Czy to mozliwe zeby za jakis czas rozkochac na nowo? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy to mozliwe zeby za jakis czas rozkochac na nowo?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy to mozliwe zeby za jakis czas rozkochac na nowo?

Czesc!
Pisze.bo juz sama nie wiem. 3 miesiace temu poznalam dziewczyne, w ktorej sie kompletnie zakochalam. Myslalam,ze z odwzajemniem... zaskoczylo odrazu.. ten sam zart, niekonczace sie tematy rozmow, pociag, chemia. Myslalam,ze to dwustronne. Jednak w miedzy czasie wdarly sie problemy z jej ex. Pies ogrodnika. Nagle chciala wrocic. Wiec moja dziewczyna zaczela miec watpliwosci... Rozstalysmy sie na miesiac. Miala sie ogarnac, w ktora strone chce isc. W miedzy czasie pisala do mnie,ze teskni, ze mysli o mnie itd. Po miesiacu, dziwnym trafem wyladowala u mnie w aucie, gdzie wyznala,ze powiedziala ex,ze nie chce z nia byc. Zamiast odczekac troche, zeby odetchnela itd. Znowu wpadlysmy w nasza intensywnosc. Byly czulosci, okazywanie uczuc, codzienne spotkania. Tak jakby miesiaca przerwy w ogole nie bylo... pojechalysmy nawet na wspolny weekend. Ale po powrocie nie widzialysmy sie kilka dni ze wzgledu na jej prace. Od naszego „powrotu” minely zaledwie dwa tygodnie, a ona przyjechala do mnie i oznajmila, ze nic z tego nie bedzie, ze nic do mnie nie czuje i nie chce juz wiecej probowac... cios prosto w serce. Po co mi okazywala uczucia, sama je inicjowala, mowila jakies glupoty skoro nic nie czula... od tego czasu minely 2 tygodnie, a ja nie moge sie pozbierac. Lubi mnie jedynie jako kolezanke. Po co wtedy do mnie wracala na ten tydzien... czlowiek,ktory nic nie czuje do drugiej osoby, chce z nim spedzac kazda wolna chwile, calowac przytulac? Byc obok? Nic nie rozumiem.
Czy jest sens o to walczyc? Czy w ogole jest mozliwe wywolac na nowo chemie? Nie mowie teraz, ale moze za jakis czas? Czy Komus sie to udalo? Spotkac z kims za jakis czas i zaczac od zupelnego poczatku ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to mozliwe zeby za jakis czas rozkochac na nowo?

> Po co wtedy do mnie wracala na ten tydzien... czlowiek,ktory nic nie czuje do drugiej osoby, chce z nim spedzac kazda wolna chwile, calowac przytulac? Byc obok? Nic nie rozumiem.

zapewne czuła, tylko że nie uczucia a emocje... dlatego miota nią jak chorągiewką i nie wie co robić. Bo to zależy od tego, w ktorą stronę wieje aktualnie emocjonalny wiatr. A z emocjami wiadomo jak jest... Silne i zmienne smile

3

Karol1212 napisał/a:

> Po co wtedy do mnie wracala na ten tydzien... czlowiek,ktory nic nie czuje do drugiej osoby, chce z nim spedzac kazda wolna chwile, calowac przytulac? Byc obok? Nic nie rozumiem.

zapewne czuła, tylko że nie uczucia a emocje... dlatego miota nią jak chorągiewką i nie wie co robić. Bo to zależy od tego, w ktorą stronę wieje aktualnie emocjonalny wiatr. A z emocjami wiadomo jak jest... Silne i zmienne smile

Czyli wg Ciebie nie ma co liczyc, ze moze jednak? Ze bedzie chciala wrocic i sprobowac ? Czasem zakochanie przychodzi po czasie

4 Ostatnio edytowany przez Karol1212 (2020-07-15 09:54:52)

Nie nie nie. Nie powiedziałem, że nie ma co liczyć smile Miałem na myśli bardziej, to że po 3 miesiącach raczej trudno o jakiekolwiek głębsze uczucie. Twoja dziewczyna wydaje się bardzo zagubiona w swoich emocjach. Pytanie czy potrafi świadomie odróżnić uczucie od emocji? Warto, żeby zastanowiła się nad sobą, nad tym co czuje, jakie emocją nią kierują, czego pragnie, jakie potrzeby próbuje sobie realizować takim postępowaniem...

5

Karol1212 napisał/a:

Nie nie nie. Nie powiedziałem, że nie ma co liczyć smile Miałem na myśli bardziej, to że po 3 miesiącach raczej trudno o jakiekolwiek głębsze uczucie. Twoja dziewczyna wydaje się bardzo zagubiona w swoich emocjach. Pytanie czy potrafi świadomie odróżnić uczucie od emocji? Warto, żeby zastanowiła się nad sobą, nad tym co czuje, jakie emocją nią kierują, czego pragnie, jakie potrzeby próbuje sobie realizować takim postępowaniem...

Miala isc na terapie... ale na pewno nie poszla. Nie wiem. Nie mam z nia kontaku od w sumie rozstania. Jedna rozmowa po 3 dniach, w ktorej dalej trwala przy tym,ze to nie ma sensu i nie chce juz probowac... Chyba jednak chodzi o ex,bo maja kontakt... Z tym,ze po co by jej mowila,ze nie chce z nia byc... Nie wiem co robic.. czy dac jej czas i odezwac sie za jakis czas. Czy to w ogole ma sens

6

Alilbabaa napisał/a:
Karol1212 napisał/a:

Miala isc na terapie... ale na pewno nie poszla. Nie wiem. Nie mam z nia kontaku od w sumie rozstania. Jedna rozmowa po 3 dniach, w ktorej dalej trwala przy tym,ze to nie ma sensu i nie chce juz probowac... Chyba jednak chodzi o ex,bo maja kontakt... Z tym,ze po co by jej mowila,ze nie chce z nia byc... Nie wiem co robic.. czy dac jej czas i odezwac sie za jakis czas. Czy to w ogole ma sens

Nie ma sensu, Ty możesz być przydatny jak ex się oddali, ale z Was 2 ona woli jego, więc nawet jak by z Tobą była, traktowała by Cię jak zastępstwo.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy to mozliwe zeby za jakis czas rozkochac na nowo?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024