Hej. Dużo osób pisze na forum, że rozjaśniało swoje włosy z bardzo ciemnych na jasne, wręcz platynowe blondy. Ja nie chcę aż tak radykalnej zmiany. Chciałabym się dowiedzieć, czy z mojego złotego brązu dałoby się uzyskać jasny brąz bądź ciemny blond. PS. Mam odrosty więc boję się że nowy kolor będzie inny na końcówkach a inny u nasady włosa. Czy w takim przypadku trzeba stosować rozjaśniacze czy wystarczyłoby po prostu nałożenie farby w danym kolorze?? Proszę o niezwłoczną odpowiedź:D
Zdecydowanie najpierw należy włosy rozjaśnić.
moim zdaniem pojdz do fryzjera. ja farbujac w domu wlosy na rozne odcienie doprowadzilam swoje wlosy do takiej ruiny ze az wstyd bylo wyjsc na ulice. nie obeszlo sie od zdejmowania koloru u fryzjera i polozenia farby. na pewno wyjdzie Ci inny kolor na odroscie niz na koncowkach jesli sama je zafarbujesz...
jezeli masz juz wlosy farbowane lub rozjasniane to farba ci nie pomoze a wrecz preciwnie, farba zrobilaby ci kilka kolorow. Jestes skazana na rozjasniacz ale nie rob tego sama. Jezeli nie masz nikogo znajomego kto sie na tym zna to idz najpierw do fryzjerki
Ja mam ciemny blond i juz od kilku lat rozjasniam wlosy na jasny zlocisty blond i mam spokoj na jakies 4 miesiace zanim znowu musze rozjasnic wlosy Choć tyle mam dobrze ze mam znajomą fryzjerke więc robie to za darmo prawie Ale nie bojcie sie tych rozjasniaczy az tak. Wiadomo niszcza wlosy (farby przeciez tez).. ale jak sie pozniej odpowiednio dba o wlosy odzywkami to mozna je zregenerowac Pozdrawiam
Najlepiej idź do fryzjera oni Ci dobrze doradzą, nie zniszczą tak bardzo włosów i uzyskasz kolor jaki będziesz chciała.
Lepiej jak byś na początek rozjaśniła a dopiero później nakładała farbę. Inaczej może nie wyjść odpowiedni kolor
Dekoloryzje włosów mogła byś zrobić. oczywiście u fryzjera.
Poźniej pofarbowac na jasniejszy taki jak tam chcesz.
To trochę lżejszy zabieg od rozjaśniacza.