Duże kłopoty w związku w ktorym jest male dziecko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Duże kłopoty w związku w ktorym jest male dziecko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez nieznany24 (2020-11-08 15:04:22)

Temat: Duże kłopoty w związku w ktorym jest male dziecko

Cześć,

Chce prosić o porady i opinie. Oboje jesteśmy przed 30stką.
Przedstawie sytuację - wraz z narzeczona mamy malutkie dziecko. Nie spodziewaliśmy się przyjścia niemowlaka na świat.
Nie mieszkaliśmy razem, lecz w zwiazku z narodzinami małego, zamieszkaliśmy u moich rodziców w domu jednorodzinnym - głównie z braku wyboru, spowodowanym faktem, że moja narzeczona straciła prace a moja pensja nie wystarczyłaby na wynajem mieszkania i utrzymania dwóch dorosłych wraz z niemowlakiem.
Moja narzeczona nie chciała od początku mieszkac u mnie, ale tak jak pisalem poki co nie bylo innej mozliwości.
Chodziło glownie o kontakty z moja matką, który ma dość odmienny charakter niż moja narzeczona.
Pewnego razu mocno się ścięły. Moja partnerka jest bardzo temperamentna - spakowała wszystkie rzeczy i wraz z dzieckiem przeniosła sie do swoich rodziców pomimo wrecz moich blagań aby tego nie robiła.
Stało się - musiałem działać. Zacząłem szukać lepiej płatnej pracy/pracy dorywczej. Udało mi się to dopiero po ponad 6 miesiącach. W miedzyczasie codziennie spedzalem jak najwiecej czasu z narzeczona i dzieckiem. W miedzyczasie były liczne kłótnie, wypominanie, wzajemne wyzwiska na rodziców. Niestety ani z jednej ani z drugiej strony nie moglismy liczyc na ich tymczasowa pomoc finansowa - wszystko w tym temacie bylo na mojej glowie.
Od 3 kolejnych miesiecy proponuje wynajem mieszkania - wrecz o to prosze aby w koncu rodzina mogla byc razem.
Moja partnerka mowi zeby zostalo tak jak jest obecnie. Nie da sie z nia szczerze porozmawiac, co z nami dalej bedzie. jestem zalamany psychicznie, nie moge juz zniesc tej presji i niepewnosci.
Czuje ze zostawia mnie tylko gdzies w obwodzie a rozglada sie za kims innym ale to tylko moje domysly.
Przy probie jakiejkolwiek szczerej rozmowy slysze tylko "skoncz", "nie mecz mnie" albo krzyki.
Wszystko wezme juz na klate ale chce poprostu wiedziec czy widzi wspolna przyszlosc czy nie.... Nawet jesli tego nie chce to chcialbym to uslyszec zebym wiedzial na czym stoje.
Nosze się z zamiarem porozmawiania z jej rodzicami, gdy jej nie bedzie w domu. Nie wiem jednak czy powinienem to robic - oni uwazaja ze moja matka wyrzucila ja z domu i chyba jestem im obojetny.
Co byscie zrobili w tej sytuacji? Dalej już psychicznie nie potrafie tkwic w tej niepewnosci...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-08 15:35:33)

Odp: Duże kłopoty w związku w ktorym jest male dziecko

No proszę Cię. O czym chcesz porozmawiać z jej rodzicami, jak to jest sprawa między Wami? Szukasz sojuszników, ale nie tędy droga. Z nią powinieneś rozmawiać, do niej próbuj dotrzeć, ale nie poprzez jej rodziców.
Skoro nie chce z Tobą na razie zamieszkać, to może uszanuj tę decyzję. Bądź obok, na pewno trafią się sytuacje, dzięki którym będziesz mógł jej udowodnić, że może na Tobie polegać i obyś wtedy nie zawiódł, to może z czasem ta obecna niechęć obróci się na Twoją korzyść. Nie nalegaj, nie naciskaj, bo taka desperacja tylko zniechęca. Niech jej także zacznie zależeć na wspólnym zamieszkaniu. W przeciwnym wypadku będziesz na straconej pozycji.

3

Nie portafie zrozumiec tylko dlaczego coś, co stalo sie przedmiotem kryzysu (brak mieszkania) a obecnie jest w zasiegu jest obecnie odrzucane...

4 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-11-08 15:57:00)

nieznany24 napisał/a:

Nie portafie zrozumiec tylko dlaczego coś, co stalo sie przedmiotem kryzysu (brak mieszkania) a obecnie jest w zasiegu jest obecnie odrzucane...

Najwyraźniej tu albo nigdy nie chodziło o mieszkanie, albo JUŻ nie tylko o to mieszkanie chodzi, albo mieszkanie w ogóle nie ma znaczenia.
Tylko od niej możesz się dowiedzieć o co chodzi. Albo Tobie o tym powie, albo nie. Możesz tylko zapytać i liczyć na jej szczerość.

My tutaj możemy tylko snuć przypuszczenia o co chodzi. A powodów może być mnóstwo. Może jej być w domu wygodnie, bo ma pomoc ze strony rodziny przy dziecku. A może rzeczywiście przeszło jej uczucie do Ciebie i jest pozamiatane. Tych „może” może być jeszcze sporo. Spróbuj z nią porozmawiać.

5

MagdaLena1111 napisał/a:

A powodów może być mnóstwo. Może jej być w domu wygodnie, bo ma pomoc ze strony rodziny przy dziecku. A może rzeczywiście przeszło jej uczucie do Ciebie i jest pozamiatane. Tych „może” może być jeszcze sporo. Spróbuj z nią porozmawiać.

To samo pomyslalam, ze moze jest jej wygodniej byc z malym dzieckiem przy rodzicach gdzie wie ze bedzie miala pomoc. Sproboj z nia porozmawiac i pieniadze zawsze sie przydadza- poki co okladaj je bo na pewno w pewnym momencie beda potrzebne.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Duże kłopoty w związku w ktorym jest male dziecko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024