Strach przed czymś nowym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Strach przed czymś nowym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Strach przed czymś nowym

Cześć smile
Od 6 lat byłam z tym samym partnerem. Teraz związek jest na granicy i myślę, że to kwestia tygodni jak zostaną sama. Nie mam zamiaru szybko wchodzić w nowy związek, ale pojawiły się znowu myśli sprzed tego związku.. otóż nie dogadujemy się kompletnie, nie sypiamy razem, nic do niego nie czuję. Boję się jednak że jeżeli kogoś poznam to:
- ta osoba stwierdzi, że jestem mega dziwna (nie mam kompletnie znajomych),
- będę musiała poznać rodziców, nie lubię takich stresujących sytuacji....
- od wielu lat nie jem mięsa, a wiadomo że oddawanie gazów jest wtedy o wiele częstsze xD krępuje mnie to big_smile
- nie będziemy mieli o czym rozmawiać

Masakra, może ktoś miał podobnie, uspokójcie mnie albo podzielcie się jak było u Was, czy trudno jest wejść w nowy związek po tylu latach bycia z kimś...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed czymś nowym

Najlepiej po kilku latach bycia z kimś nie myśleć o nowym związku tylko myśleć o sobie. Przeanalizować swoje życie, podsumować, dojść do wniosków czego na prawdę chcę i dążyć do tego. Dać sobie czas, cieszyć się byciem samej i przemyśleć dlaczego wciąż jestem z człowiekiem którego nie kocham i do którego nic już nie czuję. I zaakceptować siebie taką jaką się jest z każdym swoim dziwactwem i dzięki temu przestać się przejmować czy inni nas zaakceptują. A potem ewentualnie jak już załatwimy wszystkie swoje sprawy można myśleć o nowym partnerze smile

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Strach przed czymś nowym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024