czy mężczyznę można zgwałcić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » czy mężczyznę można zgwałcić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: czy mężczyznę można zgwałcić ?

Pytanie jak w  temacie, może wydać się głupie przecież gwałt to niechciany seks, a seks polega na penetracji pochwy, mężczyźni pochwy nie mają więc z czysto fizycznego punktu widzenia nie ma takiej możliwości a jednak czasem natknęłam się gdzieś że kobieta zgwałciła mężczyzne, to ja jestem taka głupia czy może to były fałszywe oskarżenia ???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy mężczyznę można zgwałcić ?

Co za durne pytanie.
TAK. MOŻNA ZGWAŁCIĆ MĘŻCZYZNĘ.
Seks to nie tylko penetracja pochwy. Istnieje chociażby seks oralny.
Po za tym, dalej - wzwód może działać samoistnie, mimo, że mężczyzna nie chce/nie jest gotowy na stosunek.

3

Wiem, że mężczyzna może zgwałcić mężczyznę - penisem w odbyt albo oralnie to jest dla mnie jasne, mam wątpliwości w jaki sposób kobieta może to zrobić, i nie rozumiem jak mężczyzna może nie chcieć seksu i mieć wzwód. Nie mam jeszcze doświadczenia w seksie ale wydaje mi się, że jeśli mężczyzna ma wzwód to znaczy, że musi chcieć seksu, inaczej tego wzwodu nie ma.

Biologia się kłania. Wzwód powoduje nie tylko podniecenie seksualne.

5 Ostatnio edytowany przez anita19l (2020-07-07 18:34:28)

Ok, jeśli to prawda to rzeczywiście można, nie wiedziałam tego. A tak z ciekawości, to co ten wzwód może spowodować oprócz podniecenia ?

6

Polecam zapoznanie się z literaturą co jest gwałtem i potem konkluzje czy dotyczy to tylko kobiet.

7

Obecnie mam inną, ważniejszą literaturę - nauka, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć, żeby mężczyzna nie był podniecony mając wzwód, dopuszczam taką możliwość, że ktoś podnieci go na siłę, ale fakt faktem jest już wtedy podniecony i moim zdaniem nie można mówić o gwałcie wtedy. Ale to tylko moje zdanie.

8

Wzwód jest końcowym efektem całego ciągu reakcji fizjologicznych, spowodowanych odpowiednim bodźcem. Raczej nie ma sensu tutaj tego wyjaśniać, można sobie poszukać w sieci szczegółów. W każdym razie tzw. wzorzec erekcji (wzwodu) może być zarówno odruchowy, na skutek mechanicznego pobudzenia, jak i psychogenny, kiedy ośrodek w rdzeniu kręgowym wysyła impulsy odpowiedniego organu. Poza tym może mieć charakter spontaniczny, jak choćby w trakcie snu w fazie REM.
A co do gwałtu: do wg prawa, gwałt jest zmuszeniem kogoś do odbycia stosunku seksualnego wbrew jego woli, więc każdy kto w ten sposób postępuje jest sprawcą gwałtu. Jeśli zmusisz faceta do seksu i do niego dojdzie(dowolnymi metodami) to właśnie go gwałcisz.

9

anita19l napisał/a:

Obecnie mam inną, ważniejszą literaturę - nauka, ale jakoś nie chcę mi się wierzyć, żeby mężczyzna nie był podniecony mając wzwód, dopuszczam taką możliwość, że ktoś podnieci go na siłę, ale fakt faktem jest już wtedy podniecony i moim zdaniem nie można mówić o gwałcie wtedy. Ale to tylko moje zdanie.

Skoro masz czas na pisanie tutaj, znalazłabyś czas na podstawową wiedzę każdego człowieka, bo aż wstyd.
Powiedz mi, jak facet budzi się rano z stojącym penisem, znaczy się musi być podniecony?
Czyli w sumie, jak ktoś będzie chciał cie zgwałcić, będzie stymulował, aż staniesz się mokra... to nie można mówić o gwałcie, bo kobieta mokra, to podniecona? WTF?

10

Najwyraźniej przegapiłam moment, w którym nastąpiło przysłowiowe lanie i zaczęły się wakacje.
Jednak wysyp trolli skutecznie o tym przypomina.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » czy mężczyznę można zgwałcić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024