Czy mój partner jest egoista? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój partner jest egoista?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy mój partner jest egoista?

Cześć dziewczyny!

Mam taki problem od 2 lat jestem w związku. Mój partner jest po rozwodzie, ma syna( 8lat). Ogólnie dobrze się nam układa, dogadujemy się,ale coraz częściej kłócimy się o takiw drobne sprawy typu wyjazdy. Byliśmy raptem raz na weekend w górach, kiedy on był na ponad 20 od momentu jak się spotykamy. Wszelkie próby organizacji wyjazdu zawsze konczyly się odmowa z jego strony odpowiadając "poczekaj, muszę się skonsultować z rodzicami czy zajmą się dzieckiem;  poczekaj muszę dowiedzieć się czy nie mam planów" Na początku wszystko rozumiałam:" no tak ma dziecko, musi to wszystko zorganizowac" ale jakiś czas temu jego znajomi zauważyli,że nigdzie razem nie jeździmy, tylko on sam. Ostatnio tych wyjazdów ma coraz więcej, jest fanem sportów wodnych,więc po szczepieniach tych okazji ma coraz więcej. Kolega zaproponuje wyjazd nad morze, jedzie, brat kupuje bilety do Brazylii, tez bez namysłu się zgadza, a jak ja chce jechać na weekend nad morze, nawet jeśli nie ma opieki nad synem, prosi,żebym wstrzymała się z rezerwacją. Nawet teraz na ten długi weekend mieliśmy jechać w góry, to zrezygnował tłumacząc się,że jego znajomi mają imprezę urodzinową i musimy tam iść. Rozmowy, klotnie nie pomagają, twierdzi że on taki jest i mi proponuję wyjazdy( faktycznie 2 razy zapronowal, kiedy wiedzial ze od dawna mam wykupione wycieczki) zawsze ma argument przeciw  typu, mam dużo pracy, mam lekarza, mam imprezę firmowa, mam spotkanie z przyjacielem itd. Przeszkadza mi to i nie wiem jak do niego z tym dotrzeć:(
Proszę o szczere rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mój partner jest egoista?

Znudziłaś mu się. Zastanów się skąd ma tego syna a jest sam.

3

Wg mnie to on po prostu nie chce podróżować Z TOBĄ.

Nie wszystko w związku trzeba zawsze robić razem i wspólnie.

4

Oczywiście, że nie wszystko, ale jak na 20 wycieczek jechał sam, a na każdą propozycję ze strony autorki odmawia to jest duży problem.

5

Dokładnie. Mnie tez to niepokoi. Jest pasjonatem katesurfingu, czasem wpada to w obseje,ale rozumiem,że kocha ten sport. Tylko mógłby czasami o mnie pomyśleć, bo co drugi weekend ma syna, a w wolne często ma wyjazdy:( ostatnio przyłapałam go na oglądaniu pierścionków, nie wiem czy nie chce mi się oświadczyć, tylko jeśli.przyjme oświadczyny będę zmuszona zaakceptować tez te jego wyjazdy. Chciałabym spedzac z nim trochę więcej czasu sam na sam:( nawet jego tata zorganizował nam wyjazd w góry,ale nakładał się z terminem mojego służbowego wyjazdu, to mój partner się rozczarował,że nie zrezygnowałam, skoro tak chciałam nim jechac:/ ( nie przepadło, bo pojechal z bratem)

6

Jacenty89 napisał/a:

Oczywiście, że nie wszystko, ale jak na 20 wycieczek jechał sam, a na każdą propozycję ze strony autorki odmawia to jest duży problem.

Ale dla kogo to problem?
Dla niego nie sadzę, że jest to problem ;-)

Jak mu autorka potruje nad uchem, to pewnie będzie jak w starym małzeństwie, gdzie kobita żadnej przyjemności z seksu nie ma, ale czasem nie mówi nie, żeby stary nie marudził za bardzo.
Nie chce z nia jeździć i tyle.

Myślę, że to było trochę tak, że związałaś się z nim wiedząc jaki prowadzi tryb życia i liczyłaś na to, że on się zmieni, ustatkuje i będziecie spędzać ze sobą każdą chwilę. A jednak to nie nastąpiło i on ani myśli rezygnować ze swoich pasji i przyzwyczajeń. Facet jest w pewnym wieku, ma bagaż doświadczeń i nie ma zamiaru niczego zmieniać. Jesteś zapewne miłym dodatkiem do jego życia, ale niestety nic więcej. Wie, że zawsze jesteś jak on wraca ze swoich wojaży i ma bezpieczną przystań. Gdyby było inaczej to przynajmniej część wyjazdów spędziłby z Tobą. On się raczej nie zmieni bo tak lubi i taki ma charakter. Zresztą trudno go generalnie winić bo przecież od lat tak żyje. Jeśli liczysz na jakieś oświadczyny i posiadanie dzieci, a potem na to, że gość będzie zmieniał pieluchy waszym pociechom to chyba się delikatnie rozczarujesz.

8

uczenczarnoksieznika napisał/a:

Myślę, że to było trochę tak, że związałaś się z nim wiedząc jaki prowadzi tryb życia i liczyłaś na to, że on się zmieni, ustatkuje i będziecie spędzać ze sobą każdą chwilę. A jednak to nie nastąpiło i on ani myśli rezygnować ze swoich pasji i przyzwyczajeń. Facet jest w pewnym wieku, ma bagaż doświadczeń i nie ma zamiaru niczego zmieniać. Jesteś zapewne miłym dodatkiem do jego życia, ale niestety nic więcej. Wie, że zawsze jesteś jak on wraca ze swoich wojaży i ma bezpieczną przystań. Gdyby było inaczej to przynajmniej część wyjazdów spędziłby z Tobą. On się raczej nie zmieni bo tak lubi i taki ma charakter. Zresztą trudno go generalnie winić bo przecież od lat tak żyje. Jeśli liczysz na jakieś oświadczyny i posiadanie dzieci, a potem na to, że gość będzie zmieniał pieluchy waszym pociechom to chyba się delikatnie rozczarujesz.

Rozumiem, tylko że ja mam 24 lata,a on 26:) Jestem dobrej myśli, wlasnie przeprowadzislimy rozmowę i wybraliśmy miejsce na wyjazd, powiedziałam mu o swoich lekach i obawach

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mój partner jest egoista?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024