seks z nowym partnerem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seks z nowym partnerem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: seks z nowym partnerem

Dlugi ciezki porod. 3 miesiace po po raz ostatni mialam stosunek z mezem. Nic nie czul.
Zostawil mnie dla mlodszej. Bylo to 12 lat temu. Przez caly ten czas bylam sama. Balam sie bliskosci, potencjalnego zranienia, mialam problemy z zaufaniem.

Az nie pojawil sie ktos, przy kim to wszystko zniknelo. A moze to czas tez zrobil swoje? Poerwszym raz jestem ta dziewczyna, ktora bylam kiedys. Pierwszym raz bylabym w stanie zaryzykowac.

Jednak ciagle mam w glowie slowa bylego partnera. Bylam nawet u lekarza, on twierdzi, ze niby wszystko okej. Po badaniu stwierdzil, ze nie widzi problemu, ze partner mialby nie czuc nic. Z jednej strony lekarz pewnie ma wieksze doswiadczenie, z drugiej strony sprawdzilam sobie sama i jestem zdania, ze jesjestem tam mega szersza niz przed porodem.

Czytalam o jakis cwiczeniach miesni kegla. Jednak takie rzeczy trwaja nawet i pol roku, a itak  gwarancji nie ma.

Nie wyobrazam sobie w tej sytuacji seksu z nowym partnerem. Gdyby sie okazalo, ze nic od ostatniego stosunku sie nie zmienilo zalapalabym blokade juz do konca zycia.

Zerwac te znajomosc i zostac juz na zawsze sama? Drugiego takiego mezczyzny raczej nie spotkam.

Zobacz podobne tematy :
Odp: seks z nowym partnerem

Bez jaj....dlaczego niby miałabyś zrywać....bo były mąż znalazł sobie wymówkę?
Tysiące kobiet rodzi dzieci.
Są różne techniki, pozycje......itd. Trzeba się dopasować....

3

A wiesz,  że możesz również zaciskac  te mięśnie podczas  seksu?

Poza tym,  jesli myślisz,  że to nic może nie dać i dopiero (az)  za pół roku to powodzenia z takim nastawieniem.  Z takim nastawieniem ludzie by do niczego nie dochodzili.  Wyobrażasz  sobie wielkich  wynalazcow  i wynalazki  z takim nastawieniem? No ja nie!

Weź nie uzalaj się nad sobą,  tylko rozmawiaj z partnerem,  ćwicz jeśli masz  obawy  i tyle. 

Rob coś.

Uzalanie się nad sobą  to taka domena Polaków...  Mehhh hmm

4 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-19 21:29:03)

Wpędził Cię tylko w kompleksy, on nic nie czuł bo przyzwyczaił się do ręki, albo w ogóle kit Ci wcisnął.
Niektórzy faceci, pewnie głównie Ci co byli przy porodzie, mają problem ze współżyciem po porodzie, ale nie tylko tacy.

Dlatego zapomnij, po czasie wszystko wraca do normy, choć jakaś różnica jest, ale bez przesady.

A trzeba by zacząć od tego, że ex do Ciebie nic nie czuł.

5

twój eks kochankę pewnie miał już dużo wcześniej niż to wyszło na jaw.
I na odchodne chciał Cie poniżyć.
Tragedia.
Musisz wiedzieć że seks to nie tylko penetracja, to cała otoczka,klimat,ruchy i zwyczaje które wchodzą w wasz rytuał.
Dałaś sie wpędzić w straszne kompleksy temu bezwartościowemu człowiekowi.
Jesteście w stanie z partnerem czerpać przyjemność z seksu, jetes w stanie dac mu to szczęście, nie daj sama sobie wmówić że jest inaczej.

możecie sprobować bramki nr 2. Wymaga to jednak troche prob, praktyki i akceptacji. Nie dla każdej , choć motywacja to 50% sukcesu.
Na poczatek zalecam troche sie doinformowac odnośnie technik pozycji ułożenia ciała oraz cwiczeń mięśni kegla...robią robote i sprawiaja cuda. Tak czy siak seks to zabawa i dawanie przyjemności partnerowi i sobie...
dasz rade:)

7

Czy w tym wątku chodzi o to, że autorka... na podstawie słów męża... który odszedł do innej... twierdzi że ma luźną pochwę... i to przekreśliło jej życie erotyczno uczuciowe na 12 lat?

Dziwne... świat jest pełen samotności, a tutaj domniemana luźność stanowi przeszkodę, aby z kimś się spotykać, być blisko i mieć seks?

8 Ostatnio edytowany przez Nellykelly (2022-08-21 13:26:40)

Wczesniej bylam sie zaangazowac, balam sie zranienia.
Byly akurat w tym napewno mnie nie oklamal. Nie kochalismy sie w jednej pozycji, a po porodzie doszlo do kilku zblizen i zawsze ten sam problem.
Tak, wiele kobiet rodzi, ale u kazdej moga pojawic sie inne "komplikacje". Tak samo jak jeszcze innym zostaje sie " faldka" na ktora nie dziala nawet sport.
Wyczytalam o dwoch "testach" na necie. Az glupio mi o tym pisac. Jeden to ile palcow wchodzi przed ciaza byly to 2. teraz möge wszystkie. I test banana. Nie potrafie go "zmiazdzyc" wlasnymi miesniami. Obojetnie jak mocno zaciskam, nie widac zadnej roznicy.
Wyglada na to, ze nie nadaje sie do zwiazkow. To juz nie dla mnie. Nie wyobrazam sobie jak bym sie czula po. Nawet nie oczekiwalabym ze partner by mnie nie zostawil.

Istotko wyslalam ci maila.

9

Nellykelly napisał/a:

Wczesniej bylam sie zaangazowac, balam sie zranienia.
Byly akurat w tym napewno mnie nie oklamal. Nie kochalismy sie w jednej pozycji, a po porodzie doszlo do kilku zblizen i zawsze ten sam problem.
Tak, wiele kobiet rodzi, ale u kazdej moga pojawic sie inne "komplikacje". Tak samo jak jeszcze innym zostaje sie " faldka" na ktora nie dziala nawet sport.
Wyczytalam o dwoch "testach" na necie. Az glupio mi o tym pisac. Jeden to ile palcow wchodzi przed ciaza byly to 2. teraz möge wszystkie. I test banana. Nie potrafie go "zmiazdzyc" wlasnymi miesniami. Obojetnie jak mocno zaciskam, nie widac zadnej roznicy.
Wyglada na to, ze nie nadaje sie do zwiazkow. To juz nie dla mnie. Nie wyobrazam sobie jak bym sie czula po. Nawet nie oczekiwalabym ze partner by mnie nie zostawil.

Po pierwsze, pochwa jest rozciągliwa. Więc nawet jak ktoś nie rodził, to wsadzenir wszystkich palców wymaga tylko odpowiedniego przygotowania.
Po drugie, zamiast robić jakiś durny test banana, który kij daje, powinnaś iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego.
Po trzecie, naprawdę uważasz, że test banana jest bardziej wiarygodny niż opinia lekarza?

Ja z seksem nie mam problemu, a też bym banana nie zmiażdżyła. Co za głupota.

10

Nellykelly napisał/a:

...zostaje sie " faldka" ...ile palcow wchodzi ... teraz möge wszystkie. .... nadaje sie do zwiazkow.

Traktujesz siebie przedmiotowo...
Raczej psycholog powinien pomóc.

11

Lady Loka napisał/a:

Po drugie, zamiast robić jakiś durny test banana, który kij daje, powinnaś iść na wizytę do fizjoterapeuty uroginekologicznego.

W punkt. Zamiast wpadać w kompleksy, ze strachu przed ich ujawnieniem rezygnować z dobrze zapowiadającego się związku, samodzielnie interpretować i desperacko poszukiwać odpowiedzi na pojawiające się wątpliwości, można po prostu skorzystać z porady i pomocy specjalisty.

12 Ostatnio edytowany przez Nellykelly (2022-08-21 14:01:33)

Bylam u 2 ginekologow. Wedlug nich podobno wszystko okej.
U mnie to idzie bez przygotowan. Do tego czuje, ze jest inaczej niz bylo sama po sobie.
W moim miescie nie ma takiego fizjoterapeuty. Z dzieckiem troche trudno byloby sie wybierac gdzies indziej na fizjoterapie. Mam tylko ciotke, ktora od swieta mi pomoze w opiece. Ale ja pracuje przedpoludniem, ona popoludniu do wieczora. Ale moze sie uda mi sie choc wybrac na cos w rodzaju wizyty kontrolnej. Nie wiem, ile sie czeka. Do tego czasu chyba bede odwlekac intymne chwile, a przynajmniej jadk dlugo sie da. Troche sie boje tej wizyty, ze jest zle

13

Poszukaj, urofizjoterapeutkę można znaleźć w małej miejscowości.
Możesz zrobić też plastykę pochwy.

14 Ostatnio edytowany przez Nellykelly (2022-08-21 16:41:50)

Wieko pisalam koment wyzej:

Nellykelly napisał/a:

W moim miescie nie ma takiego fizjoterapeuty.

I nie stac mnie przerabiac wszystkiego plastycznie co zmienila ciaza. Jest tego wiecej.
Dodatkowo rozmaeialam ze "zwyklym" chirurgiem i mi odradzal. Nie bede wchodzic w szczegoly, chyba ze ci zalezy.

15 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-21 16:51:28)

Nellykelly napisał/a:

Wieko pisalam koment wyzej:

Nellykelly napisał/a:

W moim miescie nie ma takiego fizjoterapeuty.

I nie stac mnie przerabiac wszystkiego plastycznie co zmienila ciaza. Jest tego wiecej.
Dodatkowo rozmaeialam ze "zwyklym" chirurgiem i mi odradzal. Nie bede wchodzic w szczegoly, chyba ze ci zalezy.

A sprawdzałaś w internecie, bo często nie wiemy co jest blisko nas, a Google nam powiedzą.

No nie, wiem, że tych okolic lepiej nie tykać,  choć kobiety robią, ale gorzej jak są obniżenia po porodzie.

Jest jeszcze elektrostymulacja, efektów nie znam.

16

Kobieto idz do psychologa, bo problem istnieje tylko w twojej głowie.
Żaden normalny facet, nie zostawi Cie ani nie będzie komentował twojej hipotetycznej luźnej pochwy.
Traktujesz sie strasznie przedmiotowo, tak jak by jedyne co możesz dać facetowi i jedyne z czego sie składasz to ta twoja nieszczęsna luźna pochwa.
Zrozum że seks to nie tylko penetracja, juz Ci to pisałem.
Nawet jak by twoja pochwa była tak luźna że uniemożliwiało by to dojście twojemu facetowi, to wyobraź sobie że istnieją inne sposoby aby tego dokonać.
Możecie cieszyć sie seksem, fajną długa penetracja ( bo jej sie bardzo czepiłaś), może facet tez będzie zadowolony bo nie dojdzie tak jak zwykle po 3 min, skąd wiesz?
A finał możesz mu zrobić w buzi, na 100% będzie zadowolony.
Przestań dramatyzować, bo z toba wszystko jest ok, przestań sobie uwłaczać.

17

Nellykelly napisał/a:

Bylam u 2 ginekologow. Wedlug nich podobno wszystko okej.
U mnie to idzie bez przygotowan. Do tego czuje, ze jest inaczej niz bylo sama po sobie.
W moim miescie nie ma takiego fizjoterapeuty. Z dzieckiem troche trudno byloby sie wybierac gdzies indziej na fizjoterapie. Mam tylko ciotke, ktora od swieta mi pomoze w opiece. Ale ja pracuje przedpoludniem, ona popoludniu do wieczora. Ale moze sie uda mi sie choc wybrac na cos w rodzaju wizyty kontrolnej. Nie wiem, ile sie czeka. Do tego czasu chyba bede odwlekac intymne chwile, a przynajmniej jadk dlugo sie da. Troche sie boje tej wizyty, ze jest zle

1. Dziecko ma 12 lat. 12latek to się zajmie sam sobą, książką czy telefonem w trakcie Twojej wizyty. Z 12latkiem wybranie się gdzieś nie jest znowu takie trudne. Albo niech do kolegi idzie, dogadaj się z jakąś matką.

2. Skoro ginekolodzy mówią, że jest ok, to raczej oni wiedzą lepiej niż internetowe testy.

18 Ostatnio edytowany przez Apogeum (2022-08-22 23:15:01)

Nigdy nie zrozumiem, jak ludzie mogę uprawiać seks czy w ogóle go planować z osoba, z która nie potrafią rozmawiać o swoich obawach, lękach czy po prostu trudnych doświadczeniach.

Skoro nie jesteś w stanie rozmawiać z tym człowiekiem otwarcie, co oznacza, ze nie jesteś z nim blisko emocjonalnie i nie masz do niego zaufania, to gdzie tu jest miejsce na bliskość cielesna?

Jeśli z nim najpierw porozmawiasz, przekonasz się, kto zacz. O ile ma trochę oleju w głowie, zrozumie, ze różne są porody i różne zmiany po. Jeśli nie zrozumie, to po co ci seks z kimś, kto jak twój były mąż, widzi w Tobie jedynie albo głównie naczynie na spermę?

Nie zaczynaj od dupy strony. Zacznij od budowania relacji, od otwarcia się na druga osobę. Seks to emocje, bliskość, a nie zawody na najlepsza kochankę.

19

Nellykelly napisał/a:

W moim miescie nie ma takiego fizjoterapeuty. Z dzieckiem troche trudno byloby sie wybierac gdzies indziej na fizjoterapie. Mam tylko ciotke, ktora od swieta mi pomoze w opiece.

Czy Twoje dziecko jest niepełnosprawne? Jeśli nie, to co się takiego po drodze zadziało, że dwunastolatek nie jest w stanie przez kilka godzin zostać w domu sam i potrzebuje opieki ze strony osób trzecich?
I to nie jest żadna złośliwość, a jedynie próba zwrócenia uwagi, że zamiast sobie pomóc, szukasz powodów, żeby tego nie zrobić.

20

Nellykelly napisał/a:

Dlugi ciezki porod. 3 miesiace po po raz ostatni mialam stosunek z mezem. Nic nie czul.

Opieranie się tylko na opinii swojego ex to samozaoranie się.

Jeżeli miałaś obawy i byłaś u ginekologa, który stwierdził, że wszystko ok, to znaczy, że ok.
Do tego zakładasz, że nowy partner już myśli tak samo jak poprzedni i w ogóle sprowadzasz seks do tylko penetracji.

Jak się poznaje kogoś nowego to doświadcza się z nim seksu nie tylko przez ruchy posuwisto zwrotne, a i przez wiele innych sposobów.

21

Wiele kobiet ma niestety trudne porody, w moim.bliskim otoczeniu również. O dziwo, te kobiety maja kolejne dzieci i mężowie ich nie zostawili.
Wydaje mi się, że Twój eks miał plan się z Tobą rozstac, bo na horyzoncie była już dziunia i specjalnie chciał zrobić Ci przykrość.
12-letnie dziecko, o ile nie jest niepełnosprawne, jest już naprawdę rozsądne. W wieku 13 lat opiekowalam się swoją malutka siostra w weekendy, gdy mama była w pracy, i ona mi ufala, że wszystkim zajmę się odpowiednio, a Ty obawiasz się zostawić na kilka godzin 12-latke? Ja zostawałam z niemowlęciem...

22 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-23 09:49:18)

Apogeum napisał/a:

Nigdy nie zrozumiem, jak ludzie mogę uprawiać seks czy w ogóle go planować z osoba, z która nie potrafią rozmawiać o swoich obawach, lękach czy po prostu trudnych doświadczeniach.

Skoro nie jesteś w stanie rozmawiać z tym człowiekiem otwarcie, co oznacza, ze nie jesteś z nim blisko emocjonalnie i nie masz do niego zaufania, to gdzie tu jest miejsce na bliskość cielesna?

Jeśli z nim najpierw porozmawiasz, przekonasz się, kto zacz. O ile ma trochę oleju w głowie, zrozumie, ze różne są porody i różne zmiany po. Jeśli nie zrozumie, to po co ci seks z kimś, kto jak twój były mąż, widzi w Tobie jedynie albo głównie naczynie na spermę?

Nie zaczynaj od dupy strony. Zacznij od budowania relacji, od otwarcia się na druga osobę. Seks to emocje, bliskość, a nie zawody na najlepsza kochankę.

Tylko o czym tu rozmawiać jak autorka ma problem w głowie i w seksie nie musi być teraz żadnego problemu,  dopóki sama tego nie przełamie nic z tego nie będzie.

Chyba,  że otwarcie powie mu,  że by chciała ale ma taką blokadę w głowie, tylko czy on będzie w stanie jej pomóc, wątpię.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seks z nowym partnerem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024