Celowe zagranie czy zupełny zbieg okoliczności? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Celowe zagranie czy zupełny zbieg okoliczności?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Celowe zagranie czy zupełny zbieg okoliczności?

Witam, mam pewien probnem. Ogólnie to sprawa może wydawać się błaha i infantylna, ale dla mnie taka nie jest i zastanawiam się czy to czysty zbieg okoliczności czy może celowe zagranie mojej... No właśnie mojej czej?

Spotykaliśmy się dość dawno, bo ok pół roku temu i krótko bo tylko niecałe 3 miesiące.
Niestety lub stety zaangażowałem się bardziej, natomiast ona albo nie chciała albo nie potrafiła tego odwzajemnić, ja zaakceptowałam tą decyzję i odszedłem z jej życia.
Od tamtej pory nie utrzymywaliśmy kontaktu, lecz mamy siebie dalej wśród znajomych na FB, aczkolwiek ja ją przestałem obserwować po rozstaniu tak aby szybciej zapomnieć. Typowe.

Przechodząc do sedna sprawy, jakiś tydzień temu wrzuciłem na fb zdjęcie (robię to bardzo rzadkoo, średnio raz na rok) na którym wyglądam według mnie i moich znajomych bardzo dobrze, korzystnie i raczej nie byłoby w tym niczego nadzwyczajnego gdyby nie pare dni później po dodaniu tego zdjęcia rzucił mi się w oczy u wspólnego znajomego profil właśnie tej opisywanej wyżej dziewczyny.
Jako że wcześniej nie mialem problemu z tym aby do niej zaglądać, to tym razem od razu zauważyłem że ma nowe zdjęcie profilowe, więc diabeł mnie podkusil i zrobiłem to, wszedłem na jej profil i od razu zauważyłem że zdjęcie profilowe opublikowała dosłownie parę godzin po tym jak ja to zrobiłem u siebie.
W dodatku ona również wrzuca bardzo rzadko zdjęcia i jeszcze było ono dość stare bo sprzed paru miesięcy, więc letnie klimaty i te sprawy, na którym jest roześmiana od ucha do ucha tak jak nigdy jej nie widziałem.

Od razu pomyślałem że to jakiś przytyk w moją stronę, abym zobaczył jaka to ona jest teraz rzekomo szczęśliwa.
Ale z drugiej strony po co miałaby robić takie rzeczy? Jeszcze z kolei nie wierzę że to zupełny przypadek i zbieg okoliczności.
A może po prostu to ja chciałbym wierzyć w to że to najpierw ją zakuło serduszko jak zobaczyła na zdjęciu innego atrakcyjniejszego mnie niż wtedy jak się rozstawaliśmy i postanowiła pokazać co u niej. Taka męska dumą.

Dajcie znać co myślicie na ten temat.

Ps. Tak wiem wiem ze probnem jest bardzo dziecinny i głupi, ale po prostu jestem ciekawy odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-26 19:49:53)

Odp: Celowe zagranie czy zupełny zbieg okoliczności?

Jeszcze Ci tak nie przeszło tak zupełnie, trochę projektujesz i na swoim punkcie jesteś wobec tamtej dziewczyny przewrażliwiony,za jakiś czas Ci przejdzie jak nie będziesz tego roztrząsał starając się na siłę zapomnieć jednocześnie kombinując i lgnąc do spekulowania  ,niech to sobie blaknie w swoim tempie - ta pamięć o waszej znajomości,możliwe że dziewczyna Ciebie obserwuje ,to niewykluczone i nie przypadek,wszystko być może ,możesz się dowiedzieć kiedyś lub nigdy,jeżeli to nie przypadek to z dużą dozą prawdopodobieństwa dziewczyna Cię wkrótce zaczepi,a jak to przypadek to nie smile

3

Zbieg okoliczności czy nie, nie ma żadnego znaczenia, nie dorabiaj sobie teorii, bo to nie ma sensu.

Nie doszukiwałbym się w tej sytuacji drugiego dna. Z tego co piszesz związek był krótki i jakiś czas temu. Dziewczyna już dawno o Tobie zapomniała i to był przypadek.
Nie rozumiem dlaczego niektórzy sądzą, że inni nadal żyją ich życiem.
Straszne czasy naprawdę. Sensacją staje się posiadanie lub nieposiadanie kogoś w znajomych na fb albo co gorsza zaprzestanie/rozpoczęcie obserwowania kogoś na fb.

5

Jeśli napiszę "tak, masz rację" -- to jak zmieni się twoje działanie?
A jeśli napiszę "nie, nie masz racji" -- to co zmieni się w twoim życiu?

Trochę wirtualny problem zapodajesz...

Po pierwsze, to ona ci jeszcze nie przeszła.

Po drugie, to jest absolutnie bez znaczenia, dlaczego ona to zrobiła.

Po trzecie, sądzę że to raczej przypadek.

7

Mira Żmijewska napisał/a:

Po pierwsze, to ona ci jeszcze nie przeszła.

Po drugie, to jest absolutnie bez znaczenia, dlaczego ona to zrobiła.

Po trzecie, sądzę że to raczej przypadek.

Po czwarte, podrosnąć i przestać przeżywać jakieś losowe wrzuty na fb.
Tylko mi się sytuacja z tego wątku wydała absurdalna?

8

nie mysl. zdeaktywuj na miesiac czy cos. sam se wkrecasz.

zreszta myslisz, ze tym razem by sie zaangazowala? mialbys powtorke z rozrywki.

Wiem tak jak już zaznaczyłem na początku, że temat jest dość infantylny, dziecinny i trochę bez sensu - taki no probnem I świata.

Dlaczego wgl o tym piszę? Chyba najbardziej dlatego że właśnie wierzę w to że zabiło jej szybciej serce na mój widok i stąd ten cały "zbieg okoliczności", bo mimo wszystko to nie wierzę w takie cudowne przypadki. Tak wiem że to troszkę egoistyczne, ale niech pierwszy rzuci kamień ten kto nie chciał nigdy w jakoś sposób odegrać się na ex.

Jeśli chodzi o uczucia do niej to na pewno coś tam jeszcze zostało, ale to już nie to samo co było wcześniej świeżo po rozstaniu, a pozatym dopóki nie ta dziwna akcja to już dość mało siedziała mi w głowie, ale teraz znowu troszkę więcej.

Aha i nie chce do tego już wracać, nie wierzę że za drugim raz mogłoby się nagle udać.

10

19KamilBezduszny97 napisał/a:

Wiem tak jak już zaznaczyłem na początku, że temat jest dość infantylny, dziecinny i trochę bez sensu - taki no probnem I świata.

Dlaczego wgl o tym piszę? Chyba najbardziej dlatego że właśnie wierzę w to że zabiło jej szybciej serce na mój widok i stąd ten cały "zbieg okoliczności", bo mimo wszystko to nie wierzę w takie cudowne przypadki. Tak wiem że to troszkę egoistyczne, ale niech pierwszy rzuci kamień ten kto nie chciał nigdy w jakoś sposób odegrać się na ex.

Jeśli chodzi o uczucia do niej to na pewno coś tam jeszcze zostało, ale to już nie to samo co było wcześniej świeżo po rozstaniu, a pozatym dopóki nie ta dziwna akcja to już dość mało siedziała mi w głowie, ale teraz znowu troszkę więcej.

Aha i nie chce do tego już wracać, nie wierzę że za drugim raz mogłoby się nagle udać.

To jak nie wierzysz (słusznie) to zapomnij, odetnij się, dla własnego zdrowia.

11

Sam nie wierzysz w to co piszesz, gdyby tak było to byś nie rozkminiał jej pierdnięcia na facebooku.

12

... i stąd ten cały "zbieg okoliczności", bo mimo wszystko to nie wierzę w takie cudowne przypadki.

Ale jaki cudowny przypadek? big_smile o cudownym przypadku to by można mówić jakbyście teraz nagle co tydzień na siebie wpadali na mieście. Ale to jest zdjęcie na Facebooku, mówienie o cudownym przypadku to w najlepszym przypadku przesada

To nie wracaj - myślę że to dobrze Ci zrobi. Może zrób przerwę od social mediów?

A ogólnie myślę że nieco przeceniasz wagę 3 miesięcznego związku w Waszych życiach. W 3 miechy to wiele osób się nawet porządnie nie rozkręca uczuciowo.

Niestety ale nie mieliście racji, bo odezwała się do mnie z jakimś błahym problemem w dziedzinie w której się specjalizuje. Oczywiście temat krok po krczoku z jej strony zszedł na pytania odnośnie co u mnie jak żyje itp.
Oczywiście nie pytałem wprost czy te zdjęcie to zbieg okoliczności, ale teraz mam 100% pewność.
Po dość długim zastanowieniu postanowilem uciąć konwersacje i nie odpisywać, po prostu czułem że czym głębiej w las tym będzie gorzej z niego wyjść.

14

A kto kogo zostawił? Jeśli Ty ją to niewykluczone że zrobiła to specjalnie. Ale jeśli ona Ciebie, to przypadek i nie szukaj w tym drugiego dna bo ona już nie myśli o Tobie.

15 Ostatnio edytowany przez 19KamilBezduszny97 (2021-10-30 12:21:23)

To po co by do mnie pisała? Pytając o coś co można sprawdzić w internecie w przeciągu dwóch minut

16 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-10-30 12:42:40)

Tak jak i Tobie jej trochę się nudzi i szuka,szpera , sprawdza, podgląda,sonduje .

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Celowe zagranie czy zupełny zbieg okoliczności?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024