Witam.Moja córka ma 30 lat i straszna twarz.Była u dermatologa.Łyka antybiotyki...endokrynolog stwierdził ,ze to tradzik hormonalny....Nie wiem jak jej pomóc:(
Jedynie lekarz moze jej pomoc , moze jakies dokladniejsze badania. Lepszy specjalista ktory ma wieksze doswiadczenie z tym.
Witam.Moja córka ma 30 lat i straszna twarz.Była u dermatologa.Łyka antybiotyki...endokrynolog stwierdził ,ze to tradzik hormonalny....Nie wiem jak jej pomóc:(
Ma 30 lat. Poradzi sobie z tym sama.
Hormonalny na tle tarczycy czy podłoże ginekologiczne?
Naturalnie proponuję działać, ale przede wszystkim leczenie przyczyny. Świetnie sprawdza się kolagen, olej z czarnuszki, kwasy omega 3,6,9. Poważnie działa cuda, wiele przypadków znam co leki nie mogły wyleczyć a naturalne sposoby tak, np u mnie. Stosuje suplementy, glow me + heal me. Rewelacja, nigdy nie miałam takiej skóry i włosów po tym a problem z trądzikiem znikł a miałam również na tle hormonalnym. Polecam
lusi555 napisał/a:Witam.Moja córka ma 30 lat i straszna twarz.Była u dermatologa.Łyka antybiotyki...endokrynolog stwierdził ,ze to tradzik hormonalny....Nie wiem jak jej pomóc:(
Pod "nie wiem jak jej pomóc"autorki może kryć się równie dobrze to, że córka do niej przychodzi i jej się żali, szuka wsparcia i dobrego słowa a autorka nie wie jak jej pomóc, co mówić, co doradzić ?
Myślę, że warto poszukać naprawdę dobrego specjalisty, zrobić ponownie kompleksowe badania, może zmienić antybiotyk?
Proponowane przez Istotka6 naturalne metody na pewno nie zaszkodzą, a z kim nie rozmawiam to zachwala takie rozwiązania.
Większość moich koleżanek dawno odpuściła sobie apteczne czy typowo drogeryjne kosmetyki, które często bardzo agresywnie działają na skórę i poszło w oleje, witaminy w płynach, kolagen, glinki i tego typu rzeczy. Więc może warto też zmienić formę pielęgnacji od zewnątrz właśnie.
6 2020-11-14 20:48:33 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-11-14 20:50:08)
PS wbrew pozorom probiotyki też skutecznie działają na trądzik, zalecam jeszcze picie zakwasu, sok z kiszonych ogórków, kapusty, buraków to świetny i zdrowy pomysł
Lady Loka napisał/a:lusi555 napisał/a:Witam.Moja córka ma 30 lat i straszna twarz.Była u dermatologa.Łyka antybiotyki...endokrynolog stwierdził ,ze to tradzik hormonalny....Nie wiem jak jej pomóc:(
Pod "nie wiem jak jej pomóc"autorki może kryć się równie dobrze to, że córka do niej przychodzi i jej się żali, szuka wsparcia i dobrego słowa a autorka nie wie jak jej pomóc, co mówić, co doradzić ?
Myślę, że warto poszukać naprawdę dobrego specjalisty, zrobić ponownie kompleksowe badania, może zmienić antybiotyk?
Proponowane przez Istotka6 naturalne metody na pewno nie zaszkodzą, a z kim nie rozmawiam to zachwala takie rozwiązania.
Większość moich koleżanek dawno odpuściła sobie apteczne czy typowo drogeryjne kosmetyki, które często bardzo agresywnie działają na skórę i poszło w oleje, witaminy w płynach, kolagen, glinki i tego typu rzeczy. Więc może warto też zmienić formę pielęgnacji od zewnątrz właśnie.
To już Autorka wie, my nie wiemy.
Ale prawda jest taka, że 30letniej kobiecie poza doradzeniem czegos to nie za bardzo da się pomóc. Bo jak?
Może trzeba zmienić dermatologa? Może zrobić bardziej dokładne badania? Może iść do kosmetologa? Mamy mało danych.
Endokrynolog stwierdzil trądzik hormonalny i nie przepisal żadnych leków? Jakieś to dziwne co piszesz.
ja byłam u endokrnolog i też stwierdziła mi trądzik hormonalny, a rzeczywiście miałam w tym okresie wiele stresu, później na świecie wybuchła pandemia, babeczka zamknęła gabinet na jakiś czas i musiałam sobie radzić sama. Miałam duac, zaczęłam używać niacynamidu, serum z prebiotykami, w moim życiu stres minął i przeszło, tylko blizny okropne mi zostały i nie wiem co z tym zrobić..
endokrynolog stwierdził i nic nie przepisał? co xd