Bezskuteczne uzyskiwanie pomocy wyczerpuje moją energię i pieniądze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Bezskuteczne uzyskiwanie pomocy wyczerpuje moją energię i pieniądze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Bezskuteczne uzyskiwanie pomocy wyczerpuje moją energię i pieniądze

Od 6 miesięcy staram się o pomoc. Rozwiązania własne nie działają. Ciągle mi się przekazuje lekarzom i terapeutom. Jedyną produktywną rzeczą, jaką robią, jest od czasu do czasu zmiana moich leków.

Do tej pory utknąłem w tej cholernej pętli:

Chodzę do prywatnego terapeuty. Mówią, że potrzebuję oceny psychologa lub psychiatry i mogę to zrobić tylko za pośrednictwem lekarza

Idę do lekarza, a oni powiedzieli, że „nie rozumieją, dlaczego tego potrzebuję” i skierowali mnie na terapię CBT.

Chodzę na terapię CBT, mówią, że nie mogą mi pomóc i że powinienem zadzwonić na infolinię.

Dzwonię na gorącą linię, mówią, że potrzebuję terapeuty.

Zacząć czuć się beznadziejnie, jakby to się nie skończyło. Wkładam tyle energii i wysiłku, żeby polepszyć się, ale sytuacja po prostu się pogarsza. W końcu jestem biedniejszy i smutniejszy niż wcześniej. Przynajmniej mam ludzi, którym na mnie zależy, co sprawia, że posuwam się tak daleko, ale nie mają siły, by cokolwiek zrobić. Jestem taki zagubiony.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bezskuteczne uzyskiwanie pomocy wyczerpuje moją energię i pieniądze
quilwaxil58 napisał/a:

Od 6 miesięcy staram się o pomoc. Rozwiązania własne nie działają. Ciągle mi się przekazuje lekarzom i terapeutom. Jedyną produktywną rzeczą, jaką robią, jest od czasu do czasu zmiana moich leków.

Do tej pory utknąłem w tej cholernej pętli:

Chodzę do prywatnego terapeuty. Mówią, że potrzebuję oceny psychologa lub psychiatry i mogę to zrobić tylko za pośrednictwem lekarza

Idę do lekarza, a oni powiedzieli, że „nie rozumieją, dlaczego tego potrzebuję” i skierowali mnie na terapię CBT.

Chodzę na terapię CBT, mówią, że nie mogą mi pomóc i że powinienem zadzwonić na infolinię.

Dzwonię na gorącą linię, mówią, że potrzebuję terapeuty.

Zacząć czuć się beznadziejnie, jakby to się nie skończyło. Wkładam tyle energii i wysiłku, żeby polepszyć się, ale sytuacja po prostu się pogarsza. W końcu jestem biedniejszy i smutniejszy niż wcześniej. Przynajmniej mam ludzi, którym na mnie zależy, co sprawia, że posuwam się tak daleko, ale nie mają siły, by cokolwiek zrobić. Jestem taki zagubiony.

No to po kolei smile
Ja bym powiedziała terapeucie, co się dzieje i poprosiła o skierowanie do jakiegoś konkretnego psychiatry. Poprosiłabym też terapeutę o wypisanie notki odnośnie tego, czego potrzebujesz.

Trochę nie rozumiem czemu negujesz terapię. Jakby czego właściwie oczekujesz?

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Bezskuteczne uzyskiwanie pomocy wyczerpuje moją energię i pieniądze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024