Maile mojej córki. Jestem w szoku, nie wiem co myśleć - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Maile mojej córki. Jestem w szoku, nie wiem co myśleć

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Maile mojej córki. Jestem w szoku, nie wiem co myśleć

Cześć wszystkim,  pisze tutaj ponieważ nie wiem co robić w tej sytuacji, co myśleć.... Zacznę od początku, dzisiaj rano chciałam wejść na moją pocztę, włączyłam laptopa (który jest dostępny dla wszystkich członków naszej rodziny ). Od razu po wejściu na strone przekierowało mnie na pocztę mojej córki, nie wylogowała się.. Z początku od razu miałam się wylogować z jej konta, ponieważ nie jestem entuzjastką używania prywatnych kont innych osób i zazwyczaj tego nie robię lecz tym razem coś przykuło moja uwagę, w odebranych u córki widniała wiadomość " Nowa odpowiedz na twoje pytanie, czy można zajść w ciązę w taki sposób"  zamurowało mnie, nie wiem czy dobrze zrobiłam, wiem że nie powinnam ale weszłam w załącznik i to co tam przeczytałam zamurowało mnie, córka pisała że założyła sobie męskie bokserki taty które znalazła na pralce,w innym poście napisała że założyła bokserki brata (którego nie ma)  że nie miała przez pewien czas okresu i ze zastanawia się czy jest możliwość ciązy w tej sytuacji. Jednak to nie było wszystko, znajdowało się więcej wiadomości podobnego typu, np. czy jest możliwość zajścia w ciąze przez męskie bokserki....pisała też ze w tym czasie w nie miała przez kilka miesięcy okresu.
   W jednym poście córka napisała że włożyła sobie męskie bokserki które lezały na pralce, że nie miała przez kilka miesięcy okresu, ze jest dziewicą,  że w tym czasie miała wypadek na meczu (w nic nie gra, nie chodzi na żadne zajęcia sportowe) i po nim zaczęła krwawić z drug rodnych i że po podtarciu raz miała dziwny skrzep który nie wyglądał "normalnie".  W jednym poście tego typu w ktorym córka próbowała zasięgnąć porady pisałała też ze robiła test ciązowy, który wyszedł negatywny..... leciałam dalej w wiadomości których było całkiem sporo i w pewnym poście na jakimś medycznym forum córka napisała coś co mnie wbiło w fotel " po zbliżeniu z partnerem założyłam sobie na chwile jego bokserki, poszłam do toalety, wróciłam, czy jest możliwośc ciązy po włozeniu tych bokserek (podczas stosunku byliśmy zabezpieczeni gumką )" coś takiego.... w innych poradach też córka pisała ze włożyła soie bokserki męża.
   Ogólnie było więcej szczegółów w tych wszystkich postach ale podałam tylko te najważniejsze. Podsumowując we wszystkich postach o ciąze córka pisała ze włożyła sobie męskie bokserki; w większości było napisane że leżały na pralce (mąż często tam zostawia znoszone bokserki ) , chyba w 2 postach pisała ze zrobiła test ciązowy i że miała ten "wypadek" na meczu i w jednym poście napisała o tym stosunku, raz też zapytała czy w przypadku kazirodczej ciązy jest możliwość przerwania jej....
   Wiem że nie powinnam tego czytać, ze każdy ma prawo do prywatności i że zle zrobiłam, nie wiem co myśleć o tym, chce z nią o tym porozmawiać ale najpierw musze sobie to wszytsko poukładać w głowie, jeśli chodzi o relacje córki z ojcem to są normalne, nigdy nie zauważyłam niczego "podejrzanego". Ogólnie nie sypiamy z mężem razem ale tak to chyba coś bym zauważyła, albo np słyszała. Zawsze jestem w domu na noc, tak samo w dzień, zawsze jestem w domu w tym samym czasie co córka. Mamy z mężem jeszcze jedną starszą córke która obecnie studiuje w innym mieście, nigdy nie zauważyłam jakiś nadzwyczajnych rzeczy w zachowaniu jej lub mojego męża, to samo z młodszą córką. Dodam że córka ma problemy i za bardzo bierze sobie do siebie różne rzeczy, bardziej niż "normalni" się przejmuje różnymi rzeczami. córka ma 17 lat. 
    co wy myślicie o tej całej sytuacji, ja nie wiem co myśleć, z jednej strony nigdy bym ich o to nie podejrzewała ale z drugiej te wpisy, zadawała tyle pytań, co wy o tym myślicie prosze o jakieś subiektywne opinie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-06-20 20:03:51)

Odp: Maile mojej córki. Jestem w szoku, nie wiem co myśleć

Moze corka trolluje, jednak jest to zastanawiajace, ze w kolko ten motyw sie tam okreca.
Ma jakas fiksacje z ta bielizna. Powody moga byc rozne, bo moze byc, ze:
Jest molestowana przez ojca
Ma jakis fetysz bielizny meskiej i jakies zaburzenia na punkcie seksualnosci
Trolluje z jakiegos innego powodu i nie jest to nic powaznego
Czuje jakis pociag w stosunku do ojca i dlatego ubrala jego bielizne

Zadziwia to, ze dziewczyna w tym wieku mialaby tak mala wiedze na temat prokreacji?
Niestety nie da sie tutaj duzo powiedziec. Moglabym Ci powiedziec wiecej gdybym zobaczyla reakcje Twojej corki na konfrontacje z tym, ze wiesz o tych tematach.

3

tak to nie robiłabym sobie z tego nic, bo po przeczytaniu postów o bieliżnie raczej no nie zrobiłabym sobie nic z tego, ale po prostu przestraszyłam się tego pytania o ciąze w którym córka napisała ze odbyła stosunek ze swoim partnerem potem włożyła jego bielizne poszła do toalety wróciła i poszła spać... jeśli chodzi o wiedze w tym zakresie to my nigdy nie rozmawialiśmy z nią na temat seksu, zapłodnienia itp, na wychowanie do życia w rodzinie chodziła moze przez rok... też w sumie porządnej literatury na ten temat nie miała, mąż też zachowuje się normalnie w stosunku do niej tak jak zawsze, tak jak do starszej córki

4 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-06-20 20:19:00)

Córka  stroi się?  Przepraszam za pytanie,  jest chlopczyca  czy zadbana  młoda dziewczyna? Podkreśla kobiecość?

Raczej  nie doszukiwalabym się relacji z mężem,  skoro bokserki też brata nakłada
Moim zdaniem,  ma zaburzenia seksualne
Znałam kiedyś chłopaka co nakladal kobiece majtki,  jest trans

Córka niech się uda do seksuologa

Edit,  cofam zmianke o bracie  reszta aktualna

5

Córka ma 17 lat, jest prawie dorosła, ja bym dała spokój i nie roztrząsała sprawy.

6

Istotka6 napisał/a:

Córka  stroi się?  Przepraszam za pytanie,  jest chlopczyca  czy zadbana  młoda dziewczyna? Podkreśla kobiecość?

Raczej  nie doszukiwalabym się relacji z mężem,  skoro bokserki też brata nakłada
Moim zdaniem,  ma zaburzenia seksualne
Znałam kiedyś chłopaka co nakladal kobiece majtki,  jest trans

Córka niech się uda do seksuologa

Edit,  cofam zmianke o bracie  reszta aktualna

Ogólnie córka jak już mówiłam ma zaburzenia jak była młodsza chodziła nawet do psychologa ponieważ była bardzo płaczliwa i strasznie przejmowała się "normalnym"i sprawami (ja bym np dany temat zlekceważyła kompletnie, podobnie mąż a ona roztrząsa przez kolejny miesiąc)

7 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2020-06-20 20:30:04)

Może chciałaby być chłopakiem...  Tamten chłopak też nakladal majtki kobiet z rodziny

Porozmawiaj z nią o tym

8

Istotka6 napisał/a:

Może chciałaby być chłopakiem...  Tamten chłopak też nakladal majtki kobiet z rodziny

Porozmawiaj z nią o tym

raczej pod tym względem nigdy nie zauważyłam zeby było coś "nie tak" maluje się, dziewczęco ubiera, trzyma z dziewczynami

9

skoro nawet nigdy nie rozmawiałaś z dzieckiem o seksie to bardzo wątpie czy wiedziałabyś o jej transpłciowości.

10 Ostatnio edytowany przez kao_makao (2020-06-20 21:45:25)

Nie zapewniłaś córce edukacji seksualnej i teraz się zastanawiasz co jest z nią nie tak...

Co to znaczy stroić się? Co to znaczy zadbana mloda dziewczyna? Może skończmy z tymi szkodliwymi stereotypami płci

11

Chyba nie napisałaś ile córka ma lat.

Zanim zaczniesz taką rozmowę z nią, poukładaj sobie myśli. Przemyśl. Poczytaj coś. Może idź do seksuloga, popytaj, jak poprowadzić taką rozmowę. Mam taką myśl, że w ogóle byłoby najlepiej nie poruszać tego tematu bokserek i pytań na forum - trudno po czymś takim będzie prowadzić jakiekolwiek rozmowy, już tym bardziej intymne, bo naruszyłaś jej prywatność. A ludzie generalnie bardzo kategorycznie do tego podchodzą, myślę, że młodzi szczególnie.

Może warto zacząć łagodnie od rozmów ogólnie o seksie. Słuchaj, wiem, że nigdy o tym nie rozmawiałyśmy, ale poczułam, że to ważny temat i to ważne dla mnie, żebyś dowiedziała się o seksie od kogoś, kogo znasz i komu ufasz. Może masz jakieś pytania? Oczywiście, wiem, że to krępujące...

Polecam książki jeśli to młodsza dziewczyna "Maja dorasta", Ciało Śmiało, Odpowiedz mi - dzieci pytają o intymne sprawy; Dla Ciebie - Karolina Piotrowska - Rozwój seksualny dzieci.

Od czegoś można zacząć, nawet od książeczki o ciele.

Pytania są naturalne. Jej zachowanie może świadczyć o jakimś problemie. Wasza relacja może być czynnikiem, który jej pomoże i w dorastaniu, dorosłości i poradzeniu sobie z problemami.

12 Ostatnio edytowany przez Matita (2020-06-24 16:31:58)

A ja bym na twoim miejscu przyjrzala się jak zachowuje się córka w stosunku do ojca. Czy ma do niego zaufanie? Czy lubi z nim przebywać,czy raczej unika? Molestujacy ojciec może się " normalnie " zachowywać ,czasem matkom trudno dostrzec, to co dzieje się w domu.mam nadzieję, że to jednak nie to,i że twoja córka tak tylko zaspokajla ciekawość, może pytała dł koleżanki ?

13

Od 3 dni ciągle ich obserwuje, podsluchuje ich rozmowy i wszystko wydaje sie dobrze, staram sie też zasypiać później i słucham czy coś sie dzieje i nic nie tak nie zauważyłam. Czytałam sobie również jak zachowuje sie "molestowanie dziecko" i moja córka nie ma żadnych objawów ze mogłoby soe coś dziać, już nie wiem co mam robić, naprawdę wariuje

14

Zofijaa11 napisał/a:

Od 3 dni ciągle ich obserwuje, podsluchuje ich rozmowy i wszystko wydaje sie dobrze, staram sie też zasypiać później i słucham czy coś sie dzieje i nic nie tak nie zauważyłam. Czytałam sobie również jak zachowuje sie "molestowanie dziecko" i moja córka nie ma żadnych objawów ze mogłoby soe coś dziać, już nie wiem co mam robić, naprawdę wariuje

Zapytaj ja wprost i zwroc uwage na reakcje. Jak stoi, jaki ma ton glosu, jaka ma mine i dopiero na koncu 'co mowi'.
Inaczej to niczego sie nigdy nie dowiesz.

15

nie wiem czy bym się przyznawała do tego że czytam prywatne maile 17 latki... to już nie do końca takie "dziecko", to może sprawić, że całkowicie utraci do ciebie zaufanie. ja bym chyba straciła... tym bardziej, że piszesz, że poza mailami nie zauważyłaś nic podejrzanego w jej zachowaniu. ja bym obserwowała dalej i się nie przyznawała.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Maile mojej córki. Jestem w szoku, nie wiem co myśleć

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024