Staram się być lepszym w relacjach międzyludzkich - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Staram się być lepszym w relacjach międzyludzkich

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Staram się być lepszym w relacjach międzyludzkich

Nigdy nie miałem modelu, który zrobiłby to dobrze, widziałem tylko kogoś, kto wziął cały swój gniew i srał na tych, którzy byli mu najbliżsi. Szczerze staram się zrozumieć, jak mieć zdrowy związek z drugim człowiekiem, ponieważ nie sądzę, żebym wiedział, jak to zrobić.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-09-08 10:39:12)

Odp: Staram się być lepszym w relacjach międzyludzkich

Przede wszystkim cały klucz tkwi w zdrowej relacji z sobą samym. Tzn. jeśli potrafisz szanować siebie, kochasz siebie (nie chodzi o negatywny egoizm, a o czułość, zrozumienie, wybaczenie sobie, współczucie, odpuszczenie, pozwolenie sobie na smutek, czasem złość, a nie tylko radość) to potrafisz zdrowo dać to innym. Oczywiście nigdy nie będzie tak, że na wieczność staniemy się liściem na tafli jeziora smile, ale da to dużą równowagę. Da to narzędzia do relacji z innymi ludźmi. Pozwoli uniknąć wchodzenia w związki toksyczne. W związki toksyczne wchodzą ludzie, którzy nie lubią siebie, a tego lubienia szukają u innych, tym samym najczęściej są podatni na wpływy toksycznych ludzi. Gdy zadbasz o to co napisałam na początku, stajesz się wolnym człowiekiem, który sam wybiera w jaki związek chce wejść. Poza tym obserwuj ludzi którzy robią coś inaczej niż dostałeś to w spadku od bliskich. Robią coś w spokoju, bez przemocy, z miłością, tym samym będziesz uzupełniał i nadbudowywał swoje negatywne nawyki.

3

Jinesh napisał/a:

Nigdy nie miałem modelu, który zrobiłby to dobrze, widziałem tylko kogoś, kto wziął cały swój gniew i srał na tych, którzy byli mu najbliżsi. Szczerze staram się zrozumieć, jak mieć zdrowy związek z drugim człowiekiem, ponieważ nie sądzę, żebym wiedział, jak to zrobić.

Cześć kolego, od teraz spróbuj zrozumieć ruchy, kontrolować frustrację, działać lekko i wolno w delikatnych sytuacjach.

Pozdrowienia,
Joshua Genin

4 Ostatnio edytowany przez Gary (2020-09-11 21:44:55)

Jak przez całe życie zrobisz jeden mały krok w rozwoju osobistym to jesteś dobry... To trudne...

Trzeba myśleć co czują inni. Nasze działania budzą emocje i potem jesteśmy za konsekwencje swoim własnym losem odpowiedzialni.

5

U mnie w domu też relacje nie były do końca zdrowe, ale jednak trzeba sobie radzić, obserwować innych, otaczać się dobrymi ludźmi smile

6

Dokłądnie, każdy jest wolny, ma swój mózg i może samemu podejmować decyzje. To co było w domu nie znaczy że zawsze było dobre więc jak osoba jest inteligętna to będzie miała dystans do tego.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Staram się być lepszym w relacjach międzyludzkich

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024