Rozstanie - rzeczy byłej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie - rzeczy byłej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Rozstanie - rzeczy byłej

Cześć,

Pierwszy raz na forum, z góry dziękuje za pomoc. Opowiem w skrócie swoją historie. Spotykałem się z dziewczyną tylko 3 miesiące ale bardzo intensywne- poznaliśmy swoje rodziny, przyjaciół, znajomych, pomieszkiwała u mnie itd. Byliśmy bardzo blisko ze sobą, nagle z dnia na dzień powiedziała że złapała dystans, potem po paru tygodniach postanowiła to zakończyć przyczyna „ nic nie czuje/ nic nie czuła”. Powiedziała mi o tym u mnie w mieszkaniu, powiedziałem że na razie nie chce utrzymywać kontaktu bo tak wg mnie będzie lepiej. Na końcu spotkania powiedział że chciała by zabrać „tylko kosmetyczkę” mimo że miała całkiem sporo rzeczy u mnie, powiedziałem żeby zabrała wszystko, nie chciała ale spakowałem wszystkie rzeczy. Została u mnie tylko jakieś jej dokumenty o których po prostu zapomniałem bo leżały u mnie w szafce od lipca, po równym tygodniu od rozstania napisał z prośba aby przęsła jej zdjęcie tych dokumentów, co oczywiście zrobiłem ale dodałem czy nie wysłać ich pocztą? Podziękował i stwierdziła że nie ma takiej potrzeby. Co uważacie o próbie zostawienia rzeczy i dokumentów po rozstaniu? Wg mnie jest to zostawianie jakieś furtki ale ja mogę o tym za dużo myśleć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie - rzeczy byłej

Według mnie raczej rzeczy te nie są jej potrzebne. Spakuj do pudła i wynieś do piwnicy.

3

Janix2 napisał/a:

Według mnie raczej rzeczy te nie są jej potrzebne. Spakuj do pudła i wynieś do piwnicy.

Na tym spotkaniu jej oddałem od razu, zapomniałem zapytać po co je chce zostawić.  Całkiem sporo jej ubrań, buty, kosmetyki itd.

4

Poinformowac, zeby jej zabrala w innym wypadku je zlikwidujesz. Jezeli nie odbierze, albo bedzie przeciagac, ustal deadline i po tym terminie usun, majac w duszy czy byly jej potrzebne czy nie, skoro nie miala czasu odebrac to znaczy ze nie byly jej az tak potrzebne.

Jezeli nic nie czula, to po co ma furtke zostawiac. Zamknij ten temat, nie to nie i zegnasz papa. Postaw sprawe jasno jak mezczyzna, a nie jak otwarte drzwi do sklepu do ktorego wchodzi kiedy ma ochote i bierze sobie co chce.

5

w szoku po rozstaniu wszystko wynioslem do piwnicy, odebrała z piwnicy. Później to co znalazłem jeszce w domu wystawilem pod smietnik.

6 Ostatnio edytowany przez KoloroweSny (2020-12-23 01:04:07)

jakbym była na jej miejscu chciałabym żebyś zrobił tak, jak napisał Zyczliwy smile
Edit: Sprawa postawiona jasno i klarownie. Ew możesz się zgodzić na dogodny dla niej termin. Po tym terminie out wiadomo - żeby nie przeciągać bo i po co.

7

Zyczliwy napisał/a:

Poinformowac, zeby jej zabrala w innym wypadku je zlikwidujesz. Jezeli nie odbierze, albo bedzie przeciagac, ustal deadline i po tym terminie usun, majac w duszy czy byly jej potrzebne czy nie, skoro nie miala czasu odebrac to znaczy ze nie byly jej az tak potrzebne.

Jezeli nic nie czula, to po co ma furtke zostawiac. Zamknij ten temat, nie to nie i zegnasz papa. Postaw sprawe jasno jak mezczyzna, a nie jak otwarte drzwi do sklepu do ktorego wchodzi kiedy ma ochote i bierze sobie co chce.

Może źle się wyraziłem, ja spakowałem jej te ubrania na spotkaniu, zdziwiło mnie to że nie chciała ich zabrać od razu. Wg mnie jak ktoś kończy relacje i zamyka drzwi to chce zamknąć temat a nie powodować możliwość kolejnego spotkania. Plus te ważne dokumenty które chce żeby u mnie zostały

8

Tomek324 napisał/a:
Zyczliwy napisał/a:

Może źle się wyraziłem, ja spakowałem jej te ubrania na spotkaniu, zdziwiło mnie to że nie chciała ich zabrać od razu. Wg mnie jak ktoś kończy relacje i zamyka drzwi to chce zamknąć temat a nie powodować możliwość kolejnego spotkania. Plus te ważne dokumenty które chce żeby u mnie zostały

u mnie też tak było, przeciągała odbiór tych rzeczy w nieskończoność ;-) nie wiem od czego to wynika. W sumie i tak jej widzieć nie chcialem

9

XYW napisał/a:

..nie wiem od czego to wynika...

jak to z czego ? Dwa w jednym darmowy magazyn rzeczy i próba trzymania gościa na uwięzi.
Dlatego trzeba jasno postawić sprawę, ze albo zabierze albo wylądują w domu opieki lub w innym miejscu (*) - wymyśl coś.
Gdy ostatecznie będzie chciała je odebrać to napisz, ze będą w worku stały pod drzwiami o godz .... w dniu ....

10

bullet napisał/a:
XYW napisał/a:

..nie wiem od czego to wynika...

jak to z czego ? Dwa w jednym darmowy magazyn rzeczy i próba trzymania gościa na uwięzi.
Dlatego trzeba jasno postawić sprawę, ze albo zabierze albo wylądują w domu opieki lub w innym miejscu (*) - wymyśl coś.
Gdy ostatecznie będzie chciała je odebrać to napisz, ze będą w worku stały pod drzwiami o godz .... w dniu ....

ja akurat tak zrobiłem jak piszesz

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie - rzeczy byłej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024