No jest tyle fundacji pomagających w aborcji. To się pytam czy są jakieś zainteresowane tym by już nie było tych nie chcianych ciąż z 99% skutecznością. No chyba że te fundację mają jakiś zysk z tych niechcianych ciąż i raczej nie pomogą. Bo wydaje mi się że kobiet które chcą się wysterylizować, podwiązać jajowody lub wyciąć macice by nie mieć potomstwa jest sporo i też mogą wymagać pomocy finansowej na zabieg. W szczególności że w Polsce taki zabieg jest nielegalny.
No jest tyle fundacji pomagających w aborcji. To się pytam czy są jakieś zainteresowane tym by już nie było tych nie chcianych ciąż z 99% skutecznością. No chyba że te fundację mają jakiś zysk z tych niechcianych ciąż i raczej nie pomogą. Bo wydaje mi się że kobiet które chcą się wysterylizować, podwiązać jajowody lub wyciąć macice by nie mieć potomstwa jest sporo i też mogą wymagać pomocy finansowej na zabieg. W szczególności że w Polsce taki zabieg jest nielegalny.
Ale te fundacje w większości nie fundują aborcji ani nie pomagają finansowo. Pomagają sprowadzić leki.
Więc nikt Ci nie da kasy na podwiązanie. Pewnie pomogłyby Ci się skontaktować z zagranicznymi klinikami, które taki zabieg robią, ale nikt za Ciebie nie zapłaci.
Wystarczy nie dawać na prawo i lewo.
Wystarczy nie dawać na prawo i lewo.
Bo oczywiście jak się daje tylko jednemu, to się w ciążę nie zachodzi. A już po ślubie to w ogóle, żadnych wpadek nie ma nigdy.
Bo jest to czynność dla myślących.
Bo jest to czynność dla myślących.
głową
Powiedział.Behemot że świadomością że nigdy w ciążę nie zajdzie.
Uważam że temat jest ważny. Gdyby dotyczył czegoś dla mężczyzn, to by bronili tego jak św Graala.
Nie każdy chce i może brać tabletki antykoncepcyjne, które mają mnóstwo skutków ubocznych.
Że tu się znajdą kobiety tego nie rozumiejące, nie przypuszczałam...:/
Wracając do tematu.
Na kasę chorych w tym kraju na 100 %
tego nie da się zrobić.
9 2022-12-09 19:22:35 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-12-09 19:35:28)
Uważam że temat jest ważny.
Temat ważny tyle że ktoś se wymyślił u nas koncepcje waginy narodowej świętej nienaruszalnej i w najbliższym czasie podwiązywanie jajowodów legalnie w naszym kraju jest nie mozliwym wyżej się nie podskoczy
Gdyby dotyczył czegoś dla mężczyzn, to by bronili tego jak św Graala.
Tere fere kuku Święty Graal - kielich to symbol waginy akurat, symbol energii żeńskiej .
Nie każdy chce i może brać tabletki antykoncepcyjne, które mają mnóstwo skutków ubocznych.
Przy pladze schorzeń tarczycy u kobiet to nawet zabójczym jest stosować hormonalną antykoncepcję.
Mam nadzieję że fundację i ruchu na rzecz kobiet sprawią że będziesz ten zabieg dostępny w Polsce. Wazektomia też nie jest refundowane ale jest możliwe zrobienia zabiegu w Polsce i płacenia w ratach. Pozatym mam podejrzenia chorej tarczycy i raczej w moim przypadku nie powinno sięgać po tabletki antykoncepcyjne. Pozatym taki zabieg jak podwiązanie jajowodów/nasieniowodów został stworzony dla osób myślących i pewnych swojej decyzji, nie jest on dopuszczony do wykonania na osobach poniżej 18 roku życia.
11 2022-12-09 21:07:04 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2022-12-09 21:08:06)
Mam nadzieję że fundację i ruchu na rzecz kobiet sprawią że będziesz ten zabieg dostępny w Polsce. Wazektomia też nie jest refundowane ale jest możliwe zrobienia zabiegu w Polsce i płacenia w ratach. Pozatym mam podejrzenia chorej tarczycy i raczej w moim przypadku nie powinno sięgać po tabletki antykoncepcyjne. Pozatym taki zabieg jak podwiązanie jajowodów/nasieniowodów został stworzony dla osób myślących i pewnych swojej decyzji, nie jest on dopuszczony do wykonania na osobach poniżej 18 roku życia.
Też czekam na moment, kiedy w Polsce podwiązanie będzie legalne.
A próbowałaś się kontaktować z tymi fundacjami tylko Women on Web? Bo oni mogą Ci dać kontakt do konkretnej kliniki.
Natomiast w dalszym ciągu, oni aborcji nie opłacają, więc podwiązania też nie.
PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.
PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.
U mojej żony było to i tak nie możliwe, pomimo regularnych badań skutki uboczne były dla niej uciążliwe .
Lady Loka napisał/a:PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.
U mojej żony było to i tak nie możliwe, pomimo regularnych badań skutki uboczne były dla niej uciążliwe .
Bo to zależy jak się zareaguje. Po to się bada, żeby spróbować i wykluczyć, jeżeli nie pasuje.
Ja brałam tabletki, a z tarczycą mam problemy od gimnazjum.
paslawek napisał/a:Lady Loka napisał/a:PS. Przy schorzeniach tarczycy jak najbardziej można brać tabletki, trzeba się tylko regularnie badać.
Bo to zależy jak się zareaguje. Po to się bada, żeby spróbować i wykluczyć, jeżeli nie pasuje.
Ja brałam tabletki, a z tarczycą mam problemy od gimnazjum.
Ona też przez jakiś czas nie miała większych problemów,ale coś tam się pokomplikowało i lekarz endokrynolog odradził stanowczo przyjmowania hormonalnej antykoncepcji w jej konkretnym przypadku.Na tarczycę podobnie zaczęła się leczyć jak Ty była jeszcze wtedy nastolatką.
Dzięki pisałam w tej sprawie do fundacji też uważają że powinno być dostępne w kraju. Dziwnym trafem podwiązanie jajowodów kojarzone jest z pozbawieniem płodności. Z kolei już wazektomia nie jest. Ale to po prostu przestarzałe prawo nie biorące pod uwagę fakt że istnieję in-vitro.
Kolejny upadek ludzkiego rozumu.
Fundacja pomagająca okaleczać narządy rodne, bo wyzwolonym macicom chce się ro0chać bez konsekwencji
Kolejny upadek ludzkiego rozumu.
Fundacja pomagająca okaleczać narządy rodne, bo wyzwolonym macicom chce się ro0chać bez konsekwencji
A faceci mają dostęp w Polsce do wazektomi która według ciebie jest kaleczenie męskiego narządu rodnego bo chcą się faceci ro0chać bez konsekwencji. A ja po prostu jestem za równo uprawnieniem i uważam że kobiety powinny posiadać prawo do podwiązania jajowodów w Polsce bez wyjazdu za granicę.
MaciejO0o.. napisał/a:Kolejny upadek ludzkiego rozumu.
Fundacja pomagająca okaleczać narządy rodne, bo wyzwolonym macicom chce się ro0chać bez konsekwencjiA faceci mają dostęp w Polsce do wazektomi która według ciebie jest kaleczenie męskiego narządu rodnego bo chcą się faceci ro0chać bez konsekwencji. A ja po prostu jestem za równo uprawnieniem i uważam że kobiety powinny posiadać prawo do podwiązania jajowodów w Polsce bez wyjazdu za granicę.
Jesteś po prostu za równouprawnieniem w zdebilowaceniu.