Zerwać czy kontynuować znajomość ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwać czy kontynuować znajomość ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez maybewine (2020-07-04 17:14:03)

Temat: Zerwać czy kontynuować znajomość ?

Cześć. Rok temu poznałam na portalu randkowym chłopaka, z drugiego końca Polski. Od początku nam się super pisało, ale kolega postawił sprawę jasno, że w związku z dużą odległością możemy pisać jako znajomi, nic więcej. I tutaj jest problem, ja się bardzo bardzo starałam, ale niestety chyba zauroczyła mam się przez internet. Wiem, że to głupie i naiwne, sama jestem na siebie zła. Do tej pory ani razu się nie widzieliśmy tylko piszemy do siebie z krótkimi przerwami. Miałam się z nim spotkać wiosną, ale koronawirus pokrzyżował plany. I nie wiem, co mam robić. Czy zerwać tę znajomość, bo takie podanie do niczego nie prowadzi czy się z nim spotkać. Chociaż to chyba nie jest odpowiedzialne w dzisiejszych czasach. Mam wrażenie, że wiszę w próżni. Z jednej strony mamy super kontakt, a z drugiej to może być marnowanie czasu, bo ja żyję wyobrażeniem tej osoby, a nie nim prawdziwym. Proszę o radę, co zrobić ...

Edit: Dodam jeszcze, że ja z powodu studiów nie mogę się przeprowadzić przez 4 lata niestety.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwać czy kontynuować znajomość ?
maybewine napisał/a:

Cześć. Rok temu poznałam na portalu randkowym chłopaka, z drugiego końca Polski. Od początku nam się super pisało, ale kolega postawił sprawę jasno, że w związku z dużą odległością możemy pisać jako znajomi, nic więcej. I tutaj jest problem, ja się bardzo bardzo starałam, ale niestety chyba zauroczyła mam się przez internet. Wiem, że to głupie i naiwne, sama jestem na siebie zła. Do tej pory ani razu się nie widzieliśmy tylko piszemy do siebie z krótkimi przerwami. Miałam się z nim spotkać wiosną, ale koronawirus pokrzyżował plany. I nie wiem, co mam robić. Czy zerwać tę znajomość, bo takie podanie do niczego nie prowadzi czy się z nim spotkać. Chociaż to chyba nie jest odpowiedzialne w dzisiejszych czasach. Mam wrażenie, że wiszę w próżni. Z jednej strony mamy super kontakt, a z drugiej to może być marnowanie czasu, bo ja żyję wyobrażeniem tej osoby, a nie nim prawdziwym. Proszę o radę, co zrobić ...

Edit: Dodam jeszcze, że ja z powodu studiów nie mogę się przeprowadzić przez 4 lata niestety.

Ależ zakończ te znajomość, bo tobie marzy się przyszłość z tym facetem i widać, że jesteś już mocno na to nakręcona, natomiast on bardzo rozsądnie napisał ci, że ze względu na odległość nic z tego nie będzie i w związku z tym nie ma ci nic do zaoferowania za wyjątkiem znajomości korespondencyjnej.
Skoro jesteś już na takim etapie, że nie potrafisz traktować tej znajomości w zdrowy sposób, to dla własnego dobra wycofaj się z tego.
Daj sobie szansę na poznanie jakiegoś faceta, na którego będziesz potrafiła się otworzyć. Przez tamtą znajomość jesteś dzisiaj zablokowana. Jest to więc sens dalej bujać w obłokach?

3

Też uważam, że powinnaś zerwać znajomość. Tutaj chodzi o to, że facet nie widzi rozwijania znajomość w realu w przyszłości. Przy dużych odległościach chęć spotkania powinna być po obu stronach, bo to bez sensu jak tylko jednej osobie zależy. Jeżeli dodamy do tego fakt, że nie przeprowadzisz się w ciągu następnych 4 lat to ja tego kompletnie nie widzę. Nawet jakbyś się spotkała to nigdy nie wiadomo co będzie dalej. Zakochasz się i będzie jeszcze większy problem bo odległość pozostanie.

Niestety, do znajomość internetowych trzeba podchodzić z dystansem, bo sama tak do końca nie znasz osoby po drugiej stronie i tylko idealizujesz jej obraz po przez to co chce Ci przekazać podczas wspólnego pisania wink

4

Dziękuję za odpowiedzi. Zrobię jak radzicie chociaż nie będzie to proste.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zerwać czy kontynuować znajomość ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024