Jak sobie poradzić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak sobie poradzić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Jak sobie poradzić

Ostatnio w moim życiu sporo się dzieje. Przez epidemię częsć znajomości się rozpadła, ciężko z pracą i mieszkaniem. Nie radzę sobie z tym, a do tego dochodzą codzienne kłótnie z partnerką co mnie tylko dobija. Uznałem że potrzebuję teraz trochę czasu dla siebie by wszystko sobie poukładać i na razie lub na stałe zakończyć ten związek bo jedyne co mam z tego związku na chwilę obecną to tylko ciągłe przygnębienie i poczucie nieszczęścia. Nie było tak zawsze, ale od czasu kwaratanny wszystko się popsuło. Gdy tylko wspomniałem partnerce że chcę go zakończyć ruszyła na mnie z obelgami i wrzaskiem że skoro chcę go zakończyć to znaczy że przez ostatnie 2 lata związku tylko ją okłamywałem bo gdybym naprawdę ją kochał to bym nie chciał go kończyć. A potem dodała że jeżeli nie zacznę się starać o ten związek to ona zniszczy mi życie. Jestem obecnie w stanie w którym nie mogę sobie z tym poradzić i dlatego proszę o radę, co powinienem zrobić.
Z góry dziękuję za pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak sobie poradzić

Witam. Moja rada jest taka żebyście na spokojnie obydwoje ochłonęli i dali sobie czas. Mówisz że wcześniej było dobrze a od kwarantanny zaczęło się psuć . Usiądźcie na spokojnie porozmawiajcie szczerze bez żadnych wyrzutów i złych emocji. Jeśli w dalszym ciągu nic się nie zmieni to wtedy może rzeczywiście warto skończyć ten związek. Ludzie miewają różne kryzysy ale jeśli obojgu partnerom zależy to zawalczą o uczucie. Takie jest moje zdanie a ty zrobisz co uważasz. Najważniejsze żeby nie działać impulsywnie i pochopnie żebyś potem tego nie żałował smile
Pozdrawiam.

3

Post przeniesiony z kolejnego wątku Autora:

Etn279 napisał/a:

Otóż jestem w trudnej sytuacji. Jestem już prawie od 2 lat w związku ze swoja partnerka i ten związek nie wygląda za dobrze.
Od jakiegoś pół roku, jedyne co się dzieje to, to ze niszczymy sobie nawzajem życie. Wyniszczamy się nawzajem psychicznie.
Nie może tak być i chciałbym zakończyć ten związek by nie ranić i nie być ranionym. Raz już próbowałem o tym porozmawiać,
ale skończyło się na tym ze powiedziała ze jeżeli się rozstaniemy, to "zmieni moje życie w piekło"  Tylko ze po tych dwóch latach związku,
jednak zależy mi na niej i nie chciałbym jej bardziej zranić. Ale już nie mogę być dłużej w takim związku. Tylko ze nie wiem jak go zakończyć
bez ranienia jej jeszcze bardziej...

4

Usiądź z nią i porozmawiaj. Wyjaśnij swój punkt widzenia, a potem odejdź.
Ona grozi Ci. Co to znaczy, że zamieni życie w piekło? Melodramatyczne ale tak na prawdę nie znaczy nic. Chyba,  że jest jakąś rąbniętą psycholką.
Wówczas uciekała bym tym bardziej od związku z kimś takim.

Odejście od kogoś zawsze tą osobę rani. Tylko pytanie - czy ranienie siebie na co dzień i niszczenie dzień po dniu, nie jest większym "piekłem"? Zamykacie sobie drogę do bycia szczęśliwymi tkwiąc w toksycznym związku.

5

Etn279 napisał/a:

A potem dodała że jeżeli nie zacznę się starać o ten związek to ona zniszczy mi życie. .

O nie, straszne.

Weź ją posadź na przeciwko siebie i powiedz prostu w twarz: "Jestem nieszczęśliwy z Tobą, odchodzę"
Możesz dodać wyjaśnienia, jeśli wg Ciebie ona na to zasługuje.

Pakujesz się i idziesz, albo ona, zależnie od tego kogo jest mieszkanie. Jeśli macie wspólny kredyt, to potrwa to dłużej.

Co do strony emocjonalnej, będzie ciężko, ale warto teraz pocierpieć!

6

Jakie to ponure, że wystarczyła epidemia aby ludzie zamknięci ze sobą na dłużej poczuli nieszczęście. Przed izolacją było tak źle? Zastanów się i jeśli tak to zakończ coś co sprawia, że nie jesteś szczęśliwy. Jeśli dłuższy kontakt z osobą, która powinna być dla Ciebie wsparciem i pożądaniem sprawia nieszczęście to chyba nie tędy droga.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak sobie poradzić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024