Witam, mam taką rozkminę, może koleżanki pomogą
Mam 30 lat, spotykałam się kiedyś po kumpelsku z pewnym chłopakiem. On chyba coś czuł i chciał czegoś wiecej ale ja w nim widziałam tylko kumpla. Spotykaliśmy się ok pół roku od czasu do czasu, nawet bylismy razem na Sylwestrze. Potem pojechaliśmy razem na wakacje do Włoch. No ja się zakochalam na tych wakacjach niestety a jemu chyba trochę przeszło, i taki błąd zrobiłam że po wakacjach za bardzo naciskałam na niego i na związek. On był na takim etapie życia, że dostał staż za granicą jako dyplomata i powiedział wprost, że nie jest w stanie się zaangażować. Od tamtej pory jeszcze do niego sporadycznie coś pisałam ( bardziej pretensje niż pytania czy miłe konkrety) , a on nie odpisywał i tak się kontakt urwał na zawsze
Jakieś 2 tygodnie temu zobaczyłam na FB Messenger nieodebrane połączenie w wiadomości ( słyszałam tylko krótki sygnał bez dłuższego połączenia) od niego, pomyślałam sobie, że to zwykła pomyłka. Z tego co wiem wrócił do Polski na stałe. Pewnie chciał podejrzeć fotki, zobaczyć coś więcej i nacisnął symbol słuchawki. Jednak mineły 3 tygodnie i sytuacja się powtórzyła i znowu zobaczyłam takie połączenie .
Nie są to wiadomości ani nie są to dłuższe połączenia tylko krótkie sygnały ( może dlatego, że FB nie pozwala dzwonić do osób których nie mamy w znajomych a jedynie informować ich o chęci nawiązania połączenia, dlatego dłuższy sygnał nie jest możliwy)
i teraz są 3 opcje które widzę
A) skończyło mu się pogotowie seksualne i szuka po byłych znajomościach ( żałosne)
B) sprawdza z ciekawości czy jeszcze na mnie działa w celu podbudowania swojego ego ( żałosne)
C) serio coś zrozumiał i szuka po prostu zwyczajnie odświeżenia znajomości ( również żałosne, w co nie wierzę, przez 5 lat komuś nie zależy nie interesuje się to raczej nic sie nie zmieniło)
Oczywiście nie zamierzam reagować poza własną rozkminą z wścibstwa, gdyż dla mnie to temat skonczony
Co mnie boli to fakt, że wysyła takie sygnały zamiast nie odgrzebywać trupów z szafy. W przypadki nie wierzę i pomyłki techniczne nie wierzę
Nic już do niego nie czuję ale jednak jakaś ciekawość i sentyment pozostały mimo wszystko,zastanawiam się nad opinią osob z boku
Co myślicie ?