Jak to jest, czy tylko małe nosy są ładne,
a większe, rzymskie/spore, to już tylko brzydkie?
Dziś rozmawiałam z pewną panią na ten temat.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Spory Nos Rzymski brzydki?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak to jest, czy tylko małe nosy są ładne,
a większe, rzymskie/spore, to już tylko brzydkie?
I jakie możesz podać wnioski z tej rozmowy?
Nosy, bez znaczenia czy małe czy duże są dla mnie jedną z tych najbrzydszych części ciała.
Iness1 napisał/a:Dziś rozmawiałam z pewną panią na ten temat.
I jakie możesz podać wnioski z tej rozmowy?
Dzień Dobry Olinko,
A no takie wnioski, ze ta Pani zastanawia się nad zmianą nosa, tak sobie rozmawiałyśmy na rozne tematy i wyznała ze chce go zmienić, ale jej nos nie jest brzydki , jest spory/rzymski, ale nadaje jej twarzy charakteru, oryginalności, i jak zmieni na mały, to twarz będzie pospolita, bez charakteru, znam osobiście kogoś kto zmienił nos i twarz zrobiła się całkiem inna, nie to ze jestem przeciwko poprawianiu urody, nie dyskryminuje absolutnie ludzi za to ze poprawili sobie coś w wyglądzie.
I czy faktycznie wszystkie małe nosy są ładne, a spore nosy/Typ rzymski brzydkie?Tak mnie to zastanawia...
Napisałaś o oryginalności. Nie chciałam nic wcześniej sugerować, ale im jestem starsza, tym bardziej podobają mi w ludziach niedoskonałości, które nadają ich twarzy właśnie tego wspomnianego charakteru - jakieś lekko garbate nosy, delikatnie krzywe zęby, niewielkie piegi i tym podobne. Oczywiście klasyczna, idealnie proporcjonalna uroda jest w cenie i ta zawsze będzie pożądana, niemniej osobiście nie uważam, żeby odstępstwa od kanonów czegokolwiek ludzkim twarzom ujmowały. Tym samym - tu już sugestia w kierunku znajomej - pogoń za ideałem wydaje mi się absolutnie niepotrzebna.
Dodam na marginesie, że w ubiegłym roku moja ciocia poddała się korekcji nosa. Nikt, rzecz jasna poza nią, nie widział takiej konieczności, co więcej wydała na to sporo pieniędzy, musiała swoje wycierpieć (co najmniej tydzień wycięty z życiorysu) i... nikt nie zauważa różnicy. Ja w każdym razie, pomimo że ciocię znam bardzo dobrze, ani nie wiem co z tym nosem wcześniej było nie tak, ani nie dostrzegam zmiany. Dążę do tego, że jak najbardziej sami ze sobą musimy czuć się dobrze, ale równocześnie zawsze warto zastanowić się czy nasz kompleks przypadkiem nie jest wydumany i mocno na wyrost.
Tak, Tylko czy Zawsze te małe nosy-idealne? są ładne?
Czy prawie idealnie wyglądająca uroda
jest zawsze taka piękna?
Tak, Tylko czy Zawsze te małe nosy-idealne? są ładne?
Czy prawie idealnie wyglądająca uroda
jest zawsze taka piękna?
Tak szczerze, to dla mnie nie zawsze.
Nie tak dawno złapałam się na tym, że patrząc na aktorkę grającą w filmie dosyć wnikliwie zaczęłam przyglądać się jej urodzie, bo widać było, że nos ma po ingerencji chirurga (pamiętam ją z innym). Obecny jest malutki, zadarty, ale... wcale nie był ładny! Właśnie za mały i za zadarty, w moim odczuciu zupełnie nie pasował do twarzy.
Zawsze trzeba patrzeć na całą twarz, bo wszystkie jej elementy powinny być ze sobą spójne. Takie usilne poprawianie natury, by wstrzelić się w kanony, wcale nie musi wyjść urodzie na dobre.
Co do kobiecych "felerów" twarzy, nie będę się wypowiadał, bo nigdy nie miałem kobiety z tym walorem.
Sam mam "rzymski nos" i ponoć kusi on kobiety.
Nie wiem, czy o odniesienie do przyrodzenia męskiego chodzi.
Kiedyś chciałem mój nos sprowadzić do przeciętności, ale ówczesną moja żona na podtrzymanie ciąży została zabrana do szpitala. Musiałem zostać z mały synkiem naszym.
I tak już zostało. ![]()
Ja, podobnie jak Excop o kobiecych nosach się nie wypowiadam, ale meskie rzymskie nosy, zwłaszcza wożone na rydwanie "godności osobistej", uważam za bardzo interesujące...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Spory Nos Rzymski brzydki?
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024