Czy warto w takiej sytuacji korzystać z pomocy swojego kolegi ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy warto w takiej sytuacji korzystać z pomocy swojego kolegi ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Czy warto w takiej sytuacji korzystać z pomocy swojego kolegi ?

Witam

Chodzi o to że jestem kobietą która bardzo chce mieć dziecko, ale niekoniecznie chce mieć partnera. Po prostu z wielu powodów nie interesują mnie związki z facetami. Kiedyś powiedziałam to jednemu chłopakowi który bardzo chciał ze mną być, on znając mój stosunek do tej sytuacji zaproponował mi przyjaźń, jako że między nami dobrze się układało to się zgodziłam i zostaliśmy przyjaciółmi. Jako przyjaciele bawiliśmy się bardzo dobrze, jednak on ostatnio zaproponował mi zrobienie dziecka. Generalnie nie wiem co mam o tym myśleć, z jednej strony chciałabym mieć dziecko i jak już miałabym kogokolwiek wybierać za ojca to właśnie wybrałabym jego, ale z drugiej strony to mój przyjaciel. Nie wiem czy warto się aż na takie coś zgadzać ? Co o tym myślicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto w takiej sytuacji korzystać z pomocy swojego kolegi ?
mohpo8 napisał/a:

Witam

Chodzi o to że jestem kobietą która bardzo chce mieć dziecko, ale niekoniecznie chce mieć partnera. Po prostu z wielu powodów nie interesują mnie związki z facetami. Kiedyś powiedziałam to jednemu chłopakowi który bardzo chciał ze mną być, on znając mój stosunek do tej sytuacji zaproponował mi przyjaźń, jako że między nami dobrze się układało to się zgodziłam i zostaliśmy przyjaciółmi. Jako przyjaciele bawiliśmy się bardzo dobrze, jednak on ostatnio zaproponował mi zrobienie dziecka. Generalnie nie wiem co mam o tym myśleć, z jednej strony chciałabym mieć dziecko i jak już miałabym kogokolwiek wybierać za ojca to właśnie wybrałabym jego, ale z drugiej strony to mój przyjaciel. Nie wiem czy warto się aż na takie coś zgadzać ? Co o tym myślicie ?

Świadome skazywanie dziecka na życie w niepełnej rodzinie w imię zaspokojenia własnej chęci to tak skrajny egoizm, że głowa mała.

Poza tym, zdajesz sobie sprawę, że przyjaźni się nie proponuje? On jest Twoim przyjacielem, ale w głowie ma, że chce więcej. Nie ma przyjaźni damsko-męskiej, kiedy jedna strona wolałaby związku. A on by wolał. Ja trochę nie wiem jak można tak z dnia na dzień zostać przyjaciółmi. I na czym polega Wasze bawienie się dobrze w takiej przyjaźni? Bo to wygląda jak związek, który jest nazwany inaczej niż związek.
Zrobisz sobie z nim dziecko i szybko się ta przyjaźń skończy, bo on dalej będzie chciał więcej i będzie miał podstawy do tego, żeby tego "więcej" oczekiwać.

3

On pewnie liczy, że dziecko sprawi, że go pokochasz i będziecie razem.
Ale to tak nie działa, zakochasz się w innym i nagle zachce Ci się związku, a jego zranisz, zostawisz... igrasz z ogniem.

Dziecko to nie zabawka.

To że Ty się świetnie bawisz w tym układzie, nie znaczy, że on też,  poświęca się w imię oczekiwanej przyszłości

Dlatego dla waszego dobra powinnaś rozlużnić kontakty, pozwolić mu układać sobie życie z inną.
Zamień się z nim miejscami, zobacz jak wtedy byś się czuła...

W jakim jesteście wieku?

4

Pomoc kolegi? Kpisz czy o drogę pytasz?
Z Twego posta wynika, że ani on Twym przyjacielem, ani Ty jego.

Przyjacielowi przyjaźń nie wystarcza, chce być z Tobą związku, a jego przypieczętowaniem ma być dziecko. Ty w związku być nie chcesz, ale chcesz mieć dziecko, a przyjaciel jest według Ciebie najlepszym kandydatem na dawcę spermy. Załóżmy, że spłodzicie dziecko. Jak wyobrażasz sobie dalsze życie? Pozbawisz go praw rodzicielskich? Ograniczysz lub utniesz kontakt? Będziecie wychowywać dziecko na zmianę: raz w Twoim, raz w jego domu?

Przytomności życzę.

5

Kupcie sobie wspólnego psa, najlepiej zrobicie. Możecie się nim na zmianę opiekować, do weterynarza z nim chodzić, wstawać i wyprowadzać kiedy mu się zachce, pokarm mu wspólnie kupować itd. Doskonała opcja wykorzystania potencjału tkwiącego w tej waszej "przyjaźni".

6

gdybys byla normalna zaproponowalabym adopcje. tobie natomiast jest potrzebna niezwloczna wizyta u psychologa. o ile to nie fejk.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy warto w takiej sytuacji korzystać z pomocy swojego kolegi ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024