WItam,ostatnio jestem ciągle zmeczony,osłabiony,czy znacie jakieś sposoby lub preparaty na to własnie?ostatnio zacząłem pić magnez chociaż raz dziennie,ale niezbyt pomaga.
Przyczyny takiego samopoczucia mogą być różne. Dobrze byłoby zacząć od zapewnienia sobie odpowiedniej ilości snu (nie za mało nie za dużo, zwykle to chyba 7-8h/dobe), wartościowych posiłków i codziennej dawki ruchu (choćby spacer). Jak nie pomoże to szukać przyczyny
WItam,ostatnio jestem ciągle zmeczony,osłabiony,czy znacie jakieś sposoby lub preparaty na to własnie?ostatnio zacząłem pić magnez chociaż raz dziennie,ale niezbyt pomaga.
Zrób podstawowe badania krwi.
To może być cukrzyca, problemy z tarczycą.
Tak, konieczne są badania morfologia plus np tarczyca nie ma co na ślepo brać supli
U mnie po prostu pomógł regularny sen i nieco mniej stresu związanego z pracą. Ale jak najbardziej warto się przebadać:)
Zbadaj sobie tarczyce i zrób podstawowe badania krwi na np. magnez i żelazo.
7 2021-12-01 11:28:39 Ostatnio edytowany przez MeggiF (2021-12-01 11:29:02)
Nie napisałes, w jakim wieku jesteś.
To moze być zwykłe przemęczenie, albo wynik jakichś niedoborów.
8 2021-12-01 17:45:14 Ostatnio edytowany przez EK1 (2021-12-01 17:50:03)
Tak, zmęczenie często występuje po nadmiarze węglowodanów.
Sprawdż dietę, czy podjadasz słodkie ciastka,bułeczki, drożdzówki, jogurty, pieczywo..Jeśli tak to trzeba włączyć do diety kwas ALA, doskonale się również sprawdza w stanach wyczerpania komplex wit b.oraz INOZYTOL, leczy nawet depresje,Tryptofan na noc pomaga na dobry sen i świetny chumor na cały dzień
Dieta, sen, morfologia, tarczyca. Jeśli chodzi o suplementy bądź zioła to trzeba je dobrać pod człowieka. Za mało danych by podać przykłady. Przyczyn może być bardzo wiele.
Szczęście trzeba rwać jak świeże wiśnie, póki jeszcze czas...
https://m.youtube.com/watch?v=Ty9Pcg3qrmU