Randkowanie w okresie pandemii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Randkowanie w okresie pandemii

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

1 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2022-08-14 13:04:00)

Temat: Randkowanie w okresie pandemii

1 historia:

Podczas pandemii roku temu na spotkaniu w biurze (wirtualnym na teamsach) nagle jedna z dziewczyn zaczela plakac. Cala grupa byla solidnie zaskoczona tym zachowaniem wiec empatycznie zapytali co sie stalo. Okazalo sie ze kobieta spotykala sie 5 miesiecy z facetem poznanym w Internecie, gdzie bardzo szybko zaczal sie namietny seks. Problem w tym ze po 5 miesiacach ten facet w koncu przyznal sie ze ma zone i dzieci i musi zakonczyc zabawe. Dziewczyna byla zdruzgotana (naiwna na pewno ale z 2 strony ten facet ja oszukiwal mowiac ze jest sam).

2 historia:

Mezczyzna zbudowal swoj wirtualny profil placac specjalistom od wizerunku. Dobrali mu zdjecia, zrobili odpowiedni retusz, dodatkowo chodzil na spotkania z zakresu manipulacji, PUP i do psychologa, ktory pomagal mu zdobyc umiejetnosci wywierania wplywu. W efekcie targetowal i poznawal samotne ale majetne kobiety, celem zdobycia ich majatku. W koncu spotkala go zasluzona kara i poniosl konsekwencje (brat jednej z oszukanych byl osoba msciwą i wymierzyl ''sprawiedliwosc'', slusznie czy nie to inna sprawa). Gosc po roku przerwy znowu ma profil w necie..

3 historia:
Mezatka, ktora zyje z pieniedzy meza (znany biznesmen), chodzi na rozne sportowe zajecia, gdzie podrywa mlodych instruktorow, placac im za seks spotkania.

Te wszystkie 3 historie sa prawdzwie, wszystkie z okresu pandemicznego. Czy znacie podobne?
Nie oceniam zjawiska, bardziej ostrzegam przed naiwnością lub wchodzeniem w ''dziwne układy''. Nie dla każdego to się skończy dobrze, nie każdy ma do tego też sumienie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Randkowanie w okresie pandemii

Na onecie płacą za takie teksty...

3

noben napisał/a:

Na onecie płacą za takie teksty...

Ale tam piszą osoby z tzw. lekkim piórem, autor musiałby sporo poćwiczyć big_smile No chyba że wymyślałby same scenariusze. Czasem czytam te teksty w poniedziałkowe poranki przy kawie, ale jestem zbyt uważna i wyłapuję błędy, np. do małżeństwa mieszkającego w pięknym parterowym domu nagle przyszedł sąsiad z piętra niżej big_smile

4

A co to ma na celu?

5 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2022-08-14 17:30:27)

na Onecie mają korektę smile

Jestem jedynie obserwatorem życia społecznego (historię wyżej są prawdziwe). Kultura jest zawsze jakimś odzwierciedleniem kondycji społeczeństwa. Skoro królują filmy typu 365 itd. to wiadomo że wchodzimy w okres hedonizmu, czego zresztą dowodzi wiele wątków na tym forum. Zwłaszcza tych typu zostawił/ła mnie po 10 latach do młodszej/bogatszego. Po takim okresie w historii ludzkości zawsze dochodziło do wielkiego kryzysu a potem powrotu do wartości.

6

kamiloo86 napisał/a:

na Onecie mają korektę smile

Jestem jedynie obserwatorem życia społecznego (historię wyżej są prawdziwe). Kultura jest zawsze jakimś odzwierciedleniem kondycji społeczeństwa. Skoro królują filmy typu 365 itd. to wiadomo że wchodzimy w okres hedonizmu, czego zresztą dowodzi wiele wątków na tym forum. Zwłaszcza tych typu zostawił/ła mnie po 10 latach do młodszej/bogatszego. Po takim okresie w historii ludzkości zawsze dochodziło do wielkiego kryzysu a potem powrotu do wartości.

I jaki jest tego cel?

7

Gdzie jakaś puenta?

8

Szeptuch napisał/a:

Gdzie jakaś puenta?

Puenta taka, że teraz czasy zepsute i baby są naiwne albo cwane i w głowach im się  poprzewracało. Bo 20, 50, 80 lat temu nie było zdrad, skoków w bok i nieuczciwych układów.

9

rossanka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Gdzie jakaś puenta?

Puenta taka, że teraz czasy zepsute i baby są naiwne albo cwane i w głowach im się  poprzewracało. Bo 20, 50, 80 lat temu nie było zdrad, skoków w bok i nieuczciwych układów.

dzięki za info

10

rossanka napisał/a:
Szeptuch napisał/a:

Gdzie jakaś puenta?

lol

11 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2022-08-15 13:14:18)

Czy ja gdzieś napisałem że kobiety? każdy odpowiada za swoje życie. Dawniej ludzie tak samo się zachowywali ale była większa presja społeczna, więc się z tym bardziej kryto a dzisiaj się tym chwali i zarabia pieniądze (artykuły prasowe itd.) Jedynie chciałem ostrzec przed pewnymi układami (jedna z tych osób wylądowała w szpitalu psychiatrycznym). Nie każdy będzie potem się z tym dobrze czuł. Plus ludzie bywają mściwi i zazdrośni. Temat można zamknąć. Niektórym polecam zmianę narracje, nie zawsze to wy odgrywacie główną rolę.

12

kamiloo86 napisał/a:

Czy ja gdzieś napisałem że kobiety? każdy odpowiada za swoje życie. Dawniej ludzie tak samo się zachowywali ale była większa presja społeczna, więc się z tym bardziej kryto a dzisiaj się tym chwali i zarabia pieniądze (artykuły prasowe itd.) Jedynie chciałem ostrzec przed pewnymi układami (jedna z tych osób wylądowała w szpitalu psychiatrycznym). Nie każdy będzie potem się z tym dobrze czuł. Plus ludzie bywają mściwi i zazdrośni. Temat można zamknąć. Niektórym polecam zmianę narracje, nie zawsze to wy odgrywacie główną rolę.

Coś chcesz nam zakomunikować, a nie bardzo wiadomo co. Możesz   jaśniej? Albo ja nie doczytałam.
Prawda jest taka, że ludzie brną w takie układy z różnych względów.

13

kamiloo86 napisał/a:

Ale to Ty myślisz, że trzeba pandemii, żeby ludzie się wikłali w takie układy? Poczytaj na forum temat o zdradach. Ile tam jest kobiet, które budzą się po latach bo facet miał żonę i dzieci i nic nie powiedział.
Po prostu temat bez sensu, bo takie przypadki są, były i będą, pandemia niczego nie wprowadziła nowego, niczego w tej kwestii nie zmieniła.

14 Ostatnio edytowany przez madoja (2022-08-15 16:09:05)

Na serio mamy uwierzyć że na oficjalnym, biznesowym spotkaniu laska zaczęła ryczeć i opowiadać o namiętnym seksie?

15

Lady Loka napisał/a:
kamiloo86 napisał/a:

Ale to Ty myślisz, że trzeba pandemii, żeby ludzie się wikłali w takie układy? Poczytaj na forum temat o zdradach. Ile tam jest kobiet, które budzą się po latach bo facet miał żonę i dzieci i nic nie powiedział.
Po prostu temat bez sensu, bo takie przypadki są, były i będą, pandemia niczego nie wprowadziła nowego, niczego w tej kwestii nie zmieniła.

to prawda, jedynie wydawało mi się że podczas pandemii łatwiej było kogoś oszukać o swoim stanie cywilnym bo podczas pandemii trudniej było o weryfikację i łatwiej o wymówkę czemu dzisiaj się nie może ktoś spotkać

16 Ostatnio edytowany przez noben (2022-08-15 19:25:45)

Sąsiad z dołu w parterowym domu, to jest mega wiarygodne w porównaniu z przedstawioną tutaj historią nr 3  i nr 2.

Nie dlatego, aby nie mogły się wydarzyć, ale by osoba postronna się o nich dowiedziała...

17

madoja napisał/a:

Na serio mamy uwierzyć że na oficjalnym, biznesowym spotkaniu laska zaczęła ryczeć i opowiadać o namiętnym seksie?

big_smile

18 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2022-08-15 19:33:47)

madoja napisał/a:

Zaczęła płakać, nie mogła powstrzymać lez, zapytana o co chodzi powiedziała że spotykała się z mężczyzną, który właśnie powiedział jej ze ma zonę i dzieci. To że ich łączył namiętny seks, powiedziała pozniej na spotkaniu w mniejszym gronie. Dziewczyna się totalnie w tej sytuacji pogubiła i przestała panować nad tym co mówi i co się z nią dzieje.
To wcale nie jest takie szokujące, widziałem już sytuacje gdzie bardzo poważni ludzie na wysokim stanowisku wyzywali się jak na ulicy, w innej rozmowie grozili sobie.
Była też sytuacja jak na spotkaniu prawie 20 osób jeden z pracowników wybuchł i powiedział że przełożona zmusza ich do pracy ponad zdrowie i zgłosi to do sądu pracy. Możecie sobie poczytać badania psychologów że podczas pandemii pogorszyło się zdrowie psychiczne pracowników i teraz na całym świecie mamy problem z wypaleniem zawodowym i masowym porzucaniem pracy. To wszystko powiązane.

19

Gdzie Ty kurna pracujesz? xD

20

w korpo XD

21 Ostatnio edytowany przez Roxann (2022-08-15 19:48:20)

kamiloo86 napisał/a:
madoja napisał/a:

Zaczęła płakać, nie mogła powstrzymać lez, zapytana o co chodzi powiedziała że spotykała się z mężczyzną, który właśnie powiedział jej ze ma zonę i dzieci. To że ich łączył namiętny seks, powiedziała pozniej na spotkaniu w mniejszym gronie. Dziewczyna się totalnie w tej sytuacji pogubiła i przestała panować nad tym co mówi i co się z nią dzieje.
To wcale nie jest takie szokujące, widziałem już sytuacje gdzie bardzo poważni ludzie na wysokim stanowisku wyzywali się jak na ulicy, w innej rozmowie grozili sobie.
Była też sytuacja jak na spotkaniu prawie 20 osób jeden z pracowników wybuchł i powiedział że przełożona zmusza ich do pracy ponad zdrowie i zgłosi to do sądu pracy. Możecie sobie poczytać badania psychologów że podczas pandemii pogorszyło się zdrowie psychiczne pracowników i teraz na całym świecie mamy problem z wypaleniem zawodowym i masowym porzucaniem pracy. To wszystko powiązane.

O ile w tą drugą sytuację mogę jeszcze uwierzyć, tak w pierwszą absolutnie nie. Kobieta z korpo na poważnym biznesowym spotkaniu płacze bo facet z którym się spotykała okazał się żonaty i dzieciaty? Jakieś jaja!
A to, że kondycja psychiczna całego społeczeństwa się pogorszyła podczas pandemii to chyba rzecz oczywista, choć z badań do których ja dotarłam wynika, że jednak najbardziej zauważalne to jest/było wśród młodzieży.

22

Rozumiem że nie wierzysz ale to prawda, to młoda kobieta, w korpo można zaobserwować czasem absurdalne sytuację. Myślę że to wynika z nadmiaru stresu, ludzie nie umieja zdrowo go rozladowywac i jak dochodzą do momentu granicznego taki jest efekt. Menagerowie w korpo wypalają się średnio po 15 latach, często są uzaleznienie od różnych substancji, niektórym zdarza się zażywać kokaine. O tym ostatnio była artykuł psychoterapeuty w Gazecie Wyborczej. Także można sobie poszukać.

23

To wyjaśnij nam skąd znasz historię 2 i 3; bo na mój gust takie rzeczy raczej lubią dyskrecję...

24

Pewnie, historia numer 2: ofiarą była siostra mojego kolegi, on mi o tym opowiedział bo zastanawiał się co ma z tym zrobić, powiedziałem że to jego sumienie i decyzja.

Historia numer 3 dotyczy przyjaciela, który jest trenerem personalnym, pokazywał mi smsy, pytałem go czy to się często zdarza? jemu podczas 3 lat pracy w zawodzie już kilka razy. Wydaje mi się że to efekt zmian społecznych i emancypacji kobiet. Tak jak starsi mężczyźni lubią towarzystwo młodych kobiet, tak samo zaczyna się ten trend w drugą stronę.

25

kamiloo86 napisał/a:

Pewnie, historia numer 2: ofiarą była siostra mojego kolegi, on mi o tym opowiedział bo zastanawiał się co ma z tym zrobić, powiedziałem że to jego sumienie i decyzja.
.

A skąd kolega wiedział to wszystko - o tym facecie..?

26

kamiloo86 napisał/a:

Rozumiem że nie wierzysz ale to prawda, to młoda kobieta, w korpo można zaobserwować czasem absurdalne sytuację. Myślę że to wynika z nadmiaru stresu, ludzie nie umieja zdrowo go rozladowywac i jak dochodzą do momentu granicznego taki jest efekt. Menagerowie w korpo wypalają się średnio po 15 latach, często są uzaleznienie od różnych substancji, niektórym zdarza się zażywać kokaine. O tym ostatnio była artykuł psychoterapeuty w Gazecie Wyborczej. Także można sobie poszukać.

Kamilo, jeśli 86 to Twój rocznik, to niemal jesteśmy rówieśnikami ale Twoje posty wskazują na to jakbys był co najmniej 10l młodszy bo mnie takie przypadki nie dziwią, no może poza tym pierwszym z płaczącą laską bo w korpo dzieją różne rzeczy i działy jeszcze długo przed pandemią. Zresztą nie tylko w korpo ale tam jest tej patoloii szczeólne nagromadzenie.

27 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2022-08-15 20:24:04)

Siostra kolegi poszukiwała pomocy w necie (gość zostawił jej puste mieszkanie, wszystkie cenne rzeczy zabrał bo brał faktury na siebie, mimo że środki pochodziły od niej, ale płacił zawsze na faktury jej gotówką). Zgłosiła się jedna z ofiar, która wynajęła prywatnego detektywa. Ten zebrał informację podane wyżej. Gość oszukał w ciągu dekady sporą grupę kobiet. Ogólnie nie tak łatwo udowodnić tutaj winę, stąd zbieranie materiału dowodowego.

28 Ostatnio edytowany przez Roxann (2022-08-15 21:28:29)

kamiloo86 napisał/a:

Siostra kolegi poszukiwała pomocy w necie (gość zostawił jej puste mieszkanie, wszystkie cenne rzeczy zabrał bo brał faktury na siebie, mimo że środki pochodziły od niej, ale płacił zawsze na faktury jej gotówką). Zgłosiła się jedna z ofiar, która wynajęła prywatnego detektywa. Ten zebrał informację podane wyżej. Gość oszukał w ciągu dekady sporą grupę kobiet. Ogólnie nie tak łatwo udowodnić tutaj winę, stąd zbieranie materiału dowodowego.

Kamiloo fake kont na potrtalach jest masa, tak wiele kobiecych jak i męskich, które naciągają naiwne osoby. Nie tylko kobiety się na to nabietają, ostatnio podobno jest plaga bardzo atrakcyjnych Ukrainek czy też Rosjanek w ciężkiej sytuacji szukających wybawicieli w Polsce. I uwierz, wielu Polaków nabiera wierząc, że są takie biedne przez wojnę itd.

29

tak to prawda, mało tego potrafią zostawić zonę i dzieci, a potem sami są porzucani, tak chyba było od zarania dziejów i będzie dalej

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Randkowanie w okresie pandemii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024