Odezwać się do niego czy zapomnieć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odezwać się do niego czy zapomnieć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Odezwać się do niego czy zapomnieć?

Hej. Jak w temacie - nie wiem co mam zrobić.
Poznałam chłopaka w wakacje, na weekendowym wyjeździe z przyjaciółkami. Od razu zaiskrzyło, rozmowa się kleiła, no było cudownie. Dzieliło nas ponad 400 km. Zaprosiłam go jako partnera na ślub mojej przyjaciółki, który był miesiąc później. On zaproponował, żebym jeszcze do niego przyjechała przed tym ślubem na tydzień, żeby się poznać bardziej itd. Tak się stało i było super, magicznie, romantycznie. Potem za tydzień był ślub, więc tylko tydzień rozłąki - jak przyjechał do mnie na weekend na ten ślub również było cudownie, sam mówił, że szkoda ze już musi wracać, że mógł przyjechać wcześniej itd. Jak wyjechał żadne z nas nie wiedziało kiedy się znowu spotkamy, dzieliła nas jednak duża odległość. Myślałam, że to koniec naszej 'przygody', jednak on pisał, dzwonił codziennie, potrafiliśmy gadać godzinami przez tel. Zaproponował wspólny tygodniowy wyjazd w połowie września, oczywiście się zgodziłam. Jednak po ok 2 tyg rozłąki coś zaczęło się psuć, przestał dzwonić codziennie, pisał rzadziej, ale jednak pisał, był aktywny. Tydzień przed wyjazdem (prawie miesiąc rozłąki) już w ogóle zaczął się niewiele odzywać. Na wyjeździe od razu widziałam jego zmianę - to nie było to samo, nie było takiej czułości. W końcu 2 dni przed końcem wyjazdu nie wytrzymałam i z nim o tym pogadałam, on stwierdził że się zaczął wkręcać we mnie, a nie chce teraz związku więc no. Nie rozumiem nadal po co było to wszystko. Ale ok. Oczyściliśmy atmosferę i było w miarę ok, nie to samo co w wakacje, bo bardziej przyjacielsko, no ale. I dochodząc do meritum - na koniec wyjazdu, jak był u mnie zostawił koszulkę. Ja teraz od ponad 2 tyg mieszkam w jego mieście - zakochałam się w tym miejscu. Ale nie mamy kontaktu, dosłownie zero. Po tym wyjeździe napisał do mnie raz prawie miesiąc temu. I pytanie brzmi: napisać do niego z tą koszulką? Było niby powiedziane jak był u mnie, że jak coś zostawił albo ja, to będę niedługo w jego mieście to sobie w razie oddamy. Ale rozpakowywanie, potem przyjechała do mnie koleżanka, nie mialam jakoś do tego głowy. Wiem, że to może mega głupie pytanie - napisać że mam jego koszulkę czy po prostu olać sprawę, ale dla mnie jest to mega ważne, czy złamać tą ciszę, czy nie. Tak, zależy mi na nim, chociaż wiem że jemu już na mnie nie - chciałabym tego co było. Ale wiem, że to możliwie niemożliwe więc nie o to chodzi.

Chodzi mi o to, czy nie będzie to żałosne jeśli tak napiszę do niego po prawie miesiącu nieodzywania się? Czy jest to desperackie zachowanie? Od początku miałam zamiar mu ja oddać jak się przeprowadzę, ale minął prawie miesiąc, a ja nic nie napisałam, nie wiem czy jak zrobię to teraz to nie będzie głupie. Co myślicie? Po prostu na luzie napisać czy olać i zapomnieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odezwać się do niego czy zapomnieć?

Wyrzuć koszulkę do kosza.

Szukaj chłopaka, który doceni dziewczynę. Zwłaszcza, że jesteś w dużym mieście.

Nic z tego nie będzie. Typowa wakacyjna miłość czyli eksplozja uczuć, miłosny haj, deklaracje kontynuowania znajomości, a potem niestety codzienne życie. Tak to już niestety jest z takimi znajomościami tzn. najpierw jest intensywny kontakt, potem coraz rzadszy, a potem się urywa. Ludzie mają swoje sprawy, szkołę, pracę, rodzinę itd.
Tutaj są wyraźne sygnały, że facet nie jest zainteresowany kontynuowaniem tej znajomości. Myślę, że nie chodzi tutaj o Ciebie, tzn. nie zrobiłaś nic źle. Prawdopodobnie ogarnął sobie jakąś pannę bliżej swojego miejsca zamieszkania. Nie rozpaczaj po nim, a potraktuj to jako doświadczenie życiowe i zachowaj dobre wspomnienia. Prawie każdy coś takiego przeżył.

4

Jak się odezwiesz,  zobaczycie  się,  jest szansa że coś wróci i będziesz dłużej cierpieć.  Koszulki to nie auto,  nie trzeba oddawać.  Zapomnij  o facecie.  Ja bym wrzuciła  gdzieś do jakiejś szafy na dno,  jak się odezwie  to mu oddasz,  jeśli przez kilka miesięcy nie,  wyrzuć smile

5 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-27 13:47:09)

Miesiąc ciszy z jego strony jest "głośny",on stracił zainteresowanie z jemu tylko wiadomych powodów ,w które nie ma najmniejszego sensu wnikać ,tak jak napisano wyżej - nie Twoja wina.Roztrząsanie i analizowanie to droga do donikąd,wszystko da się zrelatywizować jak się człowiek uprze ,coś będzie bardziej na tak a coś na nie co byś nie zrobiła czy zrobiła .
Twoja próba kontaktu przez koszulkę,może na krótko wzbudzić jego ciekawość i zacznie się gęsto tłumaczyć lub nie .
Daj sobie spokój z nim,w sumie to nie byłabyś żałosna ,bo się męczysz i rozkminiasz ,ale kontakt z nim moim zdaniem nie jest konieczny żeby to zakończyć ,darując sobie spokój i wybór wolny i inny .

6 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-10-27 14:42:36)

sama praktycznie nigdy sie nie odzywam, ale w tym przypadku zrobilabym wyjatek. skoro mieszkasz w  jego miescie, a on o tym nawet nie wie, mysle ze warto! to jest jedna z takich okazji, ktore szkoda nie wykorzystac.
jesli tym razem znowu rozejdzie sie po kosciach to przynajmniej bd wiedziec, ze zrobilas wszystko i widocznie to nie ten.
ja raczej nie dzwonilabym w sprawie koszulki tylko zagadala, ze jestem w miescie, czy sie na spontana spotkamy? pewnie sie zgodzi i wtedy poprostu wez te koszulke ze soba.

mam tylko nadzieje, ze nie przeprowadzilas sie ze wzgledu na niego.

7

blueangel napisał/a:

sama praktycznie nigdy sie nie odzywam, ale w tym przypadku zrobilabym wyjatek. skoro mieszkasz w  jego miescie, a on o tym nawet nie wie, mysle ze warto! to jest jedna z takich okazji, ktore szkoda nie wykorzystac.
jesli tym razem znowu rozejdzie sie po kosciach to przynajmniej bd wiedziec, ze zrobilas wszystko i widocznie to nie ten.
ja raczej nie dzwonilabym w sprawie koszulki tylko zagadala, ze jestem w miescie, czy sie na spontana spotkamy? pewnie sie zgodzi i wtedy poprostu wez te koszulke ze soba.

mam tylko nadzieje, ze nie przeprowadzilas sie ze wzgledu na niego.

Mam podobne zdanie.

Tylko ta przeprowadzka nie wydaje się przypadkowa. On na pewno tak tego nie odbierze, że zakochałaś się w jego mieście, więc o tym bym nie wspominała, póki nie będziesz wiedziała na czym stoisz.

8

Wakacyjna miłość u niego nie przetrwała próby czasu, próby powrotu do życia codziennego. Przeprowadzka za nim i rozkminy o koszulce nie wróżą zbyt dobrze jeśli chodzi o desperację.

9

Jacenty89 napisał/a:

Wakacyjna miłość u niego nie przetrwała próby czasu, próby powrotu do życia codziennego. Przeprowadzka za nim i rozkminy o koszulce nie wróżą zbyt dobrze jeśli chodzi o desperację.

Być może przeraziła go odległość, podsycana też przez rodzinę, bo i tak bywa, jak chłopakowi brakuje asertywności.

10 Ostatnio edytowany przez lastdream (2021-10-28 14:09:47)

Dzięki za porady, jeszcze myślę co z tym fantem zrobić. Być może napiszę luźną wiadomość, nie chce też aż tak się nad tym właśnie rozlewać - to tylko głupia wiadomość, może robię niepotrzebne halo.

On wie, że ja się tu przeprowadziłam, sam pytał wcześniej kiedy do tego dojdzie - w wakacje mówił nawet, że pewnie będziemy się widywali codziennie, no ale wiadomo co z tego wyszło ostatecznie.

Na pewno on był jakimś mini bodźcem do przeprowadzki, ale nie głównym, mam tu też szkolenie za 2 miesiące + od jakiegoś czasu szukałam właśnie jakiegoś miasta, zmiany życia, a że odwiedziłam akurat tą miejscowość i bardzo mi się spodobała to padło na nią.

On chyba po prostu jest typowym playboyem, Casanovą, co lubi wyrywać, co ładnie ukrywał na samym początku. Ale i tak najbardziej zastanawia mnie ta nagła zmiana i brak zainteresowania - no nic, macie racje, nie ma co rozmyślać, bo nie mam w ogóle na to wpływu, stało się i tyle, wspomnienia i doświadczenia zostaną smile

11

Byłam w związkach na odległośc i wiem, że jeśli facetowi zależy, to nie odpuści.
W Twoim przypadku nie mogło chodzić o odległość, bo on WIEDZIAŁ że się tam przeprowadzisz. Strzelam że poznał kogoś innego.

Odezwać się możesz, prawdopodobnie on będzie miły, ale oschły. Jeśli uprawialiście ze sobą seks, to zgodzi się na spotkanie, żeby znów do tego doszło. Ale potem będzie taki sam jak teraz.

On jak najbardziej dał Ci odpowiedź: nie jest zainteresowany. Szkoda że nie wiesz dlaczego sad

12

lastdream napisał/a:

. Wiem, że to może mega głupie pytanie - napisać że mam jego koszulkę czy po prostu olać sprawę, ale dla mnie jest to mega ważne, czy złamać tą ciszę, czy nie. Tak, zależy mi na nim, chociaż wiem że jemu już na mnie nie - chciałabym tego co było. Ale wiem, że to możliwie niemożliwe więc nie o to chodzi.

Chodzi mi o to, czy nie będzie to żałosne jeśli tak napiszę do niego po prawie miesiącu nieodzywania się? Czy jest to desperackie zachowanie? Od początku miałam zamiar mu ja oddać jak się przeprowadzę, ale minął prawie miesiąc, a ja nic nie napisałam, nie wiem czy jak zrobię to teraz to nie będzie głupie. Co myślicie? Po prostu na luzie napisać czy olać i zapomnieć?

W swoich rozważaniach, masz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Wiesz, że z jego strony koniec i na tym też Ty zakończ.
Koszulka ad kosz na śmieci /Gary/ i po sprawie.
Na nim świat nie kończy się.

13

Skoro facet wiedział ze będziesz się przeprowadzać do jego miasta w najbliższym czasie a mimo to przestał się odzywać to oznacza ze romans umarł śmiercią naturalna. Nie zawracaj sobie głowy z jakimiś koszulkami, wywal do kosza i tyle bo nawet nie musi zalegać ci w szafie i wyjdź do ludzi i zacznij eksplorować miasto bo tego kwiatu to półświatu.
acha i to jest odpowiedz na tego brak kontaktu:

a nie chce teraz związku więc no

14

Warto czytać znaki. : - )))
Skoro przez tyle czasu nie odczuwał żadnego braku tej koszulki, to podobnie może być i z Tobą, jeśli nie wykazuje choć odrobiny zainteresowania. Najprawdopodobniej na powakacyjnej wyprzedaży zakupił już pięć innych, albo wrócił do swojej starej, kraciastej koszuli flanelowej, którą ma od dwóch lat. ;- )))

Jeśli ten zostawiony u Ciebie jego T-shirt nie jest przetykany złotą nicią lub wysadzany rzadkimi kamieniami szlachetnymi, to powinien znaleźć się szybciutko w najbliższym Twego miejsca zamieszkania kontenerze z napisem "Tekstylia", podobnie jak i Twoje myśli o tym gościu...

Pozycja osoby żebrzącej o uwagę i zagrywającej lichym, nieuczciwym chwytem (bo to nie o zwrot tej koszulki chodzi) zarówno dla niej samej, jak i dla kogoś, kto musi się od takiej osoby opędzać lub udawać, że zapadł się pod ziemię jest żałosna...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odezwać się do niego czy zapomnieć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024