Wzbudzenie w dziecku poczucia winy czy słusznie postępuje ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Wzbudzenie w dziecku poczucia winy czy słusznie postępuje ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Wzbudzenie w dziecku poczucia winy czy słusznie postępuje ?

Witam

Jestem już 4 lata po rozwodzie i mam ze swoim byłym mężem 12-letnia córkę. Problem polega na tym że mój były mąż chciałby domagać się opieki naprzemiennej nad naszą córka. Wiadomo, że ja na to nie wyrażam zgody więc on ją różnymi sposobami bałamuci żeby tylko u niego też chciała mieszkać, a to urządza jej pokój u siebie, a to ją namawia żeby do niego przychodziła w dni do tego niewyznaczone itp. itd. wiadomo, że w sądzie chciałby żeby córka powiedziała że też chce z nim mieszkać, ja się na to zgodzić nie chce, bo raz on nie umie zajmować się dzieckiem a dwa obawiam się że zaraz pójdzie o krok dalej i złoży wniosek o całkowita opiekę nad dzieckiem. Za bardzo nie wiem co mam dalej robić, więc postanowiłam wzbudzić w córce poczucie winy, że jak wyprowadzi się do ojca to ja dostanę głębokiej depresji bez niej i się przy niej mocno rozpłakałam. Córka oczywiście obiecała że się nie wyprowadzi, ale teraz ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia czy aby na pewno to było najlepsze wyjście z tej niekomfortowej dla mnie sytuacji ? Mój były mąż też zaczyna grać nieczysto żeby tylko mi dziecko odebrać. Co wy natomiast o tym sądzicie ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2022-11-29 16:23:39)

Odp: Wzbudzenie w dziecku poczucia winy czy słusznie postępuje ?
kate9076132 napisał/a:

Witam

Jestem już 4 lata po rozwodzie i mam ze swoim byłym mężem 12-letnia córkę. Problem polega na tym że mój były mąż chciałby domagać się opieki naprzemiennej nad naszą córka. Wiadomo, że ja na to nie wyrażam zgody więc on ją różnymi sposobami bałamuci żeby tylko u niego też chciała mieszkać, a to urządza jej pokój u siebie, a to ją namawia żeby do niego przychodziła w dni do tego niewyznaczone itp. itd. wiadomo, że w sądzie chciałby żeby córka powiedziała że też chce z nim mieszkać, ja się na to zgodzić nie chce, bo raz on nie umie zajmować się dzieckiem a dwa obawiam się że zaraz pójdzie o krok dalej i złoży wniosek o całkowita opiekę nad dzieckiem. Za bardzo nie wiem co mam dalej robić, więc postanowiłam wzbudzić w córce poczucie winy, że jak wyprowadzi się do ojca to ja dostanę głębokiej depresji bez niej i się przy niej mocno rozpłakałam. Córka oczywiście obiecała że się nie wyprowadzi, ale teraz ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia czy aby na pewno to było najlepsze wyjście z tej niekomfortowej dla mnie sytuacji ? Mój były mąż też zaczyna grać nieczysto żeby tylko mi dziecko odebrać. Co wy natomiast o tym sądzicie ?

Niektóre dzieci rozwiedzionych rodziców mają przekichane.
Wzbudzać w dziecku poczucie winy? Szantażować? Przy takich metodach warto zacząć odkładać pieniądze na psychoterapię dziecka.

Przytomności życzę.

Dokument, który rodzice dostają po urodzeniu dziecka jest aktem urodzenia, nie aktem własności.

3 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-11-29 16:21:38)

To był błąd takie obciążanie córki poczuciem winy,możesz w ten sposób stracić zaufanie u niej.Dajesz się wciągać mężowi i podpuszczać mu i dałaś się sprowokować - córka prawdopodobnie ucierpi na tych waszych wojenkach o nie wiadomo co, bo przecież nie o jej dobro wam chodzi choć pozornie niby tak jest .Co kryje się pod spodem ?
Córka nie jest Twoją własnością ani żadnym narzędziem w waszych durnych infantylnych rozgrywkach
Zaborczość niszczy - czego się boisz ? Co się stanie jak córka polubi ojca ?
Przebija się w Twoim poście sporo nieprzepracowanych żalów,pretensji i urazów no i życzeń obaw przed zmianą.
Masz jakieś swoje życie ?
Kto kogo zostawił,zdradził i czy mąż lub Ty macie innych partnerów ?

4

Przecież to troll. Nie produkujcie się.

5

Nie pierwszy, nie ostatni.
Dziękuję. smile

6

Wielokropek napisał/a:
kate9076132 napisał/a:

Witam

Niektóre dzieci rozwiedzionych rodziców mają przekichane.
Wzbudzać w dziecku poczucie winy? Szantażować? Przy takich metodach warto zacząć odkładać pieniądze na psychoterapię dziecka.

Przytomności życzę.

Dokument, który rodzice dostają po urodzeniu dziecka jest aktem urodzenia, nie aktem własności.

Pytanie pozostaje takie. Kto zaczyna nieczyste zagrywki ja czy mój były mąż ? Jeżeli mój były mąż kombinuje jak tylko może jak tu odebrać mi dziecko to logiczne że będąc bierna stracę dziecko. Niech mój były mąż przestanie nieczysto grać to ja też przestanę.

7

paslawek napisał/a:

To był błąd takie obciążanie córki poczuciem winy,możesz w ten sposób stracić zaufanie u niej.Dajesz się wciągać mężowi i podpuszczać mu i dałaś się sprowokować - córka prawdopodobnie ucierpi na tych waszych wojenkach o nie wiadomo co, bo przecież nie o jej dobro wam chodzi choć pozornie niby tak jest .Co kryje się pod spodem ?
Córka nie jest Twoją własnością ani żadnym narzędziem w waszych durnych infantylnych rozgrywkach
Zaborczość niszczy - czego się boisz ? Co się stanie jak córka polubi ojca ?
Przebija się w Twoim poście sporo nieprzepracowanych żalów,pretensji i urazów no i życzeń obaw przed zmianą.
Masz jakieś swoje życie ?
Kto kogo zostawił,zdradził i czy mąż lub Ty macie innych partnerów ?

Niech go sobie lubi nie mam nic przeciwko, przecież nie robię problemów przy ich spotkaniach, ale jeżeli on zaczyna grać nieczysto to sorry nie mogę być bierna na jego gierki.

8

Jejku, przeciez najbardziej nieczysto grasz wobec corki. Jak tak mozna? Sytuacja niekomfortowa jest dla ciebie? A o dziecku swoim pomyslalas, co ona czuje? Jakich wyborow musi dokonywac? 

Mam jednak nadzieje, ze komu sie nudzi i stad ten post.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Wzbudzenie w dziecku poczucia winy czy słusznie postępuje ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024