jak rozjaśnić naturalne blond włosy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » jak rozjaśnić naturalne blond włosy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: jak rozjaśnić naturalne blond włosy?

Witam, w internecie znalazłam wiele porad jak rozjaśnić włosy blond, ale praktycznie każde dotyczyły włosów farbowanych. Ja z kolei mam naturalne blond włosy, nigdy nie farbowane, które chciałabym trochę rozjaśnić, ale nie farbować. Czytałam o cytrynie, occie jabłkowym czy miodzie, ale boje się, że rozcieńczę to w wodzie za bardzo i niewiele to da, albo za mało i zniszczę włosy.

Więc, macie jakieś sprawdzone sposoby?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak rozjaśnić naturalne blond włosy?

Spróbuj szamponu na bazie rumianku.

3

Może mój sposób przyda się tobie.
Też mam naturalny blond i nie farbuję. Do płukania używam rumianku a ostatnio tylko kory dębowej. Korę stosuję dlatego, że lubię taki trochę ciemniejszy odcień a latem słońce mi je rozjaśnia. Tworzą się  takie fajne refleksy, że wszyscy, łącznie z fryzjerką pytają czy farbuję i czym, podobno kolor jest przepiękny.
dottie nie obawiaj się, że płukając włosy w ziołach, zniszczysz je. Zioła to nie farba i radykalnie koloru nie zmieni.

4

Słońce Ci rozjaśni. smile
...albo zrób sobie u fryzjera sombre. smile

5

dziękuję za rady, chyba zabiorę się za płukanki z rumianku, oprócz tego zrobiłam sobie taką odżywkę do spryskiwania włosów z octu jabłkowego, miodu i cytryny - zobacze co z tego wyjdzie smile

6

regularne płukanki rumianku z odrobiną soku z cytryny powinny lekko rozjaśnić Ci włosy smile

7

płukałam tak włosy, ale nie zauważyłam żadnej różnicy. Podobnie jak po szamponach na bazie rumianku, jedyne co to używałam kiedyś produktów marki john frieda dla włosów blond i wtedy może trochę wydawały się one jaśniejsze, ale bez szału.

8

to fakt, że na takich wlosach bardzo widac róznice, jesli ktoś spędza dużo czasu na słońcu.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » jak rozjaśnić naturalne blond włosy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024