dlaczego mnie to rusza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego mnie to rusza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez simonella (2022-04-08 10:30:51)

Temat: dlaczego mnie to rusza

Hej, 4 lata temu poznałam faceta, z którym lączyła mnie relacja seksualna. On mieszka zagranicą i widywaliśmy się raz/dwa razu w roku na seks, gdy ja przy okazji byłam w jego kraju. W 2020 spędziliśmy miły przedlużony weekend we dwoje. Od tego czasu utrzymywaliśmy kontakt glownie na Whatsappie, pisząc czasami do siebie (nie więcej niż 1-2 na dwa miesiące) i głownie wysyłając sobie "hot" zdjęcia. Taka powiedzmy to zabawa. Jak miałam ochotę "poświntuszyć" to pisałam do niego. NIGDY nie podejmowaliśmy innych tematów życiowych - nie pisałam mu o swoich radościach czy problemach.

W lutym tego roku mielismy się zobaczyć znowu na seks, ponieważ wybierałam się na wakacje do jego kraju. Jednak z uwagi na to, że wybuchła wojna odwołałam wyjazd, bo zaangazowałam się w pomoc uchodźcom.  Kilka tygodni temu dowiedziałam się z Instagrama, że on zaczął spotykać się z jakaś dziewczyną. I chyba bardzo go to "jara", ponieważ relacjonuje non stop cudowne chwile z nia.

I nie wiem dlaczego - rusza mnie to. Denerwuje mnie to, że coś takiego się dzieje. Nie wiem dlaczego sad nigdy nie byłam w nim zakochana i na tyle go poznałam, że widzę, jakie będą wady związku z nim i nie chciałabym się pakować w związek z nim, bo nic by z tego nie było. W czasie naszej znajomości miałam też chłopaka, ale się nam nie ułożylo.

Nie wiem jak się uwolnić od tego, denerwuje mnie, że to mnie rusza. I nie wiem dlaczego, mnie to rusza, bo nie powinno. Od poczaątku reguly byly jasne - zresztą ja sama mu mówilam, że interesuje mnie tylko seks. Może chodzi o to, że mam teraz świadomośc, że nie mogę do niego napisać i zapytać: to co widzimy się na seks?

Czytając to, co napisałam, widzę, jaki to jest poziom absurdu.

Ratunki, jak się od tego uwolnić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego mnie to rusza

Czyli my, którzy Cię nie znamy, mamy odpowiedzieć, co Tobie siedzi w głowie?
Acha.

No tak pewnie wiemy lepiej niż Ty sama :-D

3

Miałaś chłopaka na orbicie, podbijał Ci ego tym, że uprawiał z Tobą seks i był zainteresowany.
A teraz już nie jest, bo znalazl inną. I to Cię boli.

4

Albo włączyła Ci się konkurencja albo może jest tak że bardziej rusza Cię to że on kogoś ma a ty nie? Może rozglądnij się wokół siebie za jakimś fajnym facetem?

5

Miałaś poczucie posiadania kogoś, posiadania faceta na seks i jakąś formę związanej z tym stabilizacji. Dla kogoś to może być pokrętne, ale Ty się z tym po prostu oswoiłaś. A teraz zostało Ci to odebrane i to Cię złości. To jest zmiana, którą nie postrzegasz pozytywnie.
Co z tym zrobić ? Moim zdaniem trzeba uszanować jego wybór i kompletnie zakończyć tą znajomość. Łączył was tylko seks. Nie jesteście przyjaciółmi. Seks się skończył, więc nie ma sensu w tym tkwić. Teraz ta relacja będzie Cię tylko drażnić.

6

Lady Loka napisał/a:

Miałaś chłopaka na orbicie, podbijał Ci ego tym, że uprawiał z Tobą seks i był zainteresowany.
A teraz już nie jest, bo znalazl inną. I to Cię boli.

Dokładnie. Nie trzeba być zakochanym by pojawiła się zazdrość bo nawet umawianie się na sex powoduje że jesteście już w relacji. A zaboleć mogło bo zerwanie układu wyszło z jego strony bez Twojego udziału.

7

Tak jest jak wchodzi się w seks bez zobowiązań, ciężko tu o obojętność, przecież w tym okresie miał wiele takich partnerek jak Ty i nie byłaś zazdrosna, teraz spotkał miłość, więc pozostaje całkiem wybić go sobie z głowy.
Z czasem Ci przejdzie, ale sama widzisz, że to ryzykowne posunięcię, bo nie jesteśmy robotami.

8

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Dobrze zobaczyć, jak ktoś to widzi z boku, bo czasem trudno jest spojrzeć na siebie obiektywnie.

Ja też w międzyczasie miałam innych jeszcze partnerów, więc tym badziej nie wiem o co mi chodzi. Ale chyba faktycznie ludzie nie są robotami i nawet jeśli to jest tylko seks, to emocje wchodzą zawsze w grę.

jeszcze raz dziękuję za porady smile

9

Strach się bać o co i o kogo ludzie jeszcze mogą być zazdrośni...

10

bagienni_k napisał/a:

Strach się bać o co i o kogo ludzie jeszcze mogą być zazdrośni...

Oj żebyś wiedział big_smile

Btw. Masz fajne motto w stopce smile chyba powinnam je sobie wydrukować i zawiesić nad lustrem smile

11

simonella napisał/a:

Btw. Masz fajne motto w stopce smile chyba powinnam je sobie wydrukować i zawiesić nad lustrem smile

Należy tylko zauważyć, że ich autor tak się „znieczulał”, aż zmarł, będąc jeszcze całkiem młodym facetem.

12

Wpadła Magda i pozamiatała smile

Myślę, że Bruce nie był jedynym, który młodo skończył a prawił całkiem nieźle sad)

Autorko, staram się jak mogę stosować do tej zasady smile Cenię sobie bardzo filozofię wschodu, dlatego stwierdziłem, że akurat takie coś sobie wstawię smile

Natomiast co do Twojego problemu, to nie ma co tamtemu chłopakowi mieszać, skoro sobie znalazł kogoś innego...Może Ty tez spróbuj? smile I więcej luzu! smile

13 Ostatnio edytowany przez simonella (2022-04-08 14:30:27)

A w życiu nie zamierzam sie teraz do niego odzywac, on zwyczajnie nie ma teraz pojemnosci na seks z mna. “

Zobaczymy czy tez nagle nie przyjdzie do mnie za pol roku, jak juz mu sie zacznie nudzic z tamta. To niestety jest typ spod ciemnej gwiazdy - ma 45 lat , byl w dlugim zwiazku z dziewczyna w moim wieku, ale wiem, ze zdradzal ja (m.in ze mna - przyznal sie po fakcie jak juz sie rozeszli, ze mial kogos jak mnie poznal). Mysle wiec, ze nie jest to wzor wiernosci. Miedzy innymi dlatego nigdy go nie rozpatrywałam w kategoriach zwiazku bo byl zrobila sobie krzywde.

Nie zdaje mi sie tez, aby nagle 45 latek byl zdolny zalozyc trwaly zwiazek, miec dzieci itd. i sie w nim nie nudzic, jesli w przeszlosci mial wiele kobiet. jego aktualna dziewczyna jest mysle ze z 15 lat od niego mlodsza i nie pochodzi z jego kraju (jest Rosjanka on Wlochem). Troche wiec to wyglada jak zwiazek dla zabwawy.  No chyba ze to kazus Edyty i Cezarego Pazury.

Ja niestety lubie takich bad boys i dostalam za to po lapkach

14

To może czas zmienić Twój "target" i wziąć się za tych nieco bardziej spokojnych facetów, jeśli się chce stabilnego związku? Jeśli wolisz przygody, to nie ma chyba się czym przejmować?

15

Dlatego że jak każda "nowoczesna" kobieta uprawiająca przygodny seks, dla zabezpieczenia psyche przed bolesnyn dysonansem ,wyparłaś po całości fakt że ten tzw brak zobowiązań to pasował głównie jemu, temu misiu:)

16 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-04-08 15:29:41)

I wszystko jasne to Włoch, a jeszcze jak badboy, oj panie. Nikt takich emocji i łóżkowych igraszek nie zapewni, stąd ta obawa. smile

17

Jestem po 2 dlugich zwiazkach i na razie nie chce kolejnego, nie jest mi potrzebny. I masz racje nie ma co sie przejmowwc, bo typ jest boski w lozku, ale toksyczny w zwiazku (gdzies w srodku to nawet wspolczuje tej nowej lasce, bo nie wiem co ja czeka …). Dlatego nie wiedzialam, czemu mi jest zle z tym, ze ma kolejna, ale dziewczyny nazwaly to wyzej po imieniu i wiem jak juz sobie w glowie ulozyc ;-)

18

Legat napisał/a:

I wszystko jasne to Włoch, a jeszcze jak badboy, oj panie. Nikt takich emocji i łóżkowych igraszek nie zapewni, stąd ta obawa. smile

Co ja zrobie ze lubie poludniowcow? smile

19

Autorko jesteś tak obca mi duchowo i zapewne pod każdym innym względem, że gdy zaczęłam coś tam do Ciebie pisać po jednym zdaniu dałam sobie spokój.
Dziwne życie wiedziesz, ale pewnie bardzo nowoczesne.
Jesteś trollem.

20

Jak ktos wyzej napisal - sytuacja jest pokretna i dla wielu niezrozumiala. Ale takie jest zycie i nie trzeba byc trollem, aby byc w takiej sytuacji (na wlasne zyczenie, wiem). Nie kazdy chce byc w zwiazku czy byc zakochanym. Ja byłam i znam tez wady stalego wieloletniego zwiazku. Wiec tez wybieram inaczej, ale tez roznie bywa jak widac.

Anyway, mozna temat zamknac, bo wyzej jest sporo wartosciowych postow, ktore pomagaja mi uporzadkowac glowe.

21

Najbardziej dziwne jest to, że urządzał Cię z nim seks dwa razy w roku big_smile

22 Ostatnio edytowany przez simonella (2022-04-08 22:50:32)

No dlatego mowie, ze nie bylam zaanagazowana. W miedzyczasie mialam inne przygody i krotkotrwaly zwiazek. niedawno przeszlam Covid i moze to jest jakies powiklanie ze rzucilo mi sie na glowe

23

simonella napisał/a:

No dlatego mowie, ze nie bylam zaanagazowana. W miedzyczasie mialam inne przygody i krotkotrwaly zwiazek. niedawno przeszlam Covid i moze to jest jakies powiklanie ze rzucilo mi sie na glowe

Najwidoczniej big_smile

24 Ostatnio edytowany przez blueangel (2022-04-09 00:06:47)

dla mnie wzorem wiernosci ogolnie nie jest ktos, kto jest w stanie uprawiac seks z jakas przypadkowa osoba; bez milosci, tym bardziej, jak tych partnerow seksualnych bylo juz w brud, ale widocznie kazdy ma swoje standardy.

25

simonella napisał/a:

niedawno przeszlam Covid i moze to jest jakies powiklanie ze rzucilo mi sie na glowe

No, kwarantanna dla przybyszów z południa i najlepiej PEŁNY LOCKDOWN mogły cię uchronić.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego mnie to rusza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024