Moja Partnerka nie widzi świata poza przyjaciolka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja Partnerka nie widzi świata poza przyjaciolka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Moja Partnerka nie widzi świata poza przyjaciolka

witam

mam 34 lata, moja partnerka  jest starsza o 6 lat ode mnie, jestesmy razem od 12 lat,

4 lata temu moja partnerka poznala przyjaciolke ktora zmienila nasze zycie....nic kompletnie nie liczylo sie oprocz niej

wyjazdy  na weekendy tylko we dwoje (partnerka i przyjaciolka), wspolne piatki, soboty, niedziele tylko we dwie przy winie, a poniedzialki byly spotkaniami z teksnoty za weekendem...przy aperolu

moja partnerka zmienila sie 180 stopni przez taka znajomosc, przestalem sie liczyc ze wszystkim, nawet nasi znajomi zauwazyli ze ona zwariowala na jej punkcie i ja poszedlem w odstawke

ta piekna przyjazn zakonczyla sie rok temu , a odzyla na nowo tydzien temu czyli powtorka z rozrywki

juz wtedy chcialem to wszystko zostawic, odejsc - ale znajomy powiedzial ze to kwestia czasu jak sie taka przyjazn miedzy nimi rozpadnie

tak sie stalo lecz nie bralem pod uwagi ze to odzyje na nowo
postanowilem sie tu zarejestrowac i podzielic swoja sytuacja w zwiazku poniewaz nie wiem co robic...mysle nawet o jakims psychologu
nie chce aby mnie ktos zrozumial ze ograniczam swoja partnerke, wrecz przeciwnie ...ale uwazam ze sa jakies granice
jesli dwie kobiety sie widuja dziennie, a nastepnie siedza wieczorem na telefonie i wysylaja setki smsow do siebie, do tego stopnia ze nic poza nimi sie nie liczy to chyba cos jest nei tak....

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-09-11 13:55:54)

Odp: Moja Partnerka nie widzi świata poza przyjaciolka

Może jest bi...Bo to wygląda jakby się zakochała.
Tak łatwo w tym wieku nie wchodzi się w głębokie przyjaźnie i to będąc w związku.

Nawet relacje przyjacielskie nie polegają na takim przyklejeniu się do siebie, nie widząc poza tym świata.

3

Wieka nie załamuj mnie...

nigdy nie grzebalem w jej telefonie bo uwazam to za naruszenie prywatnosci, ktora kazdemu sie nalezy

czekam na rozwoj sytuacji juz planuja jakis wspolny weekend

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-09-11 14:02:10)

Trzeba sprawę postawić jasno. Żona ciebie zdradza. Układ jakich wiele. Ty sobie żyjesz i zabezpieczasz tyły, dbasz o stabilizację. A ona oddaje się emocjonalnie, ale i zapewne nie tylko tej "przyjaciółce".
Albo cierpisz i znosisz to wszystko, odgrywając rolę jaką odgrywasz u niej, a jest to rola marginalna.
Albo grozisz odejściem, bo tracisz tylko czas.

5

Kobieta ma czterdziestkę na karku.
Macie dzieci?
Jeśli nie przesadzasz z opisem jej zachowań i sprawa tak właśnie wygląda, to znaczy, że te dwie kobiety łączy coś więcej niż tylko przyjaźń. Razem wyjeżdżają na weekendy - śpią razem albo polują na chłopa?
Planują następny weekend - sprawa, jak widać, rozwojowa.
Masz czekać aż one znowu się pokłócą? Absurd.
Działaj tu i teraz, bo rzecz sama się nie rozwiąże.
Ona jest stanowczo za stara na egzaltowane przyjaźnie z koleżankami. Takie coś może przydarzyć się młodziutkiej dziewczynie, a nie czterdziestoletniej kobiecie.
Jeśli nie jesteś trollem, to ja radzę Ci mieć w nosie poszanowanie jej prywatności, tylko wnikliwe przyjrzenie się tej wielkiej przyjaźni. Przyjaźń kobiet wygląda troszkę inaczej. To co Ty opisałeś nie jest normalne.

6

Również moją pierwszą myślą było czy nie jest bi... Nawet jeśli nie to zgadzam się z Legatem - zwyczajnie żyjesz w trójkącie, podciągnąć to można na zdradę. Rozmawiam również z moją przyjaciółką codziennie, dzwonimy do siebie kończąc pracę lub wieczorem, ale nie wpływa ona na mnie, moją osobowość i na resztę życia. Wszystko jest zdrowe dopóki nie wpływa destrukcyjnie na zwiazek, a u Was faktycznie wszelkie granice zostały przekroczone. Zaproponuj dziewczynom trójkąt, możesz mieć farta.

7 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-11 14:45:39)

Również spędzam wyjazdy z moją przyjaciółką i naszymi dziećmi co jakiś czas, ale nie cierpi na tym jej związek. Wspólne wypady i codzienny kontakt jest ok, gdy ma to wszystko swój umiar. Emocjonalny trójkąt, jeśli wpływa tak bardzo na wasz związek jak wskazujesz jest niezdrowy.

8

Czytam i nie dowierzam...w co sie wplatalem
Mamy dziecko tzn wychowujemy syna partnerki, ja swoich dzieci nie mam

Dochodzi po malu do mnie dlaczego tylko 2-3 w roku uprawiamy seks
To jest wszystko chore, wiem na pewno ze bez pomocy psychologa nie bede w stanie rozpoczac nowego rozdzialu zycia,

9

Też myślę czy to tylko przyjaciółka czy ktoś więcej... Sama jestem Bi i czuję, że tu może być coś na rzeczy. Tak się zachowują zakochane w sobie osoby a nie przyjaciele. Mam przyjaciółki, każda ma też swoje życie i jak sobie raz na dzień odpiszemy to jest dobrze, zwykle kontakt mamy cały czas, gdyby coś się stało to każda jest pod telefonem itp ale nie rodukem jak można mieć partnera i bardziej cenić obecność przyjaciółki, chyba że tego partnera się nie kocha. Zakochanie i miłość to taki stan, gdy chcemy z tym kimś spędzać czas bardziej niż z kimkolwiek innym, ale mając też swoje życie. To wygląda tak, że uczucie jest do "przyjaciółki" a Ty jesteś, bo jesteś, może z wygody, przywiązania itp.
Ja bym postawiła już sprawę jasno, rozmowa o co w tym wszystkim chodzi, mówienie jak się czujesz i że jeśli coś się nie zmieni, to sugerowałabym koniec. Skoro w związku nie jesteś szczęśliwy, to jest jasny sygnał by to zakończyć i szukać szczęścia gdzie indziej.
Do tego tak rzadki seks... Chyba nie jesteś dla niej po prostu partnerem życiowym.

10

Moja partnerka ma hashimoto problemy z tarczyca, sadzilem ze ta choroba powoduje zerowe libido i gdzies mialem cicha nadzieje ze sie cos zmieni po 40,...

11 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-11 15:40:37)

marcingr34 napisał/a:

Moja partnerka ma hashimoto problemy z tarczyca, sadzilem ze ta choroba powoduje zerowe libido i gdzies mialem cicha nadzieje ze sie cos zmieni po 40,...

Niestety do przyjaciółki libido ma właściwe.
Musiałeś ją kochać skoro tyle zniosles... Przykro mi sad

12

marcingr34 napisał/a:

Problemy hormonalne oczywiście też mogą wpływać na libido. Przy odpowiednim leczeniu da się coś z tym robić. Natomiast każdy jest inny.

Nawet nie chodzi o zdradę fizyczną, bo tego nie wiemy. Można przypuścić, że zdradza Cię emocjonalnie traktując przyjaciółkę jakby była z Nią w związku, nie Ciebie.

13

Duzo znosilem i tolerowalem
Pofrafila wracac od kolezanki do domu i siedziala z nia na tel do pozna w  nocy, tylko slyszalem dzwonek przychodzacych sms ...

Wspolna kolacja we dwoje z partnerka wygladala tak ze siedziala ze mna przy stoliku i pisala smsy do kolezanki

Wspolny weekend rowniez siedziala na telefonie piszac i wysylajac fotki do kolezanki

14

marcingr34 napisał/a:

Duzo znosilem i tolerowalem
Pofrafila wracac od kolezanki do domu i siedziala z nia na tel do pozna w  nocy, tylko slyszalem dzwonek przychodzacych sms ...

Wspolna kolacja we dwoje z partnerka wygladala tak ze siedziala ze mna przy stoliku i pisala smsy do kolezanki

Wspolny weekend rowniez siedziala na telefonie piszac i wysylajac fotki do kolezanki

Co zamierzasz z tym zrobić?

15

Musze przemyslec to wszystko jak zakonczyc, nie jestesmy malzenstwem lecz mamy wspolna firme, nierochomosci konta, auta itp itd

Tu nie ma co ratowac,

16

marcingr34 napisał/a:

Musze przemyslec to wszystko jak zakonczyc, nie jestesmy malzenstwem lecz mamy wspolna firme, nierochomosci konta, auta itp itd

Tu nie ma co ratowac,

Nieruchomości *

A rozmawialiście o tym już? Jeśli tak, jak ta rozmowa wyglądała, co mówiła?

17

To przykre, ale to prawda. Jeśli będąc z Tobą jest tylko ciałem to nie ma to najmniejszego sensu. Masz prawo mieć partnerkę obecną ciałem i myślami obok, zaangażowaną i oddaną całkowicie Tobie. Przykro mi.

18

Istotka6 napisał/a:
marcingr34 napisał/a:

Tu nie ma co ratowac,

Nieruchomości *

A czy to ma znaczenie? Może zarzekać się, że wydaje mu się lub przesadza, a robi co robi. Tu nie ma o czym rozmawiać. Ona już wybrała.

19 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2022-09-11 16:07:40)

Elektryczna84 napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
marcingr34 napisał/a:

Tu nie ma co ratowac,

Nieruchomości *

A czy to ma znaczenie? Może zarzekać się, że wydaje mu się lub przesadza, a robi co robi. Tu nie ma o czym rozmawiać. Ona już wybrała.

Oczywiście że ma znaczenie....
Jak wygląda Autorze relacja między wami

20 Ostatnio edytowany przez marcingr34 (2022-09-11 16:09:15)

Nie rozmasialismy
Zauwazylem tylko ze kolezanka sie ponownie pojawila i wszystko sie zmienia

Macie racje tak nie zachowuja sie kobiety w wieku 39 i 40 lat

21

Inaczej rozmawia się z przyjaciółką, a inaczej z własnym facetem, ale przyjaźń (jakakolwiek) nie może wypierać związku. Nie rozumiem dlaczego to co ona mówi ma mieć znaczenie, gdy autor zszedł całkowicie na boczny tor. Tak, wiem. Kobiety mają swoje tematy - z nim nie porozmawia o ciuszkach, kosmetykach i innych babskich ważnych sprawach, ale zażyłość jest ogromna i myślę, że nie słowa a czymy i zachowanie ma znaczenie. Taka zażyłość jest dla mnie normalną w okresie nastoletnim, ale żeby stare baby do tego stopnia za sobą przepadały jest chore. Zapomniały się całkowicie.

22 Ostatnio edytowany przez marcingr34 (2022-09-11 16:55:22)

Dziekuje za wszystkie wiadomosci
Gdyby nie odzyla znajomisc to predzej czy pozniehjznalazla by sie inna przyjaciolka do takiej relacji, partnerka pomimo ze jest starsza ode mnie  to nie nadaje sie do zwiazku, ja nie nadaje sie do trojkatu emocjonalnego, przy mnie ma zerowe libido nie da sie nic, a przy kolezance moze wszystko...

23

A ty rozmawiałes w ogole ze swoja partnerką o tym, jak sie czujesz w związku z tą kolezanką?
Nie za wczesnie na jakies radykalne kroki, typu rozstanie?

24

Tak rozmawialem przy poprzedniej relacji, bez skutku bo jej tak pasuje miec przyjaciolke z ktora sie spotyka co chwile...nie mam ochoty ani sily przechodzic przez to drugi raz jesli druga strone ma takie dziecinne podejscie do zycia

25 Ostatnio edytowany przez ulle (2022-09-11 17:47:19)

Dobrze, że przynajmniej nie masz z nią ślubu, bo w razie, gdybyś postanowił pożegnać tę panią, nie będziesz musiał włóczyć się po sądach.
Bierzesz więc udział w wychowaniu jej syna? W takim razie chłopiec na pewno jest do Ciebie przywiązany. Może nawet traktuje Cie jak ojca?
Współczuję, bo jeśli tak jest, będzie Ci ciężko opuścić także i to dziecko.
Napisałeś, że ona nie nadaje się do związku - tym bardziej powinieneś podziękować za ciąg dalszy.
Dwanaście lat razem i dwa, trzy razy w roku seks z nią - to jakaś kpina?
Możesz nawet łatwo  policzyć, ile razy kochała się z Tobą.
Nieruchomości, firma, auta itd i oboje jesteście współwłaścicielami?
Potrzebny Ci więc będzie naprawdę dobry prawnik. Ta kobieta też na pewno nie pozostanie bierna.
Tak, to prawda, musisz zabezpieczyć sobie pomoc psychologiczną, ponieważ potrzebny Ci będzie jasny umysł oraz dużo siły. Nie chciałbyś skończyć na szpitalnym oddziale, jako pacjent.
Prawie każda kobieta posiada przyjaciółkę, taka od serca, ale nawet najbardziej zaprzyjaźnione ze sobą kobiety nie zachowują się w ten sposób, nawet jeśli obie żyją samotnie, bo przecież są jakieś granice.
Ta druga też najwyraźniej ma Cię za nic, skoro nie krępuje się non stop pisać albo dzwonić do tej Twojej. Zero kultury osobistej. Dobrze wychowany człowiek posiadający jakieś pojęcie sam z siebie znałby jakiś umiar. Nie wyobrażam sobie, bym ja zachowywała się w taki sposób wiedząc, że moja koleżanka nie mieszka sama, że jest jakiś facet i dziecko, którym ona też musi się zająć.
Nie miałabym po prostu śmiałości, żeby aż tak epatować swoją osobą.
Te kobiety nie mają nawet za grosz klasy, żadnego wyczucia, żadnej wrażliwości itd

Gdzie wy mężczyźni poznajecie takie baby?
Co jest z Tobą autorze nie tak, że przez tyle lat tkwiles w tym układzie?
Ona ma łeb do robienia kasy czy o co chodziło?
Coś musiało Cię przecież w niej pociągać? Kasa? Wzbogaciles się na znajomości z nią?
To pytanie retoryczne, więc nie odpowiadaj. Sam sobie odpowiedz, bo może w szczerej odpowiedzi odnajdziesz rozwiązanie zagadki odnośnie motywów bycia z nią.

26

A ty, autorze, masz jakies zycie towarzyskie, poza swoją dziewczyną? Jak spedzasz czas wolny?
Jakos wydaje mi sie, ze troche w tym jest przesady..

27

czyli przez 4 lata, gdy twoja kobieta poznała ta przyjaciółkę, nie okazywała ci zainteresowania a sex był 3 razy w roku...i ty już po 3 miesiącach takiego zachowania nie zostawiłeś jej tylko spędziłeś męcząc sie tyle lat....
Na co ty liczyłeś?
Niestety teraz najbardziej na tym ucierpi to biedne dziecko, dla którego przecież jesteś ojcem.

28 Ostatnio edytowany przez marcingr34 (2022-09-11 19:13:59)

dokladnie tak

nasi znajomi zapraszali nas czyli mnie i moja kobiete na wspolne imprezy i oczywiscie Monika przychodzila z nami, czyli przychodzilismy w 3 kącie ...
brak seksu trwa dluzej to nie kwestia 4 lat gdy poznala przyjaciolke
(pisalem o chorobie partnerki hashimoto tarczyca...)
nie wiem na co liczylem, na pewno sie wstydzilem rozmawiac o mojej sytuacji z bliskimi jak jestem traktowany dlatego jestem tu dzis na forum...
oczywiscie ze mam swoich znajomych, zycie towarzyskie, czas wolny ale w zaden sposob te relacje nie wplywaja na nasz zwiazek, nie wyobrazam sobie sytuacji abym mogl poswiecac wiecej czasu koledze niz dziecku czy partnerce

29

I co masz zamiar z tym "fantem "zrobić?

30

jeśli dzieciak nie jest twój to naprawdę  nie kumam jak godzisz sie żyć w takiej relacji...wystaw jej  walizki za drzwi, może jakaś terapia i zacznij żyć

31 Ostatnio edytowany przez marcingr34 (2022-09-11 19:28:50)

chwile poczekam na rozwój tej znajomosci, chcę się dowiedzieć czy mnie zdradza na wyjazdach z kolezanka
od tego bedzie zalezało w jaki sposob zakoncze dla niej ten zwiazek

32 Ostatnio edytowany przez Elektryczna84 (2022-09-11 19:46:09)

marcingr34 napisał/a:

chwile poczekam na rozwój tej znajomosci, chcę się dowiedzieć czy mnie zdradza na wyjazdach z kolezanka

Naprawdę nie wystarczy Ci zdrada emocjonalna? Nawet jeśli nie uprawiają seksu odpowiada Ci bycie w związku nawet nie trzecim, z tego co piszesz Ty nie robisz nawet za koło zapasowe tylko nie liczy się z Tobą wcale. Seks z tamtą będzie decydujący, a nie to że nie kocha Cię i nie jest zaangażowana w wasz związek? Zaangażowanie emocjonalne, zakochanie czy miłość są naprawdę znacznie gorsze od lesbijskiej patelni.

33

marcingr34 napisał/a:

Ale jak sprawdzisz?

34

Marcin, z tego, co napisałeś wynika, że Ty nie żyjesz nawet w trójkącie. Nawet nie wiem, kim Ty właściwie jesteś w tej szopce, bo niby występujesz jako partner tej kobiety, ale nie jesteś nim przecież. Tak nie wygląda związek dwojga ludzi.
Jako osoba, która tylko czyta Twoje wpisy i nie zna Was osobiście próbuje wyobrazić sobie Twoje życie. Ktoś w rodzaju partnera biznesowego? Jako sublokator? Nie tworzycie trójkąta, bo dla tej drugiej jesteś nawet mniej widoczny niż powietrze.
Wszędzie chodzicie w trójkę, więc wygląda na to, że ta druga nie ma faceta.
Ciekawe jak odbierają was wasi znajomi. Nie ma siły, żeby za waszymi plecami nie robili sobie jaj z waszej trojcy.
Masakra.
Wieko, jeśli on ma kasę, to jest w stanie sprawdzić czy te kobiety łączy coś więcej. A może jeżdżą na chłopów? Też może to sprawdzić - pieniądze czynią cuda.

Nie wiem autorze czy dobrze Cie zrozumiałam, więc jeszcze o to dopytam.
Czy Tobie chodzi o to, że w zależności od tego czy ona sypia z nią, czy nie Ty takie zgotujesz jej rozstanie?
Jeśli bzyka się z nią, to rozstanie stosowne do okoliczności czyli bardzo gorzkie?
A jeśli one się nie bzykają, to rozstanie będzie dla niej łagodne?
Czy też chodzi o to, że jeśli ona nie sypia z nią, to dalej będziesz ciągnął ten układ?

Jeśli nie chcesz nie musisz odpowiadać. Zapytałam tylko, żeby uściślić pewne fakty.

35

To, czy sypiają ze sobą raczej wykluczam, wątpie aby były BI chociaż juz nic mnie nie zdziwi

tak, jesli organizuja wspolny wyjazd pomysle o specjalistycznej firmie, aby miec wszystko udokumentowane
chce sie tylko dowiedziec czy na tych wyjazdach sa jeszcze inne osoby i miec, to wszystko  jako dowod w postaci nagran czy zdjec
nie wiem jeszcze jaki bedzie koniec, wiem na pewno ze nie ma czego tutaj ratowac, przede wszystkim musze sie otworzyc swojej rodzinie i opowiedziec o wszystkim

36

Właśnie o to mi chodziło, bo jedynym sposobem jest zatrudnienie detektywa, inaczej się nie dowiesz.

Ale tak czy tak, nie masz czego szukać w tym "związku".

37

Autorze, popieram Cię całkowicie. Dowiesz się prawdy poprzez detektywa. Ale nawet jeśli nic nie znajdzie, moim zdaniem i tak nie powinieneś w tym tkwić dalej. Podpisuję się też pood słowami, których nie chciałam wypowiedzieć nazywając Cię partnerem, tak naprawdę tego partnerstwa nie widziałam, ot formalne nazywnictwo. Bardziej to wygląda jakbyś był współlokatorem i "tatusiem"dla dziecka. Ona jest po prostu gdzie indziej, nie z Tobą.

38 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-09-12 08:36:08)

Ten związek umarł, pożycie umarło. Nie wiem czy jest sens wydawać tysiące, żeby coś tam udowadniać. Trzeba jej powiedzieć, że sensu to nie ma i się rozejść.

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Moja Partnerka nie widzi świata poza przyjaciolka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024