Zbyt duże oczekiwania i obawy przed spotkaniem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zbyt duże oczekiwania i obawy przed spotkaniem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zbyt duże oczekiwania i obawy przed spotkaniem

Hej, mam pewien problem. Miesiąc temu poznałam przez portal randkowy. Codziennie piszemy długie wiadomości, on jakby mocno się nakręcił, zachwala mnie, pisze, jakbym była nie wiadomo jak wspaniała. A ja czuję się "zwykła". Boję się, że on za dużo sobie wyobraził na mój temat, że mnie idealizuje. I że na spotkaniu rozczaruje się zapewne...mam tam zdjęcia swoje, ale wiecie jak jest - co innego zdjęcie, a co innego odbiór w rzeczywistości. Zauważyłam, że przez te jego zachwyty, boję się spotkania i unikam go póki co, bo boję się, że się mną rozczaruje i że będzie to dla mnie ciężkie i uderzy w moje poczucie własnej wartości.

Sama z reguły staram się nie nastawiać, nie mieć oczekiwań przed spotkaniem. Przez ostatnie 2 lata spotkałam się łącznie z 10 facetami poznanymi przez internet. W 2019 z 8, z czego 2 już się więcej nie odezwało po 1 spotkaniu (ale to było akurat obustronne odczucie), reszta chciała kontynuować znajomość, z ostatnim z nich się związałam na rok. I teraz znów jestem sama, od 3 miesięcy mam konto, spotkałam się z 2 - z czego jeden po 3 spotkaniach powiedział, że nie czuje chemii (niby wiem, że nie każdemu muszę się podobać i że gusta są różne, ale pierwszy raz w życiu takie coś usłyszałam od faceta, co uderzyło trochę w poczucie mojej wartości, poczułam się brzydka, niewystarczająca, nie wiem, po co 2 i 3 spotkania chciał, jak mu się nie spodobałam), potem spotkałam się z drugim i to ja od pierwszej chwili wiedziałam, że nic z tego nie będzie. Więc niby wiem, że różne sytuacje się zdarzają, w "statystykach" niby nie wypadam najgorzej (biorąc pod uwagę, ile osób chciało dalej się spotkać), ale dla mnie jedno takie odrzucenie wystarczyło, żebym teraz nie czuła się pewnie. Jestem przekonana, że temu nowo poznanemu też się nie spodobam, czego będę żałować, bo bardzo fajnie nam się pisze i po prostu szkoda mi będzie tej znajomości.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zbyt duże oczekiwania i obawy przed spotkaniem

Może być na odwrót przecież i to Ty się nim rozczarujesz wink

3

sama widzisz że do urody to nic nie ma, bo zdjęcia widział.
Chemia to coś innego i raczej z osobowości się bierze i relacji wzajemnej- nic nie ma wspólnego z tym jak wyglądasz, ale jakie robisz wrażenie na nim Ty jako Ty.
i skąd wiesz że on zrobi pozytywne na Tobie? z samego wyglądu nie da się tego stwierdzić.

4

tak, wiem, że on mnie też może się nie spodobać, co mnie również stresuje.. ech

co do chemii to właśnie przed spotkaniami z tamtym chłopakiem naprawdę o dziwo podobałam się sobie (w sensie nie uważam się za piękność, ale jak patrzyłam w lustro, to myślałam "jest ok"). Czułam się pewna siebie, na spotkaniach ciągle były tematy do rozmowy, wspólne poczucie humoru. Więc zakładam, że chodzi o wygląd, bo z jakiego innego powodu ta chemia mogła się nie pojawić. Więc po tym w ogóle unikałam spotkań, ale już dłużej przeciągać się tego nie da i niestety już teraz nie czuję tej pewności siebie, co wtedy, boję się rozczarowania moim wyglądem itd. (zwłaszcza, że poprzez takie pochwały i zachwyt dużą presję na mnie wytworzył) sad

5

Często osoby nieakceptujące siebie, podejrzliwe co do intencji innych podczas spotkań są tak skoncentrowane na sobie, na ocenianiu tego, jak są odbierane, że traktują swych rozmówców jak lustra, przeglądają się w nich, ale ich nie widzą. I to, traktowanie innych jak niewidzialnych czy przezroczystych, sprawia, że na tym jednym czy drugim spotkaniu się kończy.

Smutnym jest to, iż osoby nie traktują spotkania, jak szansy na poznanie człowieka, ale jest ono testem własnej atrakcyjności i jedyne, czego oczekują to uzyskanie jak najwyższej oceny.

6

ale nie zdarzyło Ci się gadać jak najęta i żartować z kimś kto jest z wyglądu ładny i wcale Cię nie pociąga? Mi się często zdarza rozmawiać z kimś przystojnym i nie mieć nawet ochoty 10 cm bliżej obok niego usiąść czy jakikolwiek flirt nakręcać.

7

Wielokropek, ale ja szukam stałego partnera na serio. Nie robię jakichś testów atrakcyjności. Po prostu piszę z kimś teraz od miesiąca, bardzo fajnie mi się z nim pisze, jakieś emocje zaczęły się tworzyć. I boję się rozczarowania na spotkaniu i tyle. Wiem, że nie za dużo możecie mi na to poradzić. Po prostu co ma być, to i tak będzie. Trochę ostatnia sytuacja mnie podłamała (z tym brakiem chemii), no ale widocznie nie każdy umie tę chemię w innych wytwarzać

8

Zamiast spotkać się z człowiekiem, chcesz spotkać się z kandydatem na partnera. To także jest smutne.

9

No juz na pewno nie każdy umie u każdego i całe szczęście , bo miałby cięzkie życie w sumie.
trafiłaś na szczeregoi faceta, co nieczęsto się zdarza, który siebie znał i szczerze z Tobą rozmawiał. A mogł po 2 drinkach skorzystać z tego że jesteś chętna a potem ograniczyć kontakt albo uprawiać ghosting.
było na kumpla zachować smile
a z Tym będzie co ma być- nie ostatni mężczyzna na świecie.

10

A nie lepiej się spotkać i wiedzieć na czym się stoi? I może to głupie ale nie nakrecać się że coś z tego będzie tylko podejść na luzie, bez presji i oczekiwań,  dać sobie czas na poznanie się.
Brak chemii to nie inną w kierunku atrakcyjności- to brak tego czegoś co ciągnie ludzi do siebie od pierwszego spotkania. Ale bez tej chemii też da się być we wspaniałym związku. A chemia raz jest raz jej nie ma.

11 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2021-05-24 21:59:25)

FiołkiDwa napisał/a:

Więc zakładam, że chodzi o wygląd, bo z jakiego innego powodu ta chemia mogła się nie pojawić.  sad

Ty serio z tym pytaniem?
Ile masz lat, gora 21? Bo tylko w takim przypadku dopuszczam że nie wiesz ze chemia to nie tylko wygląd.
Ktoś może być mega przystojny ale: nudny, sztywny, dziwnie się zachowywać, gestykulować jakoś nie w naszym stylu, nie mieć z nami wspólnych tematów, być w naszym odczuciu bezbarwny, nijaki . Miło na taką osobę popatrzeć ale nic więcej. A z partnerem chce się żyć a nie tylko kontemplować jego urodę.
I odwrotnie. Zdarza się ktoś wręcz nieatrakcyjny fizycznie. Ale ma coś w sposobie bycia, zachowaniu, spojrzeniu, intelekcie, poczuciu humoru itp ze przez to wszystko wydaje się ogolnie całościowo atrakcyjny ciekawy i pociągający. Dzięki temu wytwarza się chemia mimo ze na chłodno patrząc ten człowiek jest poza nasza skala atrakcyjności fizycznej.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zbyt duże oczekiwania i obawy przed spotkaniem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024