Przerwa w związku przez seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przerwa w związku przez seks

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: Przerwa w związku przez seks

Hej. Rozstałam się z moim chłopakiem po paru latach, na początku to ja się zajmowałam zaskakiwaniem i utrzymywaniem żaru w związku. Kochałam go nad życie ale on olewał temat. Gdy się zaczynałam wypalać nagle się zmienił, rozstaliśmy się ale dalej jesteśmy przyjaciółmi i nie wyobrażam sobie ze nie piszemy albo nie wychodzimy na spacery jak dawniej. Po prostu potrzebowałam trochę przerwy przez to ze w związku czułam się przez tyle czasu trochę na kagańcu, straciłam tez wielu znajomych przez to ze się od nich odcielam. Nie potrafię powiedzieć czy go kocham czy nie, ale jest dla mnie ważny. Co powinnam zrobić? Dać sobie czas żeby zbudować pewność siebie? Boje sje wrócić do związku przez brak bliskości bo gdy chciałam sie przytulić on myślał ze od razu chce sie kochać i stopniowo tej zwykłej prostej bliskości mieliśmy mniej. Zmęczyło mnie to psychicznie, chciałabym Seby było normalnie. Teraz boje sie seksu z nim, po każdym razie czułam skutek i plułam sobie w brodę ze to zrobiłam bo brakuje zwykłej bliskości

Czy ma to jesZxze szanse funkcjonować? Dalej jest dla mnie waZny ale ucierpiała sfera intymna bardzo mocno. Dogadujemy sie najlepiej na swiecie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przerwa w związku przez seks
fagot napisał/a:

Hej. Rozstałam się z moim chłopakiem po paru latach, na początku to ja się zajmowałam zaskakiwaniem i utrzymywaniem żaru w związku. Kochałam go nad życie ale on olewał temat. Gdy się zaczynałam wypalać nagle się zmienił, rozstaliśmy się ale dalej jesteśmy przyjaciółmi i nie wyobrażam sobie ze nie piszemy albo nie wychodzimy na spacery jak dawniej. Po prostu potrzebowałam trochę przerwy przez to ze w związku czułam się przez tyle czasu trochę na kagańcu, straciłam tez wielu znajomych przez to ze się od nich odcielam. Nie potrafię powiedzieć czy go kocham czy nie, ale jest dla mnie ważny. Co powinnam zrobić? Dać sobie czas żeby zbudować pewność siebie? Boje sje wrócić do związku przez brak bliskości bo gdy chciałam sie przytulić on myślał ze od razu chce sie kochać i stopniowo tej zwykłej prostej bliskości mieliśmy mniej. Zmęczyło mnie to psychicznie, chciałabym Seby było normalnie. Teraz boje sie seksu z nim, po każdym razie czułam skutek i plułam sobie w brodę ze to zrobiłam bo brakuje zwykłej bliskości

Czy ma to jesZxze szanse funkcjonować? Dalej jest dla mnie waZny ale ucierpiała sfera intymna bardzo mocno. Dogadujemy sie najlepiej na swiecie

Popatrz na to sama. Jeżeli czułaś się jak w kagańcu, jeżeli Cię to męczyło, jeżeli czułaś, że potrzebujesz przerwy, to najnormalniej w świecie, to jest NIE TEN facet.
I nie ma po co do niego wracać, bo znowu będziesz czuła się dokładnie tak samo.

3 Ostatnio edytowany przez fagot (2021-12-24 11:28:08)

Lady Loka napisał/a:
fagot napisał/a:

Popatrz na to sama. Jeżeli czułaś się jak w kagańcu, jeżeli Cię to męczyło, jeżeli czułaś, że potrzebujesz przerwy, to najnormalniej w świecie, to jest NIE TEN facet.

A co jeśli wiem, że się zmienił? Zależy mi na nim. Więc jak mam do niego nie wracać? Podobno już nie będę się z nim czuła jak w kagańcu. Czy jest to możliwe? Napisałam przecież ze mi na nim zależy i jest ważny. Ale ucierpiała sfera intymna

4

fagot napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
fagot napisał/a:

A co jeśli wiem, że się zmienił? Zależy mi na nim. Więc jak mam do niego nie wracać? Podobno już nie będę się z nim czuła jak w kagańcu. Czy jest to możliwe?

Moim zdaniem nie jest, ale widzę, że Ty już decyzję podjęłaś i tak, więc bez sensu się rozpisywać.

5

Lady Loka napisał/a:
fagot napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

A co jeśli wiem, że się zmienił? Zależy mi na nim. Więc jak mam do niego nie wracać? Podobno już nie będę się z nim czuła jak w kagańcu. Czy jest to możliwe?

Moim zdaniem nie jest, ale widzę, że Ty już decyzję podjęłaś i tak, więc bez sensu się rozpisywać.

Nie podjęłam decyzji. Przeczytaj ze zrozumieniem, bo potrzebuje rady. A nie tylko tego, ze jest to niemożliwe. smile

6 Ostatnio edytowany przez Legat (2021-12-24 11:57:37)

Lady Loka napisał/a:

Jeżeli czułaś się jak w kagańcu, jeżeli Cię to męczyło, jeżeli czułaś, że potrzebujesz przerwy, to najnormalniej w świecie, to jest NIE TEN facet.

Jeden facet miał 4 żony i każda taka sama. Sam twierdził nawet, żę każda była gorsza. Dlaczego? Bo to nie był problem z partnerami. A problem był w nim.
Miłość do kogoś nie może nieść spustoszenia i zerwania wszystkich znajomości. Nie może niszczyć własnego życia wewnętrznego.

7 Ostatnio edytowany przez fagot (2021-12-24 12:14:47)

Legat napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jeżeli czułaś się jak w kagańcu, jeżeli Cię to męczyło, jeżeli czułaś, że potrzebujesz przerwy, to najnormalniej w świecie, to jest NIE TEN facet.

Jeden facet miał 4 żony i każda taka sama. Sam twierdził nawet, żę każda była gorsza. Dlaczego? Bo to nie był problem z partnerami. A problem był w nim.
Miłość do kogoś nie może nieść spustoszenia i zerwania wszystkich znajomości. Nie może niszczyć własnego życia wewnętrznego.

Jasne, że nie może. Ale to nie była zupełnie jego wina. On jest ode mnie starszy. Brakowało mi miłości od rodziny zawsze więc miałam go za autorytet. Nie obwiniam go za wszystko, tak jak mówię. On nigdy nie chciał dla mnie źle, po prostu często nie rozumiał moich potrzeb. Od jakiegoś czasu się to zmieniło ale nie mamy możliwości dbania o tą bliskość. Boje się jej trochę. W dodatku jesteśmy teraz przyjaciółmi, zajebiscie nam się dogaduje bo on zaczął się rozwijać i wczuwać sje w moje emocje. Już rozumie mnie bardziej niż kiedyś. Boje się ze nie będę szczęśliwa, dlatego potrzebuje tej przerwy. Pisze z nim codziennie, ale potrzebuje odnaleźć siebie i swoje „to chce zrobić a tego nie”

8

Seks jest bardzo ważny. To podstawa bliskości. Jeśli znowu będziesz z nim w związku, to będziesz miała takie same problemy.

W małżeństwie kończą się one tak:

https://www.netkobiety.pl/t12599.html
https://www.netkobiety.pl/t98831.html

Dlatego lepiej poszukaj kogoś innego. Kogoś nowego.

Twój wybór jest standardowy:

1. albo nie będę miała seksu nigdy 
2. albo odejdę od niego

Nie ma innej drogi.

Nie, on się nie zmieni.

9

Gary napisał/a:

Seks jest bardzo ważny. To podstawa bliskości. Jeśli znowu będziesz z nim w związku, to będziesz miała takie same problemy.

W małżeństwie kończą się one tak:

Dlatego lepiej poszukaj kogoś innego. Kogoś nowego.

Twój wybór jest standardowy:

1. albo nie będę miała seksu nigdy 
2. albo odejdę od niego

Nie ma innej drogi.

Nie, on się nie zmieni.

Ok. Nie zmieni się. Rozumiem. Tylko teraz odpowiedz mi na ważne pytanie. Seks się skończył przez to, że nie słuchał moich potrzeb związanych z emocjami. Tu nie chodzi w 100% o niego. Tylko o brak bliskości, zwykłego przytulenia czy pocałowania. Nie potrafię tego zrobić, mam blokadę a o seksie nie wspomnę. Wczuj się we mnie. Jak to widzisz z tej perspektywy? Rozmawiam z nim normalnie, jest dla mnie zawsze wsparciem i nie wyobrażam sobie ze nie mam z nim kontaktu :)

10 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-24 13:47:22)

bledem bylo wchodzenie w przyjaznie z bylym. jak cos sie konczy to lepiej skonczyc to definitywnie.

po co ludziom przedluzac wlasne cierpienia i to na wlasne zyczenie?

11

fagot napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
fagot napisał/a:

Nie podjęłam decyzji. Przeczytaj ze zrozumieniem, bo potrzebuje rady. A nie tylko tego, ze jest to niemożliwe. smile

Napisałam radę w pierwszym komentarzu. To jest po prostu nie ten facet dla Ciebie. 100%, że jak do niego wrócisz, to po max roku będziesz w dokładnie tym samym miejscu, w którym stoisz teraz.

Ja bym podziękowała za przyjaźń, ucięła kontakt, zdystansowała się i wtedy podejmowała decyzję. Bo teraz ciągle jesteś w środku tego wszystkiego i nie zobaczysz obiektywnie.

12

fagot napisał/a:

Ok. Nie zmieni się. Rozumiem. Tylko teraz odpowiedz mi na ważne pytanie. Seks się skończył przez to, że nie słuchał moich potrzeb związanych z emocjami.

Nieeee... seks się nie zakończył dlatego.

"Nasłuchanie sie o twoich potrzebach" mogło trochę popsuć w związku, bo to pewnie była taka przemoc emocjonalna:

"Hej! Zobacz jaka jestem nieszczęśliwa przy Tobie ... brakuje mi tego/tamtego/owamtego i nie czuję się szczęśliwa, przez to że Ty jesteś jaki jesteś. Dlateo jeśli mnie kochasz, to zmień się proszę, bo nie wiem jak to dalej z nami będzie... po prostu psujesz naszą relację nei starając się bardzo o nas."

Tu nie chodzi w 100% o niego. Tylko o brak bliskości, zwykłego przytulenia czy pocałowania. Nie potrafię tego zrobić, mam blokadę a o seksie nie wspomnę. Wczuj się we mnie. Jak to widzisz z tej perspektywy? Rozmawiam z nim normalnie, jest dla mnie zawsze wsparciem i nie wyobrażam sobie ze nie mam z nim kontaktu smile

Musiałabyś precyzyjniej się wyrazić, bo nie wiem kto się od kogo oddalił... Ty od niego czy on od Ciebie.
Dlaczego masz blokadę? Bo jak się przytulisz, to wydaje się jemu/tobie/wam, że to prowadzi do seksu?

13

Gary napisał/a:
fagot napisał/a:

Ok. Nie zmieni się. Rozumiem. Tylko teraz odpowiedz mi na ważne pytanie. Seks się skończył przez to, że nie słuchał moich potrzeb związanych z emocjami.

Nieeee... seks się nie zakończył dlatego.

"Nasłuchanie sie o twoich potrzebach" mogło trochę popsuć w związku, bo to pewnie była taka przemoc emocjonalna:

"Hej! Zobacz jaka jestem nieszczęśliwa przy Tobie ... brakuje mi tego/tamtego/owamtego i nie czuję się szczęśliwa, przez to że Ty jesteś jaki jesteś. Dlateo jeśli mnie kochasz, to zmień się proszę, bo nie wiem jak to dalej z nami będzie... po prostu psujesz naszą relację nei starając się bardzo o nas."

Tu nie chodzi w 100% o niego. Tylko o brak bliskości, zwykłego przytulenia czy pocałowania. Nie potrafię tego zrobić, mam blokadę a o seksie nie wspomnę. Wczuj się we mnie. Jak to widzisz z tej perspektywy? Rozmawiam z nim normalnie, jest dla mnie zawsze wsparciem i nie wyobrażam sobie ze nie mam z nim kontaktu smile

Musiałabyś precyzyjniej się wyrazić, bo nie wiem kto się od kogo oddalił... Ty od niego czy on od Ciebie.
Dlaczego masz blokadę? Bo jak się przytulisz, to wydaje się jemu/tobie/wam, że to prowadzi do seksu?

Ja oddalilam się od niego, bo nie mam sił już tylko ja ciagle się starać. Tak, wydaje mi się ze to od tego się zaczęło. Ze gdy chciałam się tylko przytulić albo po prostu pocałować to myślał ze to zachęta do seksu, po czasie problem był i jest coraz wiekszy bo nie potrafię go już normalnie przytulić ani pocałować. Blokadę mam jak on to próbuje zrobić (przytulić lub pocałować)

W takim razie dlaczego seks, brak przytulenia i brak całowania/pocałunku się zakończył? Dlaczego mam tak ogromna blokadę przed jego dotykiem?

14

Nic z tego nie będzie. Usprawiedliwiasz jego, siebie... Wrocicie to będzie tak samo. Ty po prostu nie potrafisz się pogodzić, że to koniec. Pozatym nie żyj marzeniami o facecie, którego nie ma. Nie urabiaj go w swojej głowie na to jakiego go chcesz, bo tak nie będzie. Po prostu to nie ten, ale nie wiem czy to zrozumiez

15

Jeśli tylko Ty masz problem to szukasz kogoś, z kim ten problem możesz rozwiązać.
Jeśli tylko on miał problem, to on się uczy nowych rzeczy.

Ale z tego co piszesz, to oboje nie daliście rady być w związku. Ty nadskakiwałaś, nadużywałaś siebie, prowadziłaś do seksu. On olewał, nie słuchał próśb, nie widział potrzeb. Potrzebaby bardzo specjalnej zmiany układu, żeby dwa niepasujące do siebie puzzle nagle zaczęły do siebie pasować, ale tak, żeby nie tyko jeden dopasował się do drugiego (np. ty do niego), ale tak, żeby oba kawałki czuły się w pełni sobą.

16

Monoceros napisał/a:

Jeśli tylko Ty masz problem to szukasz kogoś, z kim ten problem możesz rozwiązać.
Jeśli tylko on miał problem, to on się uczy nowych rzeczy.

Ale z tego co piszesz, to oboje nie daliście rady być w związku. Ty nadskakiwałaś, nadużywałaś siebie, prowadziłaś do seksu. On olewał, nie słuchał próśb, nie widział potrzeb. Potrzebaby bardzo specjalnej zmiany układu, żeby dwa niepasujące do siebie puzzle nagle zaczęły do siebie pasować, ale tak, żeby nie tyko jeden dopasował się do drugiego (np. ty do niego), ale tak, żeby oba kawałki czuły się w pełni sobą.

Dajmy na to, że jestem gotowa na zmianę, ale jestem wypalona właśnie tym ciągłym nadskakiwaniem. Co w takim przypadku?

17 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-24 16:34:46)

"Dajmy na to, że jestem gotowa na zmianę, ale jestem wypalona właśnie tym ciągłym nadskakiwaniem. Co w takim przypadku?"
przeciez juz chyba kazdy tu pisal, ze  w takim przypadku dac se spokoj.
jak sie dopytasz ejszcze raz to myslisz, ze ktos odpowie cos innego? to wyglada, jakbys czekala, az ktos przyjdzie i ci powie to, co chcesz uslyszec: tak, wroc do niego, przeciez sie kochacie, tym razem bedzie inaczej i bedziecie zyc dlugo i szczesliwie

a to, ze facet  kazda bliskosc typu przytulenie interpretuje jakow step do seksu to chyba normalne. dla nas bliskosc to rpzytulenie, czulosc, pocalunki, dla nich bliskosc=seks.

18

blueangel napisał/a:

"Dajmy na to, że jestem gotowa na zmianę, ale jestem wypalona właśnie tym ciągłym nadskakiwaniem. Co w takim przypadku?"
przeciez juz chyba kazdy tu pisal, ze  w takim przypadku dac se spokoj.
jak sie dopytasz ejszcze raz to myslisz, ze ktos odpowie cos innego? to wyglada, jakbys czekala, az ktos przyjdzie i ci powie to, co chcesz uslyszec: tak, wroc do niego, przeciez sie kochacie, tym razem bedzie inaczej i bedziecie zyc dlugo i szczesliwie

a to, ze facet  kazda bliskosc typu przytulenie interpretuje jakow step do seksu to chyba normalne. dla nas bliskosc to rpzytulenie, czulosc, pocalunki, dla nich bliskosc=seks.

XD? O czym ty mówisz? Mam tako dać sobie spokój bo tak napisałaś? Szanujmy się. Potrzebuje silnych argumentów i osoby, która się wczuje we mnie a nie da badziewną radę żebyśmy już dali sobie spokoj. Jestem wypalona związkiem, rozeszliśmy się żebym mogła chwile odetchnąć. Wszystko co chciałam napisać już napisałam wyzej. Potrzebuje rady odnośnie łóżka, czy da się to jakoś naprawić i przywrócić ta bliskość, a nawet żeby zniknął strach przed jego dotykiem

19 Ostatnio edytowany przez Joker20 (2021-12-24 19:43:07)

A mnie to się wydaje że szukasz dziury w całym smile

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Przerwa w związku przez seks

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024