Zakładam ten wątek, ponieważ studiuję seksuologię i chciałabym dowiedzieć się paru rzeczy na temat orgazmu z pochwy od kobiet, które taki orgazm rzeczywiście przeżywają. Dla doprecyzowania chodzi mi o kobiety, które regularnie przeżywają orgazmy z pochwy od stosunku z mężczyzną bez dodatkowej stymulacji łechtaczki w trakcie stosunku. To będzie coś w rodzaju ankiety. Mam do Was kilka pytań. Chciałabym sprawdzić czy rodzaj masturbacji wpływa na orgazm z pochwy.
Dopuszalnych jest kilka odpowiedzi.
A więc zaczynamy
1. Czy miałaś orgazmy z masturbacji przed rozpoczęciem współżycia?
2. Jeśli tak to w jaki sposób miałaś orgazmy w wyniku masturbacji?
a) łechtaczkowo
b) pochwowo od palców
c) pochwowo wibrator
d) pochwowo jakiś przedmiot typu dildo, ogórek
3. W jakim wieku rozpoczęłaś współżycie z mężczyzną (penetracja)?
4. Czy było to regularne współżycie, czy np raz na tydzień?
5. Czy początkowo Twój partner doprowadzał Cię do orgazmu poprzez stymulację łechtaczki?
6. Czy od kiedy zaczęłaś współżyć zaprzestałaś masturbacji lub zmieniłaś jej rodzaj? Lub kiedykolwiek w trakcie współżycia z mężczyzną lub pomiędzy relacjami/związkami z mężczyznami zmieniłaś rodzaj masturbacji lub jej całkiem zaprzestałaś? Ile miałaś wtedy lat?
7. W jakim wieku przeżyłaś swój pierwszy orgazm z pochwy od stosunku z mężczyzną bez dodatkowej stymulacji łechtaczki w trakcie?
8. Czy kiedykolwiek jakiś mężczyzna (aktualny lub były) dał Ci do zrozumienia, że orgazm od stosunku cieszy go bardziej niż orgazm z łechtaczki?
9. Czy Twoja matka ma pozytywny stosunek do seksu? Czy moglaś z nią swobodnie rozmawiać o seksie?
Jeśli ktoś się krępuje to może odpowiedzieć mi na priv.
Dziękuję za odpowiedzi ![]()