Uczucie do mężczyzny z przeszłością- odejść czy dać szanse? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Uczucie do mężczyzny z przeszłością- odejść czy dać szanse?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Uczucie do mężczyzny z przeszłością- odejść czy dać szanse?

Witajcie.
Żeby nie przynudzać od razu przejdę do sedna.
Poznaliśmy się ponad 4 miesiące temu. Wiele nas łączy, mamy podobne pasje, zainteresowania, podobnie patrzymy na świat. Praktycznie nie ma między nami różnić poglądowych. Widujemy się bardzo często, bo mieszkamy w tym samym mieście. Spędzamy miło czas na takim zwykłym codziennym życiu, ale...tutaj pojawia się to..ale. On jest w trakcie rozwodu. Został zdradzony po 14 latach małżeństwa. Ona któregoś dnia spakowała się, zabrała dzieci, a małżeństwo zakończyła przez telefon. Ona złożyła pozew o rozwód. Aktualnie trwa walka o dzieci co go dobija i męczy, bo praktycznie nie ma z nimi żadnego kontaktu.
Na pozór wszystko między nami jest ok, ale ja się zaangażowałam, pojawiło się uczucie, a u niego nie. No owszem lubi mnie, owszem jestem ważna co usłyszałam, jest mu dobrze i jest szczęśliwy, ale jednocześnie mówi, że nie umie się tak jednoznacznie zakochać. 

Wiecie boję się, bo gdy facet na moje już za Tobą tęsknie odpowiada...też bym tak chciał jak Ty, albo na moje stwierdzenie, że jest mi dobrze mówi...Tobie jest dobrze, a ja Ci tak mało daję. Wczoraj były walentynki i wiecie co? Ja idę z prezentem, a dostaję 6 tulipanów w jakiegoś marketu w folii i jeszcze mówi, że był w sklepie po tulipany dla kogoś z rodziny, bo go poprosił więc cóż, ja je dostałam przy okazji...gdyby nie ten ktoś z rodziny nie dostałabym nic. Tak, tak wiem to tylko walentynki, ale poczułam się głupio.

Mam wrażenie, że on wciąż jest w małżeństwie ze swoją jeszcze żoną. On tego nie przerobił i to widać. Głową i co najgorsze sercem jeszcze jest przy niej chociaż zaprzecza, ale ja widzę z jakimi emocjami o niej mówi. Zapewniał mnie, że jest gotowy na związek, że szuka czegoś poważnego, a ja mam wrażenie, że on nie jest gotowy i te pewne stwierdzenia są dla mnie sygnałem żebym to ja podjęła decyzje o odejściu.

Z jednej strony to dobry, mądry, troskliwy mężczyzna. Czuję, że dba o mnie i zawsze mogę na nim polegać, ale ja nie szukałam tylko przyjaciela.
Dziś mam taki dzień, że jestem bliska podjęcia decyzji o zakończeniu tej znajomości.
Napiszcie jak Wy to widzicie...może ktoś czytając zobaczy coś więcej.
Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uczucie do mężczyzny z przeszłością- odejść czy dać szanse?

Niemal bliźniaczy wątek:

https://www.netkobiety.pl/t125782.html

3

MagdaLena1111 napisał/a:

Niemal bliźniaczy wątek:

https://www.netkobiety.pl/t125782.html

Jak czytałam ten watek to dokładnie o tym samym pomyślałam smile

Mam wrażenie, że on wciąż jest w małżeństwie ze swoją jeszcze żoną. On tego nie przerobił i to widać. Głową i co najgorsze sercem jeszcze jest przy niej chociaż zaprzecza, ale ja widzę z jakimi emocjami o niej mówi. Zapewniał mnie, że jest gotowy na związek, że szuka czegoś poważnego, a ja mam wrażenie, że on nie jest gotowy i te pewne stwierdzenia są dla mnie sygnałem żebym to ja podjęła decyzje o odejściu.

Dobrze ci się wydaje, a on sobie może gadać, ale niech to pokaże.
Czy ty generalnie rozmawiałaś z nim na temat tego czy wy jesteście 'para'? Bo według mnie jesteście po prostu para znajomych która milo spędza czas i dzięki temu on nie myśli o swoich życiowych niepowodzeniach.
Zresztą poczytaj sobie watek powyżej to zrozumiesz dlaczego powinnaś już to ukrócić.

4 Ostatnio edytowany przez 123qwerty123 (2022-02-15 15:02:37)

Miśka1230 napisał/a:

Poznaliśmy się ponad 4 miesiące temu.

Został zdradzony po 14 latach małżeństwa. Ona któregoś dnia spakowała się, zabrała dzieci, a małżeństwo zakończyła przez telefon. Ona złożyła pozew o rozwód. Aktualnie trwa walka o dzieci co go dobija i męczy, bo praktycznie nie ma z nimi żadnego kontaktu.

był w sklepie po tulipany dla kogoś z rodziny, bo go poprosił więc cóż, ja je dostałam przy okazji...gdyby nie ten ktoś z rodziny nie dostałabym nic. Tak, tak wiem to tylko walentynki, ale poczułam się głupio.

Po pierwsze to mała szansa, że komuś układa się małżeństwo i nagle zdradza, pakuje siebie i dzieci i kończy małżeństwo przez telefon.
Po drugie to nie masz pewności kto tu kogo zdradził.
Po trzecie... serio? Ktoś go poprosił, aby kupił kwiaty? Ja bym się nie zdziwiła gdyby te kwiaty były dla żony.

5

Bbaselle napisał/a:

Czy ty generalnie rozmawiałaś z nim na temat tego czy wy jesteście 'para'? Bo według mnie jesteście po prostu para znajomych która milo spędza czas i dzięki temu on nie myśli o swoich życiowych niepowodzeniach.
Zresztą poczytaj sobie watek powyżej to zrozumiesz dlaczego powinnaś już to ukrócić.

Tak, oboje w którymś momencie uznaliśmy, że jesteśmy parą.

6

123qwerty123 napisał/a:
Miśka1230 napisał/a:

Poznaliśmy się ponad 4 miesiące temu.

Został zdradzony po 14 latach małżeństwa. Ona któregoś dnia spakowała się, zabrała dzieci, a małżeństwo zakończyła przez telefon. Ona złożyła pozew o rozwód. Aktualnie trwa walka o dzieci co go dobija i męczy, bo praktycznie nie ma z nimi żadnego kontaktu.

był w sklepie po tulipany dla kogoś z rodziny, bo go poprosił więc cóż, ja je dostałam przy okazji...gdyby nie ten ktoś z rodziny nie dostałabym nic. Tak, tak wiem to tylko walentynki, ale poczułam się głupio.

Po pierwsze to mała szansa, że komuś układa się małżeństwo i nagle zdradza, pakuje siebie i dzieci i kończy małżeństwo przez telefon.
Po drugie to nie masz pewności kto tu kogo zdradził.
Po trzecie... serio? Ktoś go poprosił, aby kupił kwiaty? Ja bym się nie zdziwiła gdyby te kwiaty były dla żony.

Z żoną nie ma kontaktu żadnego. To, że to ona zdradziła to akurat wiem, bo widziałam dowody. Kolejna rzecz nigdzie nie napisałam, że w małżeństwie im się układało. Z całą pewnością coś było nie tak skoro zdradzała. Ludzie zdradzają z różnych powodów. Do tej pory nie załapałam go na kłamstwie. Żyjemy w tym samym mieście mamy wspólnych znajomych więc raczej kłamstwa odpadają, bo szybko bym się o wszystkim dowiedziała.
Kwiaty kupował na prośbę szwagra...i to akurat pewne, bo jego szwagier je przy mnie odbierał.

7

Połączyła was trudna sytuacja. Oboje siebie wspieracie. Ale to do związku nie wystarczy. Zwłaszcza on nie jest na to gotowy. Po trudnych przejściach, gdy już tak nie będziecie potrzebować wsparcia, może okazać się, że kompletnie do siebie nie pasujecie.

8

Nie wiem co Ci doradzić. Ja po 17 latach związku też jestem (powiedzmy) w trakcie rozwodu. Wszystko wybuchło 5 miesięcy temu i w żaden sposób nie jestem gotowy na jakikolwiek związek. I, jeśli sytuacja u Twojego partnera jest taka, jak ją opisałaś, to nie wierzę, żeby on też był (ale pamiętaj, że bazuję tylko na swoim przykładzie). Na pewno potrzebuje uczciwego damskiego towarzystwa i może bardzo chcieć się w Tobie zakochać, ale dopóki nie przejdzie żałoby po żonie, to na nic bym nie liczył.

9

WindyBoy napisał/a:

Nie wiem co Ci doradzić. Ja po 17 latach związku też jestem (powiedzmy) w trakcie rozwodu. Wszystko wybuchło 5 miesięcy temu i w żaden sposób nie jestem gotowy na jakikolwiek związek. I, jeśli sytuacja u Twojego partnera jest taka, jak ją opisałaś, to nie wierzę, żeby on też był (ale pamiętaj, że bazuję tylko na swoim przykładzie). Na pewno potrzebuje uczciwego damskiego towarzystwa i może bardzo chcieć się w Tobie zakochać, ale dopóki nie przejdzie żałoby po żonie, to na nic bym nie liczył.

No właśnie i tutaj się zgadzam. Ta żałoba wciąż trwa. Jak to kiedyś powiedział...ona była całym jego światem stąd między innymi wyciągam wniosek, że ta żałoba wciąż trwa. U mnie żałoba trwała dwa lata, ale totalnie się wyleczyłam, a u niego nie minął nawet rok. Do tego wszystkiego dochodzi walka o dzieci i ciągły stres i żal, że ich nie widuje. Szkoda tylko, że oszukuje sam siebie...szkoda, że nie umie być szczery wobec siebie i mnie.

10

Legat napisał/a:

Połączyła was trudna sytuacja. Oboje siebie wspieracie. Ale to do związku nie wystarczy. Zwłaszcza on nie jest na to gotowy. Po trudnych przejściach, gdy już tak nie będziecie potrzebować wsparcia, może okazać się, że kompletnie do siebie nie pasujecie.

Nas połączyły góry, bo tam się poznaliśmy. Jego trudna sytuacja jest jego sytuacją. Nie jestem typem kobiety Matki Teresy. Owszem wspieram, ale nie angażuje się w tą jego sferę życia.

Ale czemu lub komu chcesz dać szansę? Tej znajomości, jemu, sobie czy wam?

12

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

Ale czemu lub komu chcesz dać szansę? Tej znajomości, jemu, sobie czy wam?

Jemu...nam.

13 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-15 17:58:05)

To znaczy, że jemu chcesz dać szansę na... bycie z Tobą?

Obawiam się, że w tych okolicznościach zależność  kto i na co ma szansę jest odwrócona.

14

Trochę gościa rozumiem. On wie, że jesteś super, być może jesteś dla niego potencjalnie kobietą na całe życie (i może tak czuć, nawet jak okażesz się plastrem), ale przecież Cię nie oszukuje. To Ty musisz zdecydować, czy chcesz z nim być i czekać.

15

On może po takiej traumie nawet nie będzie w stanie pokochać innej, póki co jesteś plastrem...
Weszłaś na grzęski grunt...

16

Skoro już okresliliscie siebie jako parę, to znaczy że weszłaś w związek mocno podwyższonego ryzyka.
Teraźniejszość z tym facetem - bycie plastrem i pobożnym jego życzeniem.

Przyszłość? - wielkie ryzyko, bo chociaż jemu prędzej czy później żona zobojetnieje, to na koniec on odrodzi się jako nowy mężczyzna i dosłownie, i w przenośni.
Nie wiadomo jak mu się objawisz, jako kto, gdy spojrzy na Ciebie jako wolny facet.
Może wyrośnie z Ciebie?
To tak jak z ludźmi, którzy wychodząc z jakiegoś nałogu potrzebowali np żony jako wsparcia, agdy już im się udało, odchodzili od swoich kobiet. Byli już po prostu nowymi i wolnymi ludźmi..
On teraz może instynktownie trzymać się Ciebie, może mieć bardzo dobre intencje, ale potem?
Różnie może być.
Zaryzykujesz?

17

ulle napisał/a:

Skoro już okresliliscie siebie jako parę, to znaczy że weszłaś w związek mocno podwyższonego ryzyka.
Teraźniejszość z tym facetem - bycie plastrem i pobożnym jego życzeniem.

Przyszłość? - wielkie ryzyko, bo chociaż jemu prędzej czy później żona zobojetnieje, to na koniec on odrodzi się jako nowy mężczyzna i dosłownie, i w przenośni.
Nie wiadomo jak mu się objawisz, jako kto, gdy spojrzy na Ciebie jako wolny facet.
Może wyrośnie z Ciebie?
To tak jak z ludźmi, którzy wychodząc z jakiegoś nałogu potrzebowali np żony jako wsparcia, agdy już im się udało, odchodzili od swoich kobiet. Byli już po prostu nowymi i wolnymi ludźmi..
On teraz może instynktownie trzymać się Ciebie, może mieć bardzo dobre intencje, ale potem?
Różnie może być.
Zaryzykujesz?

Wspomniałam mu o byciu plastrem i...reakcja takiej jakiej oczekiwałam. Oburzenie i słowa, że nigdy nie traktował w ten sposób kobiet i mnie również tak nie traktuje. Ja się boję, bo sama zostałam skrzywdzona, on też mocno poturbowany więc obojgu nam jest trudno. Moja siostra miała dziś okazje nas oboje poobserwować i po jego wyjściu stwierdziła, że to najlepszy facet jakiego miałam i widać, że nie jestem mu obojętna. Czy zaryzykuje? Jeszcze nie wiem. Mam sporo do stracenia. Jeszcze nie wiem, ale wiem że muszę podjąć decyzję i to szybko, bo zaczyna mnie to męczyć.

18

Daj sobie z nim spokój. Ile to już podobnych historii było... Rozumiem, że sypiacie ze sobą itd? zostaliście parą w trakcie jego rozwodu a on cały czas to przeżywa. Nie wróży to dobrze. No i dlaczego on dzieci nie widuje - ex do tego nie dopuszcza? to wydaje mi się dziwne. Nie wierzyłabym w każde jego tłumaczenie.
Ja na Twoim miejscu nie angażowałabym się, wycofała, ew. mówiąc mu, że jak już sobie z sobą, rozwodem i emocjami poradzi - będzie naprawdę WOLNY, to żeby zadzwonił. Może wtedy, jak będziesz jeszcze wolna, pójdziecie na kawę i zobaczycie, czy nadal coś między Wami jest.

19

Może warto go  naprawdę posłuchać i przestać się łudzić,  że jesteś  kimś więcej niż przyjaciółką,  nawet jeśli twierdzi  inaczej? Gdyby Cię kochał i by mu zależało  na związku,  to naprawdę sądzę,  że to by inaczej  wyglądało.  Według mnie,  on nie jest gotowy na coś więcej.  Niestety  ale wydaje mi się,  że jesteś tak naprawdę  plastrem.  Przykro mi. Przecież tak się w tym na prawdę czujesz,  prawda? Słuchaj siebie,  a nie kogoś.

20

Jemu potrzebny jest seks, więc to jak się zachowuje o niczym nie mówi, musi Cię czymś przyciągnąć, skoro nie jest w stanie pokochać, to jest dla Ciebie mylące.
On mówi to co chcesz usłyszeć, bo inaczej byś z nim nie była, czysta kalkulacja.

21 Ostatnio edytowany przez Agnes76 (2022-02-16 01:05:07)

Miśka1230 napisał/a:

Z jednej strony to dobry, mądry, troskliwy mężczyzna. Czuję, że dba o mnie i zawsze mogę na nim polegać, ale ja nie szukałam tylko przyjaciela.
Dziś mam taki dzień, że jestem bliska podjęcia decyzji o zakończeniu tej znajomości.
Napiszcie jak Wy to widzicie...może ktoś czytając zobaczy coś więcej.
Dziękuję.

Dobre masz wrażenie. Jeśli został zdradzony, a żonę kochał, to na pewno nie wyrzucił tego z głowy na pstryknięcie palcami. Wszystko jest świeże, bolesne i nieuporządkowane. Nie dziwi mnie, że nie ma głowy do kupowania kwiatów.
Mężczyzna może być naprawdę wartościowy tylko teraz co innego zaprząta jego myśli i serce. Potrzebuje czasu by wrócić do równowagi.

Jeśli chcesz z nim być to mu nie matkuj i nie staraj się być przyjaciółką do wygadania żali, bo to jest aseksualne.
Bądź przy nim jako kobieta. Wspólne chwile poświęcajcie na  rozrywkę, by oderwał się od smutnej rzeczywistości. Nie wyręczaj go i jednocześnie nie staraj się być zbytnio wymagająca, po prostu postaraj się, by w Twoim towarzystwie dobrze się bawił i czuł się podziwianym mężczyzną.

Trudno przewidzieć jak to się poukłada. Znam przypadki, kiedy styrany mąż w niedługim czasie po rozstaniu poznał interesującą kobietę,  przy niej odzyskał równowagę  i stworzyli dobry związek. Najważniejsze, żeby nie postrzegał Ciebie jako opiekunki a wtedy wszystko jest możliwe.

22

Jesli masz takie wrażenie to jest tak na pewno. Sama odpowiedziałąś sobie na tTwoje rozterki i nie marnuj czasu na czekanie na szczęśliwe rozwiązanie. I wcale nie chodzi o to, że jesteś plastrem, on może nawet celowo Cię tak nie traktować. Zapewne Twoja obecność, uczucia i ciepło pomagają mu przetrwać ten najgorszy okres, dowartościować się tym bardziej, że został porzucony. I wszystko byłoby ok, ale to egoistyczne podejście, poprzednie życie i rodzina sa na pierwszym miejscu, ty wypełniasz mu tylko czas. On może Cię zapewniać o wszystkim, co chciałabyś usłyszeć, ale nie da Ci nic więcej.

23

A ja trochę z innej beczki. Dlaczego na tym forum (ale nie tylko, bo na innych stronach i w życiu realnym też) spotyka się wyłącznie ludzi którzy twierdzą że ich aktualny partner został strasznie skrzywdzony przez ex? "Porzuciła go, zabrała dzieci, małżeństwo zakończyła przez telefon", "Moja dziewczyna została zdradzona przez ex", "Perfidnie go zdradzała przez ostatnie lata" itd, itp....
Czyli nigdzie nie ma tych, którzy zdradzali/odeszli i rozpoczęli nowy związek?  Jasne że są, ale kłamią że to ich skrzywdzono. Więc gdy słyszycie od faceta/kobiety że jej/jego ex był potworną osobą, to bierzcie na to poprawkę.

A do autorki. Uważam że "zakochanie się" czuć od razu i albo ono jest albo nie pojawi się nigdy. Nie łudź się że on z czasem się zakocha. Jeśli już to będzie z Tobą z przyzwyczajenia. Są dwie opcje:
- albo ex wciąż mu siedzi w głowie, kocha ją i żadna inna kobieta nie będzie nią
- albo chodzi stricte o Ciebie, bo może gdyby poznał inną to nagle potrafiłby się zakochać

W obu przypadkach to nie ma sensu.

A to że siostra coś powiedziała? No cóż, facet po prostu jest miły dla Ciebie, troskliwy, ma szacunek, ale jednocześnie wprost i jasno mówi Ci że nic do Ciebie nie czuje. Czyli jest uczciwy. Napisałaś "szkoda, że nie umie być szczery wobec siebie i mnie", ale on przecież jest szczery! No jak inaczej, wyraźniej ma Ci powiedzieć że mu nie zależy? Jestem pewna że gdybyś zdecydowała się na zakończenie znajomości, to powiedziałby coś w rodzaju "jest mi przykro bo cie lubię, ale szanuję twoją decyzję" i tyle byś go widziała.

24

Akurat z tą szybkością zakochiwania się to bywa różnie - znam ludzi, którzy sa razem, ale niekoniecznie od razu uczucie między nimi wybuhcnęło z siłą wulkanu..Co więcej, znali się nawet dłużęj, mniej lub bardziej, raczej jako bliscy znajomi a potem coś przeskoczyło i ot, są razem(po ślubie). Nie zawsze wszystko się zaczyna z szybkością błyskawicy..

Niestety ludzie zbyt często mylą uczucie i zaangażowanie ze zwykłą uprzejmością..

25

madoja napisał/a:

A ja trochę z innej beczki. Dlaczego na tym forum (ale nie tylko, bo na innych stronach i w życiu realnym też) spotyka się wyłącznie ludzi którzy twierdzą że ich aktualny partner został strasznie skrzywdzony przez ex? "Porzuciła go, zabrała dzieci, małżeństwo zakończyła przez telefon", "Moja dziewczyna została zdradzona przez ex", "Perfidnie go zdradzała przez ostatnie lata" itd, itp....
Czyli nigdzie nie ma tych, którzy zdradzali/odeszli i rozpoczęli nowy związek?  Jasne że są, ale kłamią że to ich skrzywdzono. Więc gdy słyszycie od faceta/kobiety że jej/jego ex był potworną osobą, to bierzcie na to poprawkę.

A do autorki. Uważam że "zakochanie się" czuć od razu i albo ono jest albo nie pojawi się nigdy. Nie łudź się że on z czasem się zakocha. Jeśli już to będzie z Tobą z przyzwyczajenia. Są dwie opcje:
- albo ex wciąż mu siedzi w głowie, kocha ją i żadna inna kobieta nie będzie nią
- albo chodzi stricte o Ciebie, bo może gdyby poznał inną to nagle potrafiłby się zakochać

W obu przypadkach to nie ma sensu.

A to że siostra coś powiedziała? No cóż, facet po prostu jest miły dla Ciebie, troskliwy, ma szacunek, ale jednocześnie wprost i jasno mówi Ci że nic do Ciebie nie czuje. Czyli jest uczciwy. Napisałaś "szkoda, że nie umie być szczery wobec siebie i mnie", ale on przecież jest szczery! No jak inaczej, wyraźniej ma Ci powiedzieć że mu nie zależy? Jestem pewna że gdybyś zdecydowała się na zakończenie znajomości, to powiedziałby coś w rodzaju "jest mi przykro bo cie lubię, ale szanuję twoją decyzję" i tyle byś go widziała.

Dokładnie, a jeszcze inna sprawa podkreslane jest, że partner został skrzywdzony, ale nic w temacie, że partner krzywdzi mnie. Tak naprawde jego ex to nie twoja historia ani wina, ale łatwiej dowalić sobie i wziąć odpowiedzialność za skrzywdzonego partnera. Tym mu nie pomożesz ani nie zasłużysz na jego uczucia. Przezywałam podobną historię, czekając aż może coś zaskoczy, ale nie zaskoczyło. I też przychylam się do zdania, że albo nadal jeszcze ex, albo jesteś miłym oczekiwaniem na coś extra. To brzmi brutalnie, ale jeśli jesteś jego pierwszą kobieta po rozstaniu to jesteś testerką, niektórzy by powiedzieli, że to paradoks naleśnika wink

26

Uważam, że zbyt rzadko słuchamy swojej intuicji smile
Nie neguje, że facet może być dobry. Ale macie bardzo słaby fundament do budowania.
Gdyby został zdradzony 2 lata temu i jego emocje by wybrzmiały, to byłoby z czego lepić.
Ale po 14 latach małżeństwa, to Ty robisz za plaster. Wnioskuje po tym, co napisałaś. Sądzę, że za jakiś czas możesz usłyszeć, że jesteś za dobra dla niego i zasługujesz na kogoś lepszego.

27

madoja napisał/a:

(...) No cóż, facet po prostu jest miły dla Ciebie, troskliwy, ma szacunek, ale jednocześnie wprost i jasno mówi Ci że nic do Ciebie nie czuje. Czyli jest uczciwy. Napisałaś "szkoda, że nie umie być szczery wobec siebie i mnie", ale on przecież jest szczery! No jak inaczej, wyraźniej ma Ci powiedzieć że mu nie zależy?

Po przeczytaniu postów Autorki miałam w głowie tę samą myśl, ale mnie uprzedziłaś.

Odnoszę, Miśko1230, wrażenie, że intuicja mówi swoje, a Ty, wbrew deklaracjom, bardzo nie chcesz tego do siebie dopuścić, stąd m.in. zarzut, że szkoda, że nie jest Tobą szczery. Ty po prostu nie słyszysz co on do Ciebie mówi, choć mówi wystarczająco wymownie. Przypuszczam, że gdzieś w głębi duszy wciąż masz nadzieję, że jesteś dla niego ważniejsza niż to czujesz, a historia zakończy się happy endem.

Sądzę, że samemu było mu trudno, ale to tylko tyle, bo emocjonalnie on niestety wciąż tkwi w związku z żoną, na domiar złego leczy rany po zdradzie, co u wielu ludzi trwa miesiącami, a nawet jeszcze dłużej.

szeptem napisał/a:

Ja na Twoim miejscu nie angażowałabym się, wycofała, ew. mówiąc mu, że jak już sobie z sobą, rozwodem i emocjami poradzi - będzie naprawdę WOLNY, to żeby zadzwonił. Może wtedy, jak będziesz jeszcze wolna, pójdziecie na kawę i zobaczycie, czy nadal coś między Wami jest.

Podpisuję się. To jest najlepsze, co na ten moment możesz zrobić, w przeciwnym razie będziesz tkwić w trójkącie, w którym nie ma dla Ciebie miejsca na tyle, abyś mogła czuć się pewnie i komfortowo. Niestety Twoje zaangażowanie nie wystarczy, by stworzyć z tego związek, który będzie oparty na zdrowych zasadach. On zwyczajnie nie jest jeszcze na to gotowy.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Uczucie do mężczyzny z przeszłością- odejść czy dać szanse?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024