Ekstra temat!!!
Ja zauważyłam ostatnio w serialach, zwłaszcza amerykańskich, że dziewczyny zawsze mają piękne, długie, gęste, czarne rzęsy, to samo zazwyczaj dotyczy włosów ;p to tak a propos Pamiętników Wampirów, czy Glee ;p teraz każda aktorka musi mieć doczepione, nieważne, że w poprzednich sezonach ich nie miała ;p
- po seksie zawsze wstając z łóżka owijają się prześcieradłami (już jako dziecko mnie to intrygowało ;p)
- co do tych płatków na śniadanie, które są oczywiście w wielkim kartonie, a mleko nalewa się z czegoś o wyglądzie kanistra, to obowiązkowo musi być sok pomarańczowy
- w każdym filmie dla młodzieży popularni chłopcy są z drużyny footballowej, a dziewczyny to cheerleaderki, obowiązkowo jak chcą się umówić robią to przy szafkach ;P (zawsze Amerykanom ich zazdrościłam ;p )
- większość bohaterów takich komedii dla nastolatków to ofiary losu z przyjaciółmi looserami, jednak na skutek splotu okoliczności, zakochuje się w nich najpopularniejsza dziewczyna/chłopak
- co do wątków miłosnych w serialach, pierwszy sezon dotyczy rozkochania, a w drugim zawsze się coś pieprzy, najlepiej już w pierwszym odcinku, do akcji wkracza była - najczęściej z informacją, że zaszła w ciążę, albo próbuje w nią zajść upijając głównego bohatera
- kobiety chodzą w szpilkach cały dzień, biegają w nich wręcz
- spódnice i sukienki są zawsze wyprasowane nawet pod koniec dnia
- może wiać wiatr, padać śnieg, a fryzura zawsze jest idealna
- a propos chodzenia w butach po mieszkaniu ;p ja już pomijam kwestię jak to niszczy podłogi drewniane (zwłaszcza szpilkami), ale czy to nie dziwne, że wraca taki ojciec do domu, za oknem szaleje śnieżyca), a on wchodzi do domu zdejmując tylko płaszcz - co tam kogo obchodzi, że dywan upaćka błotem, a nie, przepraszam, przecież oni mają zawsze czyste buty