Poderwanie dziewczyny po jej zerwaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poderwanie dziewczyny po jej zerwaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Poderwanie dziewczyny po jej zerwaniu

Cześć,
Przychodzę tutaj z rozwinięciem historii z mojego wcześniejszego tematu:

https://www.netkobiety.pl/t127954.html

Kontynuacja historii jest taka, że zebrałem się na rozmowę z dziewczyną, wyznałem jej wszystko co czuję podczas gdy ona nadal była ze swoim chłopakiem w związku. Wolałem zaryzykować i wybrałem szczerość. W odpowiedzi uzyskałem, że pomimo tego że byłem jej najbliższą osobą przez ostatnie miesiące, bliższą niż chłopak, według niej „mielibyśmy bardzo duże szanse gdyby nigdy go nie poznała”, to jednak łączy ich bardzo specjalna relacja i kocha go i chce być z nim. Postanowiłem że z mojej strony w takim razie nastąpi ochłodzenie relacji z nią i ograniczyłem kontakt maksymalnie. Mieliśmy przez następny miesiąc kontakt z 2-3 razy, dość krótki, i dosłownie z tydzień temu zadzwoniła do mnie, rozpłakana, że niestety jej chłopak z nią zerwał. Byłem pierwszą osobą do której się odezwała dosłownie od razu po. On z nią zerwał gdyż przestało mu zależeć i czuł że nie może się tak dla niej już poświęcać choć starał sie przerzucić winę na nią że często sie z nim kłóciła i miała już tego dość.
Dodam, że byłem na bieżąco w ich historii, więc wiedziałem co powiedzieć by ją pocieszyć i w sumie pocieszając tak przebiegła pierwsza nasza rozmowa przez telefon. Następna rozmowa, dzień po, była już o zupełnie przyziemnych tematach bo nie chce ciagle gadać o jej byłym tylko starać się ją pocieszać na inne sposoby. Kolejny dzień impreza, dużo rozmów i przytulanie się. Od kilku dni się z nią nie widziałem choć wielokrotnie zaznaczałem że jak będzie potrzebowała się spotkać czy pogadać, to jestem. Teraz się przygotowuje do bardzo ważnego egzaminu który ma za tydzień, i kontakt z nią jest trochę utrudniony. Zarówno przez to, jak i przez zerwanie, bardzo to przeżywa. Dlatego nie naciskam z niczym, gdyż wiem że potrzebuje czasu na obydwie te rzeczy.
Ale jak się domyślacie, chciałbym ją zdobyć. Jaka byłaby najlepsza strategia do przyjęcia w mojej i jej obecnej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-06-21 10:54:19)

Odp: Poderwanie dziewczyny po jej zerwaniu

Jesteś chusteczką? Powiedz jej, że masz inną. Niech uczy się na swoich błędach i ponosi konsewencje. Traktuj ją tak, jak ona Ciebie.

I szanuj się.

3

Przygotuj się na rolę plastra - przewidywalnie do bólu i znudzenia niestety.
Najbliższe tygodnie to będziesz słuchał o tym co czuje dziewczyna.

czy dostaniesz za to nagrodę?
Trudno wyczuć przeważnie się nie dostaje,ale dziewczyna wie co Ty do niej czujesz i czego byś chciał,zależy jak szybko się pozbiera po rozstaniu przy Twojej "bezinteresownej " pomocy i wsparciu jako znieczulenie i poprawiacz wartości
wtedy albo Cię zostawi,wrócą do siebie,znowu wylądujesz jak satelita na orbicie
lub zostaniesz chłopakiem z rozsądku i barku innych opcji
jeżeli się rozczarujesz to się nie dziw potem że spotkasz się z ochłodzeniem.
Istnieje też szansa mało prawdopodobna że będziecie żyć długo i szczęśliwie .
Jakiekolwiek strategie będą dziecinne i bez sensu nie Ty decydujesz na pierwszym miejscu będąc plastrem,czasoumilaczem,przyjaciółką z penisem,tamponem emocjonalnym etc,nie taka Twoja rola jeżeli zgodzisz się na to i ją przyjmiesz,daj jej czas i sobie też, nie napalaj się tak.

4

czemu nie piszesz więc w poprzednim wątku? po co tu tłumaczyć wszystko od nowa? bez sensu przecież

5

Dracarys napisał/a:

czemu nie piszesz więc w poprzednim wątku? po co tu tłumaczyć wszystko od nowa? bez sensu przecież

Dlatego, że poprzedni wątek był ponad miesiąc temu, temat wygasł i pojawił się w sumie nowy, choć dotyczy tej samej osoby. Wolałem zachować porządek, założyć nowy temat i przyciągnąć nowe osoby do komentowania

6

Robisz źle.

... wyznałem jej wszystko co czuję ... zaryzykować i wybrałem szczerość.

i robisz źle:

... starać się ją pocieszać na inne sposoby.

...
Ale jak się domyślacie, chciałbym ją zdobyć. Jaka byłaby najlepsza strategia do przyjęcia w mojej i jej obecnej sytuacji?

Na cóż Ci strategia, jak robisz źle.
Przeczytałem swój post w poprzednim wątku.
Nic się nie zmieniło.

7

paslawek napisał/a:

Przygotuj się na rolę plastra - przewidywalnie do bólu i znudzenia niestety.
Najbliższe tygodnie to będziesz słuchał o tym co czuje dziewczyna.

czy dostaniesz za to nagrodę?
Trudno wyczuć przeważnie się nie dostaje,ale dziewczyna wie co Ty do niej czujesz i czego byś chciał,zależy jak szybko się pozbiera po rozstaniu przy Twojej "bezinteresownej " pomocy i wsparciu jako znieczulenie i poprawiacz wartości
wtedy albo Cię zostawi,wrócą do siebie,znowu wylądujesz jak satelita na orbicie
lub zostaniesz chłopakiem z rozsądku i barku innych opcji
jeżeli się rozczarujesz to się nie dziw potem że spotkasz się z ochłodzeniem.
Istnieje też szansa mało prawdopodobna że będziecie żyć długo i szczęśliwie .
Jakiekolwiek strategie będą dziecinne i bez sensu nie Ty decydujesz na pierwszym miejscu będąc plastrem,czasoumilaczem,przyjaciółką z penisem,tamponem emocjonalnym etc,nie taka Twoja rola jeżeli zgodzisz się na to i ją przyjmiesz,daj jej czas i sobie też, nie napalaj się tak.

Zależy mi by z nią być, żeby ją zdobyć. Ona jest typem dziewczyny która potrzebuje wsparcia, czułości, zaangażowania. Jej były tego nie dawał, a na pewno nie wystarczająco. Myślałem, że właśnie pokazanie jej teraz, że jestem osobą na której może polegać w każdej sytuacji będzie dobrym wyjściem. Ale nie chodzi mi też o gadanie o jej byłym z nią tylko pokazywanie że mogę go zastąpić w każdym aspekcie. Nie chcę się z tym też jednak spieszyć. Wiem, że ona potrzebuje teraz czasu by poukładać to sobie wszystko w głowie i pogodzić się z obecnym stanem rzeczy. Ale czekać a takim razie na inicjatywę z jej strony do mnie czy jednak samemu coś działać małymi krokami?

8 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-06-21 11:34:22)

Tak, czekaj do usranej śmierci.  big_smile

Będzie następny. I założysz 3 wątek.

9

zdun.pa26 napisał/a:

Ona ... potrzebuje wsparcia, czułości, zaangażowania. .... o jej byłym ...pokazywanie że mogę go zastąpić w każdym aspekcie...

Masz "skopane" myślenie.

Jakby dziewczyna myślała "Ojej... u niego mam wsparcie... chciałabym się z nim kochać".
Albo "Z tym chłopakiem się zwiążę, on jest taki dobry i uczynny... i zastąpi we wszystkim mojego poprzedniego".

Nieeee... dziewczyna tak nie myśli.

10 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-06-21 12:57:57)

zdun.pa26 napisał/a:

Zależy mi by z nią być, żeby ją zdobyć.  Ale czekać a takim razie na inicjatywę z jej strony do mnie czy jednak samemu coś działać małymi krokami?

Dla niej teraz jej stan się liczy najbardziej i jak najszybsze wyjście na prostą,Ty nie i Twoje uczucia
ewentualnie na szarym końcu,będzie mieć Twoje wsparcie to je wykorzysta bo może.
Twoje oczekiwanie na "przetrwanie", "wychodzenie " i na końcu na nagrodę za to
to niepewna sprawa dla Ciebie
Daj jej czas i sobie znaczy moim zdaniem, zostaw ją w spokoju samą z jej emocjami,
zupełnie inaczej bym Ci poradził jak to by była Twoja siostra czy kuzynka,masz niestety oczekiwania i parcie na związek jesteś uwikłany i zaangażowany emocjonalnie,jesteś wielbicielem  chcesz więzi przez bycie terapeutą i pocieszycielem dla gratyfikacji w postaci związku to opresyjna niejasna w gruncie rzeczy sytuacja
a to po rozstaniach cienka krucha sprawa raczej skazana na rozczarowanie.

Przeczytaj jeszcze raz uważnie i dokładnie poprzedni swój wątek
Tyle że prawdopodobnie zrobisz to co zaplanowałeś,będziesz plastrem znieczuleniem,dopalaczem do czasu

w końcu dostaniesz w łeb i oprzytomniejesz być może
chyba że chcesz seksu za wszelką cenę to mooooże sobie ulżysz,ale nie licz za bardzo
na coś trwalszego stałego z tą dziewczyną.

11

paslawek napisał/a:
zdun.pa26 napisał/a:

Zależy mi by z nią być, żeby ją zdobyć.  Ale czekać a takim razie na inicjatywę z jej strony do mnie czy jednak samemu coś działać małymi krokami?

Dla niej teraz jej stan się liczy najbardziej i jak najszybsze wyjście na prostą,Ty nie i Twoje uczucia
ewentualnie na szarym końcu,będzie mieć Twoje wsparcie to je wykorzysta bo może.
Twoje oczekiwanie na "przetrwanie", "wychodzenie " i na końcu na nagrodę za to
to niepewna sprawa dla Ciebie
Daj jej czas i sobie znaczy moim zdaniem, zostaw ją w spokoju samą z jej emocjami,
zupełnie inaczej bym Ci poradził jak to by była Twoja siostra czy kuzynka,masz niestety oczekiwania i parcie na związek jesteś uwikłany i zaangażowany emocjonalnie,jesteś wielbicielem  chcesz więzi przez bycie terapeutą i pocieszycielem dla gratyfikacji w postaci związku to opresyjna niejasna w gruncie rzeczy sytuacja
a to po rozstaniach cienka krucha sprawa raczej skazana na rozczarowanie.

Przeczytaj jeszcze raz uważnie i dokładnie poprzedni swój wątek
Tyle że prawdopodobnie zrobisz to co zaplanowałeś,będziesz plastrem znieczuleniem,dopalaczem do czasu

w końcu dostaniesz w łeb i oprzytomniejesz być może
chyba że chcesz seksu za wszelką cenę to mooooże sobie ulżysz,ale nie licz za bardzo
na coś trwalszego stałego z tą dziewczyną.

Dzięki za rozbudowaną wypowiedź. Nie chodzi mi o seks, na razie przynajmniej. Jest to czyste uczucie i chęć stworzenia z nią czegoś trwałego. Czuję, że powinienem zluzować i czuję, że jest to jednocześnie coś czego ona potrzebuje - czasu i możliwości poukładania tego wszystkiego sobie. Nie chciałbym jednak z drugiej strony całkowicie zignorować jej tak by pomyślała, że odpuściłem. Choć dużo osób sugeruje tu, że jest to poprawne podejście.

12

Szczerze to dawno nie czytałem nic  bardziej beta-orbiterskiego.
Człowieku, szanuj się.
Ta kobieta odezwała się do ciebie GDY ON Z NIĄ ZERWAŁ.
Jesteś plastrem na bolące serduszko.
Zawsze dla niej będziesz opcją numer dwa.
Znajdź sobie kobietę dla której będziesz jedynką.

13

Ja rozumiem poniekąd, że teraz zobaczyłeś szansę dla siebie ale... bycie plastrem raczej nigdy nikomu na dobre nie wyszło. Ona teraz szuka pocieszenia, nie kolejnego związku. Zadzwoniła do Ciebie bo wie, że "orbitujesz".
Jaki naprawdopodobniejszy scenariusz? Ona wypłacze na Twoim ramieniu, dojdzie do siebie i zaraz potem znajdzie innego (a nawet wróci do tamtego). No niestety taka zwykle rola plastra. Teraz jesteś jej męską "psiapsią", a nie facetem.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poderwanie dziewczyny po jej zerwaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024