Za duże wymagania kobiety?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za duże wymagania kobiety??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Za duże wymagania kobiety??

Witam
Niedawno zakończyłam 3 letni zwiazek nie bylo to pod wplywem emocji, decyzja analizowana i mocno przemyślana.
Głównym powodem mojej decyzji były histerię partnera popadanie od euforii po przygnębienie.
Wyzywanie  sie na mnie obrażanie innych pod wplywem  emocji w momencie furii tak naprawdę z błahych powodów. Nie umiejętność radzenia sobie z emocjami i opanowania ich.
A także stateczność przekładanie  ważnych decyzji przeciąganie planów np wspólnego mieszkania.
Bojazliwość przed nowymi rzeczami ,miejscami , ludzmi.
Decyzji z nikim nie konsultowalam poprstu tak postapilam  bo tak czułam ze może być tylko gorzej.

Usłyszałam ze od innych  partnerek ,kobiet  ze przesadzam ze to nie sa żadne histerię tylko np. choroba zawodową i ze każda z nas ma ten problem I sobie jakoś radzi. Że każdego kogo poznam bedzie taki sam .Spotkalam  sie z dużą krytyką  i zdziwieniem ze mam za duże wymagania i wyidealizowany obraz rodziny który ponoć  nie istnieje.
Jestem zdziwiona bo uważam że to chodzi o priorytety czego kobieta oczekuje  i na co się godzi..
Jeśli chce byc z kimś  dla samego bycia albo po to aby nie być sama .Dla mnie to nie jest szczęśliwa kobieta .
Faktycznie  jest tak że po kilku rozczarowaniach w związkach stwierdziłam że nie chce  kogos naprawiać,  nie chce byc psychogiem, terapeutą nie chce nad kimś pracować poprostu.
Czy jest to podejście egoistyczne?Czy faktycznie w większości związków  tak jest? I  sposobem na udane życie jest lekceważenie  zachować partnera.
Proszę  o rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Za duże wymagania kobiety??

Znaczy jakie te wymagania?

3

Wlasnie takie  że  chce  się być szczęśliwą w związku a nie być np. W nim z przyzwyczajenia albo poprzez lekceważenie problemów .

4

Shantii napisał/a:

Witam
Faktycznie  jest tak że po kilku rozczarowaniach w związkach stwierdziłam że nie chce  kogos naprawiać,  nie chce byc psychogiem, terapeutą nie chce nad kimś pracować poprostu.
Czy jest to podejście egoistyczne?Czy faktycznie w większości związków  tak jest? I  sposobem na udane życie jest lekceważenie  zachować partnera.
Proszę  o rady.

Z tymi chorobami zawodowymi to pierwsze słyszę ale po tym co zacytowałem uważasz że masz bardzo dobre podejście do życia. Nie pozwól aby ktoś Cię poniżał w związku, próbował dominować jeżeli tego nie chcesz. A to że nie będziesz terapeutą dla ew. partnera nie jest egoizmem ale zdrowym myśleniem osoby która chce uniknąć kłopotów.

5

Shantii napisał/a:

Wlasnie takie  że  chce  się być szczęśliwą w związku a nie być np. W nim z przyzwyczajenia albo poprzez lekceważenie problemów .

Myślałem, że chodzi o coś innego, ale w takim kontekście oczywiście masz rację nie godząc się na ściąganie w dół.

6

stres zawodowy to wymówka. Widziałam różne mundurowe rodziny. Nie każdy się nadaje do takiej pracy, ale obciążanie partnera jest nie halo.
Gratuluję siły do zakończenia tego.

7

Shantii napisał/a:

To TY będziesz w danym związku, to TWOJE życie, a nie innych wszystko-najlepiej-wiedzących i martwiących-się-o-Ciebie "doradzaczy". Nie ważne, jaka niby jest większość związków. Ważne jest, czego Ty chcesz. Innymi słowy, nie ma co się przejmować opinią innych wink Być może będzie tak, że całe życie będziesz krążyć i szukać tego prawdziwego szczęścia i go nie znajdziesz. Ale to chyba lepsze, niż decydować się na tkwienie w czymś, co Ci tego szczęścia na pewno nie daje, tylko frustruje i przy okazji unieszczęśliwia tą drugą osobę, której nie kochasz.

8

Nie napisałam że nie kocham .
Tylko poprostu nie widzę szansy na poprawę.

9

Witam Cię Autorko. Też uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś kończąc związek, który Ci nie pasuje. To Twoje życie i Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze. Umiesz liczyć licz na siebie, Twoje szczęście innych je..e.! Cenię Cię za mądre słowa i dojrzałą postawę życiową. Tak to prawda partner nie powinien być psychologiem czy terapeutą tylko partnerem. Trzymaj się tego co napisałaś w swoim poście, a dobrze na tym wyjdziesz. Człowiek ma to na co się godzi. Nie musisz akceptować tego co Ci się nie podoba w partnerze. Pamiętaj w pierwszej kolejności patrz na to., żeby to Tobie było dobrze. Nikt za Ciebie życia nie przeżyje.

10

Shantii napisał/a:

Wyzywanie  sie na mnie obrażanie innych pod wplywem  emocji w momencie furii tak naprawdę z błahych powodów. Nie umiejętność radzenia sobie z emocjami i opanowania ich.

To, że Twoim koleżankom takie zachowanie nie przeszkadza, nie znaczy, że Tobie też ma nie przeszkadzać i musisz się na to godzić. To nie egoizm.

11

Usłyszałam  ze jestem idiotka bo rozstać się  można z powodu zdrady ,braku  zaufania, nałogów A mój problem jest żaden.
Owszem nikt mnie nie zdradził ale zwodzil przeciągając  zwiazek 3lata do związku na odległość  a nie mam już 20 lat i nie chce czekać.
Nie chce też kogos zmusić  a później wykończyć  sie psychicznie  z powodu żalu  i poświęcenia  partnera .

12 Ostatnio edytowany przez umajona (2020-04-26 21:16:10)

Tak jak mówię, skoro Twoje koleżanki lubią być obrażane i wyzywane, a Ciebie nazywają idiotką, bo masz szacunek do siebie, to ich sprawa wink

Jak wspomniała Karina 36, masz to, na co się godzisz...

13

Może i masz problem z przerostem oczekiwań, a może facet miał CHAD i kwalifikował się do leczenia. Nikt tu raczej nie ma szklanej kuli.

Jest takie powiedzenie o koniu:
- Jeśli ktoś nazwie cie koniem, daj mu w twarz, jeśli zrobi to drugi raz powiedz, że jest głupi, jeśli zrobi to trzeci raz, może pora kupić siodło?
wink

14

Grunt aby rozmawiać ze sobą. Nie ma związków idealnych, jeden drugiemu pomoga. Jeśli jeden twierdzi że ma racje, a drugi nie to droga donikąd. 3 lata zobowiązują ustalony cel musi być. Wiek zobowiązuje do pewnych decyzji. Skończyłaś znajomość 3 letnią zmarnowany czas tak szczerze. Szukaj kogoś kto ma taki sam cel jak Ty.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Za duże wymagania kobiety??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024