Różnica wieku ex - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Różnica wieku ex

Hej,

jestem po rozstaniu dwa miesiące i znoszę to fatalnie. Kiedyś robiłam mojemu ex dramę o dziewczynę z drużyny, która ma 17 lat, bo zawsze z nią wracał z treningu (raz mnie okłamał, żebym nie przychodziła po niego bo nie wie kiedy skończy i finalnie wracał z nią, potem się tłumaczył, że będę zła jakbym wiedziała, że z nią wraca). Zawsze się wkurzał o to, bo mówił, że to przecież dziecko (ja mam 29, on 28 lat) i że jak mogę mieć o nią pretensję, skoro ona mu mówi o tym, że ma 11 zagrożeń w szkole i nikt jej nie lubi.

Jak już pisałam rozstaliśmy się 2 miesiące temu. Dzisiaj widziałam go z tą 17 latką, szli za rękę. Domyślcie się co czułam. Ta dziewczyna mieszka obok mnie. Z nerwów poszłam do sklepu obok po fajki i co? Spotkałam mojego ex. Konfrontacja. Spytałam ile to trwa. Powiedział, że od razu po naszym rozstaniu. Powiedziałam, czyli wszystkie moje dramy o nią i moje domysły były jednak prawidłowe, on powiedział, że WTEDY nie. xD po tym rozstaniu jestem na lekach. On mi o niej opowiadał, że bardzo dojrzała emocjonalnie, że pochodzi z pato rodziny, mimo, że ma 17 lat chce pracować, gra w gry, jak on, ogląda anime jak on, ale ona ma 17 lat i to dziecko więc o co ci chodzi. (tak mówił).

ALe serio, 17stka z 28 latkiem? Co wy o tym myślicie?
Rozwaliło mnie to totalnie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Różnica wieku ex

A jest sens to rozkminiać? To Twój ex i tyle. Niech robi co chce.

3 Ostatnio edytowany przez Nowe_otwarcie (2022-09-08 06:48:37)

katarina000 napisał/a:

Hej,

jestem po rozstaniu dwa miesiące i znoszę to fatalnie. Kiedyś robiłam mojemu ex dramę o dziewczynę z drużyny, która ma 17 lat, bo zawsze z nią wracał z treningu (raz mnie okłamał, żebym nie przychodziła po niego bo nie wie kiedy skończy i finalnie wracał z nią, potem się tłumaczył, że będę zła jakbym wiedziała, że z nią wraca). Zawsze się wkurzał o to, bo mówił, że to przecież dziecko (ja mam 29, on 28 lat) i że jak mogę mieć o nią pretensję, skoro ona mu mówi o tym, że ma 11 zagrożeń w szkole i nikt jej nie lubi.

Jak już pisałam rozstaliśmy się 2 miesiące temu. Dzisiaj widziałam go z tą 17 latką, szli za rękę. Domyślcie się co czułam. Ta dziewczyna mieszka obok mnie. Z nerwów poszłam do sklepu obok po fajki i co? Spotkałam mojego ex. Konfrontacja. Spytałam ile to trwa. Powiedział, że od razu po naszym rozstaniu. Powiedziałam, czyli wszystkie moje dramy o nią i moje domysły były jednak prawidłowe, on powiedział, że WTEDY nie . xD po tym rozstaniu jestem na lekach. On mi o niej opowiadał, że bardzo dojrzała emocjonalnie, że pochodzi z pato rodziny, mimo, że ma 17 lat chce pracować, gra w gry, jak on, ogląda anime jak on, ale ona ma 17 lat i to dziecko więc o co ci chodzi. (tak mówił).

ALe serio, 17stka z 28 latkiem? Co wy o tym myślicie?
Rozwaliło mnie to totalnie.

W wytłuszczonym frgamencie Twój ex (za przeproszeniem) pie...ił, bo gdyby "wtedy nie było to uzasadnione", to nie spiknąłby się z nią BEZPOŚREDNIO  po Waszym rozstaniu; różnica byłaby jedynie taka że nie miałby na kogo zwalić ani kawałka z przyczyn rozstania.

A swoją drogą Twój ex musi być cholernie dziecinny, bo jakkolwiek rozumiałbym 28latka oglądającego sf (sam w sumie lubię ten gatunek, acz nie jako jedyny) i grającego (umiarkowanie; sam nie gram, ale gry strategiczne to nie powód do hańby nawet dla starszego faceta, o ile oczywiście nie wpadnie w nałóg), to facet w tym wieku oglądający anime już powinien zapalać żółtą lampkę... Ja w wieku 24 lat byłem niezbyt długo z dwiema 18kami (oczywiście kolejno, nie naraz), ale różnica mentalna była widoczna; tutaj powinna być wręcz przepaść, a chyba jej nie ma... co nie świaadczy dobrze o Twoim ex, bo albo chodzi mu tylko o młodziutkie ciałko albo jest faktycznie na jej poziomie.

Lady Loka napisał/a:

A jest sens to rozkminiać? To Twój ex i tyle. Niech robi co chce.

W sumie ma prawo to z siebie wyrzucić, bo faktycznie trafiła na słaby egzemplarz. Problem w tym że przy CAŁOKSZTAŁCIE okoliczności faceta za bardzo nic nie tłumaczy, bo wiążąc się z tą 17ką OD RAZU po rozstaniu z autorką zaorał się totalnie i pozbawił wiarygodności jakiekolwiek swoje tłumaczenia.

4

Nie powiedziałam, że nie ma prawa tego z siebie wyrzucić wink
Natomiast to jej ex i z tego powodu uważam, że taplanie się w jego motywacjach jest bez sensu i nie pomaga w tym, żeby się z niego wyleczyć.
Bo co my tu możemy powiedzieć? No duza różnica wieku na ten moment. I właściwie tyle. A Autorka będzie niepotrzebnie rozkminiać i niepotrzebnie stać w miejscu.

Olac gościa, nie był jej wart.

5

Nowe_otwarcie napisał/a:

W sumie ma prawo to z siebie wyrzucić, bo faktycznie trafiła na słaby egzemplarz. Problem w tym że przy CAŁOKSZTAŁCIE okoliczności faceta za bardzo nic nie tłumaczy, bo wiążąc się z tą 17ką OD RAZU po rozstaniu z autorką zaorał się totalnie i pozbawił wiarygodności jakiekolwiek swoje tłumaczenia.

To też tak nie jest. Autorka już w maju pisała, że facet ją zostawił. A ona ciągle próbowała do niego wracać Dużo sobie domawiając i dając nadzieje.
Facet może wiązać się z kim chce, to już jego sprawa.
A Autorka powinna wreszcie zadbać o swoje zdrowie, bo nie nadaje się do związku.

6

Będąc w wieku 28 lat musiałbym chyba bredzić w gorączce, żeby w ogóle wziąć za rękę 17 letnią dziewczynkę...Brrr..

Tak, dziewczynkę nie dziewczynę...

7

Zdarza się przecież, że nastolatki kochają się w swoich nauczycielach i to żonatych, którzy wchodzą z nimi w romanse, ale też wolni stają na ślubnym kobiercu że swoją uczennicą, gdzie różnica wieku jest większa, więc mnie nie dziwi ta sytuacja.

8 Ostatnio edytowany przez Nambi (2022-09-08 10:42:35)

Znam taki przypadek. Moja koleżanka z liceum w wieku lat 18 związała się z facetem 28 letnim. Zaliczyli wpadkę, gdy ona była na pierwszym roku studiów. Do dziś są małżeństwem i chyba szczęśliwym.

W ogóle Ci sie nie dziwię,że Ciebie rozwaliło bo by mnie tez rozwaliło. On sam nie wie czego chce i ja odnosze wrazenie,że robi Ci specjalnie na złość,żebys sie pogrązyła. Sam mówil,że to jest jeszcze dziecko a potem rozstał sie z Toba i chodzi z nią za rękę? on nie traktuje jej powaznie z tego co tutaj piszesz i długo z nią nie pobędzie. On jest niedojrzałym dupkiem,który ma gdzies uczucia innych. Szczegolnie twoje. już jak byłas z nim to on pokazał,że ma Cie gdzies. Ja tez słyszałam rożne teksty. Choc nie bylismy juz razem tylko sie przyjaznilismy. Znalazł inna a mnie trzyma jak kolo zapasowe.Ze trzymają sie za rece,przytulaja sie a on mowi,ze to nic powaznego,a za dwa dni mowi ze tu nie ma powaznie-niepowaznie,ze po prostu dzieje sie.Widziałam ich na oczy a on mowi,ze to nie powaznego?No sorry ale to tak nie działa. To albo cos jest albo nic nie ma. A to jest zwykłe robienie komus zludnych i nie potrzebnych nadziei i zabawa czyimiś uczuciami. Przepraszam bardzo ale tak sie nie robi.

10

bagienni_k napisał/a:

Będąc w wieku 28 lat musiałbym chyba bredzić w gorączce, żeby w ogóle wziąć za rękę 17 letnią dziewczynkę...Brrr..

Dokładnie tak, z perspektywy prawie 30 latka to taka 17 to jeszcze dziecko.
Myślę ze temu głupcowi  wł  się syndrom ratownika:
Bidna, nieszczęśliwa, z patologicznej rodziny, nikt jej nie lubi, same problemy w szkole no i wkracza on, cały na biało...serio to tak żałosne...nie miałem pojęcia ze az tak można zgłupieć.
A dla niej, taki związek z juz samodzielnym facetem to bilet aby wyrwać się z patologicznego domu.
Nie zdziwił bym sie jak by wrobiła go w dzieciaka, aby go do siebie przyspawać.
ten facet jeszcze nie wie w co sie wpakował.
Ale słuszna kara za to ze zdradzał swoja partnerkę.

11

Szeptuch napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Dokładnie tak, z perspektywy prawie 30 latka to taka 17 to jeszcze dziecko.
Myślę ze temu głupcowi  wł  się syndrom ratownika:
Bidna, nieszczęśliwa, z patologicznej rodziny, nikt jej nie lubi, same problemy w szkole no i wkracza on, cały na biało...serio to tak żałosne...nie miałem pojęcia ze az tak można zgłupieć.
A dla niej, taki związek z juz samodzielnym facetem to bilet aby wyrwać się z patologicznego domu.
Nie zdziwił bym sie jak by wrobiła go w dzieciaka, aby go do siebie przyspawać.
ten facet jeszcze nie wie w co sie wpakował.
Ale słuszna kara za to ze zdradzał swoja partnerkę.

Dzięki. Dobrze znać opinie faceta na ten temat. Myślę, że w dziecko go nie wrobi, bo on boi się ciąży partnerki paranoicznie. Natomiast typ praca w IT, dobrze zarabia, własne mieszkanie. No, ale woli młodsze. Ech. Chore trochę i dla mnie wręcz obrzydliwe.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024