Związek z dużo starszym facetem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z dużo starszym facetem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Pkpk (2022-12-04 16:59:41)

Temat: Związek z dużo starszym facetem

Cześć. Chciałam poruszyć temat związku, gdzie różnica wieku wynosi 21lat, facet 52 lata i dziewczyna 21 lat młodsza...
Jakie macie odczucia co do tego, czy ktoś był w takiej sytuacji?
Ze swojej strony powiem, że ten 52latek na pewno na swoje 52lata nie wygląda, bardzo zadbany i wysportowany.
Czy poważna 31 latka ma szansę na "normalny"związek z bardzo ciekawym i dobrze wyglądającym facetem, ale jednak sporo starszym?
Tu nie ma żadnym daddy Issues, żadnych historii z kategorii, kiedy to facet ma więcej kasy i mlodsza laska leci na jego konto, nie... Po prostu przystojny, mega ciekawy facet oczywiście ze swoją przeszłością itd... Czy ktoś był w takiej sytuacji please

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z dużo starszym facetem

Czy związek na sens? Oczywiście że ma, o ile kobieta przygotowana jest na to, że w wieku swoich 50-60lat może zmieniać pieluszki facetowi. Pod uwagę trzeba brać aspekt zdrowotny.
Nieistotne jest to nawet jak ten facet wygląda. Skoro zaznaczasz ten aspekt to przejmujesz się tym jak ludzie to widzą? To jest najważniejsze?

3

Tak, ktoś był w takiej sytuacji. To duża różnica wieku, w zasadzie pokoleniowa.

4 Ostatnio edytowany przez szeptem (2022-12-04 17:59:24)

Byłam w takim związku, na chwilę jest ok, ale na zawsze -  nie polecam. Byłam często brana za córkę partnera co go niesamowicie denerwowało (mnie zresztą też) wink
Poza tym - chcesz mieć dzieci, czy już je posiadasz i więcej nie chcesz? A on? Te sprawy są tu bardzo istotne. Ogólnie rzecz biorąc - odradzam szczerze.

5

Generalnie to dwójka dorosłych ludzi więc niech sobie robią co chcą, ale w wielu sprawach możecie się rozjeżdżać. Warto pamiętać że chociażby w kwestii seksu, 31-latka jest teoretycznie w szczycie swojego libido, a 52-latek już dawno po.

6

nie bylam i nie bede, a laska wchodzaca w taki zwiazek musi miec jakis problem z psychika, najczesciej spowodowany jej relacjami z wlasnym ojcem z okresu dziecinstwa. cos musialo byc z nimi nie tak.

7

Na chwile,rok czy dwa, dla zabawy,to czemu nie.
Nie ma nic złego w tym aby dac sobie nawzajem szczęście,ciepło,troskę.

Ale

Myślenie w kategoriach trwałego związku na lata, jest bardzo ryzykowne,związane z wieloma wyrzeczeniami w czasie.
Nie uda sie.
Nie krzywdź siebie i jego.

8

blueangel napisał/a:

nie bylam i nie bede, a laska wchodzaca w taki zwiazek musi miec jakis problem z psychika, najczesciej spowodowany jej relacjami z wlasnym ojcem z okresu dziecinstwa. cos musialo byc z nimi nie tak.

Łooo a jesteś specjalistą, że stwierdzasz coś tak mocnego?
Jak nie to zastanów się co piszesz

9

Nie ma zbyt dużej różnicy wieku dla kobiety. Wszystko zależy od majętności faceta.

Zresztą ktoś tu wypalił o małżeństwie.. nowych małżeństw jest coraz mniej. Faceci mądrzeją.
A po drugie co trzecie i tak się rozpada.

10

Pkpk napisał/a:

Cześć. Chciałam poruszyć temat związku, gdzie różnica wieku wynosi 21lat, facet 52 lata i dziewczyna 21 lat młodsza...
Ze swojej strony powiem, że ten 52latek na pewno na swoje 52lata nie wygląda, bardzo zadbany i wysportowany.
Czy poważna 31 latka ma szansę na "normalny"związek z bardzo ciekawym i dobrze wyglądającym facetem, ale jednak sporo starszym?
Tu nie ma żadnym daddy Issues, żadnych historii z kategorii, kiedy to facet ma więcej kasy i mlodsza laska leci na jego konto, nie... Po prostu przystojny, mega ciekawy facet oczywiście ze swoją przeszłością itd... Czy ktoś był w takiej sytuacji please

Poszukaj gościa Alex Barszczewski na youtube.

Teraz nie ma problemu z różnicą wieku. Gorzej gdy Ty będziesz miała 50 lat, a on 71....

11

Jezuu.. 52 lata i 21 lat?

Nie, nie, nie...

12 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-12-05 10:21:43)

Zrozumiałam, że on ma 52, a ona 31. Wszystko zależy czego od siebie oczekują nawzajem. Z daleka patrząc zawsze ten związek jest mniej korzystny dla kobiety.lecz każdy związek jest sprawą indywidualną i zależy  od indywidualnych uwarunkowań.
Gary,oglądałam kiedyś Alexa i jego zdroworozsądkowe podejście do związków, no, ale on  to raczej taki typ uwodziciela, w w paru aspektach mogę mu przyznać rację, nie do końca, ponieważ nikt nie wie jak długo będzie dopisywać zdrowie i jak będzie się czuł w wieku 80 lat.
Ja, osobiście nigdy nie chciałabym być w takiej sytuacji, kiedy on umiera, nie myśląc, co się stanie z jego wybranką, a rodzina czyha za rogiem na spadek.

13

Za 10 lat Ty będziesz hot milfem, a on prykiem któremu nie staje.
Za 20 lat Ty będziesz w jego obecnym wieku (czyli będziesz trzymać się dobrze), a on... niestety prawdopodobnie będzie już martwy
(tak pokazują statystyki umieralności w  Polsce).

Takie związki fajne są na początku, jest fascynacja nawet tą różnicą wieku. Potem, gdy proza życia zabije poezję miłości, wszystkiego Ci się odechce.

PS. Byłam w związku z facetem 16 lat starszym. Na początku cudownie, potem okropnie.

14

Nawet, jeśli on ma 52 lata a ona 31 to już jest niesmaczne( w przypadku 52 i 21 wręcz obrzydliwe)..

Serio, nie wiem, z czym się to wiąże, może jakieś "daddy issues"?

Krótka chwila upojenia a potem zderzenie z twardą ziemią..

15

Pkpk napisał/a:

Duuuża różnica wieku, ale ja bym się tym aż tak nie przejmowała, jeśli ludzie dobrze się z sobą dogadują, dochodzi do „dyfuzji” ich światów, jest bliskość. A już zamartwianie się tym, co będzie za 20 lat to kosmos :-O, przecież nikt nie wie, czy i kto będzie wtedy bardziej potrzebował wsparcia. A w ogóle to coraz więcej związków równolatków nie daje rady dotrwać do tak długiego stażu.

16

Your article is fantastic. Continue to write new posts.

17

Nie dać się wykorzystać, nie dać sobą manipulować, bo niektórzy starsi panowie, myślą że jak kobieta młodsza to mu łatwiej pójdzie - łatwiej taką manipulować.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z dużo starszym facetem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024