Co zrobić gdy przeszkadzają mi relacje mojego męża z córką ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić gdy przeszkadzają mi relacje mojego męża z córką ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1

Temat: Co zrobić gdy przeszkadzają mi relacje mojego męża z córką ?

Witam

Chodzi o to, że mój mąż ma obecnie 35 lat i ma prawie 17-letnią córkę. Jak widać błędy młodości spowodowały u niego to, że bardzo wcześnie został rodzicem. Córka oczywiście mieszka z matką, ale nie zmienia to faktu, że ona często się do nas wprasza, bo mój mąż dał jej swobodę przychodzenia do nas. Generalnie jej odwiedziny jakoś mi tak bardzo nie przeszkadzają, ale przeszkadza mi to, że on ją traktuje nadal jakby nie wiem miała z 10 lat może. Ciągle gdzieś sobie razem łażą, a to do kina, a to na lodowisko, a to na basen, a to jadą gdzieś razem tylko we dwoje np na wakacje albo na jakaś wycieczkę, a to jej coś kupuje, no generalnie wygląda to tak jakby nie wiem zamiast prawie dorosłej dziewczyny która powinna być moim zdaniem bardziej samodzielna była ona jakimś małym dzieckiem z którym ciągle trzeba przebywać. Co zatem byście zrobili na moim miejscu ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić gdy przeszkadzają mi relacje mojego męża z córką ?
gnyp1 napisał/a:

Witam

Chodzi o to, że mój mąż ma obecnie 35 lat i ma prawie 17-letnią córkę. Jak widać błędy młodości spowodowały u niego to, że bardzo wcześnie został rodzicem. Córka oczywiście mieszka z matką, ale nie zmienia to faktu, że ona często się do nas wprasza, bo mój mąż dał jej swobodę przychodzenia do nas. Generalnie jej odwiedziny jakoś mi tak bardzo nie przeszkadzają, ale przeszkadza mi to, że on ją traktuje nadal jakby nie wiem miała z 10 lat może. Ciągle gdzieś sobie razem łażą, a to do kina, a to na lodowisko, a to na basen, a to jadą gdzieś razem tylko we dwoje np na wakacje albo na jakaś wycieczkę, a to jej coś kupuje, no generalnie wygląda to tak jakby nie wiem zamiast prawie dorosłej dziewczyny która powinna być moim zdaniem bardziej samodzielna była ona jakimś małym dzieckiem z którym ciągle trzeba przebywać. Co zatem byście zrobili na moim miejscu ?

To fajnie, że jest takim dobrym ojcem, że mają fajne relacje.
Ona ciągle jest metrykalnie dzieckiem a i na zawsze pozostanie jego dzieckiem. Z czasem da mu wnuki, na punkcie których też może dziadek oszaleć.
Nie masz wyjścia, musisz to zaakceptować lub zrezygnować z małżeństwa.

3

Najlepiej odpuścić, jeszcze trochę, wyfrunie z domu i sama nie będzie chciała tyle czasu przebywać z ojcem.

A macie wspólne dzieci?

4

Z tego co piszesz ma super kontakt z córką - taki ojciec to skarb.

Zapytaj się sama siebie dwóch rzeczy:

1) czy ten kontakt w jakiś sposób uszczupla Cię tj. czy nie poświęca Ci wystarczająco dużo czasu bo poświęca go córce?
2) czy nie chciałabyś żeby wasze dziecko było tak rozpieszczone przez wwojego ojca?

5

Uważam że partner zachowuje się jak super ojciec. Co to znaczy ze traktuje ją jakby miała 10 lat ? Odprowadza do szkoły? Sprawdza czy odrobiła lekcje i dobrze umyla uszy? Wyłącza tv po 21? Nie...On z nią spędza czas. Daje jej najlepszą rzecz jaką może dać rodzic, swój czas, swoje zaangażowanie i zainteresowanie. Bardzo bym chciała zeby moja córka gdy skończy 17 lat miala z nami taki kontakt jak corka Twojego partnera z ojcem a nie traktowała nas rodziców jako "starych" którzy nic nie wiedzą i nic nie rozumieją tylko nadają się do tego zeby od nich chcieć kasę.
Jeśli planujecie wspólne potomstwo to cieszyłabym się ze partner jest właśnie taki jaki jest a jeśli nie macie w planach dzieci to radzę Ci się przyzwyczaić do tej sytuacji albo odejść. Nie zanosi się bowiem na to ze partner zmieni się w wygodnego weekendowego tatuśka co to  zapłaci alimenty odbębni odwiedziny raz na 2 tyg i będzie miał czas tylko dla Ciebie.

6

Kleoma napisał/a:
gnyp1 napisał/a:

Witam

Ona ciągle jest metrykalnie dzieckiem a i na zawsze pozostanie jego dzieckiem. Z czasem da mu wnuki, na punkcie których też może dziadek oszaleć.

Skąd ta pewnosc, że da mu wnuki?

7

Gratuluję męża! smile To, jak traktuje swą córkę, dowodzi jakim jest człowiekiem. Super.
To co napisałaś o pasierbicy nie świadczy, że jest osobą niesamodzielną.

gnyp1 napisał/a:

(...) Co zatem byście zrobili na moim miejscu ?

Byłabym dumna z tego, że taki człowiek jest mym mężem. I zajrzała wgłąb siebie w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie "Dlaczego jestem zła na to, że mój mąż jest tak dobrym ojcem?"

8

rossanka napisał/a:
Kleoma napisał/a:
gnyp1 napisał/a:

Witam

Myślę że clue posta nie była pewnosc ze corka partnera Autorki da mu na 100% wnuki tylko  uswiadomienie jej ze jeśli da to dziadek może tak samo mocno się zaangażować w relacje z nimi jak teraz w relacje z córką.

9

rossanka napisał/a:
Kleoma napisał/a:
gnyp1 napisał/a:

Witam

Pewności 100 procentowej nie ma, ale jest szansa, że córka widząc jakim wspaniałym jest tatą może chcieć aby równie dobry kontakt miał z wnukami i będzie je przyprowadzać, podrzucać.
Chodziło mi o to, że autorka musi się z tym liczyć, że nawet gdy córka osiągnie pełnoletność, usamodzielni się,  założy rodzinę to kontaktu z ojcem nie zmniejszy. Jeśli nie będzie kupował jej to może zacząć kupować wnukom.

10 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-16 17:00:45)

To już Twój mąż to chyba za późno na rozkminy typu "co byście zrobili", przed ślubem trzeba było stawiać granice, a nie już po... Fantastycznie, że jest dobrym ojcem, niestety całkowicie zatracił się w tej relacji. Poruszasz ten temat, bo zakładam, że ich kontakt jest tak częsty, że wpływa na wasze życie. Nie zgodzę się z nikim przede mną - można mieć fantastyczne relacje z dzieckiem, spędzać z nim czas, a jednocześnie mieć szacunek do obecnego partnera i go nie zaniedbywać.  Nie jest sam dlatego powinien uwzględniać Twoje uczucia i potrzeby, planować z Tobą przyszłość i brać pod uwagę w planach. Z powodu małej różnicy wieku mają kumpelskie relacje, co cieszy i w normalnych okolicznościach radzilabym nigdy nie konkurować z dzieckiem o względy, miłość czy czas, nie traktować go jak wroga, ale u Was to jest czysta przesada. Zero granic czy liczenia się z Tobą. Czas tylko z dzieckiem? Wspaniale, mają do niego prawo, ale jeśli Ty jesteś ciągle z boku, ciągle pomijana, ciągle nie masz nic do powiedzenia to nie dziwię się, że ulewa Ci się. Oprócz roli ojca postanowił jakiś czas temu być Twoim mężem. Oznacza to tyle, że powinnaś w jego życiu być równie ważna, a Twoje potrzeby powinny być zaspakajane, powinnaś być szanowana i brana pod uwagę w planach, powinny być z Tobą jednak ustalane, konsultowane. Jedna niedziela z nią, druga z Tobą albo dla niej sobota a dla Ciebie niedziela. Dziwi mnie, że czas z nią od początku był tylko ich, że nie masz dobrych relacji z córką, że czasem nie wyskoczycie gdzieś razem. Wg mnie zdrowa sytuacja jest wtedy kiedy :
Partner ma czas tylko z dzieckiem
Partner ma czas tylko z nami
Partner, my i dziecko spędzamy czas wspólnie.
Gdyby była zachowana równowaga wszyscy byliby szczęśliwi, a z tego co piszesz mąż od początku odciął Cię od tej relacji jakby moja przeszłość, moje dziecko, Twoja granica.

11

Z Tobą też ma małą różnice wieku, więc też mogłabyś mieć z nią dobry kontakt, koleżeński. Wnuki? Jeśli Młoda będzie rzucać dziecko Wam co każdy weekend, bo dziadek znów nie postawi granic to będziesz w czarnej d... Chociaż podkresle, że fajnie byłoby spędzać razem czas i opiekować się takim bobinkiem razem, natomiast jak zawsze kłania się zasada umiaru i zdrowego rozsądku. Nawet w małżeństwach jestem za "porzuceniem własnych dziećmi" i randkowaniem we dwoje.

12 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2022-09-16 17:18:17)

Ja nie znalazłam informacji ze Autorka nie spędza czasu z mężem i że każdy weekend każda sobota
i  niedziela jest z córką Chyba to kwestia interpretacji pierwszego posta. Każdy może mieć własną. W moim jednakże odczuciu Autorke boli to ze partner ogolnie jest tak blisko ze swoim dzieckiem. Uwaza ze 17 latka to już powinna chodzić ze swoim towarzystwem a nie z ojcem i być bardziej zdystansowana jako prawie pelnoletnia. A ja uważam że to piekne ze mimo ze jest prawie dorosla ma ciepła i bliska relacje z tatą. Cowiecej zakładam że ta relacja była taka już przed ślubem więc Autorka wiedziala na co się pisze i mogła powiedzieć pass a tego nie zrobiła.
Co do wymuszania zeby był wspólny czas Autorki partnera I dziecka uważam że należy tu brać pod uwagę nie tylko wole partnera ale również o ile nie przedewszytskim zdanie tej córki. To jest prawie dorosla kobieta i może nie chcieć zwyczajnie spędzać czasu z macocha. To nie jest jak sama Autorka zauważyła 10 latka która może iść z Autorka i jej mężem za rękę do zoo czy na lody. To mloda kobieta która może niekoniecznie chcieć bliskich relacji z macocha, szczególnie ze może wyczuwać ze macocha nie jest zachwycona jej wizytami.  Może być również tak ze corka uznaje ze skoro taty nie ma na codzień to ten czas gdy są razem powinien być tylko ich wspólnym czasem.

13

Nie traktuje córki, jak 10 latki tylko jak swoje dziecko.
Jak twoim zdaniem relacja z dzieckiem po rozstaniu rodziców powinna wyglądać?
Co by cię satysfakcjonowało?
Co to znaczy "ciągle"?
Ile razy na miesiąc spędzają razem czas?
Co wy razem z mężem robicie?
Czy mąż cię źle traktuje, że czujesz się zagrożona i zazdrosna? Czy brakuje ci włączania w ich relację ciebie?
Co twój mąż na twoją zazdrość?

14

Nie wyobrażam sobie nie wymagać od własnych dzieci szacunku do mojego męża i stawiać granice "ja i moje dzieci" i on. To są dwie najważniejsze kobiety w jego życiu i nie rozumiem dlaczego facetowi miałoby nie zależeć na wzajemnym szacunku i chociaż próbie czy polubią się. Gdyby od początku były podejmowane próby polubienia się to może autorka nie byłaby całkiem poza nimi. Absolutnie rozumiem, że mąż autorki chce spędzać czas tylko z córką, żeby mogli porozmawiać sam na sam, mieć swoje sprawy i rozmowy - mają prawo do nich ale gdyby mój facet postawił tak bardzo grubą kreskę między nami też byłoby mi z tym źle. Chciałabym spróbować nawiązać poprawne stosunki z dzieckiem mojego męża, którego kocham. Autorka nie odniosła się czy Młoda miała alergie od samego początku na nią i to jest problem czy jej mąż od początku podzielił się sobą na dwa światy.

15 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-16 17:32:48)

Natomiast jeśli chodzi faktycznie o to, że chciałaby żeby Mloda żyła swoim życiem i dała mu spokój to jest to przegięcie na całego. Wspaniale, że Młoda ma świetne relacje z ojcem. To ojcowie od święta i nie mający kontaktu ze swoim dzieckiem są czymś nienormalnym. Wasz dom stoi dla niej otworem? Tak powinno być, ale nie może być tak, że Młoda rzpdala Wam za każdym razem plany i dezorganizuje życie. Podkresle za każdym razem, bo że może się wydarzyć też jest czymś normalnym.
Autorko, nakreśl jak to wygląda dokładnie. Chcemy wiedzieć czy Ty przesadzasz i najchętniej Młodą wystrzeliłabyś w kosmos czy też Twój mąż całkowicie z Tobą nie liczy się.

16

Trzeba dodać, że niektórzy ojcowie większym zaangażowaniem, rekompensują córce porzucenie, co skutkuje tym, że córka wchodzi im na głowę, bo nigdy nie szłyszy słowa nie.

Nie wiemy dokładnie jak to wygląda w tej sytuacji, ale może też lubi pokazywać się w towarzystwie córki, bo wygląda jak starszy brat.
Jeśli zrobił z niej księżniczkę/córeczkę tatusia, to nikomu nie wyjdzie na zdrowie.

17

Staram się wyobrazić sytuację, że spotykam się z mężczyzną, który ma dorosłą córkę. Nie wyobrażam sobie, że nie przeprowadza z nią dojrzałej rozmowy pt "Aniu, kocham ją, jesteście dwoma najważniejszymi kobietami w moim życiu. Bardzo zależy mi, żebyście miały dobre relacje. Zrób to dla mnie i poznaj ją bez uprzedzen, spróbuj polubić. Jeśli nie będziecie się rozumieć, lubić, dogadywać uszanuję to, ale spróbuj, ponieważ wasze dobre relacje sprawia, że będę naprawdę szczęśliwym człowiekiem mając przy sobie dwie kochane kobiety, które nie skaczą sobie do gardeł". Mam dzieci i nie wyobrażam sobie nie wpływać na nie, jeśli chodziłoby o poprawne relacje z moim mężem. Przez szacunek dla mojej osoby i bycie dobrym człowiekiem próba nawiązania poprawnych stosunków jest najlepszym rozwiązaniem. Być może młoda nie chciała, miała prawo w głupocie młodzieńczej i uporze charakterystycznym dla tego wieku odrzucić autorkę na dzień dobry, ale mąż też nie powinien zostawiać tematu w myśl zasady 'no trudno".

18 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-16 18:02:35)

.

19

To nie jest takie proste, co innego jak dziecko ma praktycznie jednego rodzica i on z nim wchodzi w związek, wtedy można i powinno budować dobrą relację.
A tu, gdzie córka ma dobrą relację z matką, nie ma raczej opcji, żeby chciała mieć z autorką, która dla niej też jest rywalką.

20

wieka napisał/a:

To nie jest takie proste, co innego jak dziecko ma praktycznie jednego rodzica i on z nim wchodzi w związek, wtedy można i powinno budować dobrą relację.
A tu, gdzie córka ma dobrą relację z matką, nie ma raczej opcji, żeby chciała mieć z autorką, która dla niej też jest rywalką.

Nie musi jej kochać, ale niech ją szanuje. Przychodzi do ich domu, pewne minimum musi zostać zachowane. Potwierdzam, że dzieci w partnerach rodziców dostrzegają rywala, ale myślę że to się dzieje u małych dzieci, a nie u prawie pełnoletniej kobiety z którą można rozmawiać jak z dorosłym partnerem. Jeśli nic nie da się zrobić to zostaje znaleźć kompromis bez szkód a z równowagą dla obu stron.

21

wieka napisał/a:

Nie musi jej kochać, ale niech ją szanuje. Przychodzi do ich domu, pewne minimum musi zostać zachowane. Potwierdzam, że dzieci w partnerach rodziców dostrzegają rywala, ale myślę że to się dzieje u małych dzieci, a nie u prawie pełnoletniej kobiety z którą można rozmawiać jak z dorosłym partnerem. Jeśli nic nie da się zrobić to zostaje znaleźć kompromis bez szkód a z równowagą dla obu stron.

22

Nie ma co gdybać, czas na więcej szczegółów od autorki. Osobiście uszanowalanym niechęć dzieci męża do mnie, ale swoim dzieciom uprzedzeń nie odpuściłabym, bo nie na takich ludzi ich wychowuje i nie akceptowalabym jawnej i bezpodstawnej  niechęci.

23

Tyle że autorka nic nie napisała że jest zaniedbywana.
Moim zdaniem w zwrocie "a to jej coś kupuje" jest pies pogrzebany.
Bo te zakupy, czy wyjścia do kina kosztują, a autorka pewnie wolała by żeby te pieniądze były wydane na nią.
Autorka weszła w związek z dzieciatym facetem, i o zgrozo okazało sie że ojciec ma fantastyczny kontakt z swoim dzieckiem, dba o nie i poświęca mu czas.
no a przecież powinno być inaczej, jedno popołudnie raz w miesiącu i tyle z ojcowskiej uwagi.
Czego się chyba autorka spodziewała.
Dla każdego normalnego rodzica, jego dziecko pozostaje jego dzieckiem na zawsze.
Nie ma znaczenia czy będzie miało 17 czy 57 lat.
Po tym widać ze autorka nie ma dziecka, bo inaczej takich bzdur by nie wygadywała.
I mzoe tu jest 2 pies pogrzebany, brak wspólnego potomka.

24 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-16 19:50:55)

Szeptuch napisał/a:

Tyle że autorka nic nie napisała że jest zaniedbywana.
Moim zdaniem w zwrocie "a to jej coś kupuje" jest pies pogrzebany.
Bo te zakupy, czy wyjścia do kina kosztują, a autorka pewnie wolała by żeby te pieniądze były wydane na nią.
Autorka weszła w związek z dzieciatym facetem, i o zgrozo okazało sie że ojciec ma fantastyczny kontakt z swoim dzieckiem, dba o nie i poświęca mu czas.
no a przecież powinno być inaczej, jedno popołudnie raz w miesiącu i tyle z ojcowskiej uwagi.
Czego się chyba autorka spodziewała.
Dla każdego normalnego rodzica, jego dziecko pozostaje jego dzieckiem na zawsze.
Nie ma znaczenia czy będzie miało 17 czy 57 lat.
Po tym widać ze autorka nie ma dziecka, bo inaczej takich bzdur by nie wygadywała.
I mzoe tu jest 2 pies pogrzebany, brak wspólnego potomka.

Wspanoale, że nie jest dusigroszem, który by córce z gardła wyciągnął, ale... A co jeśli miesięcznie to są bajońskie sumy? Autorka chciałaby odłożyć na wakacje albo zmienić auto, a tu okazuje się, że na oszczędnościowym wieje ujem, a mloda ma wszystko co sobie upierdzi, bo tatuś ma gest do przesady? Zbyt mało wiemy. Mają wspólny budżet jako małżeństwo, mogliby określić miesięcznie kwotę jaką wydaje na córkę, w sytuacjach kryzysowych wiadomo, że nie ma tematu. Uważam, że w każdej kwestii - i czasu, i pieniędzy mogło dojść do skrajności, których autorka nie akceptuje.

25 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-16 20:01:44)

Dziecko dzieckiem, ale ja też nie mam zamiaru utrzymywać dorosłego konia i żyć jego życiem na starość, bo nie będzie chciał się usamodzielnić, a kocham swoje dzieci nad zycie. Kochać dziecko nie znaczy nie stawiać granic - w każdej kwestii, kochać nie znaczy dać się zmanipulować i wodzić za nos, kochać nie znaczy usuwać kłody spod nóg czy płacić za fanaberie i wybryki, kochać to nie znaczy zapomnieć się w małżeństwie, że jest się też mężem.

26

To jest jakaś masakra, i to najlepszą piłą mechaniczną, a nie jakąś tam teksańską, jak z czegoś takiego:

gnyp1 napisał/a:

gdzieś sobie razem łażą, a to do kina, a to na lodowisko, a to na basen, a to jadą gdzieś razem tylko we dwoje np na wakacje albo na jakaś wycieczkę, a to jej coś kupuje

można zrobić coś takiego:

Elektryczna84 napisał/a:

- niestety całkowicie zatracił się w tej relacji;
-u Was to jest czysta przesada. Zero granic czy liczenia się z Tobą. Czas tylko z dzieckiem? Wspaniale, mają do niego prawo, ale jeśli Ty jesteś ciągle z boku, ciągle pomijana, ciągle nie masz nic do powiedzenia;
- Wnuki? Jeśli Młoda będzie rzucać dziecko Wam co każdy weekend, bo dziadek znów nie postawi granic to będziesz w czarnej d;
- Tak powinno być, ale nie może być tak, że Młoda rzpdala Wam za każdym razem plany i dezorganizuje życie. Podkresle za każdym razem;
- nie akceptowalabym jawnej i bezpodstawnej  niechęci;
- A co jeśli miesięcznie to są bajońskie sumy? Autorka chciałaby odłożyć na wakacje albo zmienić auto, a tu okazuje się, że na oszczędnościowym wieje ujem, a mloda ma wszystko co sobie upierdzi, bo tatuś ma gest do przesady? ;

To nie są przysłowiowe widły, zrobione z igły, tylko powieść sci-fi w odcinkach, która została napisana na podstawie dwóch zdań, w których absolutnie nie było nawet ani jednego znaku przystankowego, mogącego wskazywać na taką historię.

27 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-17 11:26:43)

Dracarys napisał/a:

To jest jakaś masakra, i to najlepszą piłą mechaniczną, a nie jakąś tam teksańską, jak z czegoś takiego:

gnyp1 napisał/a:

gdzieś sobie razem łażą, a to do kina, a to na lodowisko, a to na basen, a to jadą gdzieś razem tylko we dwoje np na wakacje albo na jakaś wycieczkę, a to jej coś kupuje

Elektryczna84 napisał/a:

-u Was to jest czysta przesada. Zero granic czy liczenia się z Tobą. Czas tylko z dzieckiem? Wspaniale, mają do niego prawo, ale jeśli Ty jesteś ciągle z boku, ciągle pomijana, ciągle nie masz nic do powiedzenia;
- Wnuki? Jeśli Młoda będzie rzucać dziecko Wam co każdy weekend, bo dziadek znów nie postawi granic to będziesz w czarnej d;
- Tak powinno być, ale nie może być tak, że Młoda rzpdala Wam za każdym razem plany i dezorganizuje życie. Podkresle za każdym razem;
- A co jeśli miesięcznie to są bajońskie sumy? Autorka chciałaby odłożyć na wakacje albo zmienić auto, a tu okazuje się, że na oszczędnościowym wieje ujem, a mloda ma wszystko co sobie upierdzi, bo tatuś ma gest do przesady? ;

To nie są przysłowiowe widły, zrobione z igły, tylko powieść sci-fi w odcinkach, która została napisana na podstawie dwóch zdań, w których absolutnie nie było nawet ani jednego znaku przystankowego, mogącego wskazywać na taką historię.

Gdybam, żeby rozłożyć temat na czynniki pierwsze. Ciekawsza dyskusja. Wybacz jaśnie pani.
Autorka jasno wskazuje, że CIĄGLE spędzają razem czas. Wybacz, ale mając mniejsze dzieci nie spędzałam z nimi bez przerwy czasu, bo nawet w kwoczym macierzyństwie można się udusić. Kiedy moje nie dzieci bawiły się w piaskownicy to już był czas, żeby nabrać powietrza samej. Autorka przedstawia to tak jakby zupełnie zatracił się w tej relacji.

28

Uciekamy w macierzyństwo, gdy nie mamy satysfakcjonującej relacji z partnerem. Kobiety mają do tego tendencje. Ucieczka w macierzyństwo to ten sam rodzaj ucieczki co w alko, pracę, hobby, przyjaźń czy neta.

29

Elektryczna84 napisał/a:
Dracarys napisał/a:

gnyp1 napisał/a:

Elektryczna84 napisał/a:

Gdybam, żeby rozłożyć temat na czynniki pierwsze. Ciekawsza dyskusja. Wybacz jaśnie pani.
Autorka jasno wskazuje, że CIĄGLE spędzają razem czas. Wybacz, ale mając mniejsze dzieci nie spędzałam z nimi bez przerwy czasu, bo nawet w kwoczym macierzyństwie można się udusić. Kiedy moje nie dzieci bawiły się w piaskownicy to już był czas, żeby nabrać powietrza samej. Autorka przedstawia to tak jakby zupełnie zatracił się w tej relacji.

Zgadzam się z Elektryczną, z pierwszego posta autorki można wywnioskować że relacje z córką odbywają się kosztem relacji z żoną, a to nie jest już ok. Zwłaszcza te wspólne wyjazdy na wakacje np czyli że co? Tatuś z córką sobie jeżdżą razem a żona ciągle sama w domu siedzi bo jej nie chcą zabrać? Mąż nie może pomijać żony w swoich planach. Szkoda że autorka więcej nic nie napisała.

30 Ostatnio edytowany przez Dracarys (2022-09-17 13:15:40)

Niczego takiego z pierwszego i jedynego posta Autorki nie wywnioskowałam.
Co więcej - Autorka napisała, że częste odwiedziny córki męża, generalnie jakoś bardzo jej nie przeszkadzają. Ani słowo nie padło o tym, że czuje się zaniedbywana, że relacje męża z jego córką odbywają się jej kosztem, że mąż wydaje na córkę bajońskie sumy i że do tego celu ogołocił kompletnie ich wspólne konto oszczędnościowe, że Autorka jest pomijana w jego planach, że ciągle siedzi sama w domu bo nie chcą jej ze sobą nigdzie zabierać i że się kompletnie w kontaktach z własną córką zatracił.

Myślę, że projektujecie na ten wątek własne, głęboko skrywane niechęci. Być może nawet takie, z których same nie zdajecie sobie sprawy. Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć dorabiania nieistniejącej gęby do opisanej sytuacji.

31

Bardzo nie lubię czegoś takie, że autor pisze na forum o jakimś problemie/chce sie czegoś dowiedzieć i po tym jednym poście kontakt się urywa.
A jest bardzo wiele do dopowiedzenia.
Też nic nie doczytałem o zaniedbywaniu zony.
Wakacje można sobie podzielić, urlopu ma sie 21/26 dni spokojnie 2x 2 tyg można sobie zorganizować.
Myśle że największym błędem było tutaj to że te 2 panie sie nie zaprzyjaźniły.
wiem, z pustego to i Salomon nie naleje, jak ktoś nie ebdzie chciał, to nic sie nie zrobi.
Ale to jest jego zona/to jest jego córka, zawsze będą obecne w jego i w swoim życiu, wiec warto zainwestować w dobre kontakty.

32 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-09-17 16:12:17)

Trolica napisała  i czeka na gotowce do zadania domowego lub pracy. Nawet się jej udzielać nie chce.
Trzeba się wysilić o poczytać forum.;)
Jest wiele wątków na ten temat.

33

Szeptuch napisał/a:

Bardzo nie lubię czegoś takie, że autor pisze na forum o jakimś problemie/chce sie czegoś dowiedzieć i po tym jednym poście kontakt się urywa.
.

Pobędziesz dłuzej na forum, to sie przyzwyczaisz.:)
Czasem ktos chce tylko cos z siebie wyrzucic, czasem dostaje nie te odpowiedzi, jakich oczekiwal, czasem ktos sie bawi. itd.

34

ja się o dziwo zgodzę w 100% z Dracarys i dodam kolejny cytat: " ona często się do nas wprasza, bo mój mąż dał jej swobodę przychodzenia do nas." - dla mnie z tego zdania wynika że Autorka otwartych drzwi dla córki męża sobie nie życzy. nazywa przychodzeniem córki do ojca wpraszaniem się. dla mnie nie do pomyślenia by mój przyszły partner (gdzie jesteś!? tongue ) miałby nazwać przyjście mojej córki do naszego domu jako "wpraszanie się"

także kolejny temat z cyklu "wzięłam sobie dzieciatego i się okazało że ma dzieci"

35

To dobrze, że dba o relację z córką. Oby więcej takich ojców. Wiążąc się z nim wiedziałaś, że ma córkę z poprzedniego związku.

36

anna.zakochana napisał/a:

także kolejny temat z cyklu "wzięłam sobie dzieciatego i się okazało że ma dzieci"

15 punktów na 10 możliwych!

37

gnyp1 napisał/a:

Witam

Cieszyłabym sie, ze umie byc dobrym ojcem. Nie piszesz, czy macie dzieci, pewnie nie, bo bys o tym napisala. Jest duza szansa, ze bedzie dobrym ojcem tez dla waszych wspolnych dzieci, o ile nie zepsujesz związku swoimi 'fochami'.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić gdy przeszkadzają mi relacje mojego męża z córką ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023