Uśmiech mozna znaleźć - Moja Historia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Uśmiech mozna znaleźć - Moja Historia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Uśmiech mozna znaleźć - Moja Historia

Witajcie Forumowicze
Dopiero dzisiaj znalazłam to forum, nie miałam okazji poczytac zbyt duzo wiec nie wiem czy dobrze robie tworząc ten post. Chciałam wam opowiedzieć moją Historie, moze nie jest niesamowita ale napewno prawdziwa. To moze zaczne od poczatku. Nie miałam łatwego dzieciństwa, ciagle awantury w domu, strach o siebie i najblizszych, przyjaciele którzy odchodzili kiedy chroniłam siostre. Moze to dziwne ale predzej czy pózniej na mojej twarzy znów pojawiał sie uśmiech. Wciaz wierzyłam w dobroć ludzi, wciaż broniłam słabszych czy pomagam gdy byłam w stanie. Nie chciałam byc taka jak wszyscy, nie chciałam patrzec jak ktos cierpi czy odwracac wzrok. Przez takie podejscie szybko narobiłam sobie w wrogów. Byłam inna, moze wyjatkowa a moze poprostu dziwna. Sama tego nie wiem, ale to nie było wazne. W koncu gdy skonczyłam 18 lat moja matka umarła niespodziewanie. Choroba ja zniszczyła w dwa miesiace. Nie płakałam, nie krzyczałam tylko pilnowałam by ojciec nie przesadził z proszkami, by babcia nie dostała zawału, by brat nie narobił kłopotów, by siostra była bezpieczna. Ojciec wpadł w depresje, szybko znalazł sobie kobiete. Próboweałam z poczatku, dogadac sie z nią ale ona tylko chciała go wykorzystac. Rok trwały awantury, jego furie, znecanie sie psychicznie (zawsze sie znecał, ale teraz była tysiac razy gorzej). PRzyjezdzali oboje dosc czesto, tylko po to by sie wyrzyc. Zostawił nas miesiac po maturze, musiałam utrzymac rodzeństwo wiec zamiast na studia poszłam do pracy. Przez pare miesiecy miałam spokój, sprzedał dom.  Znalazłam nowa prace ostatnio, ale ludzie wciaz nie rozumieja dlaczego zawsze sie ciesze, usmiecham i nigdy nie jestem smutna. Ja poprostu chyba sie ciesze ze jestem bezpieczna, ze ojciec nie ma wpływu na moje zycie. Wciaz czasem kłotnia z bratem czy bójka podwaza moje bezpieństwo. Ludzie myslą ze jestem szczesliwa, bo zawsze mam usmiech na twarzy ale to nie do konca prawda. Kiedy siedze w domu czasem mam wrazenie pustki. Do prawie wszystkiego podchodze obojetnie badz lekcewazaco. To tak jakby cos umarło we mnie, tak jakbym straciła całe emocje. Nie potrafie tego do konca wyjasnic, ale wiem ze cos sie zmieniło. Tak samo jak wiem ze bedzie dobrze, zawsze byłam cholernie silna. Usmiech daje mi siłę, zawsze znajde powód by walczyc. W koncu jestem optymistką. Chciałabym tylko wypełnic tą puste wewnatrz mnie.

To tyle, moze moja historia nie jest najciekawsza. Zbyt duzo sie tutaj nie dzieje, z wyjatkiem tego ze zawsze byłam ofiara ale wciaz wierze w dobro. Miłego poczatku tygodnia smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Uśmiech mozna znaleźć - Moja Historia

Czy zastanawiałaś się jak wypełnić tą pustkę wewnątrz Ciebie? Zawsze myślałaś o innych, broniłaś, dbałaś, byłaś odpowiedzialna za nich. A czy myślałaś osobie? O swoich potrzebach, pragnieniach, marzeniach? Być może odsuwałaś to na później, ale teraz możesz się nad tym zastanowić.

3 Ostatnio edytowany przez Patrix (2017-01-16 20:36:12)

Jedyne czego pragnełam to zeby mama i siostra były bezpieczne i szczesliwe. Nigdy nie miałam czasu zastanawiac sie co jest najlepsze dla mnie. Teoretycznie jestem szczesliwa, ale praktycznie czegos mi brakuje. Tylko ze sama nie wiem czym wypełnić tą pustkę wewnatrz mnie. Jestem pewna tylko ze cos chce zmienic, cos zrobic ze swoim zyciem. Ostatnie lata to była tylko walka o przetrwanie, a teraz chce zrobic cos wyłacznie dla siebie

4 Ostatnio edytowany przez takiwiatr (2017-01-16 21:06:15)

Chciałaś iść na studia, więc coś Cię interesuje, spróbuj jakoś rozwijać się w tym kierunku. Pomyśl o sobie jako o kobiecie, zadbaj o swój wygląd, zainteresuj się dobrą kuchnią, modą, kosmetykami, pozwól sobie na odrobinę próżności, pewnie nie miałaś do tego głowy podczas walki o przetrwanie.

5

Nie pójde na studia, nie mam ani ochoty ani czasu ani pieniedzy na takie bzdury. Juz z tego wyrosłam. Niby jak ma mi pomoc przesiadywanie ciagle u fryzjera, kosmetyczki czy inne badziewie? Tylko zmarnuje bardzo duzo kasy. Nie jestem prózna, i nie potrafie być. Masz racje nigdy nie miałam do tego głowy, wczesniej bardziej martwiłam sie by ojciec nas nie zabił albo by siostra nie umarła z głodu. smile

6

Patrix chyba trudno tu faktycznie znaleźć jakąś konkretną poradę, jedyna to abyś się nie zmieniała, walcz o to w co wierzysz by zawsze mieć nadzieję na lepsze jutro, nadal krocz przez życie z uśmiechem na twarzy nawet jeśli zamiast słońca widać ciemne chmury, pamiętaj, że przyszłość może być inna, a szczęście gdzieś czeka na każdego  nawet jeśli się wydaje, iż nie jest dla nas zarezerwowane...ściskam cieplutko

7

Historia nie zbyt radosna, ale dobrze, że jesteś silna i zdołałaś sobie z tym wszystkim poradzić. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni, w końcu i Tobie los na szanse na szczęście.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Uśmiech mozna znaleźć - Moja Historia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024