Nieformalny strój u pary fanów ciężkich brzmień na ślubie i weselu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieformalny strój u pary fanów ciężkich brzmień na ślubie i weselu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1 Ostatnio edytowany przez Bomber (2022-08-19 13:28:27)

Temat: Nieformalny strój u pary fanów ciężkich brzmień na ślubie i weselu

Piszę o tym na damskim forum bo kobiety raczej przywiązują do tego większą wagę a zastanawia mnie czy był by to duży nietakt. Wybieramy się z dziewczyną na ślub jej kuzynki, z tego co wiem to będzie tam raczej konserwatywnie ze strojami - garnitury u panów i sukienki w pastelowych kolorach u pań. My nie lubimy elegancko się ubierać i głupio się byśmy czuli tak wystrojeni więc zamierzamy iść tam w tym w czym chodzimy na co dzień - ja w krótkiej skórzanej kamizelce (ramoneska bez rękawów) naćwiekowanej przy barkach zarzuconej na czarną koszulkę z logo zespołu, też dosyć krótką, zostawiającą kilka cm gołego brzucha (mało kto dzisiaj wie że crop topy były pierwotnie dla mężczyzn, wymyślone na siłownię dla większego przewiewu i noszone przez nich na długo zanim sięgnęły po nie kobiety), zwykłe niebieskie dżinsy z naćwiekowanym wojskowym pasem, motocyklowe buty z cholewą za kostkę i nogawkami wpuszczonymi i pieszczochy na rękach (skórzane opaski z kolcami), włosów nigdy nie wiążę bo i tak wszystkich nie złapię - mam cieniowaną szopę, zarośnięta wersja "czeskiego hokeisty" - czyli heavymetalowe klimaty lat 80tych.
Dziewczyna w czarnej gotyckiej sukience (za chiny ludowe nie założy nic w innym kolorze), taka na ramiączka, z szerokim dekoltem odsłaniającym kawałek przerwy między piersiami, nad biustem wstawki z pasków tkaniny układające się w pentagram, szerszy dół w kształcie litery A do łydki, trochę wstawek koronkowych, ćwiekowana obroża na szyję, klapki na lekkim obcasie, paznokcie u rąk i nóg na czarno (zawsze tak maluje).

Jak Wy byście zareagowały / zareagowali na tak ubranych gości na Waszym ślubie i weselu ? Mocna przeginka ? Wiem że na ślubach panuje dresscode, że są normy ubioru, że po stroju ocenia się czy ktoś wyraża szacunek nowożeńcom itp. itd. tylko czemu te normy mają służyć ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieformalny strój u pary fanów ciężkich brzmień na ślubie i weselu
Bomber napisał/a:

Piszę o tym na damskim forum bo kobiety raczej przywiązują do tego większą wagę a zastanawia mnie czy był by to duży nietakt. Wybieramy się z dziewczyną na ślub jej kuzynki, z tego co wiem to będzie tam raczej konserwatywnie ze strojami - garnitury u panów i sukienki w pastelowych kolorach u pań. My nie lubimy elegancko się ubierać i głupio się byśmy czuli tak wystrojeni więc zamierzamy iść tam w tym w czym chodzimy na co dzień - ja w krótkiej skórzanej kamizelce (ramoneska bez rękawów) naćwiekowanej przy barkach zarzuconej na czarną koszulkę z logo zespołu, też dosyć krótką, zostawiającą kilka cm gołego brzucha (mało kto dzisiaj wie że crop topy były pierwotnie dla mężczyzn, wymyślone na siłownię dla większego przewiewu i noszone przez nich na długo zanim sięgnęły po nie kobiety), zwykłe niebieskie dżinsy z naćwiekowanym wojskowym pasem, motocyklowe buty z cholewą za kostkę i nogawkami wpuszczonymi i pieszczochy na rękach (skórzane opaski z kolcami), włosów nigdy nie wiążę bo i tak wszystkich nie złapię - mam cieniowaną szopę, zarośnięta wersja "czeskiego hokeisty" - czyli heavymetalowe klimaty lat 80tych.
Dziewczyna w czarnej gotyckiej sukience (za chiny ludowe nie założy nic w innym kolorze), taka na ramiączka, z szerokim dekoltem odsłaniającym kawałek przerwy między piersiami, nad biustem wstawki z pasków tkaniny układające się w pentagram, szerszy dół w kształcie litery A do łydki, trochę wstawek koronkowych, ćwiekowana obroża na szyję, klapki na lekkim obcasie, paznokcie u rąk i nóg na czarno (zawsze tak maluje).

Jak Wy byście zareagowały / zareagowali na tak ubranych gości na Waszym ślubie i weselu ? Mocna przeginka ? Wiem że na ślubach panuje dresscode, że są normy ubioru, że po stroju ocenia się czy ktoś wyraża szacunek nowożeńcom itp. itd. tylko czemu te normy mają służyć ?

Gdzieś to już widziałam. Dokładnie taki sam temat. Odkopie ktoś?

Przeginka. Jest dress code, to się do niego stosuj.

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-19 14:05:18)

Ja nie widzę w tym nic złego, wszyscy będą was " podziwiać", będą myśleli, że przebierańcy zawitali big_smile
Przełamywanie konwenansów jest w modzie...

Ja ostatnio byłam zniesmaczona ubiorem kuzyna na pogrzebie, w takim stroju na co dzień, ale w sumie to nie moja sprawa.

Zauważyłam, że elegancja odchodzi do lamusa...

Niektórzy przeginają, sugerując w jakie kolory mają ubrać się goście.

4

https://www.netkobiety.pl/t123048.html

5 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2022-08-19 14:37:26)

Człowieku cos ci sie pomyliło.
Sam jestem metalowcem ale u ciebie, ta próba podkreślania tego w każdej dziedzinie życia jest dziecinna.
To jest ich wesele, a nie twoje.
Na swoim weselu razem z żona możecie napisać na zaproszeniach że każdy ma obowiązek przyjść ubrany jak by wybierał sie na festiwal w Jarocinie( tak, wiem tam punk)
Ale skoro idziesz na kogoś wesele to nie rób im wstydu i ubierz się tak jak oczekują od tego państwo młodzi.
Jeszcze ten twój strój to pół biedy ale nawet ja, facet wiem ze żadna kobieta nie ma prawa przyjść ubrana lepiej i bardziej przyciągająco niz panna młoda.

6

Może odpuścicie  sobie to wesele.Chcecie śpi....lic komuś jedną z najważniejszych chwil w życiu.Idźcie na koncert,zlot harleyowców czy na piwo z kumplami.

7

Bomber napisał/a:

Niezłe stylówy macie :-D

Osobiście pewnie bym Was zauważyła na moim ślubie, bo bez dwóch zdań byście się wyróżniali :-D, ale nie zrobiłoby to na mnie specjalnego wrażenia. Jasne, że są konwenanse, przyjęte konwencje, więc wszyscy wokół się dostosowują do nich i oczekują tegoż od innych, ale przecież Wy dwoje nie musicie.

Ale to moje zdanie, ale nie mój ślub, więc i tak o kant tyłka to rozbić, co myślą sobie anonimowi ludzie w necie i lepiej zapytać kuzynki, co ona na to niż nas ;-)

8

Yyyy? A po co idziesz na wesele? Przecież to element kultury, więc dlaczego się dostosowujesz? i wgl dlacz uzywasz znakw przestnak i duzn i malcyh litep przeicez nie tarze znowuby ć takim dokladyny.?

9 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2022-08-19 18:26:28)

Można zachować swój styl i ubrać się adekwatnie do sytuacji. Nie musisz iść z gołym brzuchem, bo pewnie codziennie i tak z gołym pępkiem nie chodzisz. Swoje skarby nabite ćwiekami też można zmienić na coś mniej rzucającego się w oczy, styl "na choinkę" dawno wyszedł z mody. Reszta jest do przełknięcia, nawet te buciory, jeśli będą czyste i nie wyszarpane. Włosy możesz mieć lekko związane, w końcu nie musisz robić za Świteziankę. Co do dziewczyny, wszystko o.k. ale pentagram? Ludzie, przecież to pewnie będzie ślub kościelny, nie róbcie cyrku.

10

Gary napisał/a:

Yyyy? A po co idziesz na wesele? Przecież to element kultury, więc dlaczego się dostosowujesz? i wgl dlacz uzywasz znakw przestnak i duzn i malcyh litep przeicez nie tarze znowuby ć takim dokladyny.?

Nie ma jak to nabazgrać big_smile
Nawet odczytać ciężko tongue

11

wieka napisał/a:
Gary napisał/a:

Wieko, ależ Gary napisał tak dla jaj. Nie posadzasz go chyba o grafomanię?

Wątek krąży po internecie chyba od dwóch lat, jest na różnych forach, więc dajcie spokój, niemniej jednak czytając opis stroju tych ludzi fajnie się bawiłam.
Wątek na poprawę humoru.
Autor, rodem pewnie ze szkoły podstawowej ma dar pisania.

12

ulle napisał/a:
wieka napisał/a:
Gary napisał/a:

Wieko, ależ Gary napisał tak dla jaj. Nie posadzasz go chyba o grafomanię .

Fakt, w pierwszej chwili pomyślałam, że pisze pod wpływem  big_smile Ale co ma piernik do wiatraka... To jest inna para kaloszy.

13

wieka napisał/a:

Ale co ma piernik do wiatraka... To jest inna para kaloszy.

Przypuszczam, że ma. Na moje oko Gary na tym przykładzie chciał pokazać, że w cywilizowanym społeczeństwie zasady są po coś i czemuś służą. To dlatego usilne demonstrowanie ich negacji sporo mówi o negującym i to niekoniecznie dobrze. Niemniej można i tak, ale równocześnie trzeba liczyć się z konsekwencjami wynikającymi z odbioru takiej postawy.

14

Olinka napisał/a:
wieka napisał/a:

Ale co ma piernik do wiatraka... To jest inna para kaloszy.

Przypuszczam, że ma. Na moje oko Gary na tym przykładzie chciał pokazać, że w cywilizowanym społeczeństwie zasady są po coś i czemuś służą. To dlatego usilne demonstrowanie ich negacji sporo mówi o negującym i to niekoniecznie dobrze. Niemniej można i tak, ale równocześnie trzeba liczyć się z konsekwencjami wynikającymi z odbioru takiej postawy.

Zasady też można przełamywać, jakby nikt tego nie robił to byśmy byli daleko w tyle...

Wierność też jest zasadą i jakoś jej łamanie hańby nie przynosi, a taki czy inny ubiór nikomu krzywdy nie robi, ale my generalnie nie lubimy się wychylać, "wszyscy idą tu i tu, to ja też..."

15 Ostatnio edytowany przez Prosiaczkowo (2022-08-19 19:43:09)

Bomber napisał/a:

Odebrałabym to jako brak szacunku do młodych. Idziesz tam dla nich, nie dla siebie. Jednak czego by się spodziewać po egoistach. Pomiędzy garniturem i pastelową sukienką jest jeszcze trochę wyboru. Można ubrać się stosownie do okazji, a mniej "tradycyjnie". Mam kolegę metalowca. Jakoś na mój ślub nałożył koszulę. Miał stylówkę nietypową, ale adekwatną do okoliczności.

16

Podejrzewam, że ten problem nie istnieje bo oba wątki założyła ta sama osoba.
Dziwi mnie czemu autor tak zmyśla.

17

wieka napisał/a:

Zasady też można przełamywać, jakby nikt tego nie robił to byśmy byli daleko w tyle...

Oczywiście, ale ważny jest też cel ich przełamywania. Jeśli ktoś po prostu chce zwrócić na siebie uwagę, w tym przypadku pokazując zupełną ignorancję dla przyjętych w takich okolicznościach zasad, a wręcz prowokując, to zamiast dostrzegać w tym prawo do wolności, zaczyna się robić nieco niesmacznie.

18 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-08-20 10:59:29)

Najlepiej się skontaktować z młodymi co do stroju. Widziałam fotkę kiedyś, gdzie młodzi byli nietypowo ubrani smile Prowokacja prowokacją, aż życie życiem.
Ceremonie ślubne bywają w różnych stylach teraz i raczej wypadałoby się dostosować lub wyeksponować drobne elementy nie zwracające szczególnej uwagi, bo to młodzi mają być bohaterami tej uroczystości.  Myślę, że jak będziecie mieć swoje wesele, to możecie tak wystąpić smile

19

Więc zrobiliśmy najlepsze co mogliśmy zrobić - po tym jak powiedzieliśmy o tym paru osobom u siebie w domu (żeby nie było niespodzianki) i usłyszeliśmy że będą się za nas wstydzić, żeby nie psuć młodej parze wesela itp. to przy okazji spotkania (też tak ubrani) spytaliśmy się młodych czy nie będzie problemu jak tak przyjdziemy a oni że spoko i że nie wyobrażają sobie nas na elegancko nawet na weselu.

Co do wątku zalinkowanego przez Kleomę, uderzające podobieństwo ale to ktoś inny (można sprawdzić IP jak ktoś chce), zresztą nieważne. Dzięki za szczere odpowiedzi.

20

I bardzo dobrze... Wstyd to kraść...

21

Goci, a nie możecie się wyluzować z tym swoim stylem? Takie przywiązanie to charakterstyczne jest dla nastolatków, kiedy poszukują własnej tożsamości. Poza tym  opis waszego  stroju jest sztampowy. Coś jak goście kupujący gadżety i ubrania Harley Davidson. Oklepane, powielane w n kopiach. Nic oryginalnego. Może wymyślcie coś swojego, co spowoduje, że będziecie wyjątkowi nie poprzez dziwny ubiór ale orginalnosc.

22

Nawet pierwszy szatanista cool III RP ma odpowiedni strój.
https://i.wpimg.pl/1200x/d.wpimg.pl/995495458-2014819403/nergal.jpg

Więc ten tego wink sorry.

23

Znerx napisał/a:

Nawet pierwszy szatanista cool III RP ma odpowiedni strój.

Znaczy jednak się da i nawet nie parzy. cool

Znerx napisał/a:

Więc ten tego wink sorry.

Otóż to. Są takie sytuacje, kiedy strojem podkreśla się ich uroczysty charakter, a usilne podkreślanie niechęci do ich przyjmowania bywa zwyczajnie niestosowne.

Swoją drogą ciekawe czy jakby Autor z partnerką mieli teraz pójść na obronę magisterki/doktoratu/wpisz dowolne albo na jakieś wyjątkowo ważne urzędowe spotkanie, na którym zależałoby im, żeby dobrze wypaść, to też uznaliby, że wolność i swoboda ponad wszystko.
O, albo na pogrzeb. Bo czemu nie iść z gołym brzuchem i w naćwiekowanej kamizeli na pogrzeb?

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieformalny strój u pary fanów ciężkich brzmień na ślubie i weselu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024