mają mnóstwo skutków ubocznych.

Przy pladze schorzeń tarczycy u kobiet to nawet zabójczym jest stosować hormonalną antykoncepcję.

10

Mam nadzieję że fundację i ruchu na rzecz kobiet sprawią że będziesz ten zabieg dostępny w Polsce. Wazektomia też nie jest refundowane ale jest możliwe zrobienia zabiegu w Polsce i płacenia w ratach. Pozatym mam podejrzenia chorej tarczycy i raczej w moim przypadku nie powinno sięgać po tabletki antykoncepcyjne. Pozatym taki zabieg jak podwiązanie jajowodów/nasieniowodów został stworzony dla osób myślących i pewnych swojej decyzji, nie jest on dopuszczony do wykonania na osobach poniżej 18 roku życia.

11 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-12-09 21:08:06)

Tifia napisał/a:

Mam nadzieję że fundację i ruchu na rzecz kobiet sprawią że będziesz ten zabieg dostępny w Polsce. Wazektomia też nie jest refundowane ale jest możliwe zrobienia zabiegu w Polsce i płacenia w ratach. Pozatym mam podejrzenia chorej tarczycy i raczej w moim przypadku nie powinno sięgać po tabletki antykoncepcyjne. Pozatym taki zabieg jak podwiązanie jajowodów/nasieniowodów został stworzony dla osób myślących i pewnych swojej decyzji, nie jest on dopuszczony do wykonania na osobach poniżej 18 roku życia.

Też czekam na moment, kiedy w Polsce podwiązanie będzie legalne.
A próbowałaś się kontaktować z tymi fundacjami tylko Women on Web? Bo oni mogą Ci dać kontakt do konkretnej kliniki.

Natomiast w dalszym ciągu, oni aborcji nie opłacają, więc podwiązania też nie.

PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.

12

Lady Loka napisał/a:

PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.

U mojej żony było to i tak nie możliwe, pomimo regularnych badań skutki uboczne były  dla niej  uciążliwe .

13

paslawek napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

U mojej żony było to i tak nie możliwe, pomimo regularnych badań skutki uboczne były  dla niej  uciążliwe .

Bo to zależy jak się zareaguje. Po to się bada, żeby spróbować i wykluczyć, jeżeli nie pasuje.

Ja brałam tabletki, a z tarczycą mam problemy od gimnazjum.

14

Lady Loka napisał/a:
paslawek napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Bo to zależy jak się zareaguje. Po to się bada, żeby spróbować i wykluczyć, jeżeli nie pasuje.

Ja brałam tabletki, a z tarczycą mam problemy od gimnazjum.

Ona też przez jakiś czas nie miała większych problemów,ale coś tam się pokomplikowało i lekarz endokrynolog odradził stanowczo przyjmowania hormonalnej antykoncepcji w jej konkretnym przypadku.Na tarczycę podobnie zaczęła się leczyć jak Ty była jeszcze wtedy nastolatką.

15

Dzięki pisałam w tej sprawie do fundacji też uważają że powinno być dostępne w kraju. Dziwnym trafem podwiązanie jajowodów kojarzone jest z pozbawieniem płodności. Z kolei już wazektomia nie jest. Ale to po prostu przestarzałe prawo nie biorące pod uwagę fakt że istnieję in-vitro.

16

Kolejny upadek ludzkiego rozumu.
hmm Fundacja pomagająca okaleczać narządy rodne, bo wyzwolonym macicom chce się ro0chać bez konsekwencji hmm

17

MaciejO0o.. napisał/a:

hmm Fundacja pomagająca okaleczać narządy rodne, bo wyzwolonym macicom chce się ro0chać bez konsekwencji hmm

A faceci mają dostęp w Polsce do wazektomi która według ciebie jest kaleczenie męskiego narządu rodnego bo chcą się faceci ro0chać bez konsekwencji. A ja po prostu jestem za równo uprawnieniem i uważam że kobiety powinny posiadać prawo do podwiązania jajowodów w Polsce bez wyjazdu za granicę.

18

Tifia napisał/a:
MaciejO0o.. napisał/a:

A faceci mają dostęp w Polsce do wazektomi która według ciebie jest kaleczenie męskiego narządu rodnego bo chcą się faceci ro0chać bez konsekwencji. A ja po prostu jestem za równo uprawnieniem i uważam że kobiety powinny posiadać prawo do podwiązania jajowodów w Polsce bez wyjazdu za granicę.

Jesteś po prostu za równouprawnieniem w zdebilowaceniu.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Czy znacie jakieś fundację pomagającą podwiązać jajowody?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024